Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Fonz

Sivuja: [1]
1
Pitkään mentykin ilman ongelmia kaikkien järjestelmien kanssa, mutta nyt sitten taas sormi suussa.

Eli tiedostopalvelimena toimivassa koneessa ubuntun softaraidi, kaksi levyä peilaamassa. Hyvin on pelannut. Nyt sitten "huono sammutus" ja ubuntu ei enää käynnistynytkään. Vastassa virheilmoitus, joka pyysi ajamaan fsck:n manuaalisesti. Googlettelun perusteella päädyin ajamaan sen näillä parametreilla: "fsck -f -c -y /"

Tämän jälkeen kone ei enää käynnistynytkään, vaan sanoi suurinpiirtein näin: "chroot: Cannot execute /etc/apparmor/initramfs: No such file or directory"

Eli missä mennään, joko homma on menetetty? Live Ubuntulla kokeillessa partitiot näyttävät olevan ainakin tallessa, en kuitenkaan kokeillut mountata niitä.

Olisiko vinkkejä miten tästä pitäisi edetä ja tiedostot pelastaa?

Lisäys: mounttasin osiot livecd:llä ja siellä tiedostot tuntuvat olevan tallessa.

2
Moi,

Softa-raidi pitäisi olla Ubuntun kanssa helppo juttu ja olen aiemmin tuon pystyyn saanutkin. Nyt on ongelmia ja tuntuu siltä, että apuja tarvitaan.

Eli asennukseen lähdin periaatteessa näillä ohjeilla:
http://advosys.ca/viewpoints/2007/04/setting-up-software-raid-in-ubuntu-server/
http://kuparinen.org/martti/comp/ubuntu/fi/raid.html
https://help.ubuntu.com/community/Installation/SoftwareRAID

Asennuksessa osioin itse ohjeiden mukaan. Pari gigaa swapille, muutama kymmenen /home:lle ja loput ihan /:lle. Lopputulos oli melko tarkalleen tämä: http://kuparinen.org/martti/comp/ubuntu/fi/raid15.png En usko tässä olevan mitään kovin olennaista pielessä.

Asennus sujuu ihan normaalin näköisesti ja lopulta järjestelmää yritetään bootata. Grubin menua lataavassa kohdassa tuntuukin kestävän, mitään menua ei tule ja sitten päästäänkin suoraan kirjautumaan. Tästä eteenpäin kaikki päällisin puolin "niinkuin pitäisi".

Asennuksen jälkeen komento cat /proc/mdstat näytti miten levyt synkkailivat tunnin pari (500Gt levyjä) ja sitten ok. Jos taas kokeilen grep /dev/md /etc/fstab, tuloksena on tämä:
# / was on /dev/md2 during installation
# /home was on /dev/md1 during installation
# swap was on /dev/md0 during installation


Ei selkeästi hyvä juttu. En myöskään onnistunut grubin asennuksessa toiselle levylle näiden ohjeiden mukaan. Liittynee samaan asiaan, miksi Grub latailee siinä käynnistyksessä.

Käyttiksenä 9.10 Server, nyt viimeksi kokeiltuna 32 bittisenä. Rautana c2d -vermeet, jos tuo tieto mitään auttaa. Seuraavaksi kokeillaan 8.04, jos ei muuta löydy.

Olisiko hyvä vinkkejä siitä mitä olen tehnyt väärin tai jättänyt tekemättä?

Lisäys: Kokeilin jo aiemmin asentaa 9.10 serveriasennuksena ilman raidia ja automaattisella osioinnilla, mikä toimi aivan normaalisti

3
Kysymys on melko yksinkertainen:

Onko mitään ohjelmaa, jonka avulla voisi pystyttää webcam-serverin ilman graafisia työpöytiä? Eli alustana uusin ubuntu serveriasennuksena ja tarkoitus on, että usb:n kautta liitetyllä kameralla voisi nappailla kuvia. Kuvat näytetään apachen kautta, joten tuohon ei tarvita mitään toiminnallisuutta. Kamerana Logitech QuickCam Pro 4000, joka pitäisi olla hyvin tuettu.

4
Moi,

Ostin käytetyn Centrino läppärin, jossa pyöritän tällä hetkellä ubuntun 8.04.1 server -asennusta. Pentium M ei tuota server-kerneliä suostunut käyttämään, joten asentelin tilalle perus-kernelin. Tämä lähtötiedoista.

Tarkoitus on pyörittää koneessa svn:ää ja jotain muuta pientä. Olisi myös hieno homma, jos saisi kiinni siihen ison ulkoisen kovalevyn(oma levy vain 40gt), johon voisi tunkea esim musiikkia ja muuta jaettavaksi kodin useamman koneen välillä. Ensimmäinen kysymys siis onkin, että onko ihan typerä ratkaisu liittää koneeseen kovalevy USB2 väylään? Vaihtoehtona on tietysti koneen oman kovalevyn korvaaminen uudella isolla levyllä, mutta tähän en mielelläni lähtisi. Käyttö olisi ainakin nopeampaa, että on tämä tietysti vaihtoehto.

Toinen kysymys liittyy koneen verkkoyhteyteen. Tällä hetkellä kone on kaapelin päässä, mutta alkoi kiinnostamaan mahdollisuus "unohtaa" kone kovalevyineen johonkin piiloon ja hoitaa yhteys wlanilla. Onko tälläisestä positiivia kokemuksia? Ymmärrän kyllä sen tietyn epävarmuuden yhteydessä. Tähän asti olen käyttänyt normi-ubuntun kanssa wlania kotona ihan ilman ongelmia, eli itsellä ei ole pahaa sanottavaa vielä. Kyseessä lyhyet etäisyydet ja WEP.

Olisiko siis tähän jotain vinkkejä? Onko järkeä ja miten tuo kannattaisi järjestää, varsinkin jos ottaa huomioon ne vikatilanteet. Mitä ne tilanteet voivat olla ja miten hoitaa ne helposti.

Sivuja: [1]