Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - tBa

Sivuja: [1]
1
Asensin ubuntun netbook remixin samsungin miniläppäriin, ja täytyy sanoa että kyllä yllätti. fn- oikopolkuja myöten kaikki toimii juuri niinkuin pitää. Mutterissa on vähän opettelemista ja muuten mutta...

Käytän konetta pääasiassa sähköpostiin ja tätä myöten asensin Thunderbirdin. Huomattavan työlään käyttöönottovaiheen jälkeen kaikki toimii suunnilleen, mutta jostain syystä Thunderbird tuhoaa  automaattisesti serveriltä kaikki viestit jotka heittelen inboxista koneen lokaaleihin kansioihin. Millä tavalla tämän typeryyden saisi estettyä?

Käytän IMAPpia ja luen sähköpostia muillakin laitteilla (kännykällä ja webbiaplikaatiolla) ja tähän mennessä tämä yhdistelmä on toiminut loistavasti mäkillä- siis että mäkin Mail haki viestit, kansioitti ne sääntöjen mukaan ja merkitsi ne serverillä luetuiksi. Tämän jälkeen ne kyllä synkkautuivat puhelimeen (sama homma jos luin viestin puhelimesta niin se myöhemmin vain ladattiin ja kansioitettiin koneella) ja ennen kaikkea eivät hävinneet.

Tämä on todella riesa ja arvostaisinkin mahdollisia ratkaisuyrityksiä.

2
Tervehdys,

tarkoitus olisi roudata tänne asuntolan olohuoneeseen muutama vanha pönttö ihmisten käyttöön nettikoneiksi. Varmaan Xubuntu tulee distroksi, mutta sitä pitäsi modata sen verran että se

a) loggaa automaattisesti webkiosk- käyttäjän sisään (no täähän on helppo)
b) ei näytä työpöydällä mitään muuta kuin Firefoxin ja Skypen
c) ja on muutenkin niin idioottivarma että kukaan ei vahingossakaan pääse näpertelemään mitään, eli minkäänlaisia pääsyjä edes valikoihin. Onnistuisikohan tämä mitenkään?

3
Terve,

innostuin tästä linuxista nyt taas sen verran että vaihdoin vanhan iBookkini PC-rautaan. Linux-hulluus näyttää iskevän aina puolen vuoden sykleissä. Kokemukset tähän mennessä: Asennus (6.06) sujui jouheasti. Olin erittäinkin tyytyväinen partitioinnin helppouteen- esiasennettu Windows XP Professional jätettiin täysin koskematta ja se ilmestyi GRUBiin automaagisesti. Asennus myös otti huomioon koneen oudon resoluution (1400x1050) ja konffasi X:n täydelleen oikein. Rauta probattiin ilmeisesti oikein (PCMCIA- paikkaa en ole kokeillut mutta enpä tuota tarvitsekaan- samaten modeemi). Siistein puoli oli, että suurin osa FN- napin takaa olevista näppäinoikoteistä toimii juuri niinkuin pitää. Näytön kirkkauden säätö, nukkumaan meno (!) ja wlan päälle/pois, yms.

Mikä sitten ei aiheutti ongelmia?
Wlan ensimmäisenä, mutta iltapäivän ähräämisen jälkeen senkin sai auttavasti toimimaan. Jostain syystä kone ei viitsi näyttää avoimia verkkoja (puhumattakaan että antaisi niistä valita) vaan yhdistää automaattisesti johonkin suojaamattomaan verkkoon. WPA- ja WEP- hommeleita en ole vielä kokeillut.

Jostain syystä koneen naamassa olevat volyyminapit toimivat oudosti. Reagoivat kyllä- ja gnomessa tulee niitä painellessa volyymipalkki näkyviin siirtyen miten niitä painelee- mutta mitään käytännön vaikutusta niillä ei tunnu olevan.

Bluetooth on tietysti aina murheenkryyni- tätä kirjoittelen Windowsin puolelta että pääsee GPRS:llä verkkoon. Ubuntufoorumilla oli kyllä vino pino ohjeita joita täytyy kokeilla. Lisäksi kalenterin, mailin ja yhteystietojen synkkaaminen olisi enemmän kuin sata jänistä. Pitää illasta kokeilla saisiko onnistumaan.

DVD:n soitto oli Applen helppouden jälkeen jotain aivan tuskaista. Soitin löytyy kyllä, mutta se lisäpalikoiden määrä mikä täytyy hakea... Lisäksi jostain syystä mplayeria (joka löytyi PowerPC:lle) ei tunnu löytyvän mistään i386- arkkitehtuurille. Nykyään saan jo kuvan näkymään, mutta valikkoja ja tekstejä aina välillä kaipaisi.

Seuraavia kokeiltavia asioita lienevät 3D- kiihdytyksen saaminen näyttöön (ATi radeon 9000) ja kikkailua kahden näytön kanssa. Täytyy kyllä vielä sanoa että Gnome on susiruma eikä teemojen asentelu ole mitään helpointa hommaa. Toistaalta kokeilemalla oppii...

4
Terve kaikki.

Kyllästyin vanhaan OS X:ääni ja löin Ubuntun iBookkiini. Tähän asti kaikki on mennyt melko hyvin. Muutama kysymys kuitenkin- mäkin näppis on mäkin näppis. Miten ihmeessä pystyisin mappaamaan @-merkin johonkin kohtaan näppistä- tällä hetkellä sitä ei tule mistään. Leikepöydän kautta se tietysti onnistuu, mutta...Toinen näppikseen liittyvä outous on tuo toisen (oikean) hiirinapin emulointi. OS X:ssä se tulee melko intuitiivisesti (jos nyt yksinappinen padi voi olla intuitiivinen) ctrl-klikkaamalla, ja tuo F12 ei tunnu oikein oikealta.

Wlan- kortti on vielä vähän mysteeri- tällä hetkellä sitä ei saa Networking- valikosta edes aktivoitua. Tämä PPC- arkkitehtuuri tuo vielä oman erikoisuutensa tähän kuvioon. Tähän mennessä olen ollut melkoisen tyytyväinen Ubuntuun. Jonkin verran olen käyttänyt Linuxeja aikaisemmin mutta nyt olisi tarkoitus tutustua vähän syvemmin.

Onko Ubuntulle olemassa jonkinlaista OS X:n exsposé- softan kaltaista viritelmää? Sitä jäin kyllä kaipaamaan mäkin puolelta. Viimeisenä kysymyksenä- millä tavalla yläpalkkiin saa lisättyä prossun lämpötilaa, verkkointerfacien tiloja tms. Kiitos avusta, palataan asiaan vielä... ;)

Sivuja: [1]