Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - audi

Sivuja: [1] 2 3 ... 57
1
Yleistä keskustelua / Vs: Firefox 57
« : 23.11.17 - klo:00.20 »
^Ideasi on toteuttamiskelpinen kunhan osaa ohjelmoida. Ei ehkä aivan vastaava kuin kuvailemasi ohjelma, mutta lisäosalla Classic Theme Restorer on voinut tehdä helposti kaikenlaisia asetuksia. Tämä vinkkinä niille, jotka käyttävät yhä versiota 52 ESR, versiossa 57 ja eteenpäin se ei kuitenkaan toimi.

Laittamani linkit liittyvät otsikon aiheeseen Firefox 57, mutta joku osaava (esimerkiksi salai?) voisi joskus aloittaa uuden aiheen about:config ja css-virityksistä. Vaikka en käytä versiota 57 itse, lyhyen tutustumiseni perusteella se on nopea, toisaalta ulkoasultaan mielestäni liian karu. Olen havainnut saman muutoksen versiossa 52 ESR verrattuna teemaltaan paremmin muokattavaan 45 ESR (vai oliko peräti 38 ESR). Seuraan mielenkiinnolla Palemoonin kehitystä, toivottavasti se tekee erilaisia ratkaisuja kuin Mozilla. Firefox 57 asetusten tarkastelu oli minulle hyödyllinen kokemus, sillä tiedän hieman etukäteen mitä seuraava ESR tuo tullessaan ja mitä voin tehdä.

2
Yleistä keskustelua / Vs: Firefox 57
« : 22.11.17 - klo:11.25 »
Löysin pari ohjetta Mozilla Firefox 57:n asetusten muokkaamiseen. En ole vielä kokeillut, minua kiinnostaa erityisesti Noian toimivuus.
Martin Brinkmann: Customize Firefox 57 with CSS gHacks
Aris: Custom CSS tweaks for Firefox 57+ GitHub

Noia toimii. Katson vielä jostakin miten ylimääräisen valikon selaimen oikeasta reunasta saa pois.

3
Multimedia ja grafiikka / Vs: DVD rippaus verkkolevylle
« : 28.11.15 - klo:20.16 »
Olen käyttänyt nm:n mainitsemaa Handbrakea. Toinen hyvä ohjelma on MakeMKV, johon siirryin ongelmallisten DVD- ja myös Blu-ray-levyjen myötä. Työvaiheeni on nyt kaikkiin levyihin MakeMKV → Handbrake.

4
Et kertonut käytätkö Windowsia, OS X:ää vai jotakin Linux-jakelua, se on oleellinen tieto mainitsemaasi syväpuhdistukseen liittyen. Siihen osannee vastata tarkemmin joku foorumin asiantuntijoista. Jos voisit kertoa hieman tarkemmin. Toimivatko kaikki käyttämäsi selaimet samalla tavoin? Oletko kokeillut ottaa lisäosat pois käytöstä tai uudella profiililla? Katso löytyykö epämääräisen nimisiä lisäosia (toolbar tms). Oikeuksien rajoittamisella on kaikissa käyttöjärjestelmissä turvallisuutta lisäävä vaikutus: ylläpitäjän tili ainoastaan ylläpitoon ja peruskäyttöön toinen. Asenna tunnettuja ohjelmia vain luotettavilta sivuilta, linuxissa vältä ulkopuolisia pakettilähteitä.

5
Ei ole nyt sopivaa konetta lähistöllä mutta käynnistäessä koneen normaalisti grubin riviä pystyy editoimaan e-näppäimellä. Tai chroot. Sitten laitat sopivan määrän kerneleitä näkyviin.

Vanhempi ohje: chroot.

6
siellä on n. 400 Mt Time Machine varmuuskopio (EFI -osio)

Tietoja paikallisista tilannevedoksista (Time Machine local bacups)
OS X:n palautustoiminto (OS X Recovery)

7
Kone on Mobile AMD Sempron, prossu 3400+1,8/Ram 2Gt, 32bit. Millähän tähän sais lisää puhtia, olisko joku Ubuntu hyvä vai ssd-kortin vaihtaminen?

Vastauksia tulikin, mutta lisään vielä että SSD:n lisäksi kannattaa RAM määrää lisätä ainakin 4 Gt asti, ehkä 8 Gt. Firefoxin tempit kiintolevyltä > RAM sekä tmpfs.


Onko tuon Ubuntun asentaminen helppoa tällaiselle taviksellekin.

Itse asensin ensimmäisen kerran Kubuntun tekstipohjaisena asennuksena osiointineen. Mielessä oli ainoastaan erään kaverin neuvo, että ReizerFS se pitää olla, mutta mitähän se tarkoitti... Asennus onnistui. Sen jälkeen asennusta on kehitetty todella helpoksi, ainoastaan osiointia pitää joka kerta harkita tarkemmin.

8
Minulla ei ole oikeastaan lisättävää tähän ketjuun (en osaa ylläpitoa tai ohjelmointia). Seuraan kuitenkin aihetta mielenkiinnolla. Olen käyttänyt Adblock Plus, NoScript ja HTTPS Everywhere -lisäosia sekä hosts-listaa. Myös vanha Wiltteri-suodatuslista on ollut käytössäni.

Kokeilemalla tietysti selviäisi mutta kenties NoScriptillä sekä muutamalla muulla suodatinlistallakin tulisi toimeen.

Mitä mieltä olette tästä hosts-listasta? Muistan lukeneeni jostakin nettisivusta tai ohjelmasta, joka yhdistäisi useamman listan ja poistaisi päällekkäisyydet.

9
Yleistä keskustelua / Vs: Firefox 29.0
« : 05.05.14 - klo:20.35 »
On se vähän muuttunut, hetki menee että taas tottuu

Itse en tottunut, vaan palautin vanhan näkymän. Forecastfoxia en saanut toimimaan install.rdf -tiedostoa muokkaamalla kuin väliaikaisesti enkä halunnut ottaa yhteensopivuustarkistusta pois päältä, joten jään odottamaan päivitystä. Noia 4:n jouduin ikävä kyllä lataamaan kehittäjän ohjeiden mukaan epävirallisesta ja mahdollisesti turvattomasta lähteestä.

Classic Theme Restorer

10
Luotatko erinomaiseen muistiisi, liimaatko salasanalappuja monitoriin kaikkien näkyville vai käytätkö kenties salasananhallintaohjelmaa?

Ei vaineskaan, eihän tuossa ole olemassa kuin yksi ainoa realistinen vaihtoehto ja tiedät itsekkin mikä se on.

Joo, tietenkin password filu on asianmukaisesti varmistettuna. Sekä salasana on olemassa tallessa, mutta sellaisessa muodossa, että se on täysin hyödytön hyökkääjälle. Eli salasana on salattuna.

Arvasin ettet käytä post-it-lappuja. On mielenkiintoista lukea tällaisia keskusteluja, sillä mahdollisesti voin oppia jotakin uutta.

Katselin vanhoja viestejä ja löysin alla olevan:
Millä menetelmällä tuo varmennus korruptoitumista vastaan on tehty?

Reed Solomon on algoritmi ja sovellus on par2.

Onko tuttu menetelmä tiedostojen toimivuuden varmistamiseen?

Olen salannut kannettavan tietokoneeni kiintolevyn, varmuuskopioita taas en, koska niiden palauttamiseen voisi tulla ongelmia.

11
Joskus muinoin tuli käytettyä tuota rtf-muotoa paljon, juuri tuosta samasta syystä, kun luulin että sille on paras tuki kaikissa tekstinkäsittelyohjelmissa. Perusteksti kyllä toimiikin kohtuudella, mutta kuvat tai taulukot ei aina niin hyvin.

Rtf-muodosta on näet olemassa eri versioita ja tuki vaihtelee.

Muokkasin vanhoja doc-tiedostoja ja lopuksi tallensin pages-tiedostoiksi. Osan Pages tunnisti mutta joidenkin kohdalla tuli ilmoitus, ettei tukea rtf:lle ole. LibreOffice avasi ne kaikki ongelmitta, tosin asettelu saattoi hieman muuttua. Nyt pitäisi vielä muuttaa odt-tiedostomuotoon kyseiset dokumentit, jotta niitä olisi mahdollista lukea myöhemminkin.

12
2. Ei koskaan samaa salasanaa eri palveluihin. (Siksi aina ihmettelenkin mikä älämölö tulee salasana vuodoista.)
3. Kyllä, vahvuus tosin vaihtelee vähän tilanteesta vahvasta järjettömän vahvaan. (80-256+ bittiä entropiaa, tilanteen mukaan, normaalisti noin 20 merkkiä)

Luotatko erinomaiseen muistiisi, liimaatko salasanalappuja monitoriin kaikkien näkyville vai käytätkö kenties salasananhallintaohjelmaa? Itse olen vastoin ohjeita kirjoittanut paperille (kotona, ei tietenkään töissä). Tärkeimmät salasanat muistan ulkoa. Lisäksi käytän 1Password ohjelmaa. Koska en luota siihen, että saisin joka tilanteessa kaivettua tiedot esiin ohjelman syövereistä, niin ne ovat myös turvattomasti paperilla.

13
Eli otetaas tässä samalla tällainen pieni kysely meidän IT ammattilaisille täällä.

Joten otetaas pienet gallup kysymykset tähän teille:
1. Koska olet viimeksi uusinut aivan kaikki salasanat / koodit? *
2. Ethän koskaan käytä samaa salasanaa kahteen eri järjestelmään, ethän?
3. Käytäthän vain ja ainoastaan vahvoja salasanoja?
4. Otatko varmuuskopiot, päivittäin, viikoittain, kuukausittain, vuosittain?
5. Testaatko varmuuskopioista tietojen palauttamisen, päivittäin, viikottain, kuukausittain, vuosittain?
6. Onhan sinulla myös off-site backupit ajantasalla? Tarkoittaa siis varmuuskopioita, jotka ovat vähintään eri palotilassa. Mieluiten toisessa rakennuksessa tai jopa kaupungissa, maassa tai mantereella.

1. Salasananhallintaohjelman mkaan 1-3 vuotta vanhoja
2. Ei kai.
3. Yleensä (15-30 merkkiä). Toisinaan palveluntarjoaja saattaa rajoittaa.
4. Tilanteen mukaan. Joskus harvoin voi mennä kuukausikin mutta silloin ei ole juurikaan muutoksia.
5. Vuosittain tai harvemmin, silloin tosin ei ole testitilanne, vaan koneen tai kiintolevyn vaihto.
6. Ei.

En ole IT ammattilainen mutta vastasin kuitenkin.

14
http://forums.mate-desktop.org/

Kiitos linkistä. Nyt ei ole pakko käyttää pelkkää lxde:tä. Mikähän mahtaa olla Maten tulevaisuus? Minulle Unity on täysin turha.

15
Mitä toi plymouthd tekee?

Ubuntussa käynnistyskuvasta huolehtii nykyään plymounth ja initrd.


Päivitys 10.04->12.04 hidasti aika paljon eli melki minuutin. Mitähän tossa olis poistettavaa?

En tiedä nopeuttaako paljoakaan mutta anacron (ei cron), lm-sensors, rsync, rsyslog, networkmanager ja bluetooth pois jos et tarvitse. Ilmeisesti tarvitset avahia ja fail2bania (luultavasti silloin myös rsyslog käytössä).

16
Nojoo, otin varmuuden vuoksi koko .mozilla-thunderbird -kansion... Kokeilen sitten 12.04:ssä, mitä kaikkea siitä pitää kopsia, että postit ilmaantuvat 12.04:n Thunderbirdiin.

Itselleni ainakin abook.mab on tärkeä.

Files and folders in the profile

17
voihan ne viedä tuolla html:llä johonkin mistä ne voi siirtää ubuntulle

Oli se helppoa silloin kun selaimen bookmarkit olivat tiedostossa bookmark.html.
Kun oli kaksi selainta aktiivikäytössä niin riitti kun linkittu ne samaan tiedostoon - molemmissa aina ajantasaiset.

Koodia: [Valitse]
browser.bookmarks.autoExportHTML
Koodia: [Valitse]
true
Bookmarks

18
Yleistä keskustelua / Vs: Home- / hajuongelma
« : 23.03.12 - klo:20.02 »
...tota muuten hyvä juttu, mutt home kun ei haise - ainakaan niin, ett ihminen sen haistaisi... jotkut koirat kenties - ainakin väittävät.

Minä olen koira?  ;D

19
Ubuntu tietokoneissa / Vs: FF:ssa outo "näkymä"
« : 07.01.12 - klo:20.40 »
Sulkemis- ja pienennyspainikkeiden puuttuminen johtui ainakin ennen ikkunamangerin ongelmista (metacity --replace tms). Mikäli ongelman aiheuttaa Firefox niin localstore.rdf-tiedoston poisto palauttaa selaimen ulkonäön oletusasetuksille.

Mielestäni voisi kertoa rm-komennon vaikutuksista heti, toivottavasti Tomin ehti ajoissa. Eräässä ketjussa ehdotettiin koko .thunderbird-hakemiston poistoa... Tosin sähköpostien hävittäminen ei ehkä vastaa koko systeemin tuhoamista (r m - r f / ).

20
Yleistä keskustelua / Vs: millä vuonna asensin linuxsin
« : 08.12.11 - klo:01.11 »
Vuonna 2006 alkupuolella Ubuntu 5.10. Vaikutuksen tekivät loistava paketinhallinta ja järjestelmän ylläpito. Sitä ennen käytössä oli vuodesta 1989 dos ja sen jälkeen Windows 3.11, 95, 98...

Sivuja: [1] 2 3 ... 57