Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Mynthon

Sivuja: [1]
1
Eli siis kun valitset käynnistyslataajasta kohdan ubuntu niin se lataa sen käynnistyslataajan uudelleen ? Silloin vika on luultavasti siinä että kun valitset tuon ubuntu kohdan niin sitä koitetaan etsiä väärästä paikasta.

Tekikö se EasyBCD sille ubuntun recovery modelle oman käynnistyskohdan ? Jos teki niin koita käynnistää se. Jospa joku hieman enemmän EasyBCDstä tietävä voisi kertoa jotain vinkkejä.

Kyllä, nimenomaan käynnistyslataaja vain latautuu uudelleen. Ihmettelen vain että miksi sitä koetettaisiin etsiä väärästä paikasta, kun EasyBCD:ssä on kuitenkin määritelty oikea paikka, ja käsittääkseni EasyBCD ei edes hyväksy väärää valintaa...??

Recovery modessa on myös oma käynnistyskohta, mutta eipä toimi siitäkään. Ainoa tapa jolla olen saanut Ubuntun käyntiin on se että laitoin biosissa ubuntu-levyn boottijärjestyksessä ensimmäiseksi, silloin kon käynnistyy suoraan ubuntuun.

2
Toimin mielestäni tarkasti näiden ohjeiden mukaan:

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=17763.msg160596

...mutta Ubuntu ei suostu käynnistymään, missä vika? Asensin siis Ubuntun kokonaan omalle levylleen, ja kaikki toimi hienosti asennuksessa, sain EasyBCD:llä käynnistyvalikonkin tehtyä, mutta valikossa Ubuntua valittaessa ei tapahdu mitään....ruutu välkäyttää kerran mustaa ja valinta palaa valikossa Vistan päälle itsestään.

Mainittakoon vielä, että Vista on SATA-levyllä ja Ubuntu IDE-levyllä. Taitaa olla silläkin merkitystä?

3
Voit kokeilla vielä sitä miten sain 500 Gt:n koko alueen käyttööni, vaikka biosi näyttää sen 135 Gt:na.
Asensin itselleni juuriosioksi 15 Gt, ja /home-osioksi loput. Tosin en testannut toimisiko koko levy suoraan, joten en tiedä onko toi edes hyvä ehdotus.

Joo ei toiminut tuokaan, edelleen tuli error 18.

No nyt kyllästyin säätämään ja ostin kaverilta käytetyn 80 Gb levyn ja sen bios näki kokonaisena ja siihen asentui ongelmitta. Eli ongelma ns. ohitettu ja nyt voi keskittyä täysillä opettelemaan ubuntun saloja! :)

4
Olen käyttänyt livenä ja toimii kuin junan vessa nettiä myöden (wlan) mutta kun asennan kovalevylle niin asennus menee loppuun asti ja kun lopussa tulee että käynnistä uudelleen ja levy tulee ulos, käynnistyy uudestaan niin sitten herja grub loading,please wait,,, ja sitten error 18 johon stoppaa.Näin aloittelevana linux käyttäjänä hieman hämmentää.Kone johon asennusta olen koittanut on 1000mhz/256 muistia ja kovalevy on uusi 160gb ja olen ainoaksi käyttikseksi ajatellut tuota ubuntua.

Mulla on ihan sama vika, eli oon 500Mhz/256mb/160 Gb kovis  -koneeseen yrittänyt asentaa uusinta Ubuntua ja bios näkee koviksesta vain puolet eli n. 80 Gb, päivitin jopa bios:sin uudemmaksi. Emo on Asus P3B-F ja siihen uusin bios jonka löysin on vuodelta 2002! Mutta ei silti toimi! Täytyy varmaan tehdä samanlailla kun Hessos ja laittaa siihen pienempi levy jos ei ole tosiaan mahdollista saada biossia ymmärtämään tuota 160 Gb levyä.

5
Kun muistia on riittävästi niin ei käyttö ole pelkkää tuskaa.

Paljonko on riittävästi? Itsellni on 500 Mhz prossu ja muistia 313 Mb. Paljonko pitäisi olla ettei kovalevy jatkuvasti swappaisi?

6
33333




Kiitos tuke81!!!!

Joo kiitos minunkin puolestani. Ratkaisin asian niin, että poistin ubuntun ja asensin uudelleen. Levyn osioinnissa tein valinnan " "suurin yhtenäinen vapaa tila". Asennus meni loistavasti läpi ja asennuksen jälkeen ubuntu käynnistyi kevyesti.
Hain diskmounterin komennolla
cd
wget http://www.ubuntulinux.nl/files/diskmounter

ja haun jälkeen käsky
sudo bash diskmounter

Tämä mounttasi kaikki koneella olevat osiot ja koko windows osio on käytettävissä.

Näin meikäläisellä. Nyt vielä asettelen vähän grubia.

Lainaus

Onko sulla Tevaja siis windows IDE vai SATA-levyllä? Kaisesta päätellen se on IDE-levy?

7
Eli siis teillä on windous sata-levyillä. Ongelma lienee juuri tämä sata -levyn tuki. Eli käytännössä ongelma on siinä että konetta käynnistäessä sata -tuki käynnistyy myöhemmin kuin fstab ladataan. Voitte kokeilla mountata sata levyjä manuaalisesti näin:
Koodia: [Valitse]
sudo umount /media/mihinkansioonnytsatuitmountaamaan_fstabissa
mount /dev/sda4 /media/joku_kansio
huomaa että joku_kansio pitää ensin tehdä. Lisää aiheesta on käyty täällä SATA levyn mountaaminen buutissa onkin sitten jo kovemman säätämisen takana. Mutta jos käsin mounttaus onnistuu ei sekään ole  mahdotonta.

Kiitos tuke81!!!!

Tätähän minä jo epäilinkin, että se johtuu tuosta sata-levystä. Käsin mounttaus näköjään onnistuu. Nyt alankin sitten seuraavaksi siihen kovempaan säätämiseen, että saan sata-levyn mountaamaan buutissa. Mä alan ihan oikeasti jo nauttia tästä.  ;) Pitkästä aikaa on taas jotain haasteellisuutta mikroilussa Ubuntun myötä, tähän ei microsoft pysty...hehee  ;D

8
Pistäppä päätteeseen komento:
Koodia: [Valitse]
fdisk -l
Ja kato listasta millä osiolla on windowsosio. Ja mounttaa se osio niin kuin on neuvottu.

EDIT: jaha taas unohdin että mulla on root-terminaali käytössä eli sudo fdisk -l


Jees! Katsottu on. Mutta ei tästä tule hullua hurskaammaksi. Tällaiselta näytti:

markku@Markku-01:~$ sudo fdisk -l
Password:

Levy /dev/hda: 10.2 Gt, 10262568960 tavua
255 päätä, 63 sektoria/ura, 1247 sylinteriä
Yksiköt = 16065 * 512 = 8225280 -tavuiset sylinterit
    Laite Käynn     Alku          Loppu    Lohkot   Id  Järjestelmä
/dev/hda1               1          61      489951   82  Linux swap / Solaris
/dev/hda2              62        1247     9526545   83  Linux

Levy /dev/sda: 120.0 Gt, 120034123776 tavua
255 päätä, 63 sektoria/ura, 14593 sylinteriä
Yksiköt = 16065 * 512 = 8225280 -tavuiset sylinterit
    Laite Käynn     Alku          Loppu    Lohkot   Id  Järjestelmä
/dev/sda1   *           1        1275    10241406    7  HPFS/NTFS
/dev/sda2            1276        3825    20482875    7  HPFS/NTFS
/dev/sda3            3826        8924    40957717+   7  HPFS/NTFS
/dev/sda4            8925       14593    45536242+   7  HPFS/NTFS
markku@Markku-01:~$


Eli tää listaushan vaan näyttää ne samat osiot jotka mä nään työpöydällä tai tiedostonhallinnassa muutenkin. Eli tuon sda4 -osion olen siis mountannut kuten yllä mainitsin, mutta kun siellä ei näy muuta kuin tyhjää tilaa saman verran kuin siellä sitä tyhjää tyhjää tilaa on windowsissakin. Tässä tapauksessa siis n. 17 gt kun sen pitäisi olla yhteensä n. 45 gt. ????

Eli olisko mulla mennyt alunperinkin jotain pieleen ubuntua asennettaessa??

9
Mitäköhän ihmettä te yritätte tehdä. Noh hda1 on ensimmäinen osio primary masterissa eli luultavimmin siinä on wintoosan c-asema(mbr on muistaakseni sitten hda0). Mutta joka tapauksessa, jos haluatte mountata ntfs tai fat osioita linukkaan on siitä hyvät ohjeet ubuntuguidessa

Eli esim itellä on kaks xp ntfs osiota ja olen mountannu ne linukkaan seuraavalla tavalla:
Koodia: [Valitse]
sudo mkdir /media/win_C
sudo mkdir /media/win_E
sudo cp /etc/fstab /etc/fstab_backup
sudo gedit /etc/fstab

Lisäsin rivit:
/dev/hda1       /media/win_C  ntfs    nls=utf8,umask=0222    0       0
/dev/hda5       /media/win_E  ntfs    nls=utf8,umask=0222   0       0


Tallensin ja mounttasin fstabin uudestaan:
Koodia: [Valitse]
sudo mount -a


Eipä onnistunut. Tein näin:

markku@Markku-01:~$ sudo mkdir /media/win_F
markku@Markku-01:~$ sudo cp /etc/fstab /etc/fstab_backup
markku@Markku-01:~$ sudo gedit /etc/fstab
- using device default
- using device default
markku@Markku-01:~$ sudo mount -a
mount: /dev/sda4 on jo liitetty tai /media/win_F on varattu
mount: tiedoston mtab mukaan /dev/sda4 on liitetty pisteeseen /media/sda4
markku@Markku-01:~$

Tuloksena on, että win_F-kansio on aivan tyhjä! Mulla on siis nuo win ntfs osiot kokonaan eri kovalevyllä joka on vielä s-ata -levy, ja sieltä yhtä osiota haluaisin käyttää myös ubuntussa, voisko s-ata vaikuttaa jotain asiaan?? Sen verran ymmärsin, että taitaa aiemmat mounttaus-yritykset nyt sotkea, eli miten puran kaikki aiemmat mounttaukset ja aloitan puhtaalta pöydältä (Tähän ratkaisu jo löydetty)



Alkaa tuntumaan jo epätoivoiselta, kun ei 10 vuoden windows -käytön jälkeen meinaa tajuta näitä juttuja ollenkaan.... muuten tuntuu tosi hienolta nyt kun on ns. löytänyt linuxin, tulee ihan uutta puhtia atk-harrastamiseen...tulee mieleen vanhat dos -ajat, hehee...

Kiitokset avusta jälleen jo etukäteen!



Edit: No niin, nyt on sählätty lisää tän mounttaus-asian puitteissa ja sen verran olen nyt ymmärtävinäni, että syys siihen miksei mun win_F kansiossa näy mitään, johtuu siitä että itse mounttaus on tod. näk. onnistunut, mutta mun windows -osioista ei näköjään näy Ubuntulle muutakuin se, paljonko niillä on tyhjää tilaa.

Eli toivottavasti tämä ei nyt ole liian vaikeasti selitetty, mutta tosiaan mun työpöydällä näkyy siis mun 4 windows osiota, (jotka ovat siis s-ata levyllä ja Ubuntu on kokonaan erillisella IDE-levyllä). Jokaisen osion koko on yhtä paljon kuin niillä levyillä on windows-puolella tyhjää tilaa!!!!!! Pääsen siis näkemään osioiden tilamäärän, mutta oikeudet ei riitä oletuksena niiden sisällön tarkasteluun. (Oikeuksien määrittelyyn olen jo ohjeet myöskin löytänyt).

Eli nyt kysymys kuuluukin:            miten saan windows osioiden koko tilamäärän, eli tiedostotkin näkymään ?????

Taidan olla toivoton tapaus..... :'( Olen ikuisesti kiitollinen jos joku osaa auttaa !!!!

10
Sain fiksusti mountattua ohjeiden mukaan, mutta siltikään ei löydy mitään windows tiedostoja, vaan diskmounterilla sai seuraavanlaisen rimpsun aikaan:

jarkko@Konttori:~$ cd..
bash: cd..: command not found
jarkko@Konttori:~$ sudo bash diskmounter
By default the disks will be writable only by root and
Jarkko (jarkko)
Do you want to make the disk writable by all users instead? (y/n)
y
Ignoring /dev/hda1 - already in /etc/fstab
No usable windows/mac partitions found
jarkko@Konttori:~$

Eli onkohan minulla ubuntun asennuksessa tullut jokin moka. En uskalla uudelleen asentaa, kun en ole mistään löytänyt ohjetta grubin poistamiselle. Oletan, että sen pitää poistaa ensin, ennen kuin voin poistaa Ubuntun ja asentaa uudelleen. Minulla tuli osiointi vaiheessa swap-osion suhteen jokin moka. Jäi tunnelma, että sitä en saanut luotua laisinkaan.

Olisiko siis parasta asentaa Ubuntu uudelleen, mutta miten poistan sen?

Kiitos vastauksista jo etukäteen. :)

Vielä lisäys: Huomasin, että diskmounterin käytön jälkeen windows osiosta näkyy vain käyttämätön osa (hda1)

Mulla sama ongelma lukuunottamatta sitä, että sain asennuksen ja osioinnin menemään oikein, ainakin mielestäni ja 500 mb swap-osionkin tein. Olen kokeillut oikeuksienkin antamista aiempien topiccien ohjeiden mukaan, varsinaista herjaa ei ole tullut, mutta silti ei pelitä.

Olisin myös kiitollinen vastauksiin tähän mounttaus hommaan!!

11
Multimedia ja grafiikka / Re: 5.1 Surround äänet.
« : 11.01.06 - klo:13.34 »
ainiin sulla on sb live! 5.1 äänikorttina myös?
Oiski niin oi elämä paljon helpompaa. Mulla on äänikorttina SB Audigy 2 NX

Ja tuohon mplayerin 5.1 ongelmaan löysin tämmösen: http://forum.doom9.org/archive/index.php/t-82225.html



Moi  littleLion!

Kuinka sulla toimii tuo Audigy 2 NX Ubuntussa? Oletko törmännyt vastaaviin ongelmiin kuin minä --> http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=1406.0  ???

Muistaakseni Littlelion:lla alkoi armeija eilen, eli hän ei varmaan hetkeen heilu täällä foorumilla. Muistelisin myös että hän pyysi lähettämään yksityisviestiä jos on joku häntä koskeva ongelma/asia niin vastailee sitten kun pääsee vapaalle.


Kiitos vaan tiedosta! Ei ole enää tarvetta ottaa yhteyttä kun sain ääniongelmani ratkaistua itse!!!

12
JES!!!!


Ihme juttu, mutta nyt on ongelmat ratkaistu. !!!??? Ja ihme kyllä ihan itse, ilman neuvoja tältä palstalta (joita ei kyllä ehtinyt tulemaankaan....  :P )


Eli äänikorttini on siis tuo audigy 2 Nx joka mahdollistaa 7.1. äänen. No minähän en niitä kaikkia kanavia tarvitse vaan olen kytkenyt äänikortin vain tavalliseen stereovahvistimeen audigyn front -ulostulon kautta. aluksi oli alsamixerissä kaikki kanavat säädetty päälle ja kuului rätinää. Rätinät loppuivat kun säädin alsamixeristä kaikki muut kanavat nollille paitsi tuo front. ??!!! No nyt popittaa ja sehän on pääasia !!!!  8) ;D :D

13
Multimedia ja grafiikka / Re: 5.1 Surround äänet.
« : 10.01.06 - klo:15.52 »
ainiin sulla on sb live! 5.1 äänikorttina myös?
Oiski niin oi elämä paljon helpompaa. Mulla on äänikorttina SB Audigy 2 NX

Ja tuohon mplayerin 5.1 ongelmaan löysin tämmösen: http://forum.doom9.org/archive/index.php/t-82225.html



Moi  littleLion!

Kuinka sulla toimii tuo Audigy 2 NX Ubuntussa? Oletko törmännyt vastaaviin ongelmiin kuin minä --> http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=1406.0  ???

14
Multimedia ja grafiikka / Re: Äänet rätisee
« : 10.01.06 - klo:15.07 »
No niin, nyt olen edistynyt sen verran että löysin tuolta HOWTO osastolta Jannen kirjoittaman jutun äänistä ja sitä kautta ohjeen softakonfaukseen. Nyt olen siis saanut jo äänet pelaamaan ALSAn kautta. Mutta mutta... rätisee ja ritisee edelleen... nyt alkaa olla jo epätoivoista, mistä mahtais johtua.

Tuntuisi että olisi epätodennaäköistä, että olisi joku rautapuolen mekaaninen vika esim.,  koska kuitenkin windows-puolella toimii mainiosti.

Mulla on siis samassa koneessa win xp omalla kovollaan ja ubuntu 5.10 omalla kovollaan. Ja äänikortti oli siis SB Audigy 2 NX USB.

Onkok kukaan törmaäänyt vastaavaan ongelmaan ? Kokemuksia tuosta äänikortista ubuntun kanssa muilla?

15
Multimedia ja grafiikka / Re: Äänet rätisee
« : 10.01.06 - klo:12.11 »
täytyy kyllä myöntää, että minulla ei ole juuri mitään kokemusta usb-väylään liitettävistä äänikorteista, mutta pari juttu tuossa tuli mieleen...

Olen lueskellut tältä foorumilta jo lähestulkoon kaikki ääniongelmiin liittyvät topicit, mutta en ole löytänyt omaan ongelmaani ratkaisua.

oletko konffannut kortille softamiksauksen?


Enpä varmaan, kunpa tietäisin miten sellainen tehdään? Olen siis aivan vihreä tässä ympäristössä.....



Minulla ei äänet toimi muuten kuin OSS:na, eli siis järjestelmä -> Asetukset --> multimediajärjestelmien valitsimet kohdasta oltava OSS valinnat päällä, ja mixerinä oltava myös Oss usb.

tuo softamiksaus voisi auttaa juuri tähän ongelmaan. tämä toki olettaen, että olet pistänyt alsan mikseristä myös äänet päälle, monasti mastervolume on aluksi nollassa.

Eli täällä paljon kohutulla ALSA-systeemillä ei tule pihaustakaan.

tämä on sinänsä mielnkiintoinen väite, sillä OSS:iä ei ole enää olemassakaan uusissa kerneleissä. siellä on jotain, mikä näyttää sovelluksille päin OSS:ltä, mutta on oiekasti emulointikerros ALSAn päällä.

Tarkoitin, että tuolla -->Järjestelmä --> Asetukset --> Multimedian valitsimet -kohdassa täytyy olla päällä oletuskohteeena ja lähteenä OSS ???????? Vain silloin äänet toimii mutta rätisemällä....

Kertoisitko Janne miten konffaan softamiksauksen?


16
Multimedia ja grafiikka / Äänet rätisee (RATKAISTU)
« : 10.01.06 - klo:00.18 »
Olen myös uusi Ubuntu (5.10) käyttäjä, asensin pari pv sitten ubuntun ja kaikki toimii muuten mainiosti, mutta äänien kanssa on ongelmia, eli äänet ns. rätisee.

Olen lueskellut tältä foorumilta jo lähestulkoon kaikki ääniongelmiin liittyvät topicit, mutta en ole löytänyt omaan ongelmaani ratkaisua. Minulla ei äänet toimi muuten kuin OSS:na, eli siis järjestelmä -> Asetukset --> multimediajärjestelmien valitsimet kohdasta oltava OSS valinnat päällä, ja mixerinä oltava myös Oss usb. Eli täällä paljon kohutulla ALSA-systeemillä ei tule pihaustakaan.

Eli siis äänet toimii; cd-levyjen kuuntelu, mp3:set sekä DVD-leffojen äänet, mutta ongelma on se että koko ajan toistuu parin sekunnin välein kuuluva ritisevä ääni. Enkä tiedä enää mitä tehdä, kaikenlaista olen yrittänyt säätää, mutta ei ole ratkaisua löytynyt, toivottavasti joku osaisi auttaa

Äänikorttini on ulkoinen usb-liitäntäinen Creative soundblaster audigy 2 NX.

Sivuja: [1]