Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - mhavo

Sivuja: [1] 2
1
Minulla on X.org.

Ongelma tosiaan on myös recovery moden shellissä. Poistin varmuudeksi NVIDIAN ajurit, kone ei silti herää. Sivuhuomautuksena sanottakoon, että kone nukahtaa ja herää kiltisti, jos käynnistän asennus USB-tikulta Ubuntun. Eli toimii kuten vielä ennen edellistä isompaa päivitystä.

2
Ubuntu tietokoneissa / Suspend resume - jäätynyt kone
« : 10.12.23 - klo:19.23 »
Hei!

Aiemmin kone toimi moitteetta ja nukahti (suspend) sekä heräsi. Kernelin ja NVIDIA:n ajurien asennuksen jälkeen koneen virrat tulevat suspend tilasta herätessä, mutta se on aivan jäässä: edes logeihin ei tule merkintää yrityksestä herätä. (Niin pitkälti kuin osasin asiaa tulkita.) Tämä tapahtuu aiemmillakin kerneleillä ja recovery modessa nyt.

Mielestäni ongelman ei pitäisi olla NVIDIAN ajureissa, koska kone jäätyy täysin ja recovery modessakin. Joka tapauksessa nämä on asetettu: https://askubuntu.com/questions/1405262/how-to-solve-black-screen-after-suspension-with-ubuntu-22-04-lts

Olen pyrkinyt selvittämän ongelmaa monella tapaa ja nyt en itse keksi enää lisää keinoja.

- Kaikki oheislaitteet irti
- Kokeillut vanhoja kerneleitä
- Kernelin optioita bootissa (recovery mode) [intel_]iommu=off/soft acpi_osi:!/Linux jne jne
- Tutkinut foorumeita
- Kysynyt ChatGPT:ltä

Löytyisiköhän täältä mahdollisesti apua ongelmaan? Tässä ehkä oleellisimmat tiedot(?) Annan lisätietoja tarvittaessa.

Lainaus
Kernel: 6.2.0-1017-lowlatency
Distro: Ubuntu 22.04.3 LTS
Type: Desktop Mobo: ASUSTeK model: Z170 PRO GAMING v: Rev X.0x
UEFI-[Legacy]: American Megatrends v: 3805 date: 05/16/2018
CPU: Intel Core i7-6700K
Graphics: NVIDIA GM204 [GeForce GTX 970] driver: nvidia v: 545.29.06

3
Tuo lataamasi kuva voi olla mitä vaan profiililtaan, koska se on kuvakaappaus ksnipillä ja upittu suoraan siitä sen toiminnolla...

Kyllä tässä selkeä ongelma on - mutta onneksi homma on selvinnyt niin, että tiedän mitä paperille tulee.

Jos siis DT:ssä esimerkiksi avaan preview-ikkunan (ja siinä sRGB profiili käytössä) on kuva ikään kuin tuplasti punasävyisempi verrattuna samaan kuvaan päänäkymässä. Aivan samalla tapaa kuten esimerkkikuvissa noissa mainituissa muissa ohjelmissa.

Paperille lopulta Ifolorilta tulee pääruudun näköistä. Ja kaikki verrokkilaitteet muistuttavat enemmän tai vähemmän nyt DT:n päänäyttöä. (Sivuhuomautuksena sanottakoon, että tilannetta hieman hämmensi lisää myös DT:n siirtyminen display-refferred työnkulusta scene-referred malliin sekä Filmic-moduulin päivittyminen. Mutta se on eri tarina.)

Kiitokset vastanneille.


4
Multimedia ja grafiikka / Vs: Videon ääni kovemmaksi
« : 08.09.21 - klo:22.26 »
ffmpeg osaa myös tasata äänen halutun LUFS:n mukaan. Näin sisääntulevan äänentasolla ei ole merkitystä. Ulos tulee aina lähes sopivaa...

ffmpeg -i suomalainen_reissupoika_70_v_2021-04-30.mp4 -af  -af "loudnorm=I=-14:TP=-1.5:LRA=3" vcodec copy suomalainen_reissupoika_normalisoitu.mp4

Mikäli haluaa läpi materiaalin tasaista äänenvoimakkuutta, voi kaivella ffmpeg:n dynaudnorm -filtterin manuaalia ja yhdistää sen samaan filtteriketjuun.


Taustaa:

https://www.kw-masterointi.fi/LUFS

https://www.masteringthemix.com/blogs/learn/76296773-mastering-audio-for-soundcloud-itunes-spotify-and-youtube?currency=EUR

5
Joo. On ymmärtääkseni järjestelmätasolla ladattuna/käytössä kalibroitu profiili. Järjestelmäasetus näkee kyseisen profiilin ja kuvat näyttävät samalta, jos Darktablessa valitsee "System display profile" tai nimenomaisesti tekemäni profiilin. (Jonka siis tallensin "~/darktable/color/out/" -kansioon.

6
Hei.

Olen kalibroinut näytön DisplayCAL -ohjelmalla ja Spyder3:lla. Profiili on käytössä.

Kun editoin kuvaa Darktablessa näyttöön kalibroidulla profiililla ja exportoin kuvan, on se esimerkiksi Shotwellissa aivan liian punainen. Kuva näyttää samalta, kuin Darktablessa sRGB-profiilia käyttäessä. Näyttöprofiililla editoituna kuva on jatkuvasti haaleahkon oloinen, eikä punaisia sävyjä saa kovin helposti nostettua esiin. Iho näyttää kalpealta.

Kun samaa kuvaa katsoo iPhonessa ja Macissä on se melko lähellä Darktablen versiota näyttöprofiililla tarkasteltuna. Ei kuitenkaan aivan sama.

Jos saman kuvan lataa selaimeen, se on taas hyvin lähellä Darktablen näyttöprofiiliversiota. Gwenview-ohjelmassa kuva näyttää myös liki samalta.

Gimpissä pitää olla väriprofiilien hallinta käytössä, että kuva näyttää samalta kuin Darktablessa profiili ladattuna. Gimp ilman värihallintaa näyttää Shotwellin versiolta eli aivan "liian punaiselta". Mainittakoon, että Darktablen exportissa on valittu profile -kenttään "sRGB (web-safe)".

Olen hieman hukassa, että mitä tapahtuu ja miksi ja mitä asialle voi tehdä. Ja tarvitseeko edes? Odotan paperivedoksia, että pääsen vertaamaan, kumpaa versiota lähempänä kuvat ovat.

Liitteenä kuvakaappauksia tästä kuvasta avattuna edellä kuvatuissa tilanteissa.

https://unsplash.com/photos/NnCA_Z6Fjg4

https://i.imgur.com/OfkMxp6.jpg

https://i.imgur.com/UbSj1qk.jpg

https://i.imgur.com/A5LF3S6.jpg

7
Ubuntu tietokoneissa / Vs: HP nw8000 ja wicd ei yhdistä.
« : 20.06.09 - klo:18.21 »
9.04 Ubuntu ja lopputulos on sama.  ???

Eikö kukaan todellakaan osaa auttaa wlan-ongelmissa?

8
Hei. Olisi tarve tallentaa FM-lähetettä. Millähän kortilla onnistuisi linukassa. Hauppaugen sivuilta, ei oikein saa kunnolla tietoa ja pro-kortit maksavat aivan älyttömän paljon.

poistettu muut kolme käyttäjän lähettämää samaa viestiä. yksi kysymys riittää. /Elias

9
Ubuntu tietokoneissa / HP nw8000 ja wicd ei yhdistä.
« : 21.03.09 - klo:17.40 »
7.10 ja wlan toimi moitteetta. Päivitys ja nyt ei sitten enää toimikkaan.  ???

Laite on siis otsikonmukainen läppäri HP nw8000 ja wicd on viimeisin 1.5.9. Ei yhdistä
mihinkään langattomaan verkkoon. Salatut ja salaamattomat useammalla eri tukiasemlla
on kokeiltu.

Ai niin. Käsin, jos asettaa verkkogeometrian, niin wicd väittää olevansa netissä. Kone
tosin ei surffaa mihinkään.

Mistä lisäneuvot?

10
Ubuntu tietokoneissa / Vs: DVD varmuuskopio
« : 10.06.07 - klo:22.57 »
Juu ei pysty. Ja yhden sellaisen, mitä ei pystynyt katsomaan sain kopioitua niin, että ensin otin sen kovolle dd:llä.

11
Kiitos... yksi pääpointti jäi sanomatta.

'Kielillä' tämän kyllä osaan. Ja winkkarin komentorivillä. Nyt vain harmitti kun ei osannutkaan linukan komentoriville loihtia kätevää komentoa. Sitä vaan haluaa säätää  ;D

12
Ubuntu tietokoneissa / Vs: DVD varmuuskopio
« : 03.06.07 - klo:19.09 »
Niin tiedoksi... että kyllä tässä on kopioitu onnistuneesti k9copy ohjelmalla muita levyjä. Nyt on siis vastaan saapunut hyvin hankalia suojauksia. Siitä tässä on kyse...

13
 ???

Kansiossa on tiedostoja 01.wav, 02.wav jne. Tiedosto filenames.txt sisältää pitkät nimet yksi per rivi. Filenames2.txt sisältää rivejä siten, että ensin rivin alussa on 01 ja sitten pilkun jälkeen pitkä nimi.

Haluan siis nimetä nuo raidat pitkällä nimellä.


Olen kokeillut awk:a seuraavasti:


Koodia: [Valitse]
echo `awk -F"," '{print $1".wav", $2".wav"}' filenames2.txt`
Tästä tulee ulos samalla rivillä se mitä haluan... mutta jostakin syystä awk ei tavallisuudesta poiketen jaa tuota tulostetta riveille. Mikään "\n" ei myöskään auta.


Ja sitten vähän monimutkaisempaakin for-looppia:

Koodia: [Valitse]
ii=01;for ll in $(cat filenames.txt); do echo mv $(echo $ii | awk '{printf("%02g",$1)}').wav "$ll.wav"; ii=$((ii+01)); done
Tämä ei kyllä ollut mikään menestys... vuotaa yli tuossa...


Osaisiko joku auttaa?

14
Ubuntu tietokoneissa / DVD varmuuskopio
« : 23.04.07 - klo:15.47 »
Törmäsinpä pariin ihan oikeasti omaan levyyn, joiden backup ei meinaa onnistua. Toisen sain kopioitua dd -> iso -> k9copy menetelmällä. Toinen ei onnistu näilläkään. Levyt ovat kunnossa, koska näkyvät soittimella aivan oikein. Lapset ovat tehokas DVD-silppuri, joten olisiko hyviä neuvoja? Lähes kaikki tähän mennessä löytynyt tieto on jo tiedossa, vanhentunutta tai hyvin monimutkaisen oloista.

Tiedän, että asia on liikkuu pääosin harmaalla alueella mutta kun levyt ovat oikeasti omia, niin en niin suurta omantunnon tuskaa tunne.

Olisiko hyviä neuvoja  ???

Mainintana, että se vaikeampi levy kopioitui oikein kaupallisella softalla winkkarissa. Ohjelma ei tietenkään toimi winellä.

15
Yleistä keskustelua / Vs: Yleisradiosta
« : 22.03.07 - klo:21.30 »

Ogg + Cortado Java Applet?
http://www.flumotion.net/cortado/

- Tiedostomuoto tukisi tekijänoikeuksien suojaamista

Suomen kansan yhteinen kansallisomaisuus laitetaan jakoo CC-lisenssillä, joka jättää tekijänoikeudet tekijöille?
http://creativecommons.org/

Tuo plugari sukkaa... Ainakin minun X meni nurin ääntä kokeillessa. Ideahan noissa on tosi hyvä... Joku tollanenhan se ratkaisisi kertaheitolla koko ongelman. Ei mitään väliä, missä (väli)formaatissa tavara striimatessa on. Ratkaisevaksi tekijäksi jää se alkuperäinen materiaali talon sisällä - ja se ei ole kuluttajan ongelma.

Mutta mikä tässä arkistossa on oikein ihan oikeasti ongelmana? Minä ainakin saan näkymään videot Ubuntussani... Yleinen viha MS:a kohtaan?

Tuo lisenssiasia on kinkkisempi. Nythän on niin, etteivät televisiossa esitettyjen ja arkistossa olevien materiaalien tekijänoikeudet ole lainkaan niin yksiselitteisiä kuin äkkinäinen luulee. Tämä koskee siis vanhaa materiaalia.

Tällä hetkellä tehtävässä ja ulosajettavassa uudessa materiaalissa ei ole mitään epäselvää.

16
Yleistä keskustelua / Vs: Yleisradiosta
« : 22.03.07 - klo:18.15 »
Oletetaan, että Elävään arkistoon olisi valittu avoin formaatti. Sanotaan nyt vaikka ööö... niin mikä se olisi voinut olla? Laitetaan esitettyjä kriteereitä pöytään:

- Mahdollisimman moni kykenee katsomaan ilman lisäasennuksia (esim >80% surffaajista)
- Tiedostomuoto tukisi tekijänoikeuksien suojaamista
- Tiedostomuoto on takuuvarmasti avattavissa sanotun 20 vuoden kuluttua

Voisiko joku ystävällisesti kertoa, mikä tuo formaatti on?

Toki rinnakkaista tarjontaa voisi tukea. Myönnetään, mutta tässäkin tapauksessa joutuisi sitten jollekin selittelemään ja se joku on budjettivastaava. Hieman enemmän menisi laitteita ja tallennustilaa...

17
Laitealue / Vs: Audiolevyt eivät toimi...
« : 08.03.07 - klo:08.38 »
Itse itselleni (muita varten) vastaten. Ongelmana olivat biosin asetukset. Bios väitti koneelle, että kaikki kytketyt laitteet ovat SATA-väyläisiä. (Älkää kysykö miksi). Joka tapauksessa biosin asetusten kautta homma ratkesi ja nyt asemat toimivat oikein.

18
Laitealue / Audiolevyt eivät toimi...
« : 17.02.07 - klo:12.00 »
Ubuntu 6.10 ja apt-get on tyytyväinen... mutta minä en. Jossakin vaiheessa päivitysten jälkeen CD-ROM lakkasi toimimasta audiolevyjen osalta. Datalevyt (eivät toki ole koskaan mounttautuneet automaattisesti) saa käsin liitettyä ja luettua.

Koodia: [Valitse]
$cdparanoia -B

Unable to open disc.  Is there an audio CD in the drive?

Eikä sen suuremmin mikään muukaan sovellus kykene lukemaan audiolevyjä. Jotakin vinkkejä edes. Kiitos.

19
Laitealue / Konica Minolta 2400w tulostaa 4 minuutta! (?)
« : 29.01.07 - klo:21.41 »

Pitkällisen tappelun jälkeen onnistuin saamaan kuvan ulos otsikossa mainitulla
tulostimella.

Tulostusaika on tulostustiedoston koosta riippumatta uuvuttava neljä minuuttia.

Pitääkö tyytyä tähän vai voiko tilannetta muuttaa jotenkin?

20
Mitenpä määritän kuvankatselimessa, että se tulostaisi kuvan
keskelle paperia tietynkokoisena. Esimerkiksi:

* Määräten koon
* Koko asetettaisiin kuvan resoluutiosta

Aivan siis kuten Irfanview osaa tehdä...

BTW edelleenkin olen sitä mieltä, että Linuxista puuttuu yhtä helppokäyttöinen
ja monipuolinen kuvankatselin, kuten IW...

Sivuja: [1] 2