Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ippanis

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Laitealue / WLAN yhteys katkeaa
« : 28.03.13 - klo:16.53 »
Ei oo tarvinnut pitkään aikaan käydä täällä kyselemässä neuvoja, mutta nyt olisi tarpeen.

Asun tällä hetkellä Saksassa kahden muun kämppiksen kanssa ja hommattiin yhteinen netti o2. Modeemi on nimeltään 'o2 box 6431'.

Muilla kavereilla on Windowsit ja heidän yhteytensä toimii moittetta. Omalla kohdalla on kuitenkin ilmennyt ongelmia langattoman yhteyden kanssa. Nyt muutaman päivän käyttäneenä ongelma on varsin satunnainen. Välillä Ubuntu yhdistää langattoman yhteyden ongelmitta ja homma toimii kolmisen tuntia. Sen jälkeen katkeaa yhteys ja kun uudelleen yhdistää niin data ei enää liikukaan. Eli saan langattoman yhteyden modeemiin, mutta Chromium sanoo välilehdessä, että lähetetään pyyntöä, ja sitten ei pystytä avaamaan sivua.

Nyt on taas piuhan päässä kiinni ja toimii, mutta olisi kieltämättä mukavaa saada tuo langaton toimimaan. Muilla modeemeilla ei ole ollut tälläistä ongelmaa tai muissa julkisissa paikoissa, esim. nettikahviloissa.

Lähinnä tässä kyselen, että mistä kannattaisi lähteä hakemaan vikaa? Ehkä liian vanha kone (5v), joka ei tykkää olla yhteydessä tähän uudenkarheaan modeemiin? Tai modeemi, josta voisi vaihtaa boxin asetuksia?

Kone, joka on käytössä on Asus Pro50GL-AP023C.

2
Hmm.. no voi sitten olla, että olen uudelleenasennuksessa sitten valinnut käyttäväni vanhaa homekansiota, vaikka kyllä olin varma, että tein täysin puhtaan asennuksen.

Tällä kertaa ei ainakaan tullut piilotiedostoja tähän uuteen käyttäjään sillä jouduin tässä asentelemaan vähän pulseaudion taajuuskorjaimia, ynnämuita tietoja uusiksi.


3
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntun teeman muokkaaminen
« : 12.08.12 - klo:17.35 »
Joo kiitoksia vaan avusta! Päätin tehdä kokonaan uuden käyttäjänimen, siirsin homekansion tähän uuteen ja poistin lopulta vanhan. Täähän näyttää aivan erilaiselta käyttää.

Sinänsä ihmettelen hieman, että mulla on jäänyt jotain tietoja talteen, koska olen tämän ubuntun asentanut puhtaana koneelle. Mutta näemmä sinne jää siitäkin huolimatta jotain tietoja talteen.

4
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntun teeman muokkaaminen
« : 12.08.12 - klo:14.38 »
Joo, Ubuntu 12.04 käytössä.

Kiitos, ainakin nyt sain vaihdettua taustavärin siniseksi ja tekstin valkoiseksi, niin saa edes jotain selvää.

Kummallista on kyllä, että kun luon tekstiasiakirjan nautiluksessa niin valikot ovat erilaisia kuin että kirjoittaisi terminaalin 'sudo gedit'. Painikkeetkin ovat erilaiset!

Yritin vähän katsella mitä tuolta unityvalikko -> asetusten muokkaus voisi löytää, mutta en löytänyt/uskaltanut muokata. Painikkeet ovat yleensä tuon vasemmanpuoleisia, joten on aika vaikea nähdä välillä mitä noissa painikkeissa lukee. En saa muutettua tätä Gnome color chooserilla.

Mietin vaan, että pystyisiköhän jollain tavalla resetoimaan nämä kaikki teemat, joita on ammoisina aikoina asennellut? Jospa se siitä johtuisi? Aika kummallista se olisi, jos Ambiance teema on oletuksena tuollainen...

5
Eli sellaista ongelmaa on, että kun olen tekstieditorilla niin taustaväri ja fontti ovat liian vaaleita, jolloin työskentely on suoraan sanoen aika perunasta.

Käytössä Ambiance teema. Terminaalissa on hyvät värit, mutta tekstieditorissa ei. Kuvaa vielä liitteenä niin ymmärrätte mistä kiikastaa.

Google ei oikein tahtonut tehdä yhteistyötä, että olisi löytänyt vastausta...

Kiitos etukäteen auttajille!

6
Ubuntun kehitysversio / Vs: Lubuntu 12.04 mokkulat
« : 14.07.12 - klo:20.31 »
Hei kaikille!

Olen nyt koittanut tässä pakertaa tädille DNA Mokkulaa Ubuntuun, tuloksetta.

Network-managerissa olen täyttänyt mobiililaajakaistaan tarvittavat tiedot (käyttäjänimi ja salasana ovat tyhjät), mutta network-managerin kuvakkeeseen ei tule mitään mobiililaajakaistasta.

Noh, sen jälkeen tarkastin, että mitä paketteja mahtaisi Lubuntusta puuttua, ja usb-modeswitch, modem-manager ja mobile-broadband-provider-info ovat ajantasalla. Ne olivatkin jo valmiiksi, joten ei ollut vielä toistaiseksi apua.

Sitten googlasin Sakis3g ohjelmasta, jolla pitäisi saada yhteys toimimaan. Sain asennettua ohjelman ja Sakis sentään tunnistaa, että USB-väylässä on nettitikku (Huawei E353). Siinä vaiheessa kun pitää kirjoittaa salasana niin ohjelma kaatuu ja valittaa tunnistautumisvirhettä (kokeilin varmuuden vuoksi sekä käyttiksen salasanaa, että mokkulan pin-koodia, joten ohjelmassakin on jotain vialla...?)

Oliskohan mitään lääkettä mitä kokeilla seuraavaksi, että saisi mokkulan toimimaan?

7
Laitealue / Vs: web-kamera
« : 08.04.12 - klo:23.22 »
Tattis!

Taas toimii!

8
Laitealue / Vs: web-kamera
« : 08.04.12 - klo:18.40 »
Moikka,

Tässä vähän yritin käyttää samoja ohjeita, mutta skype sanoo tälläistä:

Koodia: [Valitse]
~$ export LIBV4LCONTROL_FLAGS=3 && LD_PRELOAD=/usr/lib32/libv4l/v4l1compat.so skype

ERROR: ld.so: object '/usr/lib32/libv4l/v4l1compat.so' from LD_PRELOAD cannot be preloaded: ignored.

Eli tosiaan, skypessä kun tekee videotestauksen niin tämä mun integroitu webbikamera ei edes mene päälle. Cheesellä ja guvcview saa webbikameran päälle, eli se tunnistaa sen, mutta kuva on pimeä. Oliskohan jotain vinkkiä, millä vois saada tuon skypen videon taas toimimaan? Harmittavasti kun juttelin pitkästä aikaa skypessä niin en saanut kuvaa... =(

9
Nostellaan vähän ketjua ylös.

Eli melko vanha uutinen, mutta linkitetään silti. Eli ensimmäiset http://www.tietokone.fi/uutiset/google_esitteli_chromebook_tietokoneet_pc_n_vallankumous ovat tulleet nyt viimeistään ainakin jenkkeihin kauppoihin. Suomen saatavuudesta en ole vielä tietoinen, eikä Google auttanut vastauksissa.

Mutta tuntuu, ettei tästä ole enää kuultu mitään? Onko kyseessä vielä täysi raakile, jopa jo kuopattu? Itse olen ainakin todella kiinnostunut kokeilemaan. Itsellä on ollut ubuntu vuodesta 2006 lähtien, mutta tämä käyttis ainakin muuttaisi käsitystä tulevasta tietokoneista.

Onko tätä saatavilla kuinka helposti, esim kokeiltavaksi omaan läppäriin?

10
Aiivan, unohtui tuo suoritusoikeus tuolle uudelle vlc -tiedostolle.

Vielä hieman ääni laahaa, mutta ei enää niin häiritsevästi. Tuolla Veetlellä saa nähtävämmin parhaimman laadun kun katsoo streamia.

Paljon kiitoksia avusta!  :)

11
Moikka, taas tarvittaisiin apua.

Ongelmahan on varsin helppo niille, joilta tämän ubuntun käyttäminen luonnistuu edes jollain tasolla, mutta kun itse ei pääse eteenpäin, vaikka kuinka yrittäisi.

Eli kuten otsikko kertoo, video toimi hyvin, mutta audio synkkaa paljon jäljessä. Tästä on tehty TeeSI-opas: http://www.youtube.com/watch?v=4tHAV_XsuB0 . Valitettavasti espanjan kieli ei ole hallussa, että voisin ottaa puheesta vinkkejä, mutta video opastaa tarpeeksi hyvin mitä ainakin pitäisi tapahtua.

Mutta joo, tuossa vaiheessa kun lataan veetle.comista paketin 'sh veetle-0.9.17-linux-install.sh' ja asennan sen päätteessä ja menen sen jälkeen omaan lataukset kansioon niin missä ne loput kansiot ovat? tämä /.veetle_vlc kun ei nyt löydy mistään.

Tiedän kyllä, että täm taitaa olla jokin piilotiedosto, ja joskus aikaisemminkin jotain tälläistä tehnyt, mutta kun ei muista niin ei... Mitä siihen päätteeseen pitäisi kirjoittaa?

Koitin katsoa myös vanhoja topikkeja ja piilotiedostot saisi näkyviin painalamma ctrl+h, mutta mitään ei tapahtunut...

//EDIT:

Noniin eihän se niin vaikeaa ollut; piti siis mennä ensiksi tiedostojärjestelmän kautta, eikä suoraan omaan home kansioon. Nyt tulee piilokansiot näkyviin.

Kuitenkin ongelma on edelleen. Nyt ei kuvaa tule kun olen luonut uuden tiedoston vlc ja nimennyt vanhan vlc-antigo nimiseksi. Mitäs sit vielä, että alkaisi pelittää?

12
Ubuntu tietokoneissa / Ubuntu 11.04 ja historiatiedostot
« : 28.04.11 - klo:22.00 »
Noniin, nyt tuli tänään ladattua tämä ja onhan tässä vielä vähän totuttelemista, mutta koitetaan ensiksi sopeutua tähän ja annetaan tuomio vähän ajan päästä.

Yksi asia mikä tässä vähän harmittaa on tuo historian pyyhkäisy pois koneelta. kun avaan tuon valikon (tämä on kai se Unityvalikko?) niin mistä nuo viimeisimmät tiedostot voi pyyhkiä? Muutenkin tuo find-valikko on vähän turhankin tarkka kun siihen sattuu kirjoittelemaan tekstiä, vaikkapa aloittaen kirjaimella 'f' niin hupsista, pornoklipitkin löytyy paljon helpommin!  ;D Jos senkin saisi pois, tai edes ettei suodattaisi tiedostoja niin sitten hyvä. Nyt voi olla, että emäntä voi kuulustella hiukan...

13
Voi pyhä jysäys, sehän auttoi!

Ihan mielenkiinnosta, että mitä tuossa haetaan takaa kun otetaan akku pois?

14
Eipä ole aikaisemmin tullut näin pahaa ongelmaa eteen.

Eilen illalla pistin koneen valmiustilaan ja nyt kun koitan käynnistää niin mitään muuta ei tapahdu kuin että tuuletin alkaa pyöriä. Näyttöön ei tule mitään, kone ei siis edes osaa buutata ja viedä grub-valikkoon. Mitään en ole säätänyt tiedostojärjestelmästäkään kun en niistä edes tajua mitään.
 
Koitin laittaa livecd, mutta ei auttanut, mitä neuvoksi? Kone on asus proGL50 -läppäri.

15

Kokeiles asentaa alltray niminen ohjelma synapticilla, ainakin itselläni aikanaan toimi.


Noh, kyllähän tämä nyt aina parempi on kuin ei mitään; tosin nyt system trayssä tulee yksi turha kuvake lisää. Tarkoitus kun oli pitää tuo Evolution taustalla ilmaisinsovelmasta katsottuna. Esim Pidgin tai Gwibber toimii niinkuin pitää, että jäävät taustalle pyörimään kun sulkee ikkunan ja katsoo ilmaisinsovelmaa.

16
Kirjoitan nyt tähän vanhempaan ketjuun kun se ajaa täysin saman asian, mitä tässä haetaan.

Tuntuu jotenkin tyhmältä kysellä, mutta en vaan tahdo löytää tuosta Evolutionista sellaista kohtaa valikoista, että tuo jäisi taustalle pyörimään. Aina kun sulkee ikkunan, sulkee se koko Evolutionin. Ja näin jää tuo sähköpostien tarkkailu kokonaan pois. Eli tällä hetkellä saan päivitettyä vain kun avaan erikseen Evolutionin.

Ilmaisinsovelma on käytössä (eli se yläpalkissa oleva kirjekuori), joka pitäisi olla samaa kuin tämä mail-notification? Mitä siis neuvoksi, että tuo Evolution pysyisi taustalla?

17
UbunTux, vaude, kiitoksia tästä! Itse kun olen tälläinen peruskäyttäjä, jolle tuon päätteen kanssa leikkiminen on mallia 'copypaste' netin ohjeiden mukaan. Omat taidot kun ei yksinkertaisesti riitä, että osaisi itse tehdä mitään muuta sitä kautta, niin mieluusti käytän ennemmin graafista käyttistä. Tai no, se nyt ole paljoa vaadittu, että tietää ulkoa mitä sudo apt-get install ohjelmanimi tekee. Ehkäpä sitten hamassa tulevaisuudessa alan ymmärtämään enemmän ja enemmän tuota päätteen koodikieltä, tällä hetkellä esim tuo uggelin skriptiesimerkki on minulle jotain aivan käsittämätöntä hepreaa, ettei edes tiedä mistä tuostakin aloittaa koodin ymmärtämisen ;D.

Mutta niin, tuossa ylempänä vielä kiitokset uggelille tuosta tiedostojen muuntamisesta .mp4 muotoon. Piti tuo komentorivi oikein tallentaa muistiin =)

18
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 10.04: Lucid Lynx
« : 30.04.10 - klo:12.34 »
Jees eilen sain asennettua lynxin tilalle. Tein puhtaan asennuksen lähinnä sen takia, että pääsee päivittämään tiedostojärjestelmän ext4.

Ihan ongelmitta ei tämä päivitys ole mennyt, noh odotellaan viikko pari, jos nämä saataisiin korjattua. Tässä muutamia:

-Ikkunanvalikon näppäimet (sulje, pienennä, suurenna) siirretty oikealta reunalta vasemmalle? Eiiii, haluan sen sinne kulmaan missä se on ollut aina.

-Exailessa ei taajuuskorjain toimi niin hyvin kuin Koalassa. Valmiit  taajuuskorjainprofiilit löytyvät ja toimivat, mutta jos itse yrittää säätää, ei tule mitään vaikutusta ääneen ja ohjelma alkaa sekoilemaan, eikä valitse muutettuja asetuksia, vaikka tallennetaan uusi profiili. Noh, ehkäpä tämä on exailen puolelta päivitystä.

-Paneelin värityksessä bugi. Verrattuna Koalaan sai palkin väritettyä kokonaan yhdelle värille, mutta tässä kun suurentaa paneelin kokoa (itsellä nyt siis koko 32) niin näkyy tyhmästi tuollainen viiva, joka menee välistä. Paneelin väritys on siis tarkoitettu vain oletuskoolle 24. Ja siis paneelin vielä saa väritettyä, mutta kaikki muu, esim ikkunaluettelo ja valikot, näkyvät tällä oletusvärillä, enkä voi sitä väriä muuttaa mitenkään. Toivon mukaan korjausta tulee.

-Empathy ei iske oletuksena niin hyvin kuin Pidgin. Mennee vaihtoon, joten se on helppo korjata. Ja eikös Pidgin toimi myös tuon ilmaisinsovelman kanssa? Se on kieltämättä ihan kätevä ominaisuus.

-...jostapäästään siihen kun pitäisi ilmoittaa oma status (tavoitettavissa, poissa) ei suostu vaihtamaan tilaa mihinkään vaan se on aina tavoitettavissa. Bugi?

-ubuntu-system-panelia en pystynyt vielä asentamaan, tähän varmaankin tullee korjaus, joten mennään toistaiseksi gnome-main-menulla

-niin ja nyt ei toiminut oletuksena mikään pikavalikkonappula, kuten toimi Koalassa

No siinä ainakin muutama. Kaippa nämä tästä korjaantuvat. Odotuksiin nähdän ensivaikutelma lievä pettymys, ettei kaikki mennyt täysin kivuttomasti.

//EDIT. niin ja tuossa on kuvakaappaus työpöydästä, josta näkyy tietyt ongelmat

http://koti.welho.com/miikoljo/Kuvakaappaus-1.png

19
Valitan tuplapostauksesta, voitte moderoida edelliseen viestiin, jos näette tarpeelliseksi.

Löytyi parempi päävalikko kuin tämä ubuntu-main-menu. Eli USP - ubuntu-system-panel. Ei löydy kaiketi repoista. Käytössä 'Ubuntu System Panel Version 2.00-SVN' ja täältä ohjeet kyseisen valikon asentamiseen.

Tässä on sentään ihan graafinen asetukset-valikko ja on varsin monipuolinen. Vartin säätelyn jälkeen alkaa olemaan sellainen, mikä jää ainakin minun käyttöön! Suosittelen kokeilemaan!

Tässä vielä kuva kyseisestä menusta.



[ylläpito on poistanut liitteen]

20
Lainaus käyttäjältä: Timo Virtanen
https://launchpad.net/ubuntu/+source/gnome-main-menu
Täsmääkö noiden bugien oireet ongelmiisi? Löysin Lucidin repoista  gnome-main-menun, pitäähän tuota kokeilla

Joo aika pitkälti noita ilmoituksia mitä launchpadilla onkin jo mainittu. Vielä vähän raakileen oloinen. Tosin huomasin, että Lynxille on muutama versio uudempi menu kuin Koalalle, joten en tiedä onko sitten hieman parannettu.


Lainaus
edit: Sovellusten lisääminen suosikkeihin: klikkaa "lisää Sovelmia" , etsi haluamasi sovellus, klikkaa soveluksen ikonia hiiren oikella painikkeella ja valitse "lisää suosikkeihin".

Joo nuo suosikkisovelmat kyllä toimii lisäämällä, mutta käynnistysvalikkoon lisääminen ei. Tai siis, sellaista ei näy missään päävalikossa, pelkästään suosikkisovellukset.

Toivottavasti tuon trackerin voi korvata siten, että kirjoittaessa sovelluksen nimeä se etsisi sitä. Nythän se on siellä 'lisää sovelluksia' napin takana, mutta toivon mukaan sen saa muokattua myös tuohon päävalikkoon. Pitääpä vähän tutkia tuota toista linkkiä kun nähtävästi vaatii hieman enemmän operointia jos haluaa asetuksia muokkailla..

Sivuja: [1] 2 3 4