Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Migho

Sivuja: [1] 2
1
Anteeksi todella myöhäinen vastaus. Kone oli jostain syystä ruvennut heittämään erroria ja huuti että kovalevyä ei löydy. Meinasin jo nakata sillä vesilintua mutta päätinkin kokeilla irrottaa ja laittaa takaisin kiinni kovalevyn kaapelit, toimii. mitä lie yhdistyshäikkää...

Aiheeseen, joka onkin jo ratkaistu. Rupesin maalaisjärjellä järkeilemään että missä vika ja kun silmäilin sitä web-ohjeen avulla luomaani tiedostoa, niin huomio kiinnittyi tähän:

    valid users = %S

Ja sitten kun yhdistin sen tuohon ongelmaan että samba ei päästä läpi kun kysytään tunnusta ja salasanaa, järkeilin, ja muutin sen näin:

    valid users = mikko

Mikko oli siis koneen pääkäyttäjä. Nyt samba toimii loistavasti! Tuota sinun mainitsemaasi koodinpätkää en laittanut, kun en ensin ollut varma että mihin väliin se pitäisi pistää enkä mennyt kokeilemaankaan kun sain itse ratkaistua.

Kiitos todella paljon avuista!

2
Hurrhurr, itse olen tehnyt tuon osioiden muuntelemisen useita kertoja, joten en uskonut että siitä nytkään tulisi mitään. Useita levyjäkään en voisi tuossa koneessa käyttää,kun se on tuollainen pöytäkoneesta pienennetty versio - vähän kuin läppäri, mutta ilman mitään näyttöjä tai näppiksiä.

Mutta uuteen ongelmaan:
Nyt on kuitenkin lubuntu asennettu ja systeemit toimii, lukuun ottamatta sambaa. Alan vähän epäillä omia kykyjäni kun en ole ihan varma teinkö kaikki oikein. Käytin tätä ohjetta: http://wiki.ubuntu-fi.org/smb-palvelin

Oma wintoosakone saa kyllä jonkinlaisen yhteyden lubuntu-koneeseen, kysyy salasanaa ja käyttäjätunnusta jne. Siihen se sitten jumittaakin kun se ei päästä läpi.

Esimerkissä jota seurasin oli tämmöinen kohta:
     sudo cat /etc/samba/smbusers
     asmok = "asmok"


Jäi vähän epäselväksi. Pitääkö tuo jälkimmäinen rivi siis pistää sinne smbusers-tiedostoon (oma käyttäjänimi korvattuna), vai mikä sen idea oikein on? Entä mitä tuo ensimmäinen rivi tekee?

Olen vähän ulkona näistä komennoista.

3
Noniin,nyt se sitten onnistui. Ongelma ratkesi ikään kuin vahingossa, kun rupesin tutkimaan noita LAN-paikkoja, joissa oli kuin olikin eroavaisuuksia. Viimeisessä LAN4-paikassa oli jotakin säätöjä, ja kun olin aina viisaana poikana laittannut sen koneen juuri siihen paikkaan kun tarvitsin omalle isolle pöytäkoneelleni taas oman verkkopaikan. Poistin säädöt ja nyt toimii kuin unelma.

Siitä mainitsemastasi IP-hommasta vielä, modeemi/mikäliekodinmonitoimikeskus pisti IP:n numerojärjestyksessä aloittaen kakkosesta ja jatkoi 254 saakka. Laitoin sen välille 2-50.

Sitten nyt onkin aihetta juhlaan: päätin ryhtyä konstailemaan ubuntu LIVE-CD:n kanssa ja jyräsin GPartedilla erään turhan osion vekeen (ikään kuin varaosio, siellä oli vain tiedostoja) ja lisäsin samalla LINUX-osion kokoa tuplasti. GParted päätti kuitenkin hyytyä puolessa välissä operaatiota. Kone ei enää käynnisty, onneksi ei mitään kovin hirmu korvaamatonta tuhoutunut.

Asentelen xubuntua tai mahdollisuuksien mukaan ehkä jopa Lubuntua huomenissa. Siihen asti projekti on jäissä.

4
Kysyit modeemista jotain tietoja ja ominaisuuksia. En tiedä niistä mitään, mutta nyt kun vihdoin löysin modeemin manuaalin niin tämän virallinen nimi on Inteno X5668 ADSL2+ Langaton modeemi. Itse xubuntu-kone ei kuitenkaan ole langaton vaan on yhdistetty yhteen modeemin takana sijaitsevaan LAN-paikkaan, joita on neljä.

Olen aina tottunut laittamaan kiinteän IP:n siten, että katselen vanhaa IP-osoitetta ja muita osoitteita ja pistän samat osoitteet mitä automaatissa on ollut, ainoan minkä vaihdan on IP-osoitteen viimeisen kohdan luvun johonkin randomiin, kuten 66. Teenkö jotain väärin?
EDIT: nämä kaikki osoitteet laitan siis tuolta oikealla näppäimellä muokkaa yhteyksiä --> muokkaa --> IPv4 asetukset.

Näyttäisi yhtäkkiä siltä, että modeemin uudelleenkäynnistäminen ei enää vaikutakaan asiaan. For some reason, modeemin takana olevien LAN-piuhojen vaihtelu suit sait sekoittaa koneen, eikä xubuntulla enää pääse nettiin. Xubuntu kyllä kivenkovaan vakuuttaa että internet on käytettävissä.

Ratkaisuksi olen tehnyt sen, että pistän osoitteen automaatille, uudelleenkäynnistän xubuntun, pistän kiinteän IP:n samalla tavalla kuin aiemmin mainitsin ja käynnistän xubuntun uudestaan. Kone toimii niin kauan kunnes jotain tehdään modeemissa. Koneen IP:n uusiminen on erittäin ärsyttävää tehdä, kun kone pitää raahata yläkaapista oman koneen viereen ja laittaa näyttö ja muut näppikset siihen kiinni.

Voin kyllä kokeilla eri asioita parhaani mukaan, jos ohjeet vain annetaan.

5
noniin, huomasin sitten että olen epähuomiossa kirjoittanut aika oleellisen sanan väärin tuosta modeemikysymyksestä, anteeksi. Korjataas:

Kiinteä ip toimiikin muuten jo. Kuitenkin jos modeemin uudelleenkäynnistää niin kone ei saa enää yhteyttä internettiin. Tähän neuvoja?

6
virheilmoitus on seuraava:

  varoitus

joitain tiedostoja ei ymmärretty luettaessa asetustiedostoa /ect/samba/smb.conf. ne voivat olla tuntemattomia asetuksia samba-liitännäisille tai asetusvirheitä.


Koodia: [Valitse]
38: workgroup = WORKGROUP

41: server string = %h server (Samba, Ubuntu)

52: dns proxy = no

78: log file = /var/log/samba/log.%m

81: max log size = 1000

90: syslog = 0

93: panic action = /usr/share/samba/panic-action %d

106: encrypt passwords = true

110: passdb backend = tdbsam

112: obey pam restrictions = yes

117: unix password sync = yes

122: passwd program = /usr/bin/passwd %u

123: passwd chat = *Enter\snew\s*\spassword:* %n\n *Retype\snew\s*\spassword:* %n\n *password\supdated\ssuccessfully* .

128: pam password change = yes

132: map to guest = bad user

240: usershare allow guests = yes

294: comment = All Printers

295: browseable = no

296: path = /var/spool/samba

297: printable = yes

298: guest ok = no

300: create mask = 0700

7
Nyt kun on tullut takuttua tuon samban ja kiinteän ip:n kanssa pari tuntia niin aika kysyä viisaammilta neuvoa.

Miulla on tuommoinen oikein vähäpäästöinen ja soma pieni pöytäkone, jossa on xubuntu. Hitautensa takia se ei oikein mihinkään hauskaan kelpaakaan mutta olen tehnyt siitä tommoisen torrent-palvelimen. Koska kone olisi aina jossain piilossa pyörimässä ilman näyttöjä ja näppiksiä, pitäisi sen toimia itsenäisesti. Etähallinnan olenkin jo saanut toimimaan, vielä pitäisi saada samba tai jokin muu tiedostonjakamissysteemi ja kiinteä ip käyttöön.

Kiinteä ip toimiikin muuten jo. Kuitenkin jos modeemin uudelleenkäynnistää niin kone ei saa enää yhteyttä internettiin. Tähän neuvoja?

Toinen ikuinen ongelma on samba. Asensin samban koneelle, mutta käynnistyksen yhteydessä se herjaa jotain että tiedostossa on virheitä joita samba ei voi käsittää. Samba ei muista asetuksia eikä toiset koneet saa siihen yhteyttä. Uudelleenasennus ei vaikuttanut. Siirron tulisi tapahtua vain LANissa. Hjelppiä tähänkin?

EDIT: IP-kysymystä muokattu

8
Noh niin, herätän tämän aiheen nyt vielä eloon. Eilen illalla (yöllä) jätin onnellisena koneen lataamaan asioita koko yön ajaksi. Aamulla kuitenkin huomasin, ettei torrentteja oltu ladattu kuin n. puolitoista tuntia, ja sen jälkeen lataaminen oli pysähtynyt. Muilla koneilla kuitenkin pääsi nettiin. Koneen uudelleenkäynnistäminen ei ratkaissut ongelmaa. Automaattisilla osoitteilla se toimii. mitäs nyt? :|

Anteeksi kolmen oman viestin ketju.

9
Hih, jännä juttu. Koitin pienessä epätoivossa laittaa sen automaatille ja takaisin manuaalille, laittaen nyt uudet arvot mitä automaatti oli asettanut, eli sama mitä olin tossa aiemmin tehnyt. nyt toimii :) netti toimii ihan passelisti. Asia on varmaan loppuun puitu. Kiitos kaikille jotka auttoivat!

10
Puuttuisiko gatewayn eli yhdyskäytävän määritys? Tai onko NAT kotiverkossa, jolloin siihen pitäisi puhkaista reikä halutulle portille.
Mitä nyt loogisella päättelykyvyllä täydensin automaattisten asetuksien avulla Aliverkkopeite = verkkopeite, oletusyhdyskäytävä = yhdyskäytävä ja Ensisijainen DNS = DNS-palvelimet. Eli käytin vain copypastea. En tiedä mikä on NAT

DNS? Jos ne eivät (tässä tapauksessa niitä ei ole määritelty) toimi niin et saa haettua IP:tä osoitteen (esim. www.ubuntu-fi.org) perusteella. Otit DHCP:n pois päältä, joten niitä ei varmaankaan määritetä automaattisesti.
DNS on määritelty, eri asia että onko se oikein. Onhan tuossa tuo DHCP-asiakastunnistekenttä, mutta siihen ei voi kirjoittaa mitään.

11
No joo, onnistuihan tuo. IP on nyt kiinteä ja muut kotiverkossa olevat koneet saavat siihen yhteyden helposti. ongelmana vain on ettei itse kone saa mitään yhteyttä ulkomaailmaan eli ulos kotiverkosta -jota tarttee noita torrentteja varten. Teinkö jotain väärin? :/

12
Noniin, nyt toimii tuokin homma kun vähän setvi järjestelmän saloja. Kiitokset Tha-Foxille!

Nyt kuitenkin tajusin jälleen kerran yhden ongelman. IP-osoite ei saisi muuttua sammutuksien välissä jotta IP-osoitetta ei tarvitsisi käydä kurkkaamassa koneelta. Miten saisin ubuntu-koneeseeni kiinteän IP-osoitteen?

13
No nyt selvisi tuo käynnistysongelma. Ratkaisuna oli, että komento jolla tuo ohjelma piti käynnistää oli transmission eikä Transmission, eli pienellä piti olla .__.

Tuosta toisesta ongelmasta vielä. Eli esimerkkinä työpöydälläni on pikakuvake tuonne osioon, joka pitäisi jakaa. Koneen käynnistyksen jälkeen sitä ei vielä ole, mutta jos valitaan vaikkapa tuolta sijainnit --> 28 GB tiedostojärjestelmä, niin työpöydälle ilmestyy kyseinen pikakuvake. Sama on tuon jakamisen suhteen: muut koneet ei löydä sitä ennen kuin olen tuon saman kikan tehnyt.

Olisihan tuo etäkäyttö sinänsä mahtava juttu. Sen pitäisi vain olla automaattisesti hyväksyvä ja salasanalla suojattu, ja lisäksi pitäisi toimia windowssin ja ubuntun välillä.

14
Ubuntu tietokoneissa / osion "aktivointi" käynnistyessä
« : 10.10.10 - klo:19.54 »
Joo, ja otsikon olisi voinut valita paremminkin. En nyt vain keksinyt kuvaavampaakaan yhtä lyhyillä sanoilla.

Noniin. Iloisen vanhan minikoneeni tarina lähti, kun honasin kuinka vähän se syö sähköä, joten päätin tehdä siitä (lähes) yötä päivää sauhaavan torrenttien lataus- ja verkkokiintolevyaseman. Homma onnistui muuten hyvin, levy löytyi windows-koneilla aika vikkelästi ja salasanallakin suojattu. joskus kuitenkin haluaisin ehkä sammuttaa koneen, ja koska talossa ei ylimääräisiä näyttöjä tai näppäimistöjä ole saatikka tilaa koko roskalle, pitäisi koneen oma-aloitteisesti tehdä kaiken itse.

Onneton windows-käyttäjä törmää aina ongemiin. Jaettavalla "kansiolla" on oma osio kovalevyllä, eli yritän jakaa oikeasti osiota joka on NTFS. Huomasin että jonsei kyseistä osiota aukaise vaikka tiedostonhallinnalla ensin, ei koko systeemiin pääse kiinni mistään muulta koneelta verkon kautta.

Lisäksi yritin pistää BitTorrenttia käynnistymään aina käynnistymisen yhteydessä, mutta joko en osaa tai sitten jossain muussa mättää. apua näihin pariin ongelmaan?


EDIT: Torrent-ongelma ratkaistu. Lisäksi otsikko muutettu osuvammaksi

15
Noniin, saatetaas tämäkin topic loppuunsa.

Pari päivää sitten kun tietokone hajosi, palautin BIOSin tehdasasetukset jumperia siirtämällä emolevystä. Konetta se ei itsessään auttanut, vaan vika oli alun perin virtalähteessä, joka ostettiin uusi. Sain kuitenkin kuningasajatuksena kokeilla ubuntua tähän koneeseen nyt, kun BIOSin alkuperäiset asetukset olivat taas nollilla

ja tadaa! hyvin toimii, eikä ubuntun asennuksessa ollut enää mitään ongelmaa. en kyllä tiedä mikä vika siellä biossissa oli, mutta en kyllä jaksa ruveta selvittämään. hyvin rullaa Ubuntu 10.04 seiskan rinnalla. Kiitos kaikille jotka yrittivät auttaa :) asia ratkaistu, aiheen voi lukittaa.

16
Hmmm, käynnistäessä ei tule vaihtoehtoa säätää CD boottia tai järjestystä.
sitä varten on mentävä BIOSiin. sinne pääsee ennen windowssin käynnistymistä painamalla F1 tai delete-näppäintä, oikea näppäin yleensä lukee tietokoneen käynnistyessä "press __ to enter bios" sieltä taas tulee etsiä jokin käynnistysjärjestys ja laittaa CD-asema vaikkapa ensimmäiseksi.

EDIT: huppista! menee jo sanoissa sekaisin. tarkoitin tosiaan käyttöjärjestelmän käynnistymistä.

17
Koneesi on allerginen Ubuntulle, joten kannattaa kokeilla jotain muuta. Mandriva toimii yleensä paremmin..  ;)

http://distrowatch.com/table.php?distribution=mandriva
olisi kyllä tarkoitus asentaa ubuntu studio kevyeksi kuvan- ja äänenkäsittelyjärjestelmäksi, pelkkää linux-järjestelmää en tarvitsisi.

kokeilenpas muuten ihan huvin vuoksi mitä foresight linuxin levy sanoisi, jos siitä saisi jotain lisäapua

EDIT: noniih, eipä se foresightkaan toimi, boottaa itsestään koneen kun etsii tiedostoja levyltä. Xubuntunkaan levy ei toimi, jää vain musta ruutu ja vilkkuva alaviiva.

18
hmm-mm, sen kun vielä joku keksiki mistä täältä vikaa etsisi. levyasemassa se ei ainakaan ole, koneessa on kaksikin DVD-asemaa jotka ovat eri mallia mutta molemmat sanovat ubuntujen levyille samallalailla. Kovalevyissä oli joskus vikaa, ettei GParted pystynyt niiden osioita muokkaamaan, eikä hieman vanhempikaan softa partitionMagic, jolloin hermostuin ja formatoin molemmat kovalevyt. Sen jälkeen ovat toimineet kyllä moitteettomasti.

Neuvoja saa kyllä ehdottaa.

19
arvatkaapa mitä kone sanoo jos pistää levyntarkistuksen? ::) samainen herjaus kuin asennusyrityksessä

Ajoin testin läpi kuitenkin siskon koneelta, eikä vikaa löytynyt.

20
Olisin halunnut asentaa ubuntu studion (10.04, 32bit tekstiasennus) windows seiskan ja XP:n rinnalle, mutta heti kielen valitsemisen ja asenna ubuntu studio tähän tietokoneeseen -napin painalluksen jälkeen tietokone herjaa virhettä
eli siis en ehdi edes tuota ubuntua asentaakaan --> tuota grub-valikkoakaan ei asennu(ko?)

todennäkösesti olen itse käsittänyt jotain väärin, joten vääntäkää asiat rautalangasta. ei ole juurikaan tullut tuon ubuntun kanssa ennemmin pelleiltyä, ja nytkin tässä keskustelussa kuulin grubista ensimmäistä kertaa.

Sivuja: [1] 2