Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - muke

Sivuja: [1] 2
1
Miten voin estää, Libre Officen taulukkolaskentaohjelmaa muuttamasta kenttään kirjoitettuja sähköpostiosoitteita linkeiksi? Ja mistä saan estetyksi, ettei Writer muuta automaattisesti pisteen jälkeen kirjoitettua sanaa isolla kirjaimella alkavaksi. Yleensäkin kaikki toimisto-ohjelmat tekevät liikaa asioita itsestään.

2
Ubuntu tietokoneissa / Vs: ubuntu ja sampon verkkopankki
« : 09.05.08 - klo:15.26 »
Eihän se Sampon verkkopankki ole viimeaikoina toiminut oikein millään. WIndowsillakaan ei ole päässyt sinne.

3
NVU on heittämällä parempi kuin Front Page (ei sotke html koodia ominpäin),

Ainakin viimeksi, kun kokeilin NVU:ta, joskus kuukausia sitten, se ei osannut avata php-päätteistä tiedostoa ollenkaan. Tämä oli mielestäni niin vakava puute, että hylkäsin NVU:n saman tien. En tosin tiedä saako Front Pagellakaan php-tiedoston auki.

Muke

4
Koeta vaihtoehtoa

"Siirrä nykyinen taso". Eli näin:
http://stargazers.pp.fi/images/index.php?image=/gimp.png

Eli työkalun ominaisuudet, ja siellä valinta "Siirrä nykyinen taso". Oletuksena on "Valitse taso tai apulinja".

Auttaako tuo?

Auttoi. Kiitos. Olinpa hölmö, kun en tuota itse huomannut.

Muke

5
Kun kirjoitan gimpissä kuvaan tekstiä, teksti tulee yleensä vänän väärään kohtaan. Kun sitten yritän siirtää tekstin siirtotyökalulla oikeaan kohtaan, siirtyykin yleensä taustataso, eikä tekstitaso. Miten saan estetyksi, ettei ohjelma vaihda automaattisesti valintaa taustatasoon, kun haluan siirtää jotain muuta  tasoa.

Toivottavasti joku ymmärtää, mitä tarkoitan. Tämä on tosi ärsyttävä ominaisuus, muuten hyvässä ohjelmassa.

Muke

6
Ubuntu tietokoneissa / Windows-osioiden oikeudet
« : 14.07.07 - klo:15.26 »
Miten voin muuttaa Windows-osioilla olevien kansioiden oikeuksia niin, että voin kirjoittaa ja poistaa tiedostoja tavallisena käyttäjänä. Kun yritän muuttaa minkä tahansa fat32-osioilla olevien kansioiden omistajaa, tulee ilmoitus:

Omistajan muuttaminen ei onnistunut.
Valitettavasti kohteen "xxxx" omistajaa ei voitu vaihtaa.

Minulla on joitakin kansioita, joissa olevia tiedostoja pitäisi voida käsitellä sekä Linuxissa (Ubuntu Feisty) ja Windowsissa (Xp), enkä halua, että joudun avaamaan kansion sudo-komennolla, että pääsen käsittelemään niitä.

Muke

7
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntun äänet
« : 06.05.07 - klo:10.15 »
Vaikka näitä äänikorttikysymyksiä on täällä ollut vaikka kuinka ainakaan minä en ole saanut ääniä toimimaan kunnolla ja suurin piirtein jokaista täältäkin löytyvää ohjetta on kokeiltu. Minulla on koneessani Sinovoicen ulkoinen USB-äänikortti ( http://www.linstore.eu/product_details.php?p=471 ) . Ostin tämän, kun emolevylle integroidussa äänikortissa lakkasi mikrofoni toimimasta.  Vika tuli silloin yhtä aikaa, sekä Windowsiin, että silloin koneessani olleeseen Mandrivaan, joten päättelin, että kyseessä on rautavika.

Mandrivassa tämä Sinovoicen palikka toimi täydellisesti, mutta Ubuntussa en ole saanut järjestelmä-ääniä kuulumaan. Esimerkiksi CD-levyt ja videoiden äänet kyllä kuuluvat, mutta esimerkiksi missään peleissä äänet eivät kuulu.

Muke


8
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Ubuntu kaatuilee
« : 06.05.07 - klo:09.43 »
Valitset vain käynnistyksessä grubin valikosta vaihtoehdon Memtest86 tai jotain sinne päin. Täällä on keskustelua Memtest86-ohjelmasta. http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=9189.0

Vika voi hyvinkin olla muistikammassa. Ainoa kerta, kun minulla on Linux (silloin vielä mandriva) kaatuillut, syynä oli juuri viallinen muistikampa.

Muke

9
Vaarille kiitos. Kerrankin yksinkertainen ohje, miksiköhän tuo automaattinen palvelujen löytäminen on oletuksena päällä?

Muke

10
Ubuntu tietokoneissa / Vs: viruksista
« : 01.05.07 - klo:18.18 »

Siinä ei ole mitään järkeä. Jos ohjelma maksaa 600 euroa, ei ole mitään älyä käyttää sitä puolittain haaskaten sen ominaisuuksia.

Jos ohjelmasta on maksettu maltaita, niin sen täytyy maksaa itsensä tavalla tai toisella takaisin. Jos asiakasta ei voi laskuttaa (meidän tapauksemme), niin ainakin ohjelman pitää oikeasti olla tuottava. Winellä pyöritys ei ole sitä.

Jos taas ohjelma on waretettu, niin enpä sano mitään... ihmettelen vain fotosoppien ja driimviiverien vertailua Linuxin vapaisiin ohjelmiin...

Ystävällisin terveisin Asmo Koskinen.

Ihmiset arvostavat eri asioita, eikä kaikkea voi mitata rahassa. Minulle musiikki ja soittaminen  on kaikki kaikessa, vaikken teekään sitä työkseni. Minusta muutaman sadan euron sijoittaminen tärkeimpään harrastukseen ei ole ollenkaan paljon, varsinkin kun sitä ohjelmaa voi sitten käyttää monta vuotta. Minulla on ollut tämä Sibelius jo vuosia. Eräs tuttavani peliharrastaja ostaa koneeseensa vähän väliä uusia osia, koska koneen pitää pyörittää kaikkia uusimpiakin pelejä kaikilla herkuilla. Lisäksi hän käyttää uusiin peleihin jatkuvasi rahaa. Minä pärjään hyvin kolme vuotta sitten kokoamallani koneella. Kukaan ei sano peliharrastajalle, että pelaamisen täytyy maksaa itsensä takaisin.

En vaadi, että Linuxille pitäisi löytyä Sibeliusta vastaava ohjelma ilmaiseksi, mutta kun löytyisi edes rahalla. Linuxin ilmaisohjelmatarjonta on loistava, mutta valitettavasti, jos joku haluaa käyttää johonkin asiaan parasta saatavilla olevaa ohjelmaa, hänen on käytettävä Windowsia tai Maccia.

En ole mikään Windows-fani. Käytän Linuxia kaikkeen muuhun, kuin nuotinkirjoitukseen.

Muke

11
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: ilman kirjautumista
« : 30.04.07 - klo:22.59 »
Voisiko joku tosiaan selittää, mitä ovat ne kiistattomat edut kirjautumisesta esimerkiksi minulle. Minusta on ihan älytöntä, että tavallisen mattimeikäläisenkin pitäisi valita vahva salasana ja vielä muuttaa sitä silloin tällöin. Minusta salasanan vaihtelemisesta ei ole juuri mitään hyötyä, jollei tee sitä suunnilleen joka päivä ja siihenhän harva ryhtyy.

Minun mielestäni esimerkiksi työpaikallani salasanojen pakollinen kuukausittainen vaihtaminen on vähentänyt tietoturvaa. Jos salasanaa ei tarvitsisi vaihdella ihmiset viitsisivät keksiä parempia salasanoja ja opettelisivat ne ulkoa. Nyt salasanaksi keksitään aina jotain helposti muistettavaa, esimerkiksi kulloinkin meneillään olevan kuukauden nimi tai sitten salasana kirjoitetaan muistiin lapulle, joka löytyy näppäimistön alta.

Minulla on Ubuntussa kirjaimista ja numeroista muodostuva salasana,  joka ei tarkoita mitään, mutta minulla on automaattinen kirjautuminen käytössä. Vaikka Linux olisikin monen käyttäjän järjestelä, minun koneellani sitä ei käytä, kuin minä.

Muke

12
Ubuntu tietokoneissa / Vs: viruksista
« : 30.04.07 - klo:16.57 »
Näytä niille kanttoreille tuo Denemo. Se on kuin Finale tai Sibelius...

Kokeilin tuota Denemoa, eikä oikein innostanut. Sibeliuksessa voin valita soittimet, (joita voi olla parikymmentä) ja ohjelma tietää automaattisesti, mitä nuottiavainta kyseiselle soittimelle käytetään ja onko kyseessä transponoiva soitin. Tällaiset asiat pitää denemossa tehdä käsin joka soittimelle. En myöskään löytänyt siitä toimintoa, jolla saisi partituurin automaattisesti jaettua stemmoiksi. Mistä ihmeestä tuossa denemossa voi lisätä legatokaaren tai vaikka diminuendon,  Ainakaan klassisen musiikin kirjoittamiseen tuo denemo ei taida sopia.

Muke

13
Ubuntu tietokoneissa / Vs: viruksista
« : 30.04.07 - klo:13.30 »


Mitenkäs tämä liittyy viruksiin  ???
[/quote]

Miksi tämän pitäisi jotenkin liittyä viruksiin? Etkö huomannut, että tämän viestiketjun aloittajalla oli kaksi eri kysymystä, joista vain toinen koski viruksia.

Toinen koski windowsohjelmia ja Elias Julkunen väitti, että windows-ohjelmille löytyy varmasti hyvät vastineet Linuxille. Tähän väitteeseen vastasin. Linux on helvetin paljon parempi käyttöjärjestelmänä, kuin windows, mutta totuus on ikävä kyllä, että joitain erikoisia ammattilaistason ohjelmia ei linuxiin saa edes rahalla.

Muke

14
Ubuntu tietokoneissa / Vs: viruksista
« : 30.04.07 - klo:08.39 »

2) Mitä ohjelmia? Niillekkin löytyy varmaan hyvät vastineet natiivina Ubuntulle.

Kerrohan sitten mikä Linux-ohjelma vastaa käyttämääni nuotinkirjoitusohjelmaa Sibeliusta? Sibelius on ainoita Windows-ohjelmia, mitä tarvitsen. Olen kokeillut muutamia vaihtoehtoja, mutta mikään Linux-ohjelma ei vastaa tarpeitani. Ohjelman pitäisi osata seuraavat asiat:

1.sillä pitää voida kirjoittaa partituuri orkesterille.
2.ohjelman pitää osata automaattisesti tehdä partituurista stemmat eri soittimille (transponointi)
3.ohjelman pitää osata soittaa kirjoitetut nuotit
4.ohjelmasta pitää löytää kaikki nuottikirjoituksessa tarvittavat merkit ja sen pitää osata huomioida merkit, kun se soittaa nuotit.
5. nuotit pitää tietysti voida tulostaa paperille haluttuun kokoon

Ja ennen kuin joku ehdottaa jotain Rosegardenia, niin olen kokeillut ja todennut, ettei se vastaa vaatimuksia. Soitan harrastajaorkesterissa ja kirjoitan joskus sovituksia isollekin joukolle soittimia ja silloin ohjelman on oltava kätevä käyttää.

Kun aina sanotaan, että aloittelija pärjää hyvin Ubuntun omilla ohjelmilla, se ei välttämättä ole totta. Joku voi tarvita jotain ammattilaisohjelmaa, vaikka ei olisikaan tietokoneen kanssa pitkälle edistynyt.

Muke

15
 
"local" on oletuksena Linuxien toimialue, jos kerrostalossasi on lähiverkko, tulisi sinun säätää verkkoasetuksista tuon "localin" tilalle kerrostalosi toimialue.

Sama ongelma on minullakin, enkä minäkään asu missään kerrostalossa. Miten tuo toimialue säädetää ja mistä sen saa selville, mikä se on?

16
huono puoli voisi olla että et voi avata esim useaa nettiselainta auki

Miksi pitäisi saada avatuksi useita nettiselaimia? Minulle ainakin riittää yksi selain, jossa on useita välilehtiä tarvittaessa.

Muke

17
Pikkujuttu, mutta ärsyttää minua kuitenkin. Kun käynnistän koneen, tulee näytön oikeaan alanurkkaan keltainen ilmoitus, jossa lukee:

"Verkkopalveluiden etsintä on kytketty pois päältä

Nykyisen verkkosi toimialue on .local, joka ei ole suositeltava eikä yhteensopia Avahi-verkkopalveluiden etsinnän kanssa. Palvelu on kytketty pois päältä"

Kaikki koneessa toimii normaalisti. Miten tuon ilmoituksen saa poistettua, ettei se tule enää. Työpöytä on Gnome ja internetyhteys on soneran kaapelimodeemi.

Muke

18
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Ohjelmien nimet
« : 27.04.07 - klo:08.49 »
Täälähän viilataan pilkkui. Itse hallitsen jollainlailla Englannin kirjakielen, but tietokone-enkku on jo paljonkin vaikeemmin tajuttavaa. Antaa vaan olla suomennokset, et mekin tavikset tajutaan jtn.

Kyllä minustakin kaiken muun pitää olla käännetty, mutta ohjelmien nimien pitäisi pysyä alkuperäisinä tai ainakin alkuperäisten nimien pitäisi olla selvästi näkyvillä.

Muke

19
Multimedia ja grafiikka / Äänilevyt tietokantaan
« : 26.04.07 - klo:19.43 »
Löytyykö mitään Gnome-ohjelmaa, jolla voisi tehdä helposti tietokannan musiikki CD:istä? Olen kokeillut Tellicoa, mutta haluaisin kokeilla eri vaihtoehtoja ennen kuin teen päätöksen, minkä otan käyttöön. Onhan tietysti Openofficessa tietokantaohjelma, mutta siihen ei kai voi lukea kappaletietoja suoraan levyltä? Haluaisin siis ohjelman johon voisin syöttää biisin nimen ja se näyttäisi, onko kyseinen biisi minulla jollakin levyllä.

Muke

20
Ubuntu tietokoneissa / Vs: CD:n kansien teko-ohjelma
« : 26.04.07 - klo:17.47 »
Kiitokset tiedosta!  ;D Koverartist vaikuttaa fiksulta ohjelmalta. Tuli samalla löydettyä ikäänkuin sivutuotteena samantyylinen ohjelma Kover. Kover mahtuu ruudulle, mutta osa painikkeista on osittain piilossa...

Molemmissa ohjelmissa taitaa olla se puute, ettei voi kirjoittaa eri tekstiä etukanteen ja CD-kotelon päätytekstiksi. Minulla oli levy, jonka nimessä oli numero ja olisin halunnut tuon numeron etukanteen kirjaimin kirjoitettuna, mutta päätyyn numerona. Ei onnistunut.

Muke

Sivuja: [1] 2