Mielestäni on vain hienoa, että firmat jaksaa tehdä kernelin eteen noinkin paljon, mitä siihen on tehty. Tietysti heillä on siihen omat syynsä (kuten aikaisemmin jo todettiin), mutta se ei mielestäni ole mikään syy panikoida. Seuraava tieto saattaa tulla osalle yllätyksenä, mutta:
nykyinen maailmamme pyörii hyvin pitkälti rahan avulla. Ja siitä yksinkertaisesta syystä, että yrityksillä on rahaa, he myös kehittävät kerneliä. Olkoonkin, että saavat omissa piireissään laitteet toimimaan, mutta sillä vaan ei ole mitään väliä, kun monet muutkin käyttää samoja tuotteita.
Ja yritykset saattavat jopa käyttää keskenään samoja tuotteita, prosessoriarkkitehtuureja, mitä ikinä. Niin järkyttävältä kuin se kuulostaakin, mutta kaikilla ei ole resursseja kehittää itselleen järjestelmää alusta alkaen. Ja työn kun jakaa monelle eri firmalle, saadaan tehtyä sama työ, mutta niin, että kaikki osallistuu projektiin. Applea voidaan pitää erityisen sulkeutuneena firmana, mutta
tämän linkin löytyy pitkä ohjelmia, joidenka kehitykseen ovat osallistuneet. Tuskin siksi, että se on hauskaa, tai että siitä saa mainetta ja kunniaa, vaan siksi, että sattumoisin itsekkin käyttävät moisia palveluita. Voin olla hyvin varma, että suurin osa ubuntun käyttäjistä enemmän tai vähemmän käyttää em. listalta löytyviä sovelluksia, pitivätpä Applesta taikka eivät. (GCC4.2, Apache, nano, autoconf, automake, bzip) Ja suurinta osaa näistä, vaikkeivat huomaisikaan.
Ja sontaa tuskin kerneliin pääsee, koska ne patchit
ei oikeasti suoraan päivity viralliseen kerneliin. Joku lukee ne läpi, hyväksyy johonkin kokeiluversioon, sitä testataan, testataan ja testataan, kunnes todetaan, että uusi ominaisuus toimii. Tämän jälkeen voidaan miettiä, onko järkevää paisuttaa moisella ominaisuudella kerneliä. Mitä isompi kerneli on, sitä hitaampaa sen prosessoiminen on.
Eli mussutukset sikseen ja ollaan iloisia siitä, että on olemassa firmoja, jotka tukevat kernelin kehitystä omalla panostuksellaan.