Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Vika/fiba

Sivuja: [1] 2 3 ... 34
1
En tiedä, miten Ubuntussa, mutta tässä Linux Mint Debian Editionissa Synaptic näyttää asennettavan paketin version, joka on 0.20.2. Ei siis 1.0.
Jos luotat freecad.orgiin, voit ladata Appimagen täältä: https://www.freecad.org/downloads.php (linkki ei lataa mitään, vaan vie lataussivulle ). Siellä näyttää olevan myös muita vaihtoehtoja ladattavaksi.

Olen itse käyttänyt jo jonkin aikaa Appimage-versiota RawTherapeesta ( 5.11 ), koska repoihin ei ole ilmestynyt ajankohtaista versiota. Hyvin on toiminut tähän asti, mutta en tilanteesta pidä.

2
Kokeilitko laittaa täpän tuohon?

Joo harmaana pysyy

Kaksipuolinen näyttää pysyvän harmaana, mutta paperikoko ja suunta heräsivät henkiin. Tulitko vilkaisseeksi niiden pudotusvalikoita?

3
Kokeilitko laittaa täpän tuohon?


4
Eli yhtäkkiä hiiren kursori menee ympäri ruutua vaikka en koske hiireen. Mikään ei toimi, vaikka jostain yrittää klikata kun kursori on pysähtynyt johonkin vaikka käynnistävalikon päälle. Mikään näppäimistön nappi ei tee mitään. Kun käynnistää väkisin uudestaan virtanapista toimii taas pitkän aikaa hyvin

Tyypillinen syy kuvattuihin oireisiin on keskusmuistin (RAM) täyttyminen. Silloin järjestelmä toimii swappauksen vuoksi hyvin hitaasti tai voi jumiutua pitkäksikin aikaa (ehkä kymmeniksi minuuteiksi) kokonaan, kunnes kerneli luovuttaa ja päättää lopettaa eniten muistia kuluttavan prosessin.

Jos tätä tapahtuu päivittäin, tai jossain helposti toistettavassa tilanteessa, kannattaa avata työpöydälle Järjestelmänvalvonta ja sieltä prosessilistaus järjestettynä muistinkäytön mukaan. Siitä voi seurata käytön aikana, alkaako joku sovellus käyttää epätavallisen paljon muistia.

Voihan kysymys olla RAMinkin loppumisesta. Silloin tulee mieleen kaksi asiaa: mahdollisesti viallinen muisti (ram) ja swapin nopeus. Paljonko sinulla on rammia eli voisiko se tosiaan käydä niin vähiin / loppua, että kone menisi jumiin?

Kannattanee ajaa memtestiä muistin tarkistamiseksi. Minulla on joskus viallinen muisti aiheuttanut ongelmia, mutta muistaakseni (sic!) ne olivat hiukan erilaisia. Tuo hiiren kursorin vaeltelu omia teitään näytöllä ja samanaikainen näppäimistön jumi vaikuttaa kuitenkin niin tutulta näyttiksen sekoilulta.
Swap kannattaa laittaa nopealle SSD-levylle.

Tuo Hajakentän mainitsema pölynpoisto on aina aiheellinen, myös näytönohjain voi ylikuumentua huonoin seurauksin.


5
Vaikuttaa kovasti näytönohjaimen ongelmalta. Onko sinulla nVidian näyttis?

Jos on, voit vaihtaa näytönohjaimen ajuria uudempaan tai vanhempaan ajureiden hallinnassa. Se löytyy ruudun vasemmasta alakulmasta: Kaikki sovellukset -> Ajureiden hallinta. Kannattanee vaihtaa suositeltuun ajuriin, joka lienee 550-numeroinen. Meillä tosin yhdessä koneessa toimii 535 hyvin.

6
Miettisin että hukkaako se paremminkin näppäimistöasettelun?

Ts. yhtäkkiä onkin default eli jenkkinäppis käynnistyksessä. Jolloin salasana jos siinä on skandeja ja erikoismerkkejä voi olla aika lailla eri...

Tuopa ei ole tullutkaan mieleen, salasanassa on erioismerkki. Sitten vain odotetaan seuraavaa jumia että päässee kokeilemaan.
Kiitos sineulle hyvästä ideasta.

Seuraavalla kerralla, kun ei toimi niin kokeile kirjoittaa se salasana siihen login/tunnus kohtaan niin näet tulevatko merkit yms. oikein.

No, ei helvetissä! Missään tapauksessa et kirjoita salasanaasi siihen!

Kirjoita login-kohtaan jotain nonsenseä, joka siältää skandeja ja erikoismerkkejä, mutta ei salasanaa. Eihän login ole mitenkään salattu ja tekoäly sen hyvin tietää.

7

Eli onko se symbolinen linkki sittenkin ainoa vaihtoehto?

Miten olis jo toimivaksi havaittu alias? Et varmaan enää niin helposti unohda, kuka sen teki.  ;)

8
Tämä oli kovin kiinnostava ongelma. Minulle jäi vielä epäselväksi poistuiko /usr/bin/vi vai eikö poistunut niillä poistokäskyillä.

Ja olisiko alias voitu kiertää Zsh:ssa komennolla
Koodia: [Valitse]
\vi

10
Hei

Asensin uusimman Ubuntun tietokoneeseen Lenovo E14, tosin sillä ei liene merkitystä. Jostain syystä mulla ei Libre Officen Impress piirrä värejä. Yritän vaihtaa sliden taustakuvaa vaikkapa punaiseksi, jättää valkoiseksi. Sama homma jos piirtää laatikoita tai ympyröitä. Ei tule täyttöä, valkoiseksi jää.

Outo ongelma. Oletteko kohdanneet?

Olisikohan läpinäkyvyys oletuksena päällä? Katso ominaisuudet sivupaneelissa, kun kuvio on valittuna.
Tässä esimerkissä ellipsin täyttö on 100% läpinäkyvä, mutta reunaviiva ei lainkaan läpinäkyvä.


11
Kun katselin tuota nm:n linkkiä, huomasin, että oikea komento kortin ja laitteen numeron selvittämiseksi on
Koodia: [Valitse]
aplay -lSiis pieni l eikä iso L!
Sen jälkeen laita alla olevaan numerot sanojen tilalle
Koodia: [Valitse]
jaaa -A -d hw:card,device
Esimerkiksi
Koodia: [Valitse]
jaaa -A -d hw:1,0

12
Kätevyys on tietenkin katsojan silmässä, tai jossain.  :P

Minä käyttäisin Gimpiä:
1 Avaa Gimp. Vaihtoehtoisesti voit avata toisen sivun tiedostoselaimessa Gimpiin.

2 Gimpissä Tiedosto > Avaa tasoina > Ctrl-näppäin pohjassa voit valita useita tiedostoja avattaviksi. Jos avasit jo toisen sivun, valitse aukeaman toinen sivu avattavaksi tasona.

3 Käytä Gimpin siirtotyökalua sovittaaksesi sivujen liitoskohta oikein siirtämällä tasoa tai molempia tasoja. Älä välitä, vaikka osa sivuista häviää näkymättömiin!

4 Kun sivujen liitos hyvä, valitse ylävalikosta: Kuva > Sovita kangas tasoihin.

5 Jos tulos näyttää hyvältä, yhdistä tasot ( Kuva > Yhdistä kuva ) ja vie nimellä tai tallenna nimellä, halutusta tiedostomuodosta riippuen.
Jos tarpeen hienosäädä sivujen kohdistusta ennen yhdistämistä ja tallennusta.

13
Tämä kysymys on "Vaihtoehtoiset työpöytäympäristöt" -osastossa. Eri työpöytäympäristöissä polku pikanäppäinten asettamiseen saattaa hiukan vaihdella.

Kokeilin usb-tikulta perus-Ubuntua 24.04. Siinä polku meni: Settings > Keyboard > Keyboard Shortcuts > tässä vaiheessa pitää etsiä oikea pikakomento (näemmä pelkkä work riitti workspacen asemesta).

Suomenkielisessä Linux Mint Cinnamonissa logiikka on sama : Järjestelmäasetukset > Näppäimistö > Pikanäppäimet > Työtilat > Suora navigointi.

Katso ruudunkaappaukset.

14
Saatko auki Timeshiftin ohjelmavalikosta? Sieltä pitäisi palautuspisteiden löytyä.

Edit.
Päätteessä onnistuu palauttaminen komennolla:
Koodia: [Valitse]
sudo timeshift --restoreVoit valita haluamasi palautuspisteen.

15
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Tekstin yliviivaus
« : 16.07.24 - klo:08.31 »
On minusta aika kömpelöä ja hidasta alkaa komentoriveillä temppuilemaan kun  voi del-näppäimellä poistaa koko rivin nopeammin. Aika harvoinhan on tarvetta jättää yliviivattu teksti ollenkaan näkyviin.
Oletin että olisi joku  yksinkertainen näppäinkikkailu asian hoitamiseksi.
Yliviivaus on samanlainen fontin muotoiluasetus kuin lihavointi, kursivointi tai alleviivaus. Nappi löytyy samasta ryhmästä.
Pikanäppäintä ei taida olla, mutta yksinkertainen hiirikikkailu on tämänkin keskustelupalstanfoorumin syöttölaatikossa. Valitset yliviivattavan tekstin maalaamalla ja klikkaat yliviivausta. Tai klikkaat ensin ja kirjoitat yliviivattavan tekstin
Koodia: [Valitse]
[s][/s] tagien väliin.  Ei siis komentorivikikkailua, mutta nuo s-tagit on täällä laitettava koodi-tagien väliin, että ne näkyisivät eikä niitä suoritettaisi. 8)


16
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ulkoinen kovalevy täyttyy
« : 15.06.24 - klo:13.08 »
Koko .Trash-1000-kansion voi poistaa sisältöinen. Jos myöhemmin heität jotain roskikseen, se luodaan uudestaan. Kokeilin.
Minun expunged-kansioni ovat tyhjiä; en tiedä niiden käyttötarkoitusta.

Roskakorin piilottelu taitaa olla jokin Linuxin ominaisuus. Löytyy näemmä polusta:  /home/minä/.local/share/Trash

Edit. Samaa mieltä levystä Eesauruksen kanssa.

17
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ulkoinen kovalevy täyttyy
« : 15.06.24 - klo:11.37 »
Kuvankaappaus näyttää, että roskakorissa on 173,9Gt tavaraa.

Tuo .Trash-1000 on siis roskakori. Sen sisällä on files- ja info-kansiot. Files sisältää roskikseen siirretyt tiedostot ja info tietoa siirrosta. Nämä kansiot voi poistaa. Klikkaa hiiren oikealla napilla ja valitse "poista" ( älä valitse "siirrä roskakoriin"! ). Silloin tuo 173,9Gt vapautuu käyttöön.

Kannattaa ehkä vilkaista files-kansion sisältöä, jos on vähänkin epäilyä, että siellä olisi jotain tarpeellista, sillä tuo "poista" todellakin poistaa tiedostot.

Edit. .Trash-1000 -kansio on piilotiedosto. Jotta saat sen näkyviin tiedostoselaimessa, paina Ctrl+h tai ylävalikosta Näytä->Näytä piilotiedostot. Ja etsi nimenomaan se ulkoisen levyn .Trash-1000, samannimisiä roskiksia on myös sisäisillä kovalevyillä.

18
Kaikki nämä valkoiset pysyvät valkoisena ja muuttuvat valkoiseksi kädeksi Firefoxin linkin päällä paitsi GoogleDot, joka kääntyy mustaksi pisteeksi linkissä.
Tuo Breeze_Snow jäi käyttöön näiden kokeilujen jälkeen.

19
Yritin toistaa tuota kursorin muuttumista valkoisesta mustaksi Mint LMDE Cinnamon -ympäristössä. Epäonnistuin. Kaikki valkoiset kursorit, joita kokeilin pysyivät valkoisina. Ajattelin, että työpöydän väriteema voisi vaikuttaa asiaan, mutten saanut efektiä esiin kokeilemillani työpöytäteemoilla.

Tämä siis tiedoksesi. Ehkä Fedorassa tai puhtaassa Gnomessa on jotain...

20
minulta hävisi toinen kovalevy , kun asensin uuden kernelin 5.15.0-101 vaihdoin takasin  100 mutta ei auttanut
LINUX MINT 21.3
- sisältö  ext4 -ei liitetty
-laite        /dev/sbd1
miten mountaan sen turvallisesti takaisin, siinä on melko paljon tavaraa

se on bios mikä takkuilee
kiitos mielenkiinosta- täällä koneen ääressä vika täytyy löytyä

bioksesta löytyi
ASUS EZ MODE minulle aika outu bios

Oletko katsonut näkyykö kadonnut kovalevy Nemo-tiedostoselaimessa "Näytä sijainnit" asetuksella? Ikoni aivan vasemmassa alakulmassa, katso kuva.

Minulla tuo Data-SSD on toinen kovalevy, jota ei ole mainittu /etc/fstab-tiedostossa ja joka ei siten mountaannu käynnistäessä, mutta sen voi liittää klikkaamalla Nemossa.

Sivuja: [1] 2 3 ... 34