Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - mikko_h

Sivuja: [1] 2 3 ... 11
1
Mokkula putosi eilen jälleen 2g-verkkoon aamupävällä ja sattumoisin havaitsin, että se palasi takaisin 3g-verkkoon puolen yön jälkeen. Molemmilla kerroilla kun tämä on käynyt, olin siirtämässä isoja tiedostoja mokkulan kautta, eka kerralla kokeilumielessä ja toisella kerralla hd-videopätkää ihan tositarkoituksella. Lisäksi siinä taisi olla hyvä annos Areenan katselua. Tuli sellainen vaikutelma, että jos ruuhka-aikaan kuormittaa 3g-verkkoa raskaasti, niini DNA pulauttaa syöpön asiakkaan 2g-osastolle vuorokauden vaihtumiseen saakka. 3g toimii kyllä nätisti koko ajan, jos päivän datamäärä pysyy kohtuullisena.  

Kyseessä on DNA:n 'L'-liittymä, johon kuuluu 50 GB "etuoikeutettua" dataa kuussa. Tälle datalle siis taataan joku vauhti ja etusija 3g-verkossa, ja kun määrä ylittyy, niin nopeus voi sopimustekstin mukaan "pudota alle liittymän nimellisen minimin", mikä kuulostaa 2g:ltä. En ole tuota 50 gigan kokonaismäärää lähelläkään, mutta tuli mieleen, että tuo satsi on kaiken järjen mukaan käytännössä jaettu lyhyemmille ajanjaksoille kuin kuukaudelle. Rajoituksessa ei olisi verkon kuormituksen ja asiakkaiden tasavertaisena pitämisen kannalta paljon järkeä, jos yksi asiakas voisi vetää tuon 50 GB putkeen 3g-verkon täyttää vauhtia. Tällöin aika pieni määrä käyttäjiä voisi varmaan tukkia tukiaseman pariksi päiväksi. Jakolaskulla 50 GB kuussa on 1,6 GB päivässä, ja noin näppituntumalta mulla saattoi tulla tuota luokkaa oleva määrä ruuhkaisen ajan tiedonsiirtoa täyteen niillä kerroilla kun 3g-meno katkesi. Se, että DNA toimisi näin, on tietysti veikkailua. Toimitusehdoissa ei nähdäkseni puhuta muusta kuin kuukauden kokonaisrajoituksesta.

Joka tapauksessa laitteissa tai softassa ei tunnu olevan mitään vikaa; 3g-yhteys toimii hyvin jos vaan verkko suo.

2
Jaahas, nyt (00:30 yöllä) sitten muljahti mokkula spontaanisti 2g-verkosta 3g:een. Se oli kiinni koneessa ja yhteys ylhäällä, mutta käyttelin samaan aikaan tilapäisesti saatavilla olevaa lankayhteyttä mokkulan asemesta, joten liikennettä ei ollut. Fyysinen sijainti on siis ollut sama sohva koko ajan enkä ole konfiguraatiollekaan tehnyt yhtään mitään. Nyt liikkuu tavaraa langattomasti suorastaan hämmentävää n. 3 Mbit/s vauhtia. Pingi DNS-palvelimeen 400 - 600 ms.

Mitäköhän tästä pitäisi oppia... laitteessa ja konfiguraatiossa ei liene vikaa, kun 3g-yhteys purskuttaa täyttä vauhtia tarvittaessa tuntikausia putkeen. Joko 3g-tukiasema oli reilun vuorokauden nurin tai sitten verkko on vaan todella ruuhkainen ja hutera. DNA:n häiriötiedotesivulla ei mainittu 3g:stä Turusta eilen mitään.

Mokkula näköjään muuten kuumenee lähes näppejä polttavaksi 300 megan koetiedostoa siirtäessä... pitänee kokeilla josko saisin muovikuoret sulamaan Nokian Kiinassa tehdystä kotimaisesta laatutuotteesta.

3
Yleistä keskustelua / Vs: Mitä järkeä - Nokia N9?
« : 03.08.11 - klo:14.26 »
Kännykkävalmistajien kannalta vanha kehitysstrategia on tiensä päässä. Mitenköhän Nokia saisi globaalisti "oikeudet itselleen" esim. kännykästä maksuvälineenä tai käyttäjän terveydentilaa valvovana laitteena yms..

Juuri tämän Google on pyrkinyt Android-strategiallaan estämään, samoin verkko-operaattorien vastaavat rent-seeking -yritykset. Android on oleellisesti vapaampi järjestelmä kuin sen merkittävät kilpailijat, ja tämä näkyy kelpaavan laitevalmistajille ja asiakkaille, jotka ovat jopa oppimassa vaatimaan Android-kapuloita ilman operaattorien lisäämiä haittaohjelmia. Operaattorit tietysti vikisevät, mutta niillä ei enää ole mahdollisuutta väistää Androidia. Kaikki ovat varmaan nähneet markkinaosuusluvut, joiden mukaan Google näyttää olevan onnistumassa varsin vakuuttavasti.

Androidin vauhti on nyt sellainen, että en mitenkään pysty näkemään Windows Phonen enää valtaavan merkittävää palaa kakusta, semminkin kun systeemi on suljettu ja varsin moni taho suhtautuu siihen jo valmiiksi skeptisesti. Sekä Microsoft että Nokia ovat kumpikin jo useamman kerran demonstroineet osaamisensa verkkokauppojen yms. palveluiden alalla, ts. yritelmät ovat olleet enemmän ja vähemmän kamalia. Nokia on viimein saanut kauppansa edes johonkin kuntoon, mutta Ovi-brandia ei nyt sitten ilmeisesti käytetä Windows-puhelimien yhteydessä ollenkaan, eli asiakas aloittaa taas lähtöruudusta.

Lainaus käyttäjältä: sniveri
Järki kai on siinä että joku älypuhelin piti saada markkinoille ja kun WP7-8 ilmestyy kauppoihin vuonna 2015-2050 niin jollain täytyy saada kassaan rahaa. Menee hankintalistalle tuo N9.

Näinhän sitä voisi luulla, mutta Nokia näyttää olevan itse aktiivisesti sabotoimassa N9:n myyntiä heti alkuunsa, kun vehje on saatavilla vaan jossain ja ohjelmistoalustalle ei luvata jatkoa. Vaikutelma on, että Elop ajaa läpi Windows-suunnitelmaansa ja pyrkii tappamaan MeeGon, hinnasta viis.

4
Fedoran paketointi on muistaakseni rpm.

Juu on. Saan kyllä tarvittaessa tiedostot .deb-paketista ulos ja käyttöön. Kysymys oli vaan siitä, että onko siellä joku Nokian oma taikakalu jota ei muualta saa. Kuten todettua, 3g-yhteys kyllä jo toimi tällä koneella ja käyttöjärjestelmällä aivan hyvin jonkin aikaa.

5
Koita varmistaa jollain muulla päätelaitteella 3G-verkon toimivuus. Esimerkiksi kännykällä.

Kännykkä on valitettavasti GPRS/EDGE-vehje. Pitänee kysyä paremmin varustautuneilta.

6

Olen käyttellyt Nokian kirjavaa mainetta niittänyttä CS-17 -mokkulaa, joka tuli DNA:n 24 kk liittymäsopimuksen kytkykaupassa. Linux on Fedora 14 (2.6.35.13-92.fc14.i686, NetworkManager-0.8.4-1.fc14.i686). USB-laitteen tiedot piti ensin laittaa usb_modeswitchin konfiguraatioon. Sen jälkeen mokkula toimi ensin pikkukaupungissa aivan hyvin monta päivää ja Turun keskustassa, missä asun, toimi myös, mutta vaan hetkisen. Vauhti oli ihan hyvää 3g-tasoa. Eilen mokkula päätti sitten vaihtaa 2g-verkkoon, eikä ole sen jälkeen suostunut ottamaan 3g-yhteyttä. NetworkManagerissa voi pakottaa 3g:n, ja tällä asetuksella yhteys ei nyt muodostu ollenkaan. Mokkulan merkkivalo on 3g-yhteyden toimiessa sininen, 2g:ssä vihreä. Vehje näyttää käynnistyksen jälkeen vihreää valoa eikä nähtävästi edes yritä 3g:tä, ja pakottamalla yhteys ei siis muodostu ollenkaan.

Onko DNA:n 3g-tukiasema vaan nurin? Yritän yhteyttä siis keskellä Turun kaupunkia ja 3g on ollut häviksissä kohta vuorokauden, myös keskellä yötä jolloin ainakaan ruuhkaa ei luulisi olevan. Vai onko mahdollista, että 2g on jäänyt jonnekin alemman tason asetuksiin päälle? En ainakaan tietoisesti tehdyt asialle mitään, yhteys vaan putosi 3g-verkosta 2g:en eikä tullut takaisin. NetworkManagerissa 'any'-vaihde toimii ja tuottaa 2g-yhteyden, 3g:n asettamalle yhteyttä ei synny. Laitteen ohjeissa mainittua Nokiainternetmodem.deb -pakettia ei näy ollenkaan jos mokkulan liittää massamuistilaitteena. 3g-liikenne kyllä toimi aiemmin ilman tuota pakettia, ja kuten totesin, systeemi on Fedora. Onko tuossa .deb -paketissa jotain hyödyllistä ja onko se saatavilla jossain verkossa?
 

7
Tulin sitten kokeilleeksi rtmpdump-yle:ä työpaikan koneessa, joka on Funetin verkossa. Siinä Areenan videoiden lataaminen onnistuu ainakin muutaman kappaleen otannan perusteella joka kerta eikä ole vauhdissakaan valittamista. Tuntuu siltä, että Areena on yltiöherkkä viiveille lataamisessa ja kotona Soneran hitaahko DSL tuottaa säännöllisesti ennemmin tai myöhemmin niin pitkän mietintätauon, että Areenan palvelin pudottaa yhteyden. Tämä on siis vaan teoria. Kotona Youtuben, Vimeon ja esim. BBC:n ja Al-Jazeeran videot kyllä pyörivät vaikka välillä latautumista odottelevatkin.

8
Voisi kyllä hyvinkin johtua verkko-ongelmasta käyttäjän ja Ylen palvelimen välissä. Minulla Areena on toiminut katkomatta kaikissa paikoissa, joissa olen sitä käyttänyt, joten palvelun pitäisi sinänsä toimia.

Millainen verkkoyhteys koneessa on ja mikä operaattori hoitaa nettiliikenteen?

Yhteys ulkomaailmaan on Soneran DSL. Olen kokeillut sekä langattomia että langallisia yhteyksiä DSL-purkkiin ja pätkimistä esiintyy molemmilla. Kaikissa koneissa taitaa olla Intelin verkkokortit (myös langattomat). Käyttis on Fedora 14 ja siinä uusin valmiiksi paketoitu kernel (2.6.35.13) ja flash-plugin (10.3.181.14). Areena on siis näillä samoilla laitteilla ja samalla Soneran yhteydellä aiemmin toiminut siedettävästi. Tahmailua tietysti aina on, mutta ei systemaattista yhteyden pudottamista muutaman minuutin välein. Työpaikalla on Funetin verkkoyhteys ja kaistaa riittämiin. Täytynee kokeilla siellä.

9
Itselläni Areenan pätkiminen jatkuu edelleen sekä Flash-pluginilla (32-bittinen) että rtmpdumpilla yhteyttä yrittäessä. Muutama minuutti tulee ohjelmaa ja sitten Areena sanoo, että palvelin on alhaalla. Omassa päässä verkkoyhteydessä ei ole vikaa, kun reload-nappia painamalla video kyllä lähtee heti uudelleen. Pätkimiseen vaan menee hermo. Tuntuu jotenkin epätodennäköiseltä, että palvelimilla olisi liikaa kuormaa 24/7, kun on tässä viime päivinä tullut yritettyä kaikenlaisiin vuorokaudenaikoihin. Onko Yle ryssinyt Areenan ihan tykkänään?

10
Pelkään pahoin, että Nokia valitsi väärän hevosen...

Tämä on varmasti linkattu jo ympäriinsä pitkin foorumeita ja muita medioita, mutta tässä jälleen kerran Microsoftin jälkeensä jättämä mobiilihankkeiden ruumissaatto:

http://www.asymco.com/2011/02/11/in-memoriam-microsofts-previous-strategic-mobile-partners/

Listasta vieläpä puuttuvat MS:n omat Kin-puhelimet, jotka vaikuttivat melkein siltä, että ohjelmistofirma röyhtäisi ulos epähuomiossa pari laitetta ja yritti saman piilottaa ne ja teeskennellä, ettei kukaan kuullut ryökäystä.

WP7 on uusi järjestelmä ja Nokia isompi kumppani kuin mikään noista edellisistä, mutta silti näistä tämän päivän lähtökohdista ja kilpailuasetelmasta katsoen näyttää siltä, että tuloksena on vaan entistä suurempi floppi (käytän nyt sanaa ilman viittauksia kenenkään sukunimeen).

11
MS / Nokia -konsortio on näköjään kaivamassa itseään kuoppaan kaikin voimin ennen kuin pääsevät edes alkuun.

Eric Raymond kirjoittaa blogissaan Androidien tuotekehityssyklistä, joka näyttäisi kiihtyneen suunnilleen kolmen kuukauden kierrosnopeuteen. Puhelimien hinnoissa on lähitulevaisuudessa tulossa selvä pudotus alaspäin lähes nykyisten taviskapuloiden tasolle, kun Androidit siirtyvät yhden piirin system-on-a-chip -laitealustoille. Näyttää ikävästi siltä, että kelkasta ovat putoamassa yksi ja toinen kilpailija, mukaan lukien Apple, joka tekee hintavan puhelimen kerran vuodessa. Jos Nokian Windows-puhelin oikeasti tulee vasta ensi vuonna, niin markkinat eivät taida jaksaa edes haukotella sille. Ks.

http://esr.ibiblio.org/?p=2975

Ismo Alankoa lainatakseni: "Kun Suomi putos puusta ei nähty itse sikaa eikä edes säkkiä."

12
Vastaus ketjun otsikkoon on nyt sitten uutisten mukaan "kyllä, liian myöhään". Sinne meni Nokia, sanoisin. Johan tuota 146 vuotta katseltiinkin.

Itse kuvittelin, että yksi Elop ei vielä Windowsia tee, kun äijä ei kuitenkaan ollut ollut Microsoftilla kuin pari vuotta ja Nokialla on pitkät perinteet Microsoftin lähentelyn torjumisesta. Vissiin on kuintenkin niin, että Nokian isot amerikkalaiset omistajat olivat ajamassa tähän suuntaan. Windows-laitteita käsittääkseni kaavaillaan ensi vuodeksi, jolloin on veikkaukseni mukaan auttamattoman myöhäistä. Android on syönyt siihen mennessä eväät moneen kertaan, kun WP7:n vastaanotto markkinoilla ei tähän mennessä ole ollut edes haaleaa.

13
Tämän päivän uutinen:

Elopin väitetty "burning platform" -muistio vihjailee muutoksista

Tietokone.fi  -  Huhut: Nokialta Windows-älypuhelimia ja virtuaalinen pääkonttori Kaliforniaan

Lainaus jutusta:

Lainaus käyttäjältä: Tietoviikko
TechCrunchin nimetön lähde uskoo Nokian hyppäävään Microsoftin Windows Phonen kelkkaan. Tämä tapahtuisi ensi vuonna ja muutoksella haettaisin menestystä erityisesti Pohjois-Amerikassa, jossa Nokialla on ollut vaikeuksia.

Jos tuo "ensi vuosi" on 2012, niin sitten taitavat saada unohtaa koko jutun. Androidin kasvukäyrästä voipi extrapoloida tilanteen siinä vaiheessa, ja epäilen vahvasti, että silloin mobiilialan iso vitsi on WP7.

Toisen tämän päivä huhujutun mukaan Nokia on keskeyttämässä Meego-kapulan kehittämistä:

http://www.itviikko.fi/uutiset/2011/02/09/reuters-nokia-hyllytti-meego-puhelimen-jo-ennen-julkaisua/20111959/7

Ota näistä selvää... lähteet ovat perin epämääräisiä. Jos tuo ja ns. analyytikkojen WP7-pulina on totta, niin aika pahalta näyttää. No, kohta Nokia kaiketi tiedottaa asiasta itse.

14
Kauppalehti.fi  -  Nokialle tukea kulisseissa - "Hylkää Android"

Oma kommentti: Jos Nokia lähtee Microsoftin kyytiin niin meikä päivittää tämän talon kaikki puhelimet Androidiin. Mutta toisaalta se paljastaa Nokian "pallo hukassa" meiningin.

Operaattorien vikinä Androidista on ymmärrettävää, mutta enpä tiedä, voiko tuota varsinaisesti "tueksi" Nokialle kutsua. Googlen strategia on ollut pusertaa käyttis vähitellen eroon verkko-operaattorien hallinnasta, jotta Googlen mainokset ja palvelut pääsevät rajoituksitta kapuloihin. Asiakkaat alkavat jo osata vaatia operaattorin käpistelystä ja rajoituksista raitista Androidia. Operaattoreille kelpaisi tähän saumaan MeeGo, jonka taustalla ei ole Googlea syrjäyttämässä heidän rahastuspyrkimyksiään. Olisiko tuo Nokian kannalta hyvä juttu on sitten eri asia.

WP7 on osoittautumassa flopiksi aika rivakkaa vauhtia. Sen pelastamiseen varmaan tarvittaisiinkin Nokian kokoinen yhteistyökumppani, jos riittäisikään. Jos Nokian kannalta vaihtoehdot ovat käyttää Microsoftin suljettua järjestelmää ja tanssia Microsoftin pillin mukaan, tai käyttää ainakin jossain määrin vapaata Androidia ja ryhtyä soveltuvin osin Googlen kanssa kilpailuun palveluista, niin valinnan pitäisi olla aika selvä.

Aiemmin ketjussa joku kirjoitti, että Androidista ja MeeGosta pitää valita vain toinen, muuten asiakkaat tulevat tempoilusta hulluiksi. Näin varmasti on, mutta asiakkaita hullumaksi tulevat sovelluskehittäjät, jos Nokia yrittää tarjota heille kahta tai jopa kolmea kokonaan erilaista alustaa ohjelmille.

15
Ubuntu tietokoneissa / Vs: hp nc6220, ubu 10.04.1
« : 02.01.11 - klo:20.18 »
(ei muuten läppäri suostu vieläkään uudelleen käynnistymään, mutta mitä väliä, kunhan toimii)

Tuo vaikuttaa jonkin verran tyypilliseltä bugilta BIOSissa. Linux-kernelissä on näitä yritetty kiertää, mutta ainakin takavuosina itselle törmäsin koneisiin, jotka käynnistyvät uudelleen jollain kernelin versiolla mutta eivät toisella. Harvemmin näissä on ollut regressioita, eli yleensä kehitys on kulkenut eteenpäin, mutta eipä tuo ennen kuulumatonta todellakaan olisi, että toiminto hajoaa jossain versiossa. Ymmärrän, että asian kanssa ei enää kiinnosta askarrella, mutta uudelleenkäynnistykseen saattaa auttaa BIOS-päivitys HP:ltä. Kokeilumielessä voi myös testata eri kernel-versioita.

16
Ubuntu tietokoneissa / Vs: hp nc6220, ubu 10.04.1
« : 15.12.10 - klo:18.47 »
Nyt kävi niin että kone lakkasi reboottaamasta. Ja kun se tarvitsisi sen että huawei 1762 tikulla pääsisi nettiin. Toimi oikein hyvin puolivuotta mutta, nyt sitten teki tuon. Ymmärrykseni näistä vehkeistä ja ohjelmissta on hyvin puutteellinen, kunhan jotenkin toimisivat. Asensin pari kertaa uudelleen, muttaei auta. Tätä kirjoitan onneksi olemassaolevalla puppyllä.

Taitaa koneessa olla vika?

Tämä oli nyt sen verran epämääräistä, että asiaan ei oikein voi sanoa mitään ilman muutamaa selvennystä. Käsitänkö oikein seuraavat?

1. Koneessa, joka ei boottaa, on Ubuntu 10.04.

2. Ubuntu on asennettu koneeseen pari kertaa uudelleen, eli ilmeisesti kone käynnistyy sittenkin.

3. Puppy Linux on asennettuna ja toimii jossain muussa koneessa.

4. Huawei-mokkulan ajuri toimii Ubuntussa, mutta ei Puppyssa. Mokkulan käyttö katkesi siihen, että Ubuntu-järjestelmä ei käynnisty (ei siis esimerkiksi ajuripäivitykseen, joka ei toimi mokkulan kanssa).


17
Tietoturvalla ei taida olla asian kanssa paljoakaan tekemistä. Ei ole kumma kun ei pärjää, kun valmiiksi asennettujen koneiden valikoima ja markkinointi ovat käytännössä nolla. Enemmistö asiakkaista kuitenkin haluaa käyttöjärjestelmän valmiiksi asennettuna eikä osaa/ryhdy itse tumpuloimaan asennuksen kanssa. Suomessa Linux-kauppa tarjoaa verkossa paria kannettavaa, mutta samat mallit saa Windowsin kanssa halvemmalla muualta. Käyttäjän kannalta 'Microsoft-vero' on pienempi kuin 'Linux-vero' ja tässä tilanteessa ei oikein voi odottaa mitään idealistista valintaa kovin suurilta kansanjoukoilta.

Jonkun tai joidenkin isojen laitevalmistajien asettuminen vakavissaan Linuxin (käytännössä Ubuntun) taakse muuttaisi tilannetta kaikkien esitettyjen valitusten suhteen: koneiden saatavuus, markkinointi, laiteyhteensopivuus, ohjelmistotuki. Tämmöistä tempausta ei taida olla tulossa, kun elo Microsoftin systeemissä totuttuun tyyliin on laitevalmistajien kannalta helpompaa ja Microsoft tietysti tarjoaa sekä porkkanaa että keppiä yhteisten markkinointipanostusten tai niiden pois vetämisen muodossa.

Yksi suurmpia ongelmia tuntuu olevan videoiden näkyvyys esm MTV3 en ole saanut pyörimään, en sitten millään poppakonstilla,

Itsellä toimii Maikkarin Katsomo yhdistelmällä Fedora 14, Firefox 3.6.12, mediaplayerconnectivity 0.9.3 -lisäke ja siinä Windows Media Videon konfiguroiminen VLC:llä (1.1.4) soitettavaksi. Katsomossa tulee videon kohtaan lisäkkeen ikoni, ja sitä klikkaamalla video aukeaa erillisessä VLC-sessiossa, ei siis webbisivuun upotettuna. Viritelmä toimii varsin näppärästi. Puskuri on kohtuullisen kokoinen eikä soitto katkeile ainakaan mun laajakaistalla kohtuuttomasti, haku eestaas videossa pelittää, ja VLC:n saa halutessaan tallentamaan levylle napin painalluksella.

Sinänsä olen samaa mieltä siitä, että tämmöisten asioiden tuki on Linuxille kompastuskivi. Esim. Katsomoa varten löytyy netistä tusina erilaista reseptiä, joista en ainakaan itse saanut toimimaan Fedora 14:ssa muita kuin tuon yhden. Yhtäkään selaimeen suoraan upottautuvaa soitinta en saanut nielemään Katsomon tavaraa. Aika harva käyttäjä jaksaa tai osaa taikinoida tämmöisten kanssa.

18
Yleistä keskustelua / Vs: Kutsunnat
« : 20.11.10 - klo:14.45 »
Hauskaahan siellä oli, ruokaa sai eteen ja ohjattua liikuntaa

Oma palvelus muinoin 94/95 meni peruskoulutuksen jälkeen varsin leppoisasti kirjurina, mutta edelleen tökkää silmään heitot ohjatusta liikunnasta. Pidän kyllä liikunnasta ja kunnossa pysyttelemisestä, mutta ainakin omasta mielestä pitkin metsää konttiminen rynnäkkökiväärin kanssa kun joku kiljuu käskyjä vieressä on perin kaukana mistään liikunnan ilosta, marsseista, sulkeisista yms. nyt puhumattakaan. Varsinaista liikuntakoulutusta taas ainakin omalle kohdalle osui perin niukasti, muutama juoksulenkki ja sisäjumppaa. Liekö ajat muuttuneet, kun sen jälkeen varusmiesten kunto on ollut uutisissa tasaiseen tahtiin. Parasta oli suunnistus, jossa oikeasti pääsi metsään ilman järjetöntä määrää kantamuksia. Tosin siinä hommassa oli ainakin meidän komppaniassa suht huimat tasoerot. Äijiä oli suunnilleen maajoukkuetason tason tekijöistä tyyppeihin, joita etsittiin sitten metsästä loppuyö.

Ruuasta jäi pysyvä kiisseliaversio. Sokeri, perunajauho, vesi ja elintarvikeväri maksavat ilmeisesti niin vähän, että jättämällä tämän 'jälkiruoan' pois menoissa ei säästy mitään. Oranssia tai punaista liimaa oli sitten joka aterialla. Ihminen suorastaan järkyttyi, jos kohdalle osui oikeasti marjoista tehty kiisseli. Tämä siis  Säkylässä sikäläisen jättikeittiön vaikutusalueella edellisen laman aikaan.

19
Suomen valtionhallinnossa suuntaus on selkeästi avoimuuteen. Esimerkkinä vaikkapa Sähköisen asioinnin palvelualusta, joka valtion hallinnon päätöksellä toteutetaan avoimilla ja standardeilla ratkaisuilla.

En nyt selkeäksi tuota mainostaisi, parhaimmillaankin ehkä soutamiseksi ja huopaamiseksi, ja useimmiten lähinna juhlapuheiksi. On tietysti hyvä, jos kansalaisille näkyvät palvelut totetutetaan ja testataan avoimien standardien mukaan, mutta sisäisesti esim. Tieto-yhtiön valtiolle tekemät viritelmät ovat kauttaaltaan MS-pohjaisia ja esim. muilla selaimilla kuin Explorerilla testaaminen on tuntunut näihin aikoihin asti olevan tuntematon käsite. Viime vuosina on siirretty paljon kaikenlaisia ennen paperilla hoidettuja prosesseja tietojärjestelmiin, ja samalla Microsoftin tuotteista on tullut monessa perustoiminnossa pakko. Ankeimmasta päästä oli joku vuosi sitten käyttöön otettu matkalaskusysteemi. Tiedän korkeakouluista tapauksia, joissa työntekijä on mieluummin jättänyt koko matkan väliin kuin yrittänyt tehdä siitä laskun. Tämä ei ole edes vitsi.

Ja muistaa sopii myös esim oikeusministeriön siirtyminen Openofficen käyttöön joku vuosi sitten.

Yhtä oikeusministeriötä kohti on ne tusina muuta, joissa teknisen henkilökunnan asenne muutosta kohtaan on useammankin raportin mukaan voimakkaan passiivis-aggressiivinen. No, voisi luulla, että jossain kohtaa rahat lasketaan ja siitä päädytään Oikeusministeriön esimerkin valossa johonkin johtopäätöksiin. Tai sitten ei. Ei olisi ihan ensimmäinen kerta, kun julkisten rahojen käyttö ei ole täysin rationaalista.

20
Yleistä keskustelua / Vs: Libreoffice
« : 30.09.10 - klo:13.03 »
Niin, vakavin haittahan tässä on se, että uudelle nimelle täytyy luoda brändi uusiksi.. Tunnettavuuden ja luotettavuuden uudelleen vakuuttaminen voi viedä aikaa..

Toisaalta OOo:n käyttäjäkunta on edelleen potentiaaliin nähden suhteellisen pieni, joten en näkisi suuren suurta ongelmaa kääntää kelkkaa tässä vaiheessa. Linux-jakelut voivat suhteellisen helposti laittaa asennus/päivitysvaiheessa tms. ilmoituksen ruutuun nimenmuutoksesta, samaten OOo:ta käyttävät instituutiot.

Kysymyksinä nousee mieleen seuraavia:
Kuinka kauan Ubuntussa tuetaan Openofficea ? LTS nyt julkaistu OO:n kanssa, mutta jos Ubuntu lähtee LO leiriin, niin tuleeko jossain kohtaa eteen LO asennus ja OO poisto..

En ole Ubuntu-käyttäjä. Onko LTS-tuen aikana ylipäätään päivitetty OOo:n versioita? Yhtäkkiä voisi kuvitella, että Ubuntu voi suht helposti tukea olemassaolevaa OOo-pakettiversiota ja laittaa LO:n uudempiin.

Sivuja: [1] 2 3 ... 11