Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - hapsis

Sivuja: [1] 2
1
Ubuntu tietokoneissa / Verkkoasetukset kummasti rikki?
« : 30.01.11 - klo:20.58 »
Terve,

minulla on 10.10 eli uusin Ubuntu ja Gnome ihan perusasennus. Ongelma on seuraava,
kun yritän avata "Sijainnit" => "Verkko" niin tulee seuravaa virheilmoitus:

Lainaus
Kohdetta "network:///" ei voi näyttää.
Nautilus ei voi käsitellä "network" -sijainteja.

Jos avalitsen "Sijainnit" => "Yhdistä palvelimeen" niin toiminto kyllä avautuu, mutta pudotusvalikossa ei voi valita kuin "Muu sijainti", muita vaihtoehtoja ei ole.

Mikähän nyt on paukahtanut rikki ja mitä vois asentaa uudelleen / mitkä conffit poistaa ja antaa oletuksien tulla takaisin? Olen aika newbie näissä...

- Hapsis ???

2
Multimedia ja grafiikka / Spotify ja 5.1 Subwoofer
« : 05.08.10 - klo:12.22 »
Terve,

mulla on emolevyn C-media CM6501 äänikortti ja 5.1 kaiuttimet.

Huomaan (ainakin) Spotifyllä seuraavan ilmiön:

aina kun biisi vaihtuu tai siirrän kappeleen soittoa kohdasta a kohtaan b niin subwoofer tippuu pois päältä, sen saa takaisin heittämällä lennosta esim. 4.1 profiilin päälle ja sitten takaisin 5.1 tai 7.1...

Monenmoista ohjetta on netissä mutta vähän turhan laajasti, mikäköhän moiseen auttaisi ettei tarttisi kokoajan profiilia vaihtaa edes takaisin? Vai onko tässä kyse vain Spotifyn bugista?

Äänet on kytketty äänikortista vahvariin stereoplugeilla ja ovat ns. "oikeissa rei-issä" ainakin kun valmistajan ajureilla Windowssissa kokeilee...

- Tomas

3
Terve,

olen pitkään tuskastellut tiedostonjako ongelman kanssa - eikä ole löytynyt riittävän uusia / toimivia ohjeita netistä. Eli ongelma on:

Samba ei toimi, kaikki asetukset saa paikoilleen mutta SMB -palvelua ei vaan näy verkosta esim. WinXP koneilla. Daemon ja serveri ovat kyllä päällä kun katsoo komentokehotteesta. Minulla on kolme PC:tä joissa Ubuntu ja Windowssit. Ei toimi millään Ubuntu koneella SMB. Pingit menee läpi koneille ja verkko muuten pelaa sekä Windowssien oma verkko kyllä pelaa kun Win käyttikset päällä. Yksi Ubuntu PC on miniläppäri distro ja kaksi muuta uusimmat "tavalliset" Ubuntut.

Kaikissa Ubuntu PC:ssä tulee myös käynnistyksn yhteydessä ilmoitus "Avahi verkkopalveluiden etsintä pois käytöstä koska toimialueesi on .LOCAL". Aikaisemmilla distroilla tuommosta ilmoitusta ei ole tullut. Kaverillani Samba toimii ja tuota Avahi -ilmoitusta ei ole tullut mutta hän on asentanut Ubuntun puhtaasti uusiksi kun minä olen taas päivittänyt päivtyspalvelun avulla uusimman distron jokaiselle koneelleni.

En ymmärrä. Olen yrittänyt asentaa Avahia ja SMB:tä pakettijakelu systeemeillä uusiksi sekä työryhmä nimen olen kyllä määritellyt oikein SMB -asetuksiin mutta ei pelaa.

MIkä tässä oikein mättää ja mitä minun pitää asentaa pois / uudelleen jotta lähtis SMB pelaamaan? Ei viittis lähteä asentaa kaikkia kolmea Ubuntua koneille uusiksi sen takia että joku SMB jakopalvelu / Avahi on jotenkin rikki.

- Hapsis

4
Laitealue / Ubuntu 9.10 64bit ja Radeon M200
« : 20.11.09 - klo:17.23 »
Moro,

aikaisemmissa Ubuntuissa on tuo Radeon M200 toiminut pitkällisen virittelyn jälkeen.

Mikähän mahtaa olla nyt tilanne => saiskos 3D kiihdytysjä jollain ajureilla tuolle Radeon M200:lle?
Yritin Googlata jotain ohjetta mutta siellä neuvottiin Administrator => Restricted Drivers kohtaan ja ei löydy kuin "laiteajurit" kohta joka kertoo vain että suljettuja ajureita ei ole käytössä tässä koneessa.

- Hapsis

5
Ubuntu tietokoneissa / GMailDrive -toimiiko vai ei?
« : 11.04.09 - klo:10.56 »
Onkos jotain apuohjelmaa tai oikeasti toimivaa ohjetta tuohon GMailDriven käyttöön Ubuntussa. Valmistajan ohje ei toimi. Ei löydy asennusohjeessa olevia kanssioita Ubuntustani (bin ja sbin) ja lisäksi tulee joka ikisen komennon jälkeen seuraava virheilmoitus:

sudo: unable to resolve host: kone-laptop


-huokaus-


6
Kaikenlaista harmia on verkkoasetusten kanssa ollu mutta päädyin ratkaisuun jossa ihan tavallisessa perus kotiverkossani on WinXP palvelinkone jossa tulostin kiinni.

Otettuani palomuurin Ubuntusta pois päältä ja kirjotettuani smb.conf:iin windows verkon nimen pääsen Ubuntun tiedostojenhallinnalla WindowsXP -palvelinkoneeni tiedostoihin.

Mutta kun yritän Ubuntusta asentaa tulostinta niin tulostimen asennus eipä löydäkkään enää WindowsXP -konetta kun yritän selata sitä Windows verkosta. Se löytää vain minun Ubuntu läppärini Windows verkon jäsenenä ja vielä kahteen kertaan kahdella eri nimellä (toinen ubuntun nimellä ja toinen saman läppärin windows nimellä (joka ei kyllä ole samaanaikaan päällä). Mutta ei siis printteriä... Ja kun yritän mennä taas tiedostoselaimella WIndowsXP -palvelinkoneeni $print -kansioon niin sepä pyytää minulta jotakin salasanaa ja käyttäjätunnusta mistä ei hajuakaan... Ilmeisesti guest ja jotain? Mut siis mitenkä saan mun WinXP palvelimen näkymään tulostimen asennuksessa, tiedän kyllä että samba tulostimena se pitäisi asentaa jne...

- Hapsis

7
Kuinka Ubuntu Gnome (8.10) saa vaihdettua aliverkon peitteen kohdallensa? Sekun on 255.0.0.0 ja pitäs olla 255.255.255.0 -> en löydä graafiselta puolelta kohtaa mihin sen voi muttaa?

- Hapsis Pihalla

8
Morjensta, tällä kertaa olis siitä mukava ongelma että olen saanut tahtomani tehtyä mutta nyt pitäisi hieman DOWNGREIDATA kun on liikaa oikeuksia (mikä sinänsä yllättävää ku on linuxista kyse)...

Eli konffasin ja pistin pystyyn SSH:n ja tarkoituksena saada kansio jaettua (usbi kovo) niin että ulkoa netistä pääsee käsiksi. Kotona reititin ja DHCP jne... Reitittimen konffaus on selkeetä pässinlihaa ja siellä on kaikki kunnossa mutta pari ongelmaa olis:

1) Ubuntusta pitää käynnistää palomuuriohjelma jotta PORTIT AUKEAVAT -> kuitenkaan tästä palomuuriohjelmasta ei saa auki muita portteja (vaikka ne siihen määrittelee) kuin oletuksena auki olevat. Eli portti 22 ja SSH pelittää... Jos haluaisin käyttää "filesharing" -toimintoa (joka siis tässätapauksessa olis ehkä paras tähän hommaan) ei onnistu kun siihen ei saa ko. porttia kuin oletus 10022 ja siitä ylöspäin (joita en siis jostain ihmeen syystä saa Ubuntusta auki sitten millään).

2) Ok, eli SSH:lla toimii ja portilla 22... Noh, nyt kun luon sitten käyttäjän niin vaikka valitsisin minkä vaihtoehdon käyttäjätyypille niin pääsee se silti kaikkiin mahdollisiin tiedostoihin käsiksi siitä huolimatta.

Eli haluan suojatun SSH yhteyden tiedostonjakoon niin että käyttäjäoikeuksilla / määrittelyillä voidaan antaa rajoitetut resurssit esim. tiedostokansio tai mountattu USB -kovalevy, mahdollisimman yksinkertaisesti ja helposti.

Intrepid on ja päivitykset o...

Että semmosia -> ei varmaan pitäs olla vaikee homma mutta mutta... Kun ei aukene minulle tää homma ny mitenkään... Rautapalomuuri, DHCP, Dynaaminen IP ja ne on kyllä hanskassa. Mut Ubuntusta on nyt tää homma kiinni -> neuvokaahan noviisia taas!

- Hapsis Networking

9
Multimedia ja grafiikka / Brasero ja video projektit?
« : 03.02.09 - klo:14.55 »
Moro!

Haluaisin poltella .avi ja .mpg -pätkiä VIDEO DVD:ksi. Kattelin että toi Brasero poltto-ohjelma ois näppärän näkönen mutta... Kun luon video projektin, lisään videopätkät niin sitten minun pitäisi valita POLTA -kuvake niin sepä onkin harmaana enkä voi polttaa... olen valinnut PAL ja 16:9 kuvasuhteen ja levyllä on nimi. Brasero tunnistaa tyhjän levyn asemassa... Lisäksi mulla on ne GStreamer -paketit asennettuna jotka oli Braseron ohjeessa...

Oon kokeillu kahdella eri koneella / kahdella eri DVD -asemalla ja sama homma... Intrepiddi 8.10 on käytössä...

Mitäs mie oikee teen vääri ku ei ymmärrä?

- Hapsis

10
Laitealue / Autonavigaattorit ja Ubuntu?
« : 02.02.09 - klo:14.25 »
Onko sovelluksia autonavigaattoreille - esim. TomTom:in hallinnointiin Ubuntulla? Vai toimiiko Winellä? Tietysti muistikortillisiin pääsee jollakin asteella käsiksi... Löytyykö mitään?

- Hapsis

11
Mulla on läppärillä 80 gigagen kovo jossa 20 gigaa Ubuntulla ja loput Windowsilla. Nyt haluaisin kuitenkin ottaa lisää tilaa Winukan vapaana olevalta puolelta Ubuntulle. Mitenkäs tämä käytännössä hoidetaan? Jonkinmoinen graafinen osiointityökalu varmaan sen osaa ihan näppärästi tehdä?

- Hapsis

seuraava vaihe onkin sitten poistaa koko winukka heh... :)

12
Onko kukaan käyttänyt Ubuntulla Pasific Image Electronicsin USB -negaskanneria? Eli semmoinen halpa sininen USB -nega/diaskanneri?
Löytyykö tukea / ohjeita mistään - tästä kokemuksia?

- Hapsis

13
Multimedia ja grafiikka / A-Link USB DTU DVB ja Ubuntu
« : 11.01.09 - klo:17.16 »
Onkohan tullut mitään helppoa ja toimivaa ohjelmaa / systeemiä jolla voisi katsella Ubuntulla digi-tv:tä tuolla A-Linkin DTU USB DVB -digitikulla? Kesällä etsiskelin netistä mutta sillon se oli ainakin vielä niin "kiinalaista" ettei siinä ollut mitään järkeä. Jokohan löytyy jotain kätevämpää sovellusta tai hepohkoa ohjetta digitelkun katteluun?


- Hapsis

14
Laitealue / HP ZV6000 -sarjan kannettava ja volumenapit.
« : 11.01.09 - klo:17.08 »
Onko jollakin muulla ollut ongelmia / löytynyt ratkaisu HP:n läppärin etupaneelien volumenappeihin. Aina kun yritän säätää volumea siitä niin "Gnome" alkaa toistamaan volumen siirtoa rajattomasti ja jäädyttäää näppiksen. Ainoastaan ctrl-alt-bakcspace toimii. Olen yrittänyt kokrilla ääni -valikosta vaihtaa kaikkia mixeri laitteita mutta ei ole auttanut - sama juttu kaikilla. Mixerilaitteiden vaihtoehdoista päättelin että äänipiiri on ilmeisesti tämmöinen kuin "ATI IXP AC'97" - onko kokemuksia / ideoita? Ääni kyllä toistuu hyvin ja itse ohjelmasta voi säätää volumea myös. Myös aikaisemmassa Ubuntun versiossa etupaneelin napit toimivat moitteetta - nyt jokin on muuttunut.

- Hapsis

15
Minulla on Ubuntu (8.10) Gnomeen asennettuna Compiz, se käynnistyy kuitenkin vasta toimitaan kun annan päätteessä komennon compiz --replace. Miten saan tämän automatisoitua niin että Compiz latautuu käynnistyksen yhteydessä?

- Hapsis

16
Laitealue / Jornada 720 ja Ubuntu
« : 11.01.09 - klo:16.37 »
Onkohan jotain sovellusta Ubuntulle millä voi synkronoida tiedostoja yms. HP Jordana 720 -kämmenmikron kanssa? Siinä on käyttöjärjestelmänä Windows CE 3.0 (Handheld PC 2000) ja sen saa sovittimella USB:n kiinni. Mitään tietoa / kokemuksia asiasta?

- Hapsis

17
Sain tapeltuani tieni läpitte multiboot ongelmien kanssa mutta vielä vähän jelppivä tarvisin joltakin joka tietää hiukan enempi tästä kun minä, eli ongelma on:

Aina kun haluan Linuxiin joudun vaihtamaan BIOS:sta buuttaavan kiintolevyn, silloin latautuu Grub valikoineen mutta sen kautta en voi ladata WindowsXP:tä vaan tulee ilmoitus "ntdlr is missing", Ubuntu kyllä latautuu sillä -> mutta kun vaihdan BIOS:sta toisen kiintolevyn buuttaavaksi takaisin niin sitten Windows latautuu nätisti.

Mitenköhän noi "mappaukset" pitäisi olla että ei tarttis jatkuvasti BIOS:sia käyttää?

device.map sanoo seuraavaa:

Lainaus
(hd0)   /dev/sda
(hd1)   /dev/sdb
(hd2)   /dev/sdc (tää on se missä windows pitäisi olla)
(hd3)   /dev/sdd (tää on se missä linux pitäisi olla)

Kun laitan buuttaamaan linuxilta niin siinä vilahtaa alussa että booting from hd0,0 ext3 (mikä on mieletäni kyllä outoa?)

menu.lst näyttää tämmöiseltä WinXP:n kohdalta:

Lainaus
# This entry automatically added by the Debian installer for a non-linux OS
# on /dev/sdc1
title        Microsoft Windows XP Professional
makeactive
map        (hd0) (hd2)
map        (hd2) (hd0)
rootnoverify     (hd2,0)
savedefault
chainloader    +1


Ja koko menu.lst tässä:


Lainaus
# menu.lst - See: grub(8), info grub, update-grub(8)
#            grub-install(8), grub-floppy(8),
#            grub-md5-crypt, /usr/share/doc/grub
#            and /usr/share/doc/grub-doc/.

## default num
# Set the default entry to the entry number NUM. Numbering starts from 0, and
# the entry number 0 is the default if the command is not used.
#
# You can specify 'saved' instead of a number. In this case, the default entry
# is the entry saved with the command 'savedefault'.
# WARNING: If you are using dmraid do not use 'savedefault' or your
# array will desync and will not let you boot your system.
default        0

## timeout sec
# Set a timeout, in SEC seconds, before automatically booting the default entry
# (normally the first entry defined).
timeout        10

## hiddenmenu
# Hides the menu by default (press ESC to see the menu)
#hiddenmenu

# Pretty colours
#color cyan/blue white/blue

## password ['--md5'] passwd
# If used in the first section of a menu file, disable all interactive editing
# control (menu entry editor and command-line)  and entries protected by the
# command 'lock'
# e.g. password topsecret
#      password --md5 $1$gLhU0/$aW78kHK1QfV3P2b2znUoe/
# password topsecret

#
# examples
#
# title        Windows 95/98/NT/2000
# root        (hd0,0)
# makeactive
# chainloader    +1
#
# title        Linux
# root        (hd0,1)
# kernel    /vmlinuz root=/dev/hda2 ro
#

#
# Put static boot stanzas before and/or after AUTOMAGIC KERNEL LIST

### BEGIN AUTOMAGIC KERNELS LIST
## lines between the AUTOMAGIC KERNELS LIST markers will be modified
## by the debian update-grub script except for the default options below

## DO NOT UNCOMMENT THEM, Just edit them to your needs

## ## Start Default Options ##
## default kernel options
## default kernel options for automagic boot options
## If you want special options for specific kernels use kopt_x_y_z
## where x.y.z is kernel version. Minor versions can be omitted.
## e.g. kopt=root=/dev/hda1 ro
##      kopt_2_6_8=root=/dev/hdc1 ro
##      kopt_2_6_8_2_686=root=/dev/hdc2 ro
# kopt=root=UUID=dd28d759-79a0-4bbe-ae14-50280ac9ff76 ro

## default grub root device
## e.g. groot=(hd0,0)
# groot=dd28d759-79a0-4bbe-ae14-50280ac9ff76

## should update-grub create alternative automagic boot options
## e.g. alternative=true
##      alternative=false
# alternative=true

## should update-grub lock alternative automagic boot options
## e.g. lockalternative=true
##      lockalternative=false
# lockalternative=false

## additional options to use with the default boot option, but not with the
## alternatives
## e.g. defoptions=vga=791 resume=/dev/hda5
# defoptions=quiet splash

## should update-grub lock old automagic boot options
## e.g. lockold=false
##      lockold=true
# lockold=false

## Xen hypervisor options to use with the default Xen boot option
# xenhopt=

## Xen Linux kernel options to use with the default Xen boot option
# xenkopt=console=tty0

## altoption boot targets option
## multiple altoptions lines are allowed
## e.g. altoptions=(extra menu suffix) extra boot options
##      altoptions=(recovery) single
# altoptions=(recovery mode) single

## controls how many kernels should be put into the menu.lst
## only counts the first occurence of a kernel, not the
## alternative kernel options
## e.g. howmany=all
##      howmany=7
# howmany=all

## should update-grub create memtest86 boot option
## e.g. memtest86=true
##      memtest86=false
# memtest86=true

## should update-grub adjust the value of the default booted system
## can be true or false
# updatedefaultentry=false

## should update-grub add savedefault to the default options
## can be true or false
# savedefault=false

## ## End Default Options ##

title        Ubuntu 8.10, kernel 2.6.27-9-generic
uuid        dd28d759-79a0-4bbe-ae14-50280ac9ff76
kernel        /boot/vmlinuz-2.6.27-9-generic root=UUID=dd28d759-79a0-4bbe-ae14-50280ac9ff76 ro quiet splash
initrd        /boot/initrd.img-2.6.27-9-generic
quiet

title        Ubuntu 8.10, kernel 2.6.27-9-generic (recovery mode)
uuid        dd28d759-79a0-4bbe-ae14-50280ac9ff76
kernel        /boot/vmlinuz-2.6.27-9-generic root=UUID=dd28d759-79a0-4bbe-ae14-50280ac9ff76 ro  single
initrd        /boot/initrd.img-2.6.27-9-generic

title        Ubuntu 8.10, kernel 2.6.27-7-generic
uuid        dd28d759-79a0-4bbe-ae14-50280ac9ff76
kernel        /boot/vmlinuz-2.6.27-7-generic root=UUID=dd28d759-79a0-4bbe-ae14-50280ac9ff76 ro quiet splash
initrd        /boot/initrd.img-2.6.27-7-generic
quiet

title        Ubuntu 8.10, kernel 2.6.27-7-generic (recovery mode)
uuid        dd28d759-79a0-4bbe-ae14-50280ac9ff76
kernel        /boot/vmlinuz-2.6.27-7-generic root=UUID=dd28d759-79a0-4bbe-ae14-50280ac9ff76 ro  single
initrd        /boot/initrd.img-2.6.27-7-generic

title        Ubuntu 8.10, memtest86+
uuid        dd28d759-79a0-4bbe-ae14-50280ac9ff76
kernel        /boot/memtest86+.bin
quiet

### END DEBIAN AUTOMAGIC KERNELS LIST

# This is a divider, added to separate the menu items below from the Debian
# ones.
title        Other operating systems:
root


# This entry automatically added by the Debian installer for a non-linux OS
# on /dev/sdc1
title        Microsoft Windows XP Professional
makeactive
map        (hd0) (hd2)
map        (hd2) (hd0)
rootnoverify     (hd2,0)
savedefault
chainloader    +1


Ja FDISK tiedot tässä:

Lainaus
Levy /dev/sda: 6449 Mt, 6449587200 tavua
255 päätä, 63 sektoria/ura, 784 sylinteriä
Yksiköt = 16065 * 512 = 8225280 -tavuiset sylinterit
Levyn tunniste: 0x720e18ad

    Laite Käynn     Alku          Loppu    Lohkot   Id  Järjestelmä
/dev/sda1   *           1         784     6297448+   7  HPFS/NTFS

Levy /dev/sdb: 6505 Mt, 6505712640 tavua
255 päätä, 63 sektoria/ura, 790 sylinteriä
Yksiköt = 16065 * 512 = 8225280 -tavuiset sylinterit
Levyn tunniste: 0x720e18ac

    Laite Käynn     Alku          Loppu    Lohkot   Id  Järjestelmä
/dev/sdb1               1         790     6345643+   7  HPFS/NTFS

Levy /dev/sdc: 20.4 Gt, 20485785600 tavua
255 päätä, 63 sektoria/ura, 2490 sylinteriä
Yksiköt = 16065 * 512 = 8225280 -tavuiset sylinterit
Levyn tunniste: 0xb7e0b7e0

    Laite Käynn     Alku          Loppu    Lohkot   Id  Järjestelmä
/dev/sdc1   *           1        2490    20000893+   7  HPFS/NTFS

Levy /dev/sdd: 20.4 Gt, 20485785600 tavua
255 päätä, 63 sektoria/ura, 2490 sylinteriä
Yksiköt = 16065 * 512 = 8225280 -tavuiset sylinterit
Levyn tunniste: 0x20fdf8f8

    Laite Käynn     Alku          Loppu    Lohkot   Id  Järjestelmä
/dev/sdd1   *           1        2381    19125351   83  Linux
/dev/sdd2            2382        2490      875542+   5  Laajennettu
/dev/sdd5            2382        2490      875511   82  Linux-sivutus / Solaris

Levy /dev/sde: 500.1 Gt, 500107862016 tavua
255 päätä, 63 sektoria/ura, 60801 sylinteriä
Yksiköt = 16065 * 512 = 8225280 -tavuiset sylinterit
Levyn tunniste: 0x88069a91

    Laite Käynn     Alku          Loppu    Lohkot   Id  Järjestelmä
/dev/sde1               1       60801   488384001    7  HPFS/NTFS



Eli mitenkäs tää nyt tää homma toimii oikein? :-) Kiitos jo etukäteen -> luulen että kun tähän saan nohevan vastauksen niin sitten homma on lopullisesti ratkaistu (seuraavaan Ubuntun päivitykseen asti heh...)  :)

- Hapsis

18
Moro!

Jouduin asentamaan Ubuntun (8.10) uudelleen mutta GRUB pysähtyy buutatessa "Error 2" -ilmoitukseen. Yritin hakea apua foorumeilta ja wikeistä mutta...

Eli kokoonpano on tämä:

Emolevyn IDE1 väylässä:
IDE kovalevy 20Gb jossa WinXP (boottaava levy jossa Grub pitäisi MBR:ssä olla)
IDE kovalevy 20Gb joka Linuxille

Oma PCI -ohjain
IDE kovalevy 6.5Gb
IDE Kovalevy 6,5Gb

FDISK -l antaa seuraavat tiedot:

Lainaus
Levy /dev/sda: 6449 Mt, 6449587200 tavua
255 päätä, 63 sektoria/ura, 784 sylinteriä
Yksiköt = 16065 * 512 = 8225280 -tavuiset sylinterit
Levyn tunniste: 0x720e18ad

    Laite Käynn     Alku          Loppu    Lohkot   Id  Järjestelmä
/dev/sda1   *           1         784     6297448+   7  HPFS/NTFS

Levy /dev/sdb: 6505 Mt, 6505712640 tavua
255 päätä, 63 sektoria/ura, 790 sylinteriä
Yksiköt = 16065 * 512 = 8225280 -tavuiset sylinterit
Levyn tunniste: 0x720e18ac

    Laite Käynn     Alku          Loppu    Lohkot   Id  Järjestelmä
/dev/sdb1               1         790     6345643+   7  HPFS/NTFS

Levy /dev/sdc: 20.4 Gt, 20485785600 tavua
255 päätä, 63 sektoria/ura, 2490 sylinteriä
Yksiköt = 16065 * 512 = 8225280 -tavuiset sylinterit
Levyn tunniste: 0xd616d616

    Laite Käynn     Alku          Loppu    Lohkot   Id  Järjestelmä
/dev/sdc1   *           1        2490    20000893+   7  HPFS/NTFS

Levy /dev/sdd: 20.4 Gt, 20485785600 tavua
255 päätä, 63 sektoria/ura, 2490 sylinteriä
Yksiköt = 16065 * 512 = 8225280 -tavuiset sylinterit
Levyn tunniste: 0x20fdf8f8

    Laite Käynn     Alku          Loppu    Lohkot   Id  Järjestelmä
/dev/sdd1               1        2381    19125351   83  Linux
/dev/sdd2            2382        2490      875542+   5  Laajennettu
/dev/sdd5            2382        2490      875511   82  Linux-sivutus / Solaris
ubuntu@ubuntu:~$

Levyt on kaikki formatoitu yhteen osioon. Mitenkä saan GRUB:in ja buuttausvalikon takaisin?

- Hapsis Hapsiainen


19
Mikäs nyt neuvoksi kun Logitecin langaton näppis ja hiiri lakkasivat pöytäkoneessani Ubuntu 8.10 (Gnome) mystisesti vuodenvaihteen jälkeen toimimasta. Ainoa mitä pystyy kirjautumisikkunassa tekemään on painamaan ctrl-alt-del... Aikasemmin toimi loistavasti!

- Intepid Hapsis

20
Moro

eli pitäisi uusimmalla Ubuntulla (Gnome ja/tai KDE) saada tulostus kotiverkkosta WinXP -koneelta (Epson DX4850)

1. Gnomesta valitsessani TULOSTAMINEN tai TULOSTUS -valikoista kumpikin jäätyy, tulee tyhjä ikkuna josta ei voi valita tai asentaa mitään... Hiukan auttaa kun otan läppäristäni kotiverkko piuhan irti. Sitten avautuvan ikkunaan tulee ylälaitaan sen WinXP -koneen IP -osoite jossa tulostin on ja "päivitä" -kuvake mutta mitään muuta ei voi tehdä, eikä mitään muuta näy.

2. Löysin nettiohjeista vinkkejä CUPSYS -ohjelmasta, se on kyllä asennettu mutta ainoastaan WEB -interfacen kautta pääsee käsiksi (localhost, 631 tai jotai portti) ja aina kun yritän muuttaa jotain tällä cupsyssin web interfacella (lisätä, poistaa tulostimia jne) niin se kysyy käyttäjänimeä ja salasnaa => ROOT käyttäjänimeni ja salasanani eivät kelpaa, etsin netistä useita ohjeita joilla voisi tuon cupsys web interfacen salasanaa muuttaa mutta ei mikän toiminut. Aina sama juttu. Olen myös yrittänyt poistaa ja asentaa koko cupsysin uudelleen mutta siltikään ei auta. Lisäksi cupsys web interface löytää jotakin vanhoja yrityksiäni asentaa ko. tulostin ja niitä ei siis pääse käsittelemään.

Eli ei todellakaan ole niin helppoa kuin sen piti olla -> KDE:stä ei löydy juuri mitään tulostimen asentamiseen liittyvää wizardia tai muuta.

Eli mites tää nyt viimeisimmällä Ubuntulla menee ihan step by step?


Sivuja: [1] 2