Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - ToniV

Sivuja: [1]
1
Päivitin 9.04:sen 9.10:een päivitysten kautta. Päivitys sujui ongelmitta. Mutta huomasin koneen käynnistymisen jälkeen, että jostain syystä ikonit ovat vanhat  niin tiedostoissa kuin ylyläpalkin ääni- virta- ja uloskirjautumisikonit.

Kuinka saan ulkoasun päivittymään kokonaan uuteen, vai pitääkö minun tehdä kokonaan puhdas asennus?

Edit: Olisi pitänyt testata vähän enemmän ennen postausta. Minulla oli joku custom-teema päällä ja vaihtoin Humaniin, niin sittenhän ne vaihtui.

2
Moi,

Ajattelin asentaa 8.10:n päälle live-cd:ltä 9.04:sen, mutta ongelmaksi muodostuu levytyökalu, joka ei oikein kerro, miten voisin asentaa sen vanhan ubuntun päälle.

Koneessa on windows-osio, joku pitää säilyttää. Lisöksi levyllä on Ubuntu 8.10:n osio ja swap. Haluaisin asentaa uuden ubuntun nimenomaan tuonne vanhan ubuntun päälle, mutta tällaista vaihtoehtoa ei ole levytyökalussa. Ensimmäinen vaihtoehto, jossa se asennettaisiin rinnalle, jättää vanhan ubuntun levylle ja yrittää asentaa 9.04:sen kolmanneksi rinnalle.

Manuaalisessa osioinnissa ei taas tunnu olevan mitään valintaa, mihin osioon se asennetaan?

Voisiko joku pistää lyhyesti ranskalaisin viivoin ohjeet, kuinka saan asennettua uuden ubuntun vanhan päälle?

Ja toisekseen, en halua päivittää sitä verkon yli, vaan haluan puhtaan asennuksen, ilman aikaisempia järjestelmiä häiritsemässä. Alternate-cd:tä en jaksaisi myöskaan alkaa lataamaan, kun live-cd on jo tuossa poltettuna ja uskoisin sen asennuksen sillä onnistuvan, kunhan tiedän miten.

Kiitos etukäteen.

3
Terve,

Osaisiko joku ehdottaa jotain edullista 3G-puhelinta, joka toimisi ilman isompaa säätöä Ubuntu 8.10:ssa modeemina? Twikin mobiiliohjeissa ei ole kovin montaa ja ne harvat edulliset taitaa olla jo poistuvia malleja.

Puhelinta käytettäisiin usbin kautta, koska siinä koneessa, johon tämä tulee, ei ole bluetoothia.

Toni


4
Sain edullisesti käsiini Compaq Evo D500 -pöytäkoneen. Ajattelin asentaa siihen Ubuntun. Mutta nyt asennus tössäsi siihen, että kun pitäisi alkaa osioimaan, niin mitään levyä ei löydy.

Windows on ennestään kyseisellä kovalevyllä ja se käynnistyy normaalisti.

Yritin asentaa tuohon viimeisintä Ubuntua, eli 8.04:ää.

Osaisiko joku auttaa?

Edit: Onnistuin saamaan levyn näkyviin. Kovalevyn jumpperi piti siirtää kohdasta Master kohtaan CS.

5
Olen päivittämässä Feistyä Gutsyyn. Mutta erinnäisistä syistä haluan asentaa sen kokonaan vanhan päälle, että voin aloittaa sillä puhtaalta pöydältä. Levy on jo osioitu edellisen Ubuntun toimesta. Levyllä on yksi Windows-osio ja toinen osio, jossa vanhempi versio Ubuntusta nyt on.

Ongelma tulee kohdassa Levytilan valmistelu. Ohejeistus kysyy, "Kuinka haluat osioida levyn" ja liukusäädintä säätämällä määritellään osion uusi koko. En halua kuitenkaan osioida levyä mitenkään, vaan asentaa sen sille osiolle, missä vanha Ubuntu on ja samalla formatoida levyn. Muista kohdista en pääse eteenpäin. En halua käyttää koko levyä, koska Windowsin tulisi jäädä levylle. Osioi itse ei päästänyt yhtään pidemmälle.

Kuinka siis etenen? Jos en koske liukusäätimeen ja jatkan eteenpäin, pysyykö osiot koskemattomana? Vai kuinka tulisi menetellä?

En löytänyt vinkkiä tähän Ubuntun asennusohjeesta, enkä myöskään keskusteluistakaan.

Kiitos etukäteen.

Edit: Niin ja yritän asentaa sitä polttamallani desktop-levyltä. On olemassa joku alternate-levy. Onnistuisiko se sillä?


6
Moi,

Sellainen "ongelma" on, että ubuntun uudelleenasennuksen jälkeen työpöydälle ilmeistyi kiintolevyikoni nimeltä System. Kävi ilmi, että tämä on kiintolevyllä windows xp:lle varattu osio. Kyseistä levyä ei löytynyt mnt-kansiosta, mutta se oli hda1-merkinnällä media-kansiossa.

Kysymys kuuluu, miten tuon saisi pois automaattisesti käynnistyksen yhteydessä? Windows-puolelle linuxista on harvemmin tarvetta ja pelko, on että vahingossa sinne mennään hajottamaan jotain. Sen levyosion voi sitten tarpeen vaatiessa erikseen mountata.

7
Ubuntu tietokoneissa / Berylin asennus ei onnistu
« : 04.02.07 - klo:12.10 »
Testasin uberyl-live-cd:llä berylin toimintaa omassa koneessa ja hyvinhän se toimi. Ajattelin sen sitten asentaa koneella jo olevaan ubuntuun. Mutta asennus ei onnistu. Olen tehnyt näiden ohjeiden mukaan:

http://doc.gwos.org/index.php/BerylOnEdgy
http://www.ubuntuforums.org/showthread.php?t=263851

Kaikki menee hyvin siihen asti kun yritän asentaa berylin. Tulee seuraava ilmoitus:

Koodia: [Valitse]
toni@Ubuntu:~$ sudo apt-get install beryl emerald-themes
Luetaan pakettiluetteloita... Valmis
Muodostetaan riippuvuussuhteiden puu       
Luetaan tilatietoja... Valmis       
Joitakin paketteja ei voitu asentaa. On ehkä vaadittu mahdottomia tai,
jos käytetään epävakaata jakelua, joitain vaadittuja paketteja ei ole
vielä luotu tai siirretty Incoming-kansiosta.
Seuraavista tiedoista voi olla hyötyä selvitettäessä tilannetta:

Näillä paketeilla on tyydyttämättömiä riippuvuuksia:
  beryl: Riippuvuudet: beryl-core mutta ei ole merkitty asennettavaksi
         Riippuvuudet: libberylsettings0 mutta ei ole merkitty asennettavaksi
         Riippuvuudet: beryl-plugins mutta ei ole merkitty asennettavaksi
         Riippuvuudet: beryl-settings mutta ei ole merkitty asennettavaksi
         Riippuvuudet: emerald mutta ei ole merkitty asennettavaksi tai
                       aquamarine mutta ei ole merkitty asennettavaksi tai
                       heliodor mutta ei ole merkitty asennettavaksi tai
                       yawd mutta ei ole asennuskelpoinen tai
                       compiz-gnome mutta ei ole asennuskelpoinen
  emerald-themes: Riippuvuudet: emerald (>= 0.1) mutta ei ole merkitty asennettavaksi
E: Rikkinäiset paketit

Mikä tuossa oikein mättää?

Edit: Jaahas ja samalla tuo näemmä tappoi vaivalla toimimaan saamani langattoman verkkokortin... Mites tuon nyt sitten saa takaisin? Ifconfig ei listaa mitään ja verkkotyökalut-ohjelma sanoo verkkolaitteen khdalla että verkkolaitteita ei löytynyt. Näemmä on kuollut myös normaali langallinen verkkokortti langattoman lisäksi. Oiskohan mitään keinoa saada nuo takaisin toimimaan vai asennanko suoraan ubuntun uusiksi? Minulla on jotenkuten tuoreessa muistissa, miten sain näytön ja verkkokortin aiemmin toimimaan.

8
Terve,

Tyttöystävällä on Fujitsu Siemensin kannettava, tyyppiä L1300. Olemme vähän kyllästyneitä (minä aika paljon enemmän) siinä majailevaan Windows XP:hen ja ajattelin, että siihen voisi rinnalle asentaa linuxin kunnon käyttöjärjestelmäksi. Tyttöystäväni sanoi, että sitä kannattaa kokeilla. Joten tutkin eri linux-distroja ja päädyin Ubuntuun kahdesta syystä. Ensinnäkin se vaikutti testauksessa todella pätevältä ja helpolta käyttää. Lisäksi arvostamani yritys nimeltä Icon Factory oli suunnitellut sille ikonit, joten se näytti myös silmään hyvältä (eikä pelkästään vain ikonien puolesta)  :)

Asennus sujui hyvin, mutta jo etukäteen nettiä selatessani tiesin, että eteen tulee kaksi ongelmaa (Ubuntu on viimeisin, eli 6.10) joissa tarvitsisin apuanne:

1. Näytön resoluutio. Ubuntu ei tunnista suoraan näytön 1280x800-resoluutiota vaan tarjoaa 1024x768-resoluutiota.
2. Langaton verkkokortti ei myöskään toimi suoraan.

Ja mitä olen tähän mennessä tehnyt:

1.Päätin ensimmäiseksi asentaa tuon verkkokortin, mutta asennus tössäsi ongelmiin. Testasin tehdä asennusta seuraavan tältä foorumilta löytyvän viestin avulla:

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=2168.msg15311#msg15311

Hain ajurit ja tein ohjeen mukaan, mutta kohdassa sudo modprobe ndiswrapper tuli error inserting ndiwrapper... invalid argument. Varmaankin tuo kohta pysäytti koko homman. Esimerkiksi en löytänyt etc/hotplug -kansiota, enkä mitään blacklist tiedostoa.

Yritin tukia googlesta lisää tietoa ja toinen aiheesta kertova sivu löytyi tuolta:

http://www.harald-oehl.de/linux/ubuntu-konfiguration_fujitsu_siemens_amilo_l_1300

Mutta tuolta löytyvät ohjeet erosivat tuosta ubuntu.fi -foorumin ohjeista. Ilmeisesti se on tarkoitettu ubuntun aiemmalle versiolle? Eli mikähän minulla meni vikaan tuossa.

2. Näytön resoluutio

Tälle en ole kerennyt tehdä vielä mitään. Ajattelin saada langattoman verkon ensin toimimaan. Tähän en ole kuitenkaan löytänyt selkeää ohjetta oikein mistään. Tutkin Ubuntun HardwareSupportMachinesLaptopsFujitsu-sivua. Siellä olleet ohjeet olivat aika ylimalkaisia. Ainoa selkeämpi on tuo saksalainen sivu, mutta se on tuolla Breezy Badgerille tarkoitettu. Toimiiko tuo myös tässä uudemmassa?

Kiitos avusta etukäteen.


Sivuja: [1]