Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - MakePa

Sivuja: [1]
1
Oletkos kokeillut niin simppeliä konstia, että lykkäät scannerin kiinni koneeseen, laitat virran päälle, avaat skannausohjelman ja alat skannata? Tämän pitäisi onnistua sekä Ubuntun oletuskuvanlukuohjelmalla että xsanella. (en voi testata, koska minulla on epsonin skanneri, joka kyllä toimii)
Ajuri (pixma) on libsane-paketissa, joka ainakin tässä Mintissä on valmiina. Jos jostain syystä puuttuu, asenna päätteessä
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install libsaneJos haluat käyttää Xsanea, asenna sovellusvalikoimasta tai päätteellä.

Eipä ole tuota tullut tehtyä. Täytynee buutata tuo nyt vielä xp:llä oleva kone ubuntu-usb:ltä ja kokeilla. Eipä tullut tuota ajateltua, kun joskus vuosi sitten asiaa forumeilta selvitellessäni tuntui, että tuki on niin vaikeaa, niin vaikeaa Canonin oheislaitteille eikä tuokaan malli ollut silloin tuettujen listalla. Mutta niinhän se on, että kaikki kehittyy. Toimiiko Ubuntun kuvanlukuohjelmassa myös nega-skannaus ? Se on minulle myös tarpeen. En kyllä ole täysin varma Xsanestakaan, mutta jotenkin sellaisen mielikuvan sain silloin aikoinaan asiaa selvittäessäni.

2
Jos sinulla on aikaa ja haluja niin kokeilepa seuraavaa jakelua http://www.planetwatt.com/
Tuolta download osiosta löytyy 32 ja 64 bittinen versio. WattOS on kevyt ja perustuu Ubuntu 12.04.1 jakeluun. Tuo pyöri 1GHz, 512M RAM läppäri vanhuksessa, jonka pullonkaulana oli näytönohjain 16M muistilla  ;D. Ei nyt tuomita Aceria hylkyyn ilman kunnon "puulaaki-painia"  :D terveisin Timo

No, en nyt ihan tässä mitään distroja ole bongaamassa tyyliin mitä enemmän sitä parempi  :(. Mutta ehkäpä kokeilenkin tota WattOS:ää, jos en saa Pepperminttiä toimimaan oikein. Tai myöhemmin muutenkin. Varsinaisesti kiinnostuin piparmintusta, kun tuollainen hybridi-malli tuntuu siltä, mihin suuntaan varmaankin mennään. Ja toisaalta siinä kiinnostuin myös siitä, josko voisin sillä korvata joskus pari vuotta kasikymppisille vanhemmilleni yhteen vanhaan (Aceria tehokkaampaan) kannettavaani laittamani Ubuntu Netbook Remixin, joka korvasi heidän rikki menneen wintoosan ja on toiminut heillä tosi hyvin heidän melko yksinkertaisessa käytössään. Mutta taitaa pikkuhiljaa ruveta tuo tuki Netbook Remixistä päättymään ellei ole jo päättynyt ? Ja kun piparmintussa olisi vielä helppoa laittaa vaikka pankkiyhteys tai sähköposti tms. tavallaan omaksi sovelluksekseen, saisi käyttöliittymää ehkä yksinkertaistettua entisestään. Vai onko tullut vastaan jotakin distroa, joka olisi heti alunperin mietitty vanhuksia ajatellen ? Muuta kuin tuo Netbook remix mahd suurilla kuvakkeilla. Eikä sekään sitä varsinaisesti ole. Tiedän kyllä sen suomalaisen vanhus-pc-hankkeen, joka perustuu Linuxiin. Mutta ainakin minun tiedon mukaan siinäkin olisi ihan normaali käyttöliittymä.

Näyttäisi tuo Peppermint-Acerin tahmaaminen liittyvän ainakin Software Managerin toimintaan (joka näyttää samalta kuin MIntissä). Ainakin CPU-kuorma menee aina tappiin kun sen käynnistää. Mutta ei pelkästään siihen vaan kyllä tuo tauhkaaminen tulee vastaan silloin tällöin muutenkin. Ko. koneessa on kyllä ATI Mobility Radeon X700 M26-P grafiikkapuoli, joten ei se ihan onneton ole ja on siellä sentään hieman enempi muistia käytössä. Ja kuitenkin Libreoffice, Teamviewer, vlc yms. näyttäisivät toimivan suht nätisti.

Kiitoksia vinkistä, ehkäpä puulaakipaini vielä jatkuu  ;D tv Markku


3
Menin jokunen vuosi sitten hölmöyksissäni ostamaan Canonin kuva ja negaskannerin enkä silloin varmistanut linux-untuvikkona linux-ajureiden saatavuutta. Olin vaan kiinnostunut resoluutiosta, negaskannausominaisuuksista ja siitä, että olisi led-pohjainen. Tämän ajattelemattomuuteni takia olen edelleenkin käyttänyt yhdessä koneessa XP:tä, mutta haluasin pikkuhiljaa päästä tuostakin eroon. Alkaahan tuolla XP:lläkin tuki kohta loppumaan.

Josta kysymykseen. Sanen sivuilla (http://www.sane-project.org/sane-mfgs.html#Z-CANON) omistamalleni Canoscan 8800F-laitteelle kyllä luvataan "complete" -tuki backendinä pixma ja frontendinä sane-pixma. On vaan hieman vierasta asiaa kokonaisuudessaan minulle, joten olisin tiedustellut, löytyykö täältä ketään muuta, jossa vastaava tilanne ja olisi saanut jo hommat toimimaan mallikkaasti. Olisi kiva kuulla, oliko ongelmia, mikä distro käytössä yms. Ja osaako joku kertoa, mikä on noiden pixman ja sanepixman suhde xsaneen, joka sane-haulla tuli ensimmäisenä ja minkä olen ymmärtänyt olevan se major-scannerisofta nykyään. Vai olenko pahasti pielessä ?

En vielä itsekään tiedä, mihin distroon itse yritän sen asentaa kun tällä hetkellä käytössä sekä MInt että juuri yhteen koneeseen testattavaksi laitettu Peppermint. Ubuntua olin alunperin ajatellut tähän nk. "pääkoneeseeni", mutta nyt en enään ole varma.

4
Ei ihan vielä mennyt tuolla edelliselläkään jutulla kone kuntoon. Sain kyllä Peppermint Threen asennettua ja grubinkin muutettua ohjeiden mukaiseksi. Mutta kone tahmasi yllättäen melkein missä vaan. Jonka jälkeen aloin epäillä, että ehkäpä juyli  olikin oikeilla jäillä. Koneessa ei hirveästi tehoa ole (ensimmäisten sukupolvien AMD Athlon64 - prossu ja giga keskusmuistia. Ja kun oletusasennuksessa ei paljoa swappitilaa tule, niin ajattelin kokeilla, josko muuttuisi yhtään sitä kasvattamalla. Ja kyllähän se melkoisesti parani vaikka vieläkin jotakin epäselvää tauhkaamista on. Saattaa olla kone jo elintiensä päässä ja sekoilla, mene tiedä. Oireet kyllä näyttävät sellaisiltakin, kuin jotakin yhteensopivuusongelmia olisi ja sen takia joutuisi yrittämään jotakin juttuja useampaan kertaan. Ja kyllähän alkukäynnistyksessä tuli herja, että koneelle voisi löytyä sille paremmin sopivia proprietary ajureita. En vaan huomannut siinä ilmoituksessa mitään ohjetta, kuinka nuo ajurit tms. voisi hakea ja asentaa. Osaako kukaan kertoa tällaiselle aloittelevammalle linux-tietäjäksi pyrkivälle ;-).

Kone sinänsä tuntuu nyt toimivan suurimman osan aikaa ihan hienosti ja olen saanut asennettua sinne kaikki tarvittavat päivitykset ja jonkin verran paikallisesti käytettäviä softia kuten LibreOffice, Teamviewer yms. Ja sainpa Sampopankinkin toimimaan eli Oraclen Javakin on laitettu koneeseen. Onko siinä nyt järkeä, en osaa sanoa. Mutta kun olen ko. pankin asiakas ainakin vielä enkä heidän minipankistaan paljoa tykkää, niin vähän tuntui pakolta. Näyttäisi tällä hetkellä niin Chromium kuin Firefoxikin kysyvän lupaa java-appletin käynnistämiseen eli taitaa tuo nyt jo hieman turvallisempaa olla kuin mitä se oli alkusyksystä ?

5
Non niin. On nyt tullut leikittyä tuolla Acerin Ferrarilla jonkin aikaa ja on kyllä hieman meinannut mennä sormi suuhun. Mutta aina jotakin on oppinut.

Koneen tehosta ei liene voi olla kyse (kuten  juyli  epäili), koskapa olin jo saanut sen Ubuntunkin tehösyöpömmän 12.04:n sinne. Vaikka tahmasikin melkoisesti käytössä, jonka takia muita distroja rupesin etsimään.
Ja kokeilin multi-usb-bootin avulla alkuperäistä lataamaani peppermint-imagea toisella koneella, jossa pääsin käyttämään sitä ihan kivasti. Eli ei varmaankaan ole kiinni tuostakaan - no toisaalta md5-checksummakin sen kyllä kertoi. Mutta ei siis ole toisen koneen cd-kirjoituksessakaan, jota hieman epätoivoissani epäilin.
Nomodeset-parametria kokeilin myös Eesauruksen vinkkaamana ja sen avulla pääsin ehkä hieman pidemmälle tai sitten ei, mutta sama junnahtaminen tapahtui silloinkin. Eli ei sekään ollut se lopullinen juttu.

Jostakin huomasin, että linux mintin maya-versiossa on ollut ongelmia mm. Broadcomin wlan-korttien kanssa. Ja kuinkas ollakaan, kun hieman netistä löytämästäni ko. laitteen manuaalista tsekkasin, sellainenhan sieltä sitten löytyi. Ja kun varmuudeksi vielä poltin Mint 13 Mate-versionkin levylle ja starttasin sen sillä nomodeset-parametrilla, niin johan alkoi varmistua. Eli Mintin latautuminen keskeytyi ja virheilmoituksenkin sain. Jossa suoraan viitattiin b43-pohjaiseen wlan-korttiin ja sen ajuriongelmaan. Mintin support sivuilta sitten löysin tällaisen kommentin/ohjeen:

"Boot hangs on systems using b43 wireless cards

An upstream issue in the kernel prevents Linux Mint 13 from booting on computers with b43 wireless cards. If you're in this situation, try the following:

To boot the live DVD, add the following kernel argument to the boot options: b43.blacklist=yes
Install Linux Mint on the hard drive
In Grub, modify the boot options to add: b43.blacklist=yes
Install the b43 firmware on the system"

Ja kun uudestaan käynnistin Mintin asennus-cd:n antamalla sen nomodesetin lisäksi tuon b43.blacklist=yes lausekkeen, mintti latautuikin lopulta. Vaikka vähän herjasikin virheellisestä blacklist-parametrista tms. Mutta kuitenkin ainakin Mint näyttäisi asentuvan. Eli sitten sama kokeiluun tuolla Peppermintillä. Ja live-cd lähti käynnistymään jopa ilman herjoja. Tiedä häntä tuleeko ongelmia asennuksessa, joka on juuri meneillään. Toivottavasti ei. Hieman näyttää huonosti valituilta ainakin minun koneessani nuo Peppermintin asennussessioon liittyvät värit. Saa välillä arvailla, mitä missäkin on. Eikö hiiri oikein kunnolla näytä toimivan. Tai sitten nuokin ovat vain ko. verkonpainon vikoja.

Kiitoksia kaikille hyvistä ja asiantuntevista kommenteista - vaikka lopulta vastaus - ehkä ja toivottavasti - löytyi muualta. Tai sitten olen edelleenkin hakoteillä  ;).

6
Täytyy ehkä laittaa kuitenkin ko. Peppermint USB -tikulle ja kokeilla sillä tavalla toisessa koneessa. Näkee ainakin, onko tuo image kunnossa.

Joo, noin kannattanee toimia. Joillakin on ollut Ubuntun tai Ubuntu -pohjaisten jakeluiden kanssa ongelmia saada live-levyjä käyntiin, johon on tehonnut "nomodeset" -parametri tiettyyn kohtaan laitettuna, mutta sinulla ei liene sellaista pulmaa, koska olet Ubuntun saanut asennettua samaan koneeseen.

Lainaus
Onko porukoilla täällä yleensä minkälaisia kokemuksia Peppermintistä ? Muutaman viittauksen löysin ja sen takia osasin tulla tänne kyselemään.

Minulla on hyviä kokemuksia. Peppermint lienee suosikkini LXDE -jakeluista.

Kerrotko hieman lisää tuosta "nomodeset" -parametrista. Missä se pitäisi olla ? Mihin se liittyy. CD:n polttamiseen ? Polttamiseen käytin InfraRecorderia ja vaikka en mielestäni muuttanutkaan lopullisesti mitään niin taisin "leikkiä" hieman niillä optioilla. Eli jotakin on toki voinut jäädä palauttamatta perusasetuksiin, vaikka en sitä tiedostakaan.

7
En välttämättä osaa auttaa... Mutta missä kohtaa se jää junnaamaan, lähteekö lainkaan asentamaan?

Kone lataa cd:ltä sen aloitusmenun ("Installer boot menu"), jossa voi kokeilla Peppermint OS:ää livenä ilman asennusta, asentaa sen, tarkistaa levyn kunnon ja tietokoneen keskusmuistin. Ja sekä siinä tapauksessa, että pyrin kokeilemaan piparminttua tai yritän asentaa sen, lähtee kone kyllä tekemään haluttua toimenpidettä, mutta parin kolmen minuutin näyttää sitten jumahtavan paikalleen. Eikä ainakaan varttituntiin tapahdu mitään - sen verran ainakin olen odotellut. Samat viisi pistettä kuin ubuntussakin aloitusvaiheessa, jotka sitten vaihtelevat väriä ilmoittaen, että jotakin tapahtuu. Mutta kun jumahtaa, pari valkeena ja muutama punaisina. Ja optinen asemakin tuntuu olevan ihan hiljaa kuin mitään ei edes yritettäisi lukea.

Täytyy ehkä laittaa kuitenkin ko. Peppermint USB -tikulle ja kokeilla sillä tavalla toisessa koneessa. Näkee ainakin, onko tuo image kunnossa. Jää kuitenkin toiseen päivään ennen kuin ehdin... Onko porukoilla täällä yleensä minkälaisia kokemuksia Peppermintistä ? Muutaman viittauksen löysin ja sen takia osasin tulla tänne kyselemään.

8
Hain pojaltani hänen käyttämättömäksi jääneen jo melko vanhan Acer Ferrari 4000 -kannettavan, josta olisi muuten tullut "verkonpaino" - ehkä tulee nytkin. Mutta ennen kuin heitän menemään, ajattelin kokeilla miten Linux pyörisi siinä. Joten laitoin siihen Ubuntun 12.04-version. Näyttää vain Unity-käyttöliittymä tms välillä tauhkaavan sen verran, että rupesin miettimään muitakin, kevyempiä vaihtoehtoja. MIntin light-versiota olen käyttänyt yhdessä vanhassa koneessa, mutta nyt kuitenkin  bongasin jostakin Peppermintin, joka rupesi kiinnostamaan kovasti yleisemminkin filosofisessa mielessä tuoden pilvipalveluita yms. integroidummin mukaan työpöydälle. Niin ainakin tulkitsin.

Niimpä sitten hain Peppermint Three -version ko. sivuilta. Kun valitettavasti näyttäisi Acerissa olevan sellainen ongelma, etten ainakaan äkkiseltään löytänyt siitä USB-buuttausmahdollisuutta, joudun käyttämään CD/DVD-versiota. Ubuntu latautui sitä kautta hienosti, mutta Peppermint jää junnaamaan varmaankin ikuisiksi ajoiksi. MD5-checksumma ainakin näyttäisi olevan oikein, joten sama versio varmaankin on, joka sivuillakin. Piparmintun asennus-cd:llä on kohta "check disk", joka kertoo yhdestä virheestä, mutta sama toistui toisellekin levylle polttamassani versiossa. Ja olen nyt kokeillut sekä 32-bit että 64-bit versioita, mutta sama hyytyminen molemmissa.

Josta johtuen tiedustelisinkin, onko kellään muulla ollut samantyyppisiä ongelmia vai olenko niiden kanssa yksin. Voisiko ongelma jotenkin liittyä siihen, että koneessa on jo Ubuntu ? Mintin kanssa ei minulla ole ollut mitään ongelmia vanhan päälle asentamisessa eikä Ubuntussakaan aiemmin, mutta onko jotakin muuttunut ? Kuulostaa epäuskottavalta, mutta...
En nyt oikein usko myöskään, että /CD/DVD-asema, millä levyt kirjoitin, olisi juuri nyt ruvennut reistailemaan, koska päivää aiemmin Ubuntu kirjoittautui ongelmitta ja asentuikin Windowsin päälle hienosti. Ajatuksia ?

Sivuja: [1]