Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - vpk

Sivuja: [1] 2
1
Ylivoimainen tehtävä on edessä sillä, joka yrittää selvittää, mitä kaikkea Android puhelimen "tilit" todella tekevät. Pakollisia tilejä ovat Google-tili, laitevalmistajan kuten Samsung tai Huawei tili, ja kenties myyjän tuputtama tietoturvatili esim. McAfee.

Olemme erkaantuneet ajasta, jolloin ihminen itse oli oman laitteensa ylläpitäjä.

2
Pakko muuttaa edellistä "loppulausuntoani". Sain USB-levyn taas sekaisin Windowsin mielestä, se ei näe levyä lainkaan, mutta antaa sille sentään virtaa.

Saman tietokoneen Ubuntu, toinen Mac Sierra kone  ja toinen windows10 kone näkevät USB-levyn täydellisesti.

Vika oli miniläppärin Windows10 USB-ajureissa, edes hiiri ei toimi joissakin koneen USB-porteissa Windowsissa. Saman koneen Ubuntussa kaikki portit toimivat. Sekin on varsin kummaa, että nämä samat portit kyllä toimivat jossain vaiheessa tätä koesarjaa.

Eli yhteenvetoni on:

USB-lisäkovalevyn (GPT) voi partitioida haluttuun määrään osioita (kunhan ei tee sitä Windowsin levynhallinnalla).

Universaaleina kaikkia järjestelmiä tukevina tiedostojärjestelminä olen testannut toimiviksi:
   - exFAT
   - NTFS
   - FAT32

Varmuuskopiokäytössä tässä on kuitenkin (liian?) paljon epävarmuuksia.

3
Nyt USB-levyni toimii tarkoittamallani tavalla, eli 2 TB kovalevyllä on 5 partitiota ja paljon varaamatontakin tilaa. Eri partitioita voi käyttää eri koneiden varmuuskopiolevyinä. Kaikki järjestelmät näkevät kaikki tiedostot (Macia en ole vielä kokeillut). Neljä osiota on exFAT, viidennen formatoin kokeeksi NTFS:ksi.

Aluksi, kun Windows ei lainkaan nähnyt Linuxin tekemiä tiedostoja, Windows ei antanut poistaa USB-levyä koneen käydessä. Kun sammutin koneen, se rupesi "määrittämään Windowsia". Sepä kesti niin kauan, että en jäänyt tarkkailemaan tilannetta, luulin, että taas tulee jo toinen iso päivitys tässä kuussa. Kun myöhemmin käynnistin koneen, päivityshistoriassa ei ollut mitään uusia merkintöjä. Muttamutta, USB-levy oli "itsestään" korjaantunut kuntoon. Sekä exFATit että NTFS näkyivät samalla tavoin sekä Windowsissa että Linuxissa. Toinen Windows-kone kyllä valittaa yhden osion virheestä, mutta levy sinänsä tuntuu toimivan. Windowsin Bash shell näkee vain NTFS osion.

4
Kiitoksia neuvoista!

Kyllä se Windows on tässä kaiken pahan alku ja juuri. Windowsissa tehty tiedosto ja Linuxissa editoitu sotkee koko osion Windowsin mielestä. Windows ei onnistu pysäyttämään USB-kovalevyä, vaan kone on sammutettava ennen levyn irroittamista.

Yritän nyt alustaa koko kovalevyn uudelleen Linuxin puolella luottaen NTFS:ään, ja välillä kokeilen, miten Windows tuloksen näkee.
Jos keksin toimivan ratkaisun, kerron siitä.

5
Ostin 2 TB USB levyn monen eri laitteen varmuuskoipiontia varten. Levyllä  oli NTFS, jota en pidä tarkoitukseen sopivana. Muutin  levyn Ubuntun gperted ja Windows 10 levynhallinnan avulla GPT exFAT levyksi, johon tein 5 partitiota ja puolet vielä jäi varaamatta möyhempää käyttöä varten.  Tarkoitus on, että eri laitteet käyttävät kukin omaa partitiotaan varmuuskopioiden pyörittämiseen. Lisäksi kaikki partitiot pitäisi olla luettavissa kaikilla laitteilla.

Yllätys oli, että Ubuntussa kaikki toimii hienosti, mutta Windows näkee vain ne tiedostot, jotka on tehty Windowsissa. Vaikka Linuxissa kirjoittaa uuden tiedoston Windowsin tekemään hakemistoon, sitä ei enää näe Windowsissa.

Väitetään, että Windows ei sallisi useita partitioita USB-levyillä. Kyllä sallii, voin windowsissa kirjoittaa kaikille viidelle USB levyasemalle.

Ilmeisesti pitäisi tehdä USB-levylle täydellinen uudelleenalustus. Olisiko antaa vihjeitä, miten alustus tehdään Ubuntussa. Windowsin levynhallinta on aivan liian rajoittunut. Pärjääkö gdisk ohjelmalla? Kenties FAT32 olisi sittenkin yhteensopivampi tiedostojärjestelmä?

6
Koska menetit Tomtomin päivitysmahdollisuuden, kokeilepa älypuhelimessa Waze sovellusta. Minä vaihdoin Tomtomin Wazeen, ja vaikka sen pistelaskuominaisuus ei toimikaan, olen silti tyytyväinen valintaani, vaikka syynä ei ollutkaan Windows 10 tärvääntyminen. Anniversary update sattumoisin meni hienosti, vaikka toista kuvittelin, koska päivitys win 7 -> win10 oli aikoinaan helvetillinen kokemus (BIOS järjestelmä, GRUB dualbuuttaus).

Oli meinaan ikävää puuhaa tuo Tomtom navigaattorin päivitteleminen. Minä kun vielä jouduin maksamaan niistä onnettomista päivityksistä. Ja käsittääkseni Tomtom oli aikoinaan rajapinnoiltaankin avoin Linux-järjestelmä?

7
Globaali ongelma tämä on. Mutta käyttäytyminen näyttää olevan erilaista eri koneissa. Laitan miniläppärini päivittymään illalla ja aamulla on yleensä tullut valmista. Netti on vääränään valituksia siitä, kuinka hidas Windows update joskus voi olla, ja syyt vaihtelevat. Siksi Windows 10 päivitys voi olla haasteellista, jos se ei mene kerralla läpi. On turhauttavaa odottaa tuntitolkulla uuden yrityksen toimivuutta, kun prosessiin kuuluu päivityksien etsintä ja niiden lataaminen. Tämän miniläppärini kanssa meni viikon verran aikaa Windows 10 päivityksen kokeilussa. Minun ongelma oli Ubuntun dualbootissa. Windows 10 ei suostunut asentumaan ennenkuin korvasin grubin Windowsin omalla boottimanagerilla. Sitä hommaa varten piti valmistaa Windows 10 boottaava USB tikku.

8
Pian koittanee taas aika, jolloin Update Manager tarjoaa uutta 14.04 LTS:ää. Minulla ei ole enää selkeää muistikuvaa, mitä tapahtuu LTS-päivityksen yhteydessä. Säilyvätkö kaikki tähän asti koneeseen asennetut ohjelmat, vai lähdetäänkö ihan puhtaalta pöydältä liikkeelle? Kotihakemiston datojen uskoisin kuitenkin säilyvän.

Olen tämän koneen kanssa  pysytellyt versiossa 12.04. Asennettuja ohjelmia on kertynyt parissa vuodessa kokomoinen joukko. Eiväthän ne kaikki ole tarpeellisia, mutta sääli niistä olisi luopuakaan.

Nyt on mitä parhain aika ryhtyä suunnittelemaan, miten menetellä päivityksen ilmestyttyä.

Kysymys siis kuuluu: säilyvätkö ohjelmat LTS-päivityksen yli?

9
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Mistä suomen säätiedot
« : 18.11.12 - klo:13.34 »
Säätietojen haku ja tarkastelu selaimen kautta on eri asia kuin jatkuvasti näkyvä pikkuruinen sääindikaattori.

10
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Mistä suomen säätiedot
« : 18.11.12 - klo:12.35 »
Joo, kaatunut oli, bootin jälkeen taas toimii. Saattoi auttaa, kun "Säätietojen lähde" muutti Yahooksi? Nyt kumminkin Utsjoella näyttää olevan eri lämpötila kun Hesassa.

11
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Mistä suomen säätiedot
« : 18.11.12 - klo:12.09 »
Juuri äsken kävin lisäämässä mökkipaikkani listaan ja hämmästyin, miten pikkutarkasti paikan voi valita. Siihen ilo sitten loppuikin. Forecast ei toimi, lienee nyt kaatunut koko softa, koska lämpötilakin hävisi näytöstä. Taitaa olla aika buginen softa. Puhun siis Weather Indicator 11.11.28 'Cloudy 9':sta.

12
No niin, nyt "Ratkennut" pätee minunkin kohdalta. Kyllästyin säätämiseen - varsinkin, kun en oikeastaan päässyt eteenpäin lainkaan. Palautin DNA:lle E 353 tikun ja tilasin MF 80 wlan mokkulan. Ei tarvitse enää taistella. Akkukesto on samaa luokkaa niin läppärissä kuin mokkulassakin, joten ainoa epäkohta oli 100 e lisämaksu.

Vähän jäi kaivelemaan, en yleensä luovuta helpolla. Vaan olisiko DNA:n tikkuversio jotenkin täyspatologinen. Vaatiiko se kerneliltä jotain epätavallista, luulisin, että joku toinenkin epätoivoinen kaipaa lisätietoa.

"Varmuuden vuoksi" annoin DNA:n asiakasneuvojaparalle tulikiven katkuista palautetta. Vaikka Linuxia ei suoraan tueta, niin ei silti pitäisi  mennä valitsemaan Huawein valikoimasta jotain erikoismallia, joka suututtaa osan potentiaalista asiakaskuntaa. Maailmalla on kyllä tästä tikusta E 3535 Linuxissakin helposti toimivia versioita.

13
Laitealue / Vs: huawei e353 ei toimi millään
« : 05.11.12 - klo:14.11 »

 Tuolta löytyi ainakin yksi ratkaisu:
[ubuntu] Problems with Huawei E353 3G dongle - Ubuntu Forums



Tämä Salai:n viesti kokonaisuudessaan johdatti minua eteenpäin. lsusb:n pitäisi reagoida usb_modeswitchiin siten, että tikun product koodi muuttuu toiseksi. Mutta kun ei muutu. Löysin hyvän blogin, jossa ilmeisesti käytettiin ubuntu 12.04:ssä aivan samaa DNA:n mokkulaa, minkä kanssa minäkin taistelen:

http://ilmoita.net/mot/?p=177 

Minulla usb_modeswitch loki kuitenkin ilmoittaa

Warning: no switching method given.

Kenties kernelin usbserial moduuli ei käynnisty, tai sille pitäisi kertoa vielä erikseen nuo vendor ja product koodit?

Vaikuttaa vähän siltä, että  jokaisella on aivan yksilölliset ongelmat nettitikkujensa kanssa, eikä yhdistävää tekijää/ohjeistusta saati sitten pysyvää yleispätevää korjausta olekaan.

14
Kiitos vihjeestä. 3.4 kernel jää kuitenkin toistaiseksi asentamatta. Ennakko-odotukset eivät ole hyvät: AMD-ajurit ja Broadcomin langaton eivät ehkä toimi, recovery takaisin vaatii minulle toistaiseksi vieraan idiomin

mount -o bind /dev /dev

ym.

Mokkulan satunnaisesta toimimattomuudesta on jo niin paljon porua syntynyt, eikä liity pelkästään tähän EeePC:hen, että jään kiltisti toiveekkaana odottamaan tulevia Ubuntu-vakiopäivityksiä.

15
Kokeile sitä Ubuntu 12.04:ää vielä uudestaan. Jos asennuksessa on ongelmia, olisi kiva saada selville miksi, ja mitä sille voisi tehdä. Mintissä käytetään samaa asennusohjelmaa - Ubiquitya.

Tässä mallissa on raportoitu olevan ongelmia session sulkemisen ja torkkutilojen kanssa.

http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=11892802

 Nyt on kiva kirjoitella tätä vastausta Ubuntun puolella. Kiitos kaikille!

Ilo oli ennenaikaista. Nyt viikon käytön jälkeen voin raportoida SATUNNAISIA vikoja:

1. Kone hyytyy  ja näyttö pimenee. Ainoa elonmerkki on virtanappulassa palava valo. Vika on harvinainen, eikä ole esiintynyt kertaakaan sen jälkeen kun ubuntun sai mittavan ensipäivityksen.

2. Näppäimistö ei tule mukaan bootissa. Ehkä n. joka 10:s käynnistys

3. Euronäppäin ei toimi. Vika ei ole satunnainen, vaan pysyvä.

4. Nokian Nettitikku CS-17 toimii vain satunnaisesti. Tästä on lukuisia viestejä tällä foorumilla ja muuallakin. Olen nyt poistanut kyseisen laitteen usb-modeswitch listalta ja kirjoitan

eject /dev/srTAB

, joka löytää yleensä /dev/sr0:n. Silloin alkaa tikun valot vilkkua ja pian ilmestyy networkmanagerlistaan "Ota käyttöön mobiililaajakaista", ja valinnan jälkeen yhteys yleensä syntyy, mutta hyvin usein katkeaa samantien. Noin joka toinen yritys onnistuu. Mielestäni ennen modeswitch kikkailua tilanne oli sama, joskus tikku toimi, joskus ei. Odotan innolla päivitystä, joka korjaisi vian. Olisi toki mahdollista kokeilla wvdialia tai tikulla olevaa nokiainternetmodem.deb pakettia. Molempia tapoja vierastan ja tyydyn nykytilanteeseen.

Windows muuten pelittää nettitikunkin kanssa.

16
Tarkkaan ottaen 11,6" speksien mukaan. Noin 255 x 145 mm, lävistäjä 29 cm. Minun edellinen mini oli 8 " ja silläkin tuli toimeen.

17
Kokeile sitä Ubuntu 12.04:ää vielä uudestaan. Jos asennuksessa on ongelmia, olisi kiva saada selville miksi, ja mitä sille voisi tehdä. Mintissä käytetään samaa asennusohjelmaa - Ubiquitya.

Tässä mallissa on raportoitu olevan ongelmia session sulkemisen ja torkkutilojen kanssa.

http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=11892802
Uuden miniläppärini heikoin komponentti on näppiksen ja tuolin selkänojan välissä. Kun kelaan asennuksen yksityiskohtia, niin luulen että alkoi mennä pieleen asennuspaikan valinnassa. Olisi pitänyt valita ensimmäinen vaihtoehto "Asenna Windowsin rinnalle".  Sen sijasta yritin olla fiksu ja tein tilaa Windowsissa, valitsin kolmannen "Jotain muuta" vaihtoehdon ja  yritin jatkaa partitiointia Ubuntun asennusvaiheessa. Se ei selvästikään onnistunut.

Syntynyt levyosio ei bootannut. Grub mennyt MBR:ään. Ubuntun kauneusvirhe oli, että se salli epäkelvon asennustuloksen ilmoittamatta siitä erikseen. Toisaalta kolmas vaihtoehto on osaajia varten, jotka itse vastaa tekemisistään.

Mint asennus onnistui edellisessä vaiheessa syntyneen Ubuntu-osion päälle. Samalla koko MBR-rakenne meni uusiksi, ja esim. Windows rescue näkyy nyt Windowsin D: levynä. Ubuntu asentui lopuksi kiltisti Mintin päälle valmiiksi oikealla levyosioinnilla, 

 Nyt on kiva kirjoitella tätä vastausta Ubuntun puolella. Kiitos kaikille!

18
Yritän vielä jossain vaiheessa asentaa Ubuntun uudestaan, siihen on motivaatiotakin, koska en pidä Mintistä. Jos nyt kerran joutuu omaksumaan taas uuden tavan käyttää työpöytää, niin miksei sitten Unityä mieluummin kuin Minttiä.

Alla olevaan liittyen: Mintin kanssa olen huomannut, että kun kone putoaa "suspend" tilaan, se samalla kaatuu. Kun boottaa Mintin, näppäimistö ei aina tule mukaan. Näitä ongelmia en ole havainnut Windowsin kanssa.

Kokeile sitä Ubuntu 12.04:ää vielä uudestaan. Jos asennuksessa on ongelmia, olisi kiva saada selville miksi, ja mitä sille voisi tehdä. Mintissä käytetään samaa asennusohjelmaa - Ubiquitya.

Tässä mallissa on raportoitu olevan ongelmia session sulkemisen ja torkkutilojen kanssa.

http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=11892802

19
Minulla ei vielä ole paljon kerrottavaa khaosamingille, koska kone (Asus EeePC 1225B) on varsin uusi ja pari päivää tuhraantui Ubuntunkin kanssa - toistaiseksi turhaan. Mint asentui heittämällä, mutta sepä ei mennytkään ubuntun päälle sda3:een, vaan teki uuden sda5:n sekä sda6 swapin. Käynnistysvalikossa ei näy Ubuntua.

En ihan allekirjoita sitä, että  Boot Booster / Express Gate jotenkin sotkisi Linux-asennuksen, koska Mint kerran asentui, enkä  ole tehnyt BIOSissa mitään muuta kuin tarvittaessa vaihtanut boottaamaan usb-cd asemalta. Mutta joudun vielä kyllä yrittämään Ubuntua uudestaan, koska Nokian nettitikku ei asennu itsestään Minttiin, mutta Ubuntun kanssa se on kyllä on ainakin muissa koneissa toiminut. Asennusmedia voi toki olla korruptoitunut, mutta Live-cd:nä se toimii.

Konetta en raski vielä purkaa. Kyllä siellä pohjalla joku luukku on, josta en heti keksi, miten saisi auki.

Windows kertoo näytönohjaimeksi AMD Radeon HD 6320 max resoluutio 1366 x 768. Kun yritin yhtä peliä Windows-puolella, asennus loppui äänilaitteen vikaan (AMD High Definition Audio Device). Mutta kummatkaan speksit ei ole minulle tärkeitä, halusin vain pienen ja kevyen matkakoneen ja 11 " riittää minulle mainiosti. Linux on mielestäni tarpeen miniläppärissä, jotta saa useita virtuaalidesktoppeja, koska pieni kuvaruutu tulee muuten liian täyteen ikkunoita. Jotkut on kyllä valittaneet Ubuntun syövän akun nopeasti tyhjäksi.

Kovalevystä Windows kertoo WDC WD3200BPVT -80JJTO ATA.

Jospa Asuksella on  joku uudempi suorituskykyisempi rinnakkaismalli.




20
Tein kuten uhkasin, eli koeasensin Mintin. Valitsin helpoimman option: "Korvaa olemassa oleva Ubuntu12.04". Mitään partitiointi- tai boottivalintakysymyksiä ei esitetty. Poistuin paikalta, joten en ole 100-varma, mitä muuta on tapahtunut, mutta kun palasin, Mint oli boottausta vaille valmis, ja kun painoin Restart now, se pyysi irrottamaan asennusmedian ja painamaan ENTER Toisin kuin Ubunuasennuksessa kone ei hyytynyt vaan restartti meni läpi, ja Grub-valikossa oli kaikki tarvittavat käyttikset, Mint toimii, samoin Windows (Win recoveryä en edes testannut).

Eli näyttää vahvasti siltä, että Ubuntu-asennuksessa se vika on. Ehkä tuplavarmistan ja asennan Ubuntun Mintin päälle? Jos ei vieläkään ala toimia, niin Ubuntun bugi lienee todistettu. Olen myös helpottunut, läppärinini ei olekaan niin "patologinen" kuin pelkäsin.

Sivuja: [1] 2