Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - mvnet

Sivuja: [1]
1
Ubuntu tietokoneissa / Verkkoyhteyksien siltaukset
« : 04.01.06 - klo:21.17 »
Eli pitäisi saada sillattua verkkoyhteydet. Asetelma on siis sellainen, että yhdessä huoneessa on PC ja Xbox. Xbox on kiinni verkkokaapelilla PC:ssä. PC on langattomalla verkkokortilla yhteydessä toisessa huoneessa olevaan WLAN-tukiasemaan, josta on laajakaistayhteys ulkomaailmaan. Xbox siis pitäisi saada PC:n kautta myös nettiin, että voisi pelata verkossa. Windowsin puolella yhteyksien siltaus toimii. Klikataan vain hiirellä yhteyksiä ja valitaan "lisää siltaan". Sitten on muodostunut uusi silta (MAC bridge miniport). Mutta nyt sama pitäisi saada Linuxille.

Käsittääkseni yhteyksien siltaukseen käytetään seuraavanlaisia komentoja:

Koodia: [Valitse]
ifconfig wlan0 0.0.0.0
ifconfig eth0 0.0.0.0
brctl addbr mybridge
brctl addif mybridge wlan0
brctl addif mybridge eth0
ifconfig mybridge up

ifconfig mybridge 192.168.1.5 netmask 255.255.255.0


Eli siis silta saisi koneen nykyisen IP-osoitteen (192.168.1.5) ja aliverkon peitteen. Noihin wlan0 (langaton) ja eth0 (verkkokaapeli)  -yhteyksiin ei käsittääksen tule IP-osoitteita (eli 0.0.0.0). Ongelmana on vain se, että näin tehtynä silta ei toimi. En saa PC:llä enää yhteyttä nettiin. Kun katson iwconfigista wlan0 -yhteyden tietoja, niin sen ESSID on nollaantunut (any/off). En saa laitettua SSID.tä takaisin edes manuaalisesti.

Muuta siis eikö sillan luominen tapahdu kuten yllä mainitsin? Windowsin puolella silta ainakin saa PC:n IP-osoitteet. Onko sillan määritys oikein, vai eikö Linux tue kunnolla yhteyksien siltaamista, jos toinen yhteyksistä on langaton verkkoyhteys? Vai pitäisikö tukiaseman asetuksia säätää?

2
Elikkäs sellainen ongelma on, ettei lepotila (hibernate) eikä valmistila (sleep) toimi kannettavassani kun käytän Ubuntua. Windowsilla homma toimii. Ubuntulla kun laitan koneen lepotilaan kone rouskuttaa hetken ja sammuttaa kiintolevyn ja näytön. Muutaman sekunnin kuluttua kiintolevy lähtee taas käyntiin ja ruudulle tulostuu pystypalkkeja ja on pakko vain ottaa virrat pois ja käynnistää uudelleen, että pääsee takaisin Ubuntuun.

Valmiustilan kanssa on sama juttu. Valmiustilasta palatessa ruutu menee sekaisin, ja pakko resetoida. Mitäköhän asetuksia tässä kannattaisi säätää. Kannettava on parisen vuotta vanha Packard Bell IGO 2451.

Onko Ubuntulle jotain ohjelmaa, jolla saisi käyttöön samanlaisen lepotilatoiminnon kuin Windows XP käyttää. Siis, että sen hetkinen tila talennetaan kiintolevylle ja kone sammutetaan. Sitten kun Ubuntun käynnistää, niin palaisi siihen mihin jäätiin.

Silmääni sattui ohjelma nimeltä suspend2. Onko jollain kokemuksia tuosta?

3
Kotiverkossani on siis kaksi konetta. Pöytäkoneessa on Windows XP ja kannettavassani on sekä WinXP, että Ubuntu 5.10. Kun molemmissa koneissa on Windowsit käynnissä, tiedostojen jako sujuu ongelmitta. Kun otan Ubuntun käyttöön kannettavallani, niin saan kyllä siinä määriteltyä jaettuja kansioita ja pääsen pöytäkoneeni Windowsilta käsiksi Ubuntun jaettuihin kansioihin, mutta Ubuntusta en pääse käsiksi Windowsin jakoihin.

Pöykäkoneessa on F-Securen palomuuri, mutta olen sallinut mielestäni kaikki tarpeelliset protokollat kannettavan IP-osoitteesta, joita tiedostojen jaossa käytetään (Sallittuja toimenpiteitä ovat: Windows File Sharing and Network printers, Windows Network browsing, SMB Over TCP/IP (TCP & UDP)). Joten palomuurin en luulisi haittaavan tässä. Tietysti voin kokeilla ottaa sen pois päältä ja kokeilla sitten, mutta ihmettelen kun samassa verkossa oleva Xboxini saa yhteyden Xbox Media Centerillä windowsin jakoihin ja XBMC käyttää myös Sambaa kuten Ubuntu.

Eikö Ubuntussa yhteys toiseen koneeseen saada terminaalissa komennolla:
smb://192.168.1.5  (IP-osoite on tässä siis pöytäkoneeni osoite lähiverkossa).

Ubuntu vain herjaa, että tiedostoa/kansiota ei ole olemassa.

Olen laittanut Windowsissa tiedostojen jakoon salasanan päälle tämän sivun ohjeiden mukaisesti: http://koti.mbnet.fi/mvnet/tietokoneet_kotiverkko.php (aika lopussa sivua).

Mitä siis pitäisi kirjoittaa terminaaliin, jotta saan yhteyden pöytäkoneeni Windowsin jakoihin kannattavani Ubuntusta. Xboxin XBMC:ssä yhteys hoitui komennolla smb://DOMAIN;username:pwd@MyWindowsServer/kansio. Ubuntussa tuo ei toimi.

Samba (ja myös  smbfs) on asennettu Ubuntuun. Pitääkö vielä asennella jotain muuta Ubuntuun tai Windowsiin?

4
Olen yrittänyt asentaa synapticsin touchpadin ajurit, mutta homma ei oikein tunnu onnistuvan. Jotta voisin käyttää Gsynaptics-ohjelmaa säätämään hiireni kursorin nopeutta (joka siis onnistu tavallisesti menemällä hiiren asetuksiin) minun täytyisi asentaa synapticsin ajurit.

Synapticsin ajurit löytyvät osoitteesta: http://web.telia.com/~u89404340/touchpad/  ja gsynaptics osoitteesta http://gsynaptics.sourceforge.jp/.

Kun yritän asentaa synapticsin ajureita (eli suoritan entin "make" -komennon ja sitten "make install"), tulostuu ruudulle tällaista:

Koodia: [Valitse]
root@kannettava:~/Desktop/synaptics-0.14.4# make
rm -f synaptics.o
gcc -c -O2 -pedantic -Wall -Wpointer-arith -fno-merge-constants -fno-pic -I. -IXincludes/usr/X11R6/include/X11 -IXincludes/usr/X11R6/include/X11/extensions -IXincludes/usr/X11R6/lib/Server/include -Dlinux -D_POSIX_C_SOURCE=199309L -D_POSIX_SOURCE -D_XOPEN_SOURCE -D_BSD_SOURCE -D_SVID_SOURCE  -D_GNU_SOURCE  -DSHAPE -DXINPUT -DXKB -DLBX -DXAPPGROUP -DXCSECURITY -DTOGCUP   -DDPMSExtension  -DPIXPRIV -DPANORAMIX  -DRENDER -DGCCUSESGAS -DAVOID_GLYPHBLT -DPIXPRIV -DSINGLEDEPTH -DXFreeXDGA -DXvExtension -DXFree86LOADER  -DXFree86Server -DXF86VIDMODE  -DSMART_SCHEDULE -DBUILDDEBUG -DX_BYTE_ORDER=X_LITTLE_ENDIAN -DNDEBUG -D__i386__ -DFUNCPROTO=15 -DNARROWPROTO -DIN_MODULE -DXFree86Module -DVERSION="\"0.14.4\"" -DVERSION_ID="(0*10000+14*100+4)"  synaptics.c
synaptics.c:59:23: error: sys/ioctl.h: Tiedostoa tai hakemistoa ei ole
make: *** [synaptics.o] Error 1

Ja make installin jälkeen tälläistä (lyhennetty):

Koodia: [Valitse]
root@kannettava:~/Desktop/synaptics-0.14.4# make install
gcc -O2 -pedantic -Wall -Wpointer-arith -fno-merge-constants -fno-pic -DVERSION="\"0.14.4\""  -DVERSION_ID="(0*10000+14*100+4)" -IXincludes/usr/X11R6/include -c -o synclient.o synclient.c
synclient.c:20:19: error: stdio.h: Tiedostoa tai hakemistoa ei ole
synclient.c:21:20: error: stdlib.h: Tiedostoa tai hakemistoa ei ole
synclient.c:22:23: error: sys/types.h: Tiedostoa tai hakemistoa ei ole
synclient.c:23:21: error: sys/ipc.h: Tiedostoa tai hakemistoa ei ole
synclient.c:24:21: error: sys/shm.h: Tiedostoa tai hakemistoa ei ole
synclient.c:25:22: error: sys/time.h: Tiedostoa tai hakemistoa ei ole
synclient.c:26:20: error: unistd.h: Tiedostoa tai hakemistoa ei ole
synclient.c:27:20: error: string.h: Tiedostoa tai hakemistoa ei ole
synclient.c:29:18: error: math.h: Tiedostoa tai hakemistoa ei ole
synclient.c: In function ‘show_hw_info’:
synclient.c:103: warning: implicit declaration of function ‘printf’
synclient.c:103: warning: incompatible implicit declaration of built-in function ‘printf’
synclient.c: In function ‘show_settings’:
synclient.c:121: warning: incompatible implicit declaration of built-in function ‘printf’

.......

synclient.c:322: warning: incompatible implicit declaration of built-in function ‘exit’
synclient.c:337: warning: incompatible implicit declaration of built-in function ‘exit’
make: *** [synclient.o] Error 1

Eli mikäs tässä nyt mättää.

5
Ubuntu tietokoneissa / WPA-salaus toimimaan Ubuntussa
« : 27.10.05 - klo:09.56 »
Ongelmana on siis saada WPA-salaus toimimaan Ubuntussa. Käytössäni on siis D-Linkin DWL-G650+ langaton verkkokortti. Tukiasemassani on WPA-salaus päällä. Windowsin puolella kaikki toimii niinkuin pitääkin. Ubuntun langattoman verkon asetuksissa ei voi kuitenkaan käyttää muuta kuin WEP-salausta, johon en viitsisi siirtyä kun WPA on paljon turvallisempi.

Olen yrittänyt saada WPA-salausta toimimaan seuraavien ohjeiden mukaisesti, jotka vaikuttivat aika lupaavilta:

http://wiki.ubuntu.com//WPAHowto

Mutta homma tyssäsi kohtaan "Testing wpa_supplicant". Osaisiko joku kertoa, miten saan WPA-salauksen toimimaan Ubuntussa ja miksei edellä mainittu ohje toimi.  Ihan rautalangasta väännetty ohje ei olisi pahitteeksi.

Ja sitten vielä hieman toisesta aiheesta eli hiiren nopeuden/herkkyyden säätämisestä. Käytössäni on Packard Bellin kannettava, jossa on Synaptics Touchpad -tasohiiri. Ubuntun hiiren nopeuden säätövivut eivät kuitenkaan vaikuta mitenkään hiiren nopeuteen, joka on tällä hetkellä hieman turhan herkkä. Mitenköhän tuota nopeutta/herkkyyttä voisi saada muuten säädettyä?

Sivuja: [1]