Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - elias_a

Sivuja: [1] 2
1
Hei,

En löytänyt tästä vielä keskustelua, joten avataan uusi säie.

Ongelma: pitäisi saada 3g-yhteyden päähän kone, jossa on selaimella käytettävä softa. Huawei e220 toimii ihan mukavasti ja osoitekin on saatu dy.fi:llä toimimaan.

Ongelmaksi on muodostunut yhteyden katkeaminen. Onko niin kuten irkissä kerrottiin, että yhteys menee joka tapauksessa poikki joka yö operaattorin suorittaman resetoinnin takia?

Toimisiko seuraava ajatus: ajetaan pingiä johonkin vaikka 5 sekunnin välein. Jos vastausta ei tule 15 sekuntiin, pistetään yhteys poikki avataan uudestaan.

Millä työkaluilla moinen kannattaisi tehdä? Nyt yhteys on luotu network managerilla.

Lisäkysymys: yhteyden katkeamisen jälkeen Huawei e220 näyttää vaativan mekaanista irrottamista koneesta jotta yhteys muodostuu uudelleen. Onko vastaavia kokemuksia ja löytyykö tähän jotain muita ratkaisuja kuin mokkulan irrottaminen?

2
Laitealue / Mikä ADSL+WLAN -purkki?
« : 23.06.10 - klo:07.16 »
Hei,

Pitäisi ostaa uusi ADSL-modeemi jossa olisi myös WLAN-tukiasema. Tavallisesta kotikäytöstä tarpeeni eroaa siten, että reititän sisäverkossa olevasta koneesta videovalvontakoneen liikennettä ulos.

Mitä laitteita suosittelisitte? Haluaisin laitteen, jossa on mahdollisimman vähän Linux-käyttäjän kannalta ikäviä bugeja, kuten taannoisessa Zyxelissäni, jonka palomuuri sai hepulin kun pingasi tai tracerouttasi. Säännöt oli tehty winhotuksen käyttäjiä varten ja kyseisten komentojen paketit saivat sireenit soimaan.

Laitteessa voisi olla tuki USB-liitäntäiselle massamuistille. Saisi samalla rakennettua halvan NASin.

Löysin jo mukamas sopivan laitteen, Linksys WAG320N, mutta siinä on näköjään jokin vika, joka näkyy yhteyden kuolemisena: http://homecommunity.cisco.com/t5/Cable-and-DSL/WAG320N-Connection-Problem/td-p/317255

Jotain tuohon suuntaan ja toimivaa olisi hakusessa.

3
Laitealue / Millä mokkulalla paras upstream?
« : 15.06.10 - klo:08.23 »
Hei,

Minulla on videovalvontakone paikassa, johon ei saa kiinteää liittymää. Koneesta pitäisi saada kuitenkin siirrettyä aina välillä hälytyksiä ja kuvia muualle.

Mokkuloiden linux-yhteensopivuudesta alkaa olla jo paljon tietoa, mutta yhteyksien upstreamin nopeudesta sitä on vähemmän. Pitäisikö mokkulan tukea HSUPAa ja keiden verkoissa HSUPA on tuettu?

Kertokaapa kokemuksianne ja opastakaa tiedon lähteille.

4
Hei,

Omituinen vika: Thinkpad T42, jossa asennettu Karmic siten, että erillinen /home-osio säästettiin. Jostain syystä akun ja langattoman verkon tilasta kertovat splashscreenit ovat lukukelvotonta sotkua.

Katso liitteenä olevan kuvan oikeaa yläkulmaa.

Olisiko jollakulla lääkkeitä moiseen?



[ylläpito on poistanut liitteen]

5
Hei,

COSSin (http://www.coss.fi/) alla toimiva EduCOSS-hanke (http://www.coss.fi/educoss) pyrkii parantamaan FLOSS-ohjelmien oppilaitoskäyttöön liittyvää viestintää, tukea ja vertaistukea.

Lista on tarkoitettu kaikenlaiseen vapaisiin ja avoimen lähdekoodin eli
tuttavallisemmin VALO-ohjelmien käyttöön opetuksessa ja oppilaitoksissa.
Kaikki näihin liittyvä keskustelu, kuten OpenOffice.org-,
Mozilla-ohjelmiin, Linuxiin, Moodleen, LTSP:hen jne. on tervetullutta.

Tervetuloa mukaan listoille ja levittäkää tietoa sopiviin paikkoihin!

Listan voi tilata osoitteesta http://lists.coss.fi/mailman/listinfo/educoss






6
Hei,

Joissakin Thinkpad-kannettavissa on Linux-käytössä ikävä ongelma: kone kuluttaa virtaa nukahdustilassa. Seuraus on se, että matkakäytössä akku tyhjenee omia aikojaan.

Ongelma on kuvattu Thinkwikissä: http://www.thinkwiki.org/wiki/Problem_with_high_power_drain_in_ACPI_sleep

Siellä on myös skripti, jolla voi testata, onko koneessa kyseinen vaiva vai ei:
http://www.thinkwiki.org/wiki/ACPI_sleep_power_drain_test_script

Sain skriptin toimimaan Intrepidissä kun kommentoin skriptistä UID-tarkistuksen pois.

Mutta miten ongelma olisi viisainta ratkaista Ubuntussa. Tuosta ylemmästä linkistä saa sellaisen käsityksen, että ongelma olisi korjattu kernel-versio 2.6.18:sta eteenpäin.

Onko joku mahdollisesti ratkaissut ongelman jollain fiksulla tavalla?


7
Hei,

Onko muilla vastaavaa ongelmaa: asensin läppäriin 8.04:n uusiksi, päivitin asennuksen ja asensin käsin muutamia ohjelmia, mm. Thunderbirdin.

Jostain syystä TB:ssä ei ole lainkaan enää siinä aiemmin oikeassa yläkulmassa ollutta hakutoimintoa. Sen paikalla on minulle hyödyttömät siirry edelliseen/seuraavaan -painikkeet.

Kyseistä ominaisuutta ei löydy paneeliin myöskään paneelia muokkaamalla.

Tarkka versio on versio 2.0.0.17 (20080925)

Onko muilla kokemuksia vastaavasta tai neuvoja siihen, miten tuon pikahakutoiminnon saisi siihen palkkiin?

8
Hei,

Olisi tarve hallita etänä Windows 2000 workstation -konetta, joka pyörittää talotekniikkasoftaa. Pitäisi löytää etähallintaratkaisu, jolla tuota winkkarin käyttöliittymää voisi käpistellä etänä graafisesti.

Olisiko jollain ehdotuksia toimivasta toteutuksesta?


9
Hei,

Olisiko jollain tiedossa ohjeita, joiden avulla saisi Kaffeinella tallennetut m2t- päätteiset transport stream-tallenteet tallennettua DVD:lle siten, että tekstityksetkin näkyisivät?

Käytössä on esim. DeVeDe, jolla pystyy kyllä tekemään niitä DVD-levyjä, mutta onko tietoa siitä, hanskaako se myös tekstit?


10
Hei,

Mietiskelen tässä digiboksia korvaavan HTPC-koneen kokoonpanoa. Onko Linux-koneessa mahdollista hyödyntää nykyisissä emoissa olevaa ajastetun heräämisen toimintoa? Vistassa on kuulemma sellainen toiminto, että ohjelmilla pystyy ajastamaan koneen heräämään tiettyyn aikaan. Tämä olisi tietysti erittäin hyvä ominaisuus sähkön säästämiseksi.

Tarkoitus on rakentaa sellainen lapsiperheen edistynyt Myth-TV -pohjainen HTPC, jolla saa myös tallennenteet siirrettyä DVD-levyille. Ajastustoiminto olisi mielestäni melko tärkeä kun tuota konetta ei ole tarkoitus pitää minään serverinä muuten eikä jatkuvaan päällä pitoon ole muutakaan tarvetta.


11
Hei,

Olisikohan vinkkejä, miten Ubuntulla voisi toteuttaa Windows-maailmasta tutun toiminnon: A4-paperi skanneriin, yhden kuvakkeen / painikkeen painallus > oikein rajattu A4-kopio pullahtaa ulos tulostimesta.

Nyt on käytössä Sane. Pari ongelmaa:

* Kopiojälki on rakeista default-asetuksilla - pitää aina käsin säätää
* Kun paperin reunojen mukaan rajatun TIFFin tulostaa, tuloste ei ole alkuperäisen kokoinen ja suhteissa. Reunoihin jää valkoiset "kehykset". Gnomen silmän (Eye of Gnome) tulostusasetuksia rukkaamalla tätä ei saa poistettua.

Tavoitteena olisi myös automaattinen rajaus.

Mistähän tätä kannattaisi lähteä selvittelemään?


12
Hei,

Olisi tarve rajoittaa Ubuntusta ylen määrin innostuneen koululaisen koneen käyttöä. Nettiin pääsyn rajoittaminen on yksi asia sinänsä ja siihen onkin löytynyt hyvät ohjeet.

Ubuntussa sinänsä on niin paljon kiinnostava, että varsinaista koneen käyttöäkin voisi olla hyvä rajoittaa vaikka aikakiintiöllä. Onko olemassa jotain sovellusta, jonka avulla käyttäjän käyttö olisi mahdollista rajata vaikkapa tuntiin vuorokaudessa? Miten tuollaisen tekisi kätevimmin?

Olisi tietysti hyvä jos saisi jonkin kustomoidun ilmoituksen, että nyt päivittäinen kiintiö alkaa olla / on täysi ja huomenna sitten lisää...

Kone on standalone PC ja siinä on Edubuntu Gutsy.

13
Multimedia ja grafiikka / DVD:n ääniraidan rippaaminen
« : 18.09.07 - klo:23.32 »
Olisiko jollain ohjeita DVD-levyn ääniraidan rippaamiseen?

Löysin jo yhdet ohjeet ja lähdin kääntämään suomeksi, mutta tulos oli pätkivää mössöä.

Keskeneräinen tekele ja linkki alkuperäiseen ohjeeseen:

http://ukiwiki.novida.fi/index.php/Multimediaohjeita_linuxille


14
Hei,

Asensin uuteen IBM:n rautaan Edubuntu Feistyn. Tavoitteena turata terminaaliserveri.

Tapahtuu kummallisia: kun yrittää kirjautua ulos istunnosta painamalla kirjaudu ulos-painiketta, graafinen ympäristö menee lukkoon ja mitään ei tapahdu. CTRL-ALT-Backspace sentään onnistuu ja X-windows kuolee.

Onko joku törmännyt tällaiseen? Kenties saanut jo ratkaistua?


15
Hei,

Hesarissa oli tänään juttua sivulla C5 tällaisesta palvelusta: http://www.classiclive.com

Striimaavat myytäviä klassisen musiikin konsertteja nettiin. Jutussa puhutaan siteeraten "nykyaikaisesta" tietokonelaitteistosta ja megaisesta yhteydestä vaatimuksina. Käytännössä tämä tarkoittaa Wintoosaa tai MacOSX:ää : http://www.classiclive.com/80/77

Näytteenä oleva WMA9-striimi http://www.classiclive.com/80/318 kuitenkin toistuu minulla Xinellä. En muista nyt ulkoa, mitä kaikkia koodekkeja minulla on. Toistuu kuitenkin - tosin pätkii vähän kun on vain 512k putki.

Olisiko niin, että tuossa ei sitten ole sitä DRM:ää päällä lainkaan ja että siksi sanotaan kategorisesti, että "Linuxia ja muita käyttöjärjestelmiä ei tueta".

Testatkaapa muutkin klassista musiikkia hyvin sietävät, toimiiko. Striimi on melkoisen korkealaatuista kamaa. Saattaisinpa jopa itsekin ostaa katseluoikeuksia joskus jos toimisi Linuxilla.


16
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Ubuntun "markkinaosuus"?
« : 24.07.07 - klo:12.58 »
Oletteko nähneet missään tietoja siitä, mikä on

1) Eri Linux-jakeluiden markkinaosuus työpöytäkäytössä tai eri sivustojen statistiikoissa?
2) Suosion jakautuminen eri Linux-jakeluversioiden välillä? Tilastoiko tällaista kukaan?


17
Hei,

http://80.248.160.121/vakkasuomi.paikkatietopalvelu/

Olen ihmetellyt palvelun tuottajan kanssa, miksi tuo ei toimi Linuxilla. Ilmiö näyttäisi kuitenkin olevan Feisty-spesifi.  Dapper + Firefox 1.5.0.12 -yhdistelmällä kuulemma toimii ja RPM-pohjaisissa distroissa toimii poikkeuksetta.

Sivulla on toimintoja, jotka edellyttävät JRE:tä, kuten esim. kommentointitoiminto. Esim. Fedorassa kartta kuitenkin aukeaa ilman Javan asentamista.

Olisiko veikkauksia siitä, miksi tuo sivu ei toimi Feistyllä? Toimimattomuus ilmenee punaisena virheilmoituksena "Järjestelmässä tapahtui sisäinen virhe! Virheestä on lähetetty tieto järjestelmän ylläpitäjälle."




18
Hei,

Löysinpä perin kummallisen asian. Ubuntu LTS 6.06-serveri alkoi päivitysten yhteydessä herjata, että paketteja ei voida varmentaa. Allekirjoitusavaimet oli tuotu eikä konffia oltu muuteltu pitkään aikaan. Syyksi paljastui tunnin tonkimisen jälkeen se, että jostain syystä apt-get ei kerta kaikkiaan osannut liikennöidä http-portin 80 kautta. Näin siitäkin huolimatta, että samalta koneelta pääsi selaimella samaan asennuslähteeseen selaimella ja linksillä komentoriviltä.

Löysin Ubuntuforums.org:ista säikeen, jossa kehotettiin vaihtamaan sources.list:in osoitteet http-protokollasta ftp-protokollaan. Homma alkoi taas pelittää kuin taikaiskusta.

En vielä ole koittanut, mitä tapahtuu jos muutan sources.listin osoitteet käyttämään http://-protokollaa.

Minusta vaikuttaa, että apt-getissä on aidosti jotain vinksallaan - mutta mitä? Mitäs lokeja pitäisi tutkailla, jotta asiaan saataisiin varmuus?


19
Hei,

Olen tässä ihmetellyt, miten saisin kätevimmin tehtyä päivittäin dumpit samassa koneessa olevasta kahdesta tietokannasta, toinen Moodlen, toinen mediawikin, cronilla.

Asensin koneeseen graafisen Mysql-administrator -ohjelman ja määrittelin sillä eilen kaksi ajastettua backup-tehtävää. Ne eivät ole kuitenkaan onnistuneet.

Mistä logista lähden etsimään syytä?

Lisätäänpä vielä, että ihmetystä herättää tämä syslogista löytyvä:
Mar 22 21:32:01 localhost /USR/SBIN/CRON[7431]: (elias) CMD (/usr/bin/mabackup -
d /var/backup -x ukiwiki Moodle_backup_ea)

Mitään ei ole kuitenkaan mennyt /var/backup -hakemistoon.



20
Hei,

Olen törmännyt seuraavaan: läppärissä on 4 varkkosijaintia määritelty. Kaksi niistä on WLAN-verkkoja, joissa osoite saadaan DHCP:llä, kaksi on LAN-määrityksiä, joissa on kiinteät IP:t.

Kun tulen töistä kotiin, muutan network-administa sijainnin kodin WLAN-verkkoa vastaavaksi. Siitä huolimatta, että network-adminin "vaihdan sijaintia"-ikkuna ritariässä-symboleineen häipyy, verkkoasetukset ovat puutteelliset. Iwconfig kertoo kyllä koneen olevan kiinni omassa WLAN-tukiasemassani, mutta ifconfig kertoo, että IP-osoite on vieläkin työpaikkani kiinteä IP.

Jostain syystä WLANiin vaihtaminen on yleisestikin ottaen tuskaa. Laitteiston pitäisi kyllä olla tuettua, kyse on Lenovon uudesta R60-Thinkpadista.

Ennen kuin joku ryhtyy tarjoamaan network-manageria, vastaan jo, että se ei kelpaa vielä, koska Edgyyn saatavilla oleva versio ei osaa kiinteitä IP-osoitteita.

Onko muilla havaintoa vastaavasta tai jopa jotain neuvoa? Teen asiasta mielläni bugin launchpadiin, mutta olisi kiva kerätä vähän lisää tietoa.



Sivuja: [1] 2