Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Lautanen

Sivuja: [1]
1
Terve!

Ubuntu alkoi kaatuilemaan suhteellisen tiheään asennettuani version 12.04. Päivitin muutama päivä sitten versioon 12.10 ja kaatuilu tapahtuu nyt suunnilleen ensimmäisen viidentoista minuutin aikana. Ruudulle tulostuu aina jotakin tällaista:

https://k5ocxw.blu.livefilestore.com/y1pqtygEjwZ6Wi9Cb5NuiHgIEno_P47JZXj8h1nnlTtODOoFOW3p4BrFhJSTvpauSlJWuniYg4MzojuA_faYK_97n9ENiaAyqrO/Kuva0349.jpg?psid=1

Osaan tulkita tuosta viestistä vain sanat Hardware error ja Kernel panic.

Laitoin memtestin pyörimään ja ensimmäiset testit menivät hyvin läpi. Suunnilleen tunnin päästä ruutu oli tämännäköinen:

https://k5ocxw.blu.livefilestore.com/y1p4tZ7C680LmikaWsdiH8WUaGfgTPUay4Z6-_o9H_eJTDe8zngLdbKFoj7Q4L1zPiqTruP460n1Fku9vCbAN4RrOoVdDANevG6/Kuva0347.jpg?psid=1

En tiedä olisiko memtestin pitänyt antaa mennä loppuun mutta ei näyttänyt siltä että se menisi. Virheitä (Errors:) oli jo 6 000 000 ja noita Failing Addresseja vain vilisi hirveää tahtia.

En siis osaa tulkita näitä oireita. Onko raudassa jokin menossa tai mennyt jo hajalle? Vai voiko asennuksessa olla jotakin vikaa? Mietin tätä vaihtoehtoa koska olen asentanut varmaan versiosta 9.xx asti uusia versioita aina päälle, ja lisäksi Vista pyörii samalla koneella moitteettomasti.

Kiitos jo etukäteen avusta!  :)

Edit: Laitoin kuvat urlin taakse koska pomppasivat liian isoiksi selain-ikkunaan.

2
Tarina on tämä:
- asensin wubilla läppäriin ubuntu 11.10:in. Kuva oli venynyt mutta annoin olla.
- satuin vilkaisemaan xubuntua ja päätin asetaa sen jos siinä kuvalle mahtaisi enemmän jotakin.
- poistin ubuntun ja asensin xubuntun (wubilla molemmat)
- käynnistin xubuntun. Johonkin combability-lauseeseen homma tyssäsi. Siis ei tullut [fail] vaan mitään ei enää tapahtunut.
- Vaihdoin (miksikä tätä sanotaan) painamalla alt+f2 ja minulla oli käytössä vain ubuntu@ubuntu. Yritin käynnistää xää ja sain herjan ja kehoituksen mennä katsomaan Xorg.0.log:ia. Siellä oli tuo kyseinen "none have usable configuration" herja.

Poistin xubuntun ja nyt yritän asentaa ubuntu 11.10:iä, tällä kertaa ihan vain tikulta. Sama tapahtuu taas: en pääse asennuksessa eteenpäin, se tyssää vain tuohon *jotain, jotain, combability, jotain-kohtaan, ja pääsen käyttämään vain ubuntu@ubuntua.

Läppäri on asus eee pc1201had.

Edit: taisin muistaa väärin, ei tule enää vastaanmitään missä lukisi mitään combabilitystä. Kone kuitenkin mainitsee jotain että "init: (jotain)  terminated with status 1". Jokatapauksessa en saa grafiikoita, asennusta menemään loppuun ja vain mahdollisuuden seikkailla ubuntu@ubuntulla.

3
Ubuntu tietokoneissa / 11.10: Cheese ei toimi. [RATK]
« : 24.10.11 - klo:12.54 »
Antaa vain herjan:

Koodia: [Valitse]
(cheese:3533): Clutter-CRITICAL **: Unable to initialize Clutter: Unable to find suitable fbconfig for the GLX context: Unable to find fbconfig with rgba visual
Googlella en tahtonut löytää ratkaisua.

4
Aijemmissa versioissa tämä oli kuulemma mahdollista. Itse en saa sitä toimimaan ainakaan tässä uusimmassa versiossa. Onko se enää mahdollista?

5
Kun vien hiiren ääniappletin päälle, kaikki yläpaneelin appletit (powermenu, kello, internetyhteydet jne.) katoavat sekunniksi ja ilmestyvät sitten uudelleen. En voi käyttää ääniapplettia mihinkään koska se näin käy aina kun yritän painaa sitä.

Olen kokeillut jo poistaa ja asentaa sitä uudelle;

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get remove --purge indicator-sound
sudo apt-get install indicator-sound

mutta lopputulos on yhä sama.

6
Ubuntun kehitysversio / 11.10: Cheese ei toimi.
« : 22.10.11 - klo:23.26 »
Puhdas asennus pelaa, mutta

Koodia: [Valitse]
lauri@Glory:~$ cheese

(cheese:3533): Clutter-CRITICAL **: Unable to initialize Clutter: Unable to find suitable fbconfig for the GLX context: Unable to find fbconfig with rgba visual
lauri@Glory:~$

Googlesta en tahtonyt löytää mitään muuta kuin että sama ongelma on feodoralla ollut enkä siihenkään ratkaisua löytänyt.

EDIT:

Pitänee siirtää aihe peruskäyttö-osioon sillä 11.10 ei ole enää kehitysversio.

=>

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=40702.0

7
Rupesin eilen illalla asentamaan 11.10 päivitystä. Kesken kaiken ubuntu teki kernelpanicin. Jatkoin päivityksen tänään loppuun, kun ajoin updatemanagerin ja tuli viesti että voidaan tehdä vain osittaispäivitys. Minulle oli käynyt näin 11.04:nkin kohdalla mutta silloin päivitys onnistui ongelmitta joten jatkoin päivittämistä nytkin.

En siis tiedä johtuuko tämä nyt päivityksen keskeyttäneestä kernelpanicista, mutta nyt jos uusimmalla kernelillä aloitan ubuntun, tulee jonkinmoista herjaa kernelistä jota en ymmärrä ollenkaan. Jos aloitan vanhemmalla kernelillä, voin päästä työdöydälle mutta kuvakkeita puuttuu, yläpalkissa ei näy yhtään mitään ja netti ei toimi. Kerran sain ikkunan ubuntun havainneen ongelmia mutta siihen se jäi. Jos aloitan recoveryllä, voin kirjautua sisään ja ajaa "sudo service gdm start": in ja saada graafisen työpöydän samassa kunnossa kuin edellämainitussa tilanteessa.

Mitä nyt kannattaisi tehdä? Voiko ubuntu-asennuksen jotenkin downgradettaa, vai pystyisikö tämän asennuksen jotenkin vielä korjaamaan? Vai pitäisikö pyyhkiä ubuntu kokonaan pois ja asentaa uudelleen? Häviäisivätkö silloin kaikki tiedostoni?

8
Nvidia-ajurit aiheutti taas vaihteeksi erroria vaikka en muista taaskaan muuttaneeni yhtään mitään, niin päättelin nerokkaasti että pistän koko xserver-xorg -hässäkän uusiksi ja komensin että apt-get remove --purge xserver-xorg ja sitten apt-get install xserver-xorg ja sen jälkeen ei edes vikasietotilassa saanut grafiikkoja. Sitten yritin kaikenlaista sudo apt-get install -reinstall ubuntu-desktoppia ja muuta mutta se ei oikein onnistanut.

Onko mahdollista rakentaa nyt jotenkin uusiksi tämä xserver hässäkkä ainakin aluksi niin, ettei mitään nvidiaan liittyvää pääse mukaan?

EDIT:

Tämmöistä tulee kun komennan että startx

(EE) Failed to load module "X" (module doesn to exist, 0)  (missä X on nouveau/nv/vesa/fbdev)
(EE) No drivers available

Fatal server error:
no screens found

sitten jotain höpinää jostain lokista ja sitten

giving up.
xinit: no such file or directory (errno2) unable to connect to x server
xinit: no such process (errno3) unexpected signal 2
xauth: error in locking authority file home/minä/.Xauthority

/etc/X11 -kansiossa ei ole tiedostoa, jonka nimi olisi "xorg.conf" mutta ilmeisesti sitä ei nykyään enää tarvita, niin tuskin ongelma on siinä (eikä erroreissa "(EE)" mainita mitään että missing /etc/X11/xorg.conf)

Eikö minulla nyt ole esimerkiksi VESA:aa siis? Voiko sen jotkenkin asentaa uudelleen?

9
Kaveri asensi koneelleen vistan vierelle ubuntu 10.04:sen ja nyt kun grub pitäisi käynnistyä, näkyy vain musta ruutu ja vilkkuva kursori yläreunassa.

"skenaario 1, live cd sisällä: Käynnistyy normaalisti, lataa kaikki biossit, menee siihen black screeniin missä on se kursori, on siinä joku 0,5 sekuntia ja sit kone sammuu itestään"

"skenaario 2, live cd sisällä: Käynnistyy normaalisti, painan tab+del ja meen biossin asetuksiin, kone sammuu itestään ~3-10 sekunnin päästä kun oon päässy sinne asetuksiin""

"skenaario 3, cd tray tyhjä: voin vapaasti käyttää biossia ja muuta, kun pääsen black screeniin se vaan jää jumittamaan eikä mitkään näppäinyhdistelmät toimi"

"ja sama skenaarioiden 1 ja 2 kanssa kun on vistan recovery-levy sisällä"

http://it.toolbox.com/blogs/securitymonkey/black-screen-on-boot-with-ubuntu-104-lucid-lynx-solution-38426

^ tuo ei ilmeisesti toiminut, shiftiä painamalla ei tapahdu mitään.

10
Päivitin (kai?) näyttiksen ja nyt näyttää kun liikuttaa vähän hiirtä.


11
Ubuntu tietokoneissa / Amarok ja 10.04
« : 27.06.10 - klo:13.50 »
Amarok taisi lakata toimimasta päivittäessä 9.10 -> 10.04

Komentorivi sanoo:
Koodia: [Valitse]
lauri@Glory:~$ amarok
amarok: /usr/local/lib/libxml2.so.2: no version information available (required by /usr/lib/libstreamanalyzer.so.0)
amarok: /usr/local/lib/libxml2.so.2: no version information available (required by /usr/lib/libstreamanalyzer.so.0)
amarok: /usr/local/lib/libxml2.so.2: no version information available (required by /usr/lib/libstreamanalyzer.so.0)
Version mismatch detected between the NVIDIA libGL.so
and libGLcore.so shared libraries (libGL.so version:
195.36.15; libGLcore.so version: 195.36.24).
Please try reinstalling the NVIDIA driver.lauri@Glory:~$ ^C
lauri@Glory:~$

Pitääkö sitä ajuria taas lähteä asentamaan uudelleen ???

12
Käytössä on nyt Ubuntu 10.04 ja taisi joillain (jos oikein muistan) 9.xx versioillakin käydä minulla aina välilllä niin, että ruutu jähmettyi, näppäimistön valot vilkkuivat ja n. 15 sekunnin päästä kone käynnisti itsensä uudelleen. Tämä on kuulemma kernel panic.

Ubuntu tekee kernel panicin minulla noin kerran kuussa kesken käytön, enkä tiedä mistä syystä. Kone ei ainakaan ole missään kovassa kuormituksessa, eikä se tee kernel panicia vaikka se olisi päivän keskenään. Muistaakseni aina kernel panicin sattuessa on ollut kuitenkin ainakin firefox auki.

Enkku Wikipediassa lukee että:
"The kernel routines that handle panics -- output an error message to the console, dump an image of kernel memory to disk for post-mortem debugging--"

Ubuntussa ei ilmeisesti tule tuota error messagea muussa muodossa kuin näppäimistön vilkkumisena. Onko tuo kernel memory image jossain, että pystyisi selvittämään mikä konetta vaivaa? Tai onko siihen jotain muita reittejä?

 ???

13
Ubuntu tietokoneissa / Työpöytä lataa hitaasti
« : 03.06.10 - klo:20.35 »
Eli mulla on ubuntu 10.04 ja on nyt ollut jo vähän aikaa niin (muutama viikko), että työpöytä lataa kirjautumisen jälkeen tosi hitaasti. Muistaakseni en ole asentanut mitään uutta tai muuttanut mitään asetuksia, eikä ongelma mielestäni alkanut kun päivitin 10.04:ään.

Ennen kun kirjauduin ubuntuun, kirjautumismusiikki soi ja työpöytä oli jo valmis.

Nyt kun kirjaudun, kirjautumismusiikki soi, sitten kestää n. 15 sekunttia ennenkuin kuvakkeet tuleva työpöydälle, ja vielä 2-3 sekunttia että tehtäväpalkit tulevat näkyville.

Olen yrittänyt poistaa ohjelmia käynnistyksen yhteydessä käynnistyvien ohjelmien listasta, päivittää konetta ja ajanut tietokoneen siivouksen. Mikään niistä ei ole vaikuttanut millään tavalla.

Eräs ehdotti minulle chkdskn ajamista, mutta sitä ei ilmeisesti ole ubuntussa eikä sitä kuitenkaan kuulemma ikinä tarvitse.

Ainoa juttu jonka muistan, josta tämä ehkä alkoi, oli että ubuntu yritti tehdä routine drive checkkiä ja yritin skipata sen painamalla esciä, sitten vilisi hirveästi numeroita näytöllä ja sen jälkeen ubuntu aloitti drive checkin alusta ja jos vielä painoi esciä, sama toistui taas eli ei voinut päästä eteenpäin ellei antanut drive checkin mennä loppuun (ja siinä meni aika kauan).

Voinko antaa jotain erityisiä tietoja vielä, jotka voisivat olla avuksi?  :)

14
VLC mediaplayer herjaa:
"Lapsiprosessin ”wxvlc” käynnistäminen epäonnistui (Tiedostoa tai hakemistoa ei ole)"

Mikään mitä Firefox soittaa, ei kuulu. Ääniasetuksissa (Järjestelmä -> asetukset -> äänenvoimakkuuden hallinta) kohdassa "Sovellukset" tulee hirveä lista ALSA plug-in [firefox-bin] "sovelluksia" kun firefoxin pitäisi soittaa jotain.

Kuitenkin esimerkiksi Totem pystyy soittamaan ääntä.

15
Ubuntu tietokoneissa / Nvidia-ajurien päivittäminen
« : 01.04.10 - klo:15.00 »
Miten Nvida-ajurit päivitetään ubuntussa? Olen asentanut jo jonkinlaisen uuden päivityksen mutta ymmärsin (ehkä väärin) että sen jälkeen pitää vielä sotkea jotain kernelien kanssa josta en tiedä mitään. Eli onko uusi päivitys jo käytössä?

Järjestelmä -> Ylläpito -> Laiteajurit paikassa näkyy vain kolme ajuria joista yksi on käytössä/kytketty päälle mutta uusinta versiota ei listassa ole.

Jos pitää antaa jotain tietoa koneestani niin mitä?

EDIT:

Eli menin katsomaan Järjestelmä -> Ylläpito -> Nvidia X server settingistä System Information kohdasta että
"NVIDIA Driver Version" oli se uusin jonka yritinkin asentaa, mutta silti Laiteajurit-paikassa näkyi vielä että käytössä on se vanha versio vieläkin.
Ajattelin kokeilla, että mitä tapahtuu, jos poistan sen vanhan käytöstä Laiteajurt-paikasta. No niin kävi, että seuraavalla käynnistyksellä Ubuntu ei löytänyt NVIDIA-ajureita, joten piti käynnistää Ubuntu low-graphics-modessa. Otin sitten vanhan ajurin käyttöön, ja nyt X server settingissä lukee että käytössä on tuo vanha ajuri.

Miten nämä NVIDIA ajurit oikein nyt päivitetään???  ??? ??? ???

16
Ubuntu tietokoneissa / Oletustiedostomanageri [RATKAISTU]
« : 06.12.09 - klo:13.03 »
Mulla on oletustiedostomanagerina Nautilus, eli kun klikkaan kansioita, avautuu ne Nautiluksessa.

se palkki, jossa on ubuntu logo, ja "sovellukset" ja "sijainnit" ja kaikki sellaiset, kun sieltä klikkaan "sijainnit" ja sitten minkä tahansa sijainnin, avautuu Dolphin-selain, jossa ei näy yhtään tiedostoja ja selaimen alaosassa on ilmoitus

 "Tiedostoa tai kansiota /home/(minä)/'file:/home/(minä)/(sijainti)' ei ole olemassa." :o

ja kun sen sulkee, alhaalla lukee vain  "Ei tietueita (Ei kansioita, Ei tiedostoja)"   ???

En ole yrittänyt vaihtaa oletustiedostomanageria, Nautilus kelpaa minulle mainiosti. Tarkoitan siis että tämä sotku ei voi johtua oletusteidostomanagerin vaihtamisen yrittämisestä.

 Kun avaan työpöydältäni kotikansion, Nautilus avautuu normaalisti ja kaikkiin sijanteihin pääsee ja tiedostot ovat olemassa.

17
Olen saanut siirrettyä zeniin musiikkia amarokin ja gnomad2:n avulla, mutta sinne pitäisi saada siirrettyä muutakin, kuten esimerkiksi pakattuja tiedostoja, eivätkä nuo kaksi suostu siirtämään muuta kuin sitä musiikkia. Miten saan zenin näkymään tavallisena kansiona tai irrotettavana levynä, jotta saan siirrettyä sinne kaikki mitä sinne tahdon. Vai onko mahdollisesti jokin muukin tapa saada sinne kaikki, vaikka amarokin avulla?

Sivuja: [1]