Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - zeizei

Sivuja: [1]
1
Sain 3D-kiihdytyksen toimimaan tämän ohjeen https://help.ubuntu.com/community/RadeonDriver avulla. Eikä siinä sitten mitään kääntämisiä tarvitukaan. Sain jopa Berylin toimimaan, paitsi että siinä näkyy kuva väärinpäin ja peilikuvana...  :-[

2
Radeon ajuri on valittuna ja toimii, mutta 3D-kiihdytys ei ole päällä.

3
Olen yrittänyt saada vanhan Radeon 7500 -näytönohjaimen 3D-kiihdytystä toimimaan Edgyssä, mutta koska Radeonin uudet ajurit eivät tue noin vanhaa korttia, niin pitäisi käyttää DRI-ajureita. Yritin asentaa niitä http://ubuntuforums.org/showpost.php?p=685354&postcount=6 ohjeen mukaan ja muuten, mutta homma tyssäsi siihen, että asennusohjelma ei pysty kääntämään ajureita, koska minulla ei ole 686-kerneliä käytössä.

Ensimmäinen kysymys on, että voinko ottaa 686-kernelin käyttöön, vaikka minulla on AMD-prosessori?

Toinen kysymys on, että miten vaihdan kerneliä? Sain Synapticin kautta ladattua 686-kernelin, mutta en ole varma asentuiko se. Ainakaan se ei tullut käyttöön, kun katson uname -r komennolla. Synapticissa 686-paketin kohdalla lukee Obsoleted: ja sitten sen kernelin nimi, mikä nyt on käytössä (joku generic). Myöskään Grubbiin ei tullut uusia kerneleitä valittavaksi.

4
Laitealue / Re: Apua Linux-kokoonpanon kasaamisessa
« : 22.10.06 - klo:16.05 »
Kokeilen huvikseni asentaa tuon Edgyn RC:n tähän vanhaan kokoonpanoon, ja kyllähän se siinä ihan hyvin pyöri. Yritin sitten asentaa jonkinlaisia ATI:n ajureita, että olisin voinut testata kuinka hyvin Beryl pyörii. Ei sitten enää lähtenytkään koko X käyntiin, ja syynä ilmeisesti se, että nuo ajurit tukevat ATI:n kortteja vasta mallista 8500 ylöspäin ja minun korttini oli siis Radeon 7500. Eli täytyy ainakin hommata joku uudempi näytönohjain tähän koneeseen.

5
Ajattelin kohta asennella Ubuntun Windowsin seuraksi ja mietin nyt, miten tuo kovalevy kannattaisi tulevaisuutta ajatellen osioida. Tällä hetkellä Windows on luonnollisesti primary partitiolla ja sen seurana on extended partition, jossa loogisella asemalla on omat tiedostot. Normaalisti kai suositeltaisiin, että tekee tuonne extended partitiolle uuden aseman, jonna laittaa Ubuntun. Mielessä on nyt kuitenkin semmoinen skenaario, että jos elämä Ubuntun kanssa alkaa sujumaan hyvin, niin voisin pistää tuo Windowsin siinä vaiheessa atomeiksi. On kuitenkin kai vähän hankalaa hankkiutua primary partitiosta eroon, jos koneessa on vain yksi sellainen. Eli pitäisikö nyt sitten tehdä toinen primary partition ja laittaa Ubuntu sinne? Tosin tästä kai seuraisi se, että että en voin nähdä -Windows ja Ubuntu-asemia samaan aikaan, kun vain yksi primary partition voi olla kerrallaan aktiivisena. Se ei tosin ole hirveän suuri haitta, kun Windows-osiolla on vain järjestelmätiedostoja.

Sekavaa on... Ajatuksia?!

6
Kertoisitko miten sen teit, niin muutkin hyötyisivät. ::)

7
Laitealue / Re: Apua Linux-kokoonpanon kasaamisessa
« : 17.10.06 - klo:23.00 »
Noh, pitää viellä pohtia asiaa. nVidian kortin kuitenkin haluaisin, ei vanha Radeoni vaan on niin säälittävä tapaus.

Mitenkäs täällä Linux-maailmassa asiat menee, jos käyttis on jo asennettuna ja vaihdan komponentteja, niin osaako se haistella ja käyttää niitä automaattisesti itse vai pitääkö hirveästi konffata asioita uusiksi?

8
Laitealue / Apua Linux-kokoonpanon kasaamisessa
« : 17.10.06 - klo:01.06 »
Ensimmäinen viesti foorumille...  :)

Elikkäs olen tässä pikku hiljaa aloittelemassa elämääni Linux-käyttäjänä, kunhan tuo Edgy kohta ilmestyy. Ajattelin, että konetta voisi ehkä rautapuolella päivitellä saman tien, mutta koska Linux-maailma on minulle vielä aika vieras, niin en oikein tiedä minkälaisiä komponentteja olisi Linuxia ajatellen fiksua koneeseen valita.

Nykyinen kokoonpano on mallia AMD Sempron 2600+, ASRock K7VT4A+ (halppisemo Socket A-kannalla), 1 GB RAM, ATI Radeon 7500 64MB. Hyvinhän tuollakin Linuxia varmaan pyörittelee, mutta olen käsittänyt, että ATI + Linux = huono yhdistelmä, joten meinasin ostaa jonkun nVidian kortin. Koska AGP-väylä kuitenkin taitaa olla kohta jo historiaa, eikä nykyisestä emosta löydy PCI-E:tä, niin emo ja prossukin menevät sitten saman tien vaihtoon.

Ajattelin pysyä kustannussyistä edelleen AMD-miehenä (mikä on kai ihan ok?), mutta kysymys on, että ostaako 64-bittinen prossu vai ei? Vähän sen käsityksen olen saanut, että 64-bittisyydestä olisi tällä hetkellä vielä enemmän haittaa kuin hyötyä. Mitenkähän asian laita on?  ???

Emon suhteen ei kai ole niin väliä minkä valitsee, tuollaista Asus K8V-XE:tä olen katsellut. Tuo socketin tyyppi ei varmaan Linuxiin liity millään tavalla, mutta saa kyllä antaa siitäkin vinkkejä, mikä olisi noin tulevaisuutta ajatellen fiksu valinta.

Näytönohjaimeksi ajattelin esim. GeForce 7300-sarjaa, tai varmaan joku huonompikin menisi. Pitäisi pystyä pyörittämään Berylin efektejä ja välillä tulisi varmaan pelailtua jotain vanhempia pelejä (Ghost Recon ja Raven Shiel) Winen tai vastaavan kautta.

Kiitoksia etukäteen, jos joku viitsii auttaa!

Sivuja: [1]