Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - hoovee

Sivuja: [1]
1
Uskomatonta shaissea minulta. Enemmän omatoimisuutta kehiin varsinkin sadesäällä kun ei ole isompia muita hommia päällä niin jo ne moneen kertaan jauhetut su sudo rootin salasana ja avainniput selviää. Sorry.

2
Tänks.

3
Miten aina uuden version päivittyminen tapahtuu vai tapahtuuko sitä ollenkaan? Eli kun uusi versio tulee jakoon ja kun siinä taas esiintyy bugeja, korjataanko tuota iso-tiedostoa niillä bugi-korjauksilla ollenkaan ja jos niin millä tahdilla? Onko jotain paikkaa, jossa voi asiaa seurata? Vai meneekö se niin, että iso on sama nyt kuin se on parin kuukauden päästäkin ja bugit korjaantuu vain ja ainoastaan nettiyhteydellä?

Tarttisi nyt vihdoista viimein tuo laittaa ja saada jotenkin taiottua nettiyhteys tänne takamettiin Ubuntua käyttäen. Tuli silloin otettua @450-nettiin Leadtekin usb-modeemi ja ei taida tulla koskaan toimimaan Ubuntun kanssa. Ehkä suunta-antenni ja 3g-mokkula saattaisi kantaa sen 6km lähimmälle gesmi-mastolle. Ehkä. Vanhempien koneessa taas Vista kenkkuilee ja siitä en tiedä tirintaria, niin meinasin että laitan heillekin Ubuntun niin ei tarvitse koko ajan päntätä sen seitsemää käyttistä.

Eli kun on tuo Soneran @450 ja 5Gt siirtoraja per kk, niin tahtoisi ladata kerralla mahdollisimman toimivan kun voi ottaa aikaa jonkun kuukaudenkin, ennen kuin on uusi yhteys päällä, jolloin muuten saisi ladata bugi-korjauksia yötäpäivää.

4
Laitealue / Vs: Karu raportti mokkuloista 9.10:llä
« : 12.04.10 - klo:19.34 »
Asiaa!

Ja kun uusi 10.04 tulee kuun lopussa, saanemme jonkinmoista raporttia käyttäjiltä kuinka mikäkin pelittää???

Oli näytillä, jos jotakuta oudoksuttaa, Huawein MF636+ HSUPA ja siinä on pikkuruisen korkin alla liitospaikka ulkoiselle lisäantennille.

Mutta kun silmittelin Siptunen sivuja, niin alkoi tuntua että joko sieltä E220 taikka sitten über-kallis malli. Ja pitänee tuo @450-suunta-antennikin vaihtaa... ei taida toimia muilla... ?

5
Laitealue / Vs: Karu raportti mokkuloista 9.10:llä
« : 09.04.10 - klo:18.49 »
Ok. Kitos. Olisi helposti tullut tehtyä erhe.

6
Laitealue / Vs: Karu raportti mokkuloista 9.10:llä
« : 08.04.10 - klo:19.13 »
Nopee kysymys niille joilla on Huawei E160 (E160E lie sama???)

Onko E160:ssä lisäantennille pistokepaikka?

Tiedän että E169:ssä on toisella sivulla pienen korkin alla, mutta esim Saunalahti tarjoaa tuota E160:tä. Lisäantenni on jo paikoillaan eli tarvinnee vain sopivan adapterin väliin.

Ja jos tiedät muita Huawein tai Icon tai minkä tahansa merkkisiä ja jotka siis tiemmä toimivat Ubuntussa, niin ISO kiitos tiedosta.

7
Mitenkäs Fri olet tuon osioinnin päivitellyt?

8
Kieltämättä tätä vähän odotinkin. Joskus oli suositus tuota luokkaa, ja sehän sen oman osioinnin viaksi aikaa myöten tulikin että meni opensusellakin sitten aikaa myöden ahtaaksi. Kait sieltä 15-20gb se löytyy sopiva koko tämän kovalevyn odotettavissa olevan elinkaaren mukaan ettei ainakaan se enää tulee ahistamaan.

9
Ok. 5gb / :lle, 1gb swapille ja loput /home :lle? Tilaa on löytyy kyllä.

10
Nyt kun tuo 9.10 putoilee kotio päin, niin alkoi lähestyvä asennus kummastuttaa.

Olen aiemmin käyttänyt pääsääntöisesti Openususea. Siinä olin osioinnin tehnyt jo alkuaan niin, että /home on omanaansa. Päivittely uudemmaksi oli aina helppoa tai pikemminkin varmaa: se oli oikeastaan uuden asennus vanhan päälle. Asentaessa oli aina mahdollista määrätä että /home jätetään rauhaan. No swappi myös. Muistelen että silloin joskus olisi ollut sen varsinaisen päivittämisen kanssa vähän niin ja näin. Mutta noin kuin sen tein, ei isommoin tarvinnut säätää. No joitain... netti, mp3, videot, repot (tmvnno). Mutta homma toimi mukavasti eli en koskaan tullut sinuiksi sen varsinaisen distro-päivittämisen kanssa.

Kuinkas se päivittäminen sujuu Ubuntulla versiosta toiseen? Tai jopa jonkun jos jättää väliin? Kumpaa suositatte, kun tavoite on siis mahdollisimman varma ja helppo päivitys, oletusta (mitä se sitten käytännössä tarkoittaakaan) vai itse-osiointia tänä päivänä? Harkinnassa tulee olemaan myös, kun se kevään 2010 LTS tulee, niin sen jälkeen pitäytyä vain niissä LTS:issä.

11
Soneralla aluksi tokaisivat että ei siihen (linuxille) ole tukea. Kun kerroin että näin sanotte olevan laite-esitteessänne ja laitteen mukana tulevissa (fi & eng) manuaaleissa luvataan Red Hat -ajurien löytyvän asennusrompulta. Vaan kun ei.

Otti asian kontolleen teknisellä puolella ja oli ollut yhteydessä maahantuojaan. Lupasi informeerata asiasta.

Käsittääkseeni minulla tulee olemaan peruste irtisanomiselle taikka sopivalle korvaukselle mikäli eivät kye toimittamaan tuota luvattua ajuria.

12
Ja sanoista tekoihin...

13
Aivan totta. Itsekin olen yleensä täällä vain (tai susen foorumilla) jos haen ratkaisua johonkin. Ja tiemmä aina niitä ongelmia ilmenee uuden version tullessa aluksi joka distrossa.

Ubuntua en ala nyt tähän tunkemaan kun on vanhassa hopassa niin ahdasta. Tarkoitus olisi konetta päivittää, mutta kun sylettää investoida. Vastahan tämäkin on palvelut vain 7 vuotta.

Varmaan joku osaisikin säätää niistä Red Hatin biteistä, mutta menee turhan vaikeaksi jo lähtökuopissa se seikka, että poiketen manuaaleista ynnä muista tiedoista, tavaran toimittajan rompuissa ei yksinkertaisesti ole mitään muuta kuin softaa Windoussille. Sikäli voisi laittaa Soneran ahtaalle.

Anyways, hieno lukea, että 9.04 yleisesti wörkkii.

14
Älkääpä kukaan vetäkö nyt herneitä. Olen Soneran palvelun "parantamiseen" asti tyytyväisenä käyttänyt openSusea. Sitten tuli taukoa palvelujen "parantumisen" myötä. Nyt sitten on käytössä tämä Digitan 450-langaton käytössä. Täytyy sanoa että aika oivasti pelaa tämä Leadtekin joku OFDM-FLASH-USB-modeemi. Mutta kuten arvata saattaa, niin Windoussilla vain. Kyselin siihen jotain neuvoja aiemmin, mutta näillä avuilla pitää tyytyä odottelemaan että joku viisaampi esittää ratkaisun.

Mutta siis tarkoitus on päästä takaisin linux-pohjaiseen käyttikseen ja Ubuntu kiinnostaa. Nyt kun aina silloin tällöin koitan silmitellä jos joku olisi saanut lääkkeen keksittyä ja tulen tänne vieraisille, eittämättä iskee silmään että 9.04 kaatuu, hajoaa, pimenee ja ei toimi se eikä toimi tämä. Eli jos kulloiseenkin ongelma-threadiin tulee helpotus tavalla tai toisella taikka lähinnä päivityksellä, voisi olla hyvä muuttaa siihen threadin otsakkeeseen että TOIMII tjmsp. Näinhän tämä varmaan yleensä onkin tapa toimia, mutta hiukan nyt nostaa kynnystä asentaa openSusen päälle, XP:n rinnalle Ubuntua kun ei saa päivityksiäkään ajettua johtuen juuri tästä yhteydettömyydestä.

Tiijän kyllä, että linuxien kanssa joutuu yleensä hiukan näkemään vaivaakin, mutta jos ei enempää tarvitse itteensä vaivata kuin openSuse 11.0 kanssa niin hjuva. Meneeköhän kilpajuoksuksi openSusen ja Ubuntun välillä...

15
Laitealue / Vs: Leadtek Flash OFDM USB-MODEEMI
« : 25.03.09 - klo:10.52 »
Entäs jos ajossa on 32-bit ja en osaa koodata  ???

Osaako sitten joku vääntää rautalankaa malliksi?

16
Laitealue / Vs: Leadtek Flash OFDM USB-MODEEMI
« : 24.03.09 - klo:23.03 »
Veli-poika latailee paraillaan 8.10:iä.

Piti katsomani mitä asennuslevy sisältää kun manuskat lupailee että tuki on mm. Win XP, Vista ja Red Hat 9.0 ja kun jopa suomenkielinenkin käyttömanuska lupailee että "Linuxissa saat lisää ohjeita selaamalla CD:tä ja menemällä tuotekansioon ja hakemalla readme.txt -tiedoston lisäohjeita varten".

Ja ainoat mitä CD:ltä löytyy ovat: Autorun, Help.pdf, instal.exe ja startup.exe!

17
Laitealue / Leadtek Flash OFDM USB-MODEEMI
« : 24.03.09 - klo:21.46 »
Tämmöinen palikka pitäisi saada toimimaan kohta ubuntun kanssa. Kyseessä on siis Digitan 450-verkossa toimiva usb-modeemi. Tällä syrjässä kun ei muut oikein kuulu. Googlettelin asiaa ja löysin sentään jotain:
http://wiki.ubuntu.cz/T-mobile%20Leadtek%20USB%20modem%20LR7F04%20Flash-OFDM%20Flarion

Ei vain tuo komentaminen luonaa ja vieläkin heikommassa on tuo tsekki, niin tuli mieleen että jos joku perehtyneempi täällä osaisi tuosta "suomentaa"?

Oli hetki aikaa sitten vielä lankayhteys, mutta sitten eräs operaattori paransi palveluitaan. Nyt tässä vielä sitkutan vara-käyttöjärjestelmällä ja siskolta lainatulla Elisan mokkulalla. Jesus kun on hidas mutta varma. Tasaisesti laittelee 53,6 kbps. Muutoin aiemmin olen käyttänyt opensusea 11.0:aan asti, mutta nyt ajattelin laittaa käyttöön ubuntun.

Eli onko jo jollain kokemusta tästä ubuntun kanssa taikka jos muuten taitaisi auttaa?


Sivuja: [1]