Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ToniV

Sivuja: [1] 2
1
Päivitin 9.04:sen 9.10:een päivitysten kautta. Päivitys sujui ongelmitta. Mutta huomasin koneen käynnistymisen jälkeen, että jostain syystä ikonit ovat vanhat  niin tiedostoissa kuin ylyläpalkin ääni- virta- ja uloskirjautumisikonit.

Kuinka saan ulkoasun päivittymään kokonaan uuteen, vai pitääkö minun tehdä kokonaan puhdas asennus?

Edit: Olisi pitänyt testata vähän enemmän ennen postausta. Minulla oli joku custom-teema päällä ja vaihtoin Humaniin, niin sittenhän ne vaihtui.

2
Yleistä keskustelua / Vs: Hero vai N900?
« : 16.09.09 - klo:12.00 »
Hankin itselleni Heron tuossa elokuun alussa. Silloin arvoin iPhonen ja Heron välillä. Päädyin Heroon siksi, että en halunnut sitoutua mihinkään Soneran kytkyihin ja lukittuihin puhelimiin. Toisekseen Hero vaikutti olevan ensimmäinen puhelin, joka pisti kampoihin iPhonelle käyttöliittymän sulavuudessa. Ja kolmanneksi Hero tuli ensimmäisenä saataville Suomessa.

Ja olen ollut tyytyväinen Heroon. Käyttöliittymä on hyvän näköinen ja helppo käyttää. Varsinkin tuo viimeisin päivitys nopeutti sitä huomattavasti. Puhelin synkronoi todella näppärästi googlen palveluiden kanssa. On melkeinpä kätevämpi tarkistaa sähköpostit puhelimen kautta, kuin tietokoneelta. Henkilöiden yhteystiedot se hakee Google Contactsista ja myös päivittää ne sinne. Facebookista saa ihmisten kuvat yhteystietoihin. Heron selain tukee myös flashia (tosin ei kaikkia. Vissiin versioon 9 asti). Selain tukee multitouchia, joten siinä toimii zoomit kuten iPhonessa.

Hyviä puolia herossa:

+ Mahtuu taskuun
+ Kapasitiivinen kosketusnäyttö mutlitouchilla. Herkkä ja mukava käyttää.
+ Integrointi Googlen palveluihin, Facebookkiin ja Twitteriin.
+ Helppo käyttää. Mikään ei ärsytä, kuten aiemmissa puhelimissa.
+ Android market. Paljon ohjelmia, helppo asentaa.
+ Nettiselain on helppo ja mukava käyttää. Yhtä hyvä kuin iPhonessa.

- Android Market. Maksullisten ohjelmien puoli ei toimi suomessa. Saa roottaamalla käyntiin, mutta en ole jaksanut säätää.
- Connect Bot ssh-terminaalissa bugeja Heron kanssa. Edellisessä päivityksessä korjattiin jotakin bugeja, mutta vielä näppis ei toimi oikein. Mutta tulen toimeen.
- Synkausohjelma, jonka avulla esim päivitin firmwaren, toimii vain windowsilla. Ja silläkin epävarmasti. Piti päivittää mäkin kautta VMWare Fusionilla.

3
Läysin tuolta näppäimistöasetuksista Fujitsu Siemensin asettelun Amilolle, mutta se ei auttanut. Ikäänkuin volumenappi jäisi pohjaan kiinni ja vääntää voluumit kaakkoon. Tai sitten täysin äänettömälle.

Näppiksessä ei ole vikaa, kun samat napit toimivat rinnalle asennetussa windowsissa.

4
Minulla on Fujitsu Siemens Amilo L1300:ssa ihan sama ongelma. Ajattelin, että se poistuisi kun päivittää 9.04:seen, mutta sama ongelma vaivaa. Lisäksi se ilmestyi kuin itsestään. Ilmeisesti jonkun päivityksen mukana.

Apua tarvitaan täällä myös :(

5
Kiitos avusta!

Kun tuhosin sen vanhan osion ja loin sinne uuden partition, niin sitten se asennus sujuikin juuri niinkuin pitikin. En vaan älynnyt lähteä poistamaan sitä.

Asennus onnistui ja nyt on uusin ubuntu tyttöystävällä käytössä :)

6
Haluan asentaa päälle, jyräten kaikki asetukset ja muut.

Eli siis minun tulisi manuaalisessa osioinnissa aluksi poistaa vanhan ubuntun osio?

- Eli valitsen partitiolistasta /dev/sda2, jossa se ubuntu on ja painan delete partition?
- Mitä pitää tehdä seuraavaksi?

7
Moi,

Ajattelin asentaa 8.10:n päälle live-cd:ltä 9.04:sen, mutta ongelmaksi muodostuu levytyökalu, joka ei oikein kerro, miten voisin asentaa sen vanhan ubuntun päälle.

Koneessa on windows-osio, joku pitää säilyttää. Lisöksi levyllä on Ubuntu 8.10:n osio ja swap. Haluaisin asentaa uuden ubuntun nimenomaan tuonne vanhan ubuntun päälle, mutta tällaista vaihtoehtoa ei ole levytyökalussa. Ensimmäinen vaihtoehto, jossa se asennettaisiin rinnalle, jättää vanhan ubuntun levylle ja yrittää asentaa 9.04:sen kolmanneksi rinnalle.

Manuaalisessa osioinnissa ei taas tunnu olevan mitään valintaa, mihin osioon se asennetaan?

Voisiko joku pistää lyhyesti ranskalaisin viivoin ohjeet, kuinka saan asennettua uuden ubuntun vanhan päälle?

Ja toisekseen, en halua päivittää sitä verkon yli, vaan haluan puhtaan asennuksen, ilman aikaisempia järjestelmiä häiritsemässä. Alternate-cd:tä en jaksaisi myöskaan alkaa lataamaan, kun live-cd on jo tuossa poltettuna ja uskoisin sen asennuksen sillä onnistuvan, kunhan tiedän miten.

Kiitos etukäteen.

8
Toimiiko tuo Nokian 6630 modeemina kuinka hyvin? Se ei ollut ainakaan tuossa wikissä olleessa testattujen puhelimien listassa.

9
Terve,

Osaisiko joku ehdottaa jotain edullista 3G-puhelinta, joka toimisi ilman isompaa säätöä Ubuntu 8.10:ssa modeemina? Twikin mobiiliohjeissa ei ole kovin montaa ja ne harvat edulliset taitaa olla jo poistuvia malleja.

Puhelinta käytettäisiin usbin kautta, koska siinä koneessa, johon tämä tulee, ei ole bluetoothia.

Toni


10
Sain edullisesti käsiini Compaq Evo D500 -pöytäkoneen. Ajattelin asentaa siihen Ubuntun. Mutta nyt asennus tössäsi siihen, että kun pitäisi alkaa osioimaan, niin mitään levyä ei löydy.

Windows on ennestään kyseisellä kovalevyllä ja se käynnistyy normaalisti.

Yritin asentaa tuohon viimeisintä Ubuntua, eli 8.04:ää.

Osaisiko joku auttaa?

Edit: Onnistuin saamaan levyn näkyviin. Kovalevyn jumpperi piti siirtää kohdasta Master kohtaan CS.

11
Joo, tuolla sainkin sen asentumaan oikeaan paikkaan.

Muuten kaikki toimii, mutta ongelmia on nyt wlanin kanssa. Se ottaa ytheyttä hienosti salaamattomiin verkkoihin, mutta ei WEP-salattuun. Se löytää minun verkon, mutta signaali on 0%, vaikka tukiasema on tuossa vieressä.

Aikaisemmin Ubuntu 6.04:ssa minulla on tuon kortin kanssa ongelmia ja silloin se ei toiminut lainkaan. Kone on Fujitsu Siemensin läppäri mallia L1300 ja langattoman kortin tyyppi on Intersil Corporation ISL3886 [Prism Javelin/Prism Xbow].

Gutsyn Ylläpito-valikosta löytyi ohjelma Rajoitettujen ajureiden hallinta ja ajattelin, josko sillä löytäisi tuolle toimivan ajurin. Ohjelma ei jostain syystä käynnisty. Se aloittaa käynnistyksen, mutta mikään ei aukea.

Millähän tuon langattoman kortin saisi toimimaan?

Edit: Sain langattoman verkkokortin yhdistymään omaan tukiasemaan, vaikka salaus onkin päällä. Ongelmaksi näemmä muodostui verkon nimen salaus. Tukiasemassa olen asettanut SSID broadcastingin pois päältä, ettei asema huhuile nimeään ympäristöön. Kun pistin verkon nimen näkyväksi, sai Ubuntukin siihen yhteyden.

Minulla on tukiasemassa salaus ja lisäksi olen määrittänyt sinne oman kottalouden koneiden mac-osoitteet ja vain ne pääsevät sisään. Mutta tietysti olisi hyvä jos tuon nimenkin pystyisi vielä salaamaan.

12
Olen päivittämässä Feistyä Gutsyyn. Mutta erinnäisistä syistä haluan asentaa sen kokonaan vanhan päälle, että voin aloittaa sillä puhtaalta pöydältä. Levy on jo osioitu edellisen Ubuntun toimesta. Levyllä on yksi Windows-osio ja toinen osio, jossa vanhempi versio Ubuntusta nyt on.

Ongelma tulee kohdassa Levytilan valmistelu. Ohejeistus kysyy, "Kuinka haluat osioida levyn" ja liukusäädintä säätämällä määritellään osion uusi koko. En halua kuitenkaan osioida levyä mitenkään, vaan asentaa sen sille osiolle, missä vanha Ubuntu on ja samalla formatoida levyn. Muista kohdista en pääse eteenpäin. En halua käyttää koko levyä, koska Windowsin tulisi jäädä levylle. Osioi itse ei päästänyt yhtään pidemmälle.

Kuinka siis etenen? Jos en koske liukusäätimeen ja jatkan eteenpäin, pysyykö osiot koskemattomana? Vai kuinka tulisi menetellä?

En löytänyt vinkkiä tähän Ubuntun asennusohjeesta, enkä myöskään keskusteluistakaan.

Kiitos etukäteen.

Edit: Niin ja yritän asentaa sitä polttamallani desktop-levyltä. On olemassa joku alternate-levy. Onnistuisiko se sillä?


13
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Berylin asennus ei onnistu
« : 11.02.07 - klo:14.42 »
Valitsitko asennusvaiheessa 'Manually edit partition table'?

Joo, sieltä sen sitten löysin ja uudelleenasennus sujui ongelmitta.

Ja beryl toimii myös. Asensin sen noilla Markohein linkittämillä ohjelmilla. Eikä nyt ollut mitään ongelmaa.

Beryl on hieno, mutta yksi kysymys on vielä. Miten saan muutettua tuota Gnomen ylä- ja alapalkin väri/ilmettä? Ikkunat on hienot, mutta tuo oletus vaalean harmaa ei oikein istu siihen.

14
Onnistui. Kiitos paljon.

15
Moi,

Sellainen "ongelma" on, että ubuntun uudelleenasennuksen jälkeen työpöydälle ilmeistyi kiintolevyikoni nimeltä System. Kävi ilmi, että tämä on kiintolevyllä windows xp:lle varattu osio. Kyseistä levyä ei löytynyt mnt-kansiosta, mutta se oli hda1-merkinnällä media-kansiossa.

Kysymys kuuluu, miten tuon saisi pois automaattisesti käynnistyksen yhteydessä? Windows-puolelle linuxista on harvemmin tarvetta ja pelko, on että vahingossa sinne mennään hajottamaan jotain. Sen levyosion voi sitten tarpeen vaatiessa erikseen mountata.

16
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Berylin asennus ei onnistu
« : 04.02.07 - klo:21.07 »
Minulla ei onneksi ole mitään hirmu tärkeää tuolla koneella, joten voi ihan hyvin asentaa kaikki uusiksi.

Mutta yksi ongelmallinen kohta tässä on, mitä en tajua. Kiintolevy on osioitu kahteen eri osioon edellisen asennuksen yhteydessä. Hda1:llä on windows xp ja sen siellä mielelläni pitäisin. Hda2:sella on rikki mennyt ubuntu (ja sitten on vissiin se swappipartitio). Mutta noissa asennusohjelmissa ei ole selkeää vaihtoehtoa, että asenna se tuonne hda2:selle. Valinnat vaikuttava olevan vain, että osioi uudestaan tai formatoi koko levy.

Itse vetäisin surutta xp:n yli, mutta tuo on itseasiassa tyttöystäväni kannettava. Sain luvan asentaa sinne ubuntun rinnalle. Testaamme, että jos pystyisi tuossa koneessa ottamaan käyttöön ubuntun pääkäyttöjärjestelmänä. Testi tässä mennessä on mennyt ihan hyvin ja tyttöystävänikin on Ubuntua käyttänyt, eikä ole mitään ongelmia ollut. Paitsi tietysti nyt. Pitää uudelleenasennuksen jälkeen ottaa koko järjestelmästä kopio, että jos kikkaillessani jotain hajotan, niin voi palata edelliseen, toimivaan tilaan.

Edit: Onnistuihan se uudelleenasennus ja ihan live-cd:llä. Se osiointityökalu ei vain kertonut selkeästi, miten sen voi asentaa sinne vanhan päälle.

17
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Berylin asennus ei onnistu
« : 04.02.07 - klo:14.15 »
Kokeppa toimiiko näin...

Näillä ohjeilla sain silloin aikaisemmin langattoman verkkokortin toimimaan. On asennettu oikeat ajurit ja ndiswrapper -l ne näyttää. iwconfig listaa juuri nuo tiedot. Ja vaikka nettiasetukset ovat oikein, niin silti netti ei toimi. Tuo berylin asennus tappoi molemmat verkkokortit.

Siis myös normaalin verkkokortin, johon laitetaan verkkokaapeli kiinni. Tuo verkkokortti on toiminut aina ubuntun kanssa ja hyvin toimii, kun testasin live-cd:n kanssa juuri äsken. Tuossa berylin asentamisessa meni joku pieleen ja sen jälkeen netti lopetti toimintansa.

Lähden nyt hakemaan ubuntun alternative-cd:n Onnistuuko tuolla uudelleenasennus vanhan ubuntun päälle?

18
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Berylin asennus ei onnistu
« : 04.02.07 - klo:13.33 »
Minkälainen langaton sovitin on kyseessä?

Kone on Fujitsu-Siemens Amilo L1300, jossa on sisäänrakennettuna Intersil Corporation ISL3886 [Prism Javelin/Prism Xbow] langaton verkkokortti. Mutta lisäksi kannettavassa on normaali langallinen verkkokortti. Molemmat ovat lakanneet toimimasta.

Kun teminaaliin kirjoittaa ifconfig, ei se tulosta mitään, nolla riviä.

Kaverin neuvosta testasin langallista ja langatonta korttia terminaalissa:

Koodia: [Valitse]
ifup eth1
Tuloksena se sanoo:

Koodia: [Valitse]
ifup failed to open statefile /var/run/network/ifstate: No such file or directory
Joten minusta nyt vaikuttaa siltä, että tuo beryl-asennusyritys tuhosi jotain. Joten ellei kukaan keksi mitään keinoa korjata tuo, niin asennan kylmästi ubuntun uusiksi.

Ja kysymys kuuluu, onko ubuntussa jotain rescue-cd:tä tai vastaavaa muuta, jolla tuota voisi yrittää korjata? Live-cd ei ainakaan osaa asentaa ubuntua vanhan päälle suoraan, vaan pitää valita se osio ja ilmeisesti formatoida se ensin?

19
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Berylin asennus ei onnistu
« : 04.02.07 - klo:13.12 »
Toimiiko tällä?

En pysty testaamaan, kun tosiaan netti lakkasi kokonaan toimimasta tuon ekan yrityksen jälkeen enkä keksi miten sen saa takaisin päälle.

20
Ubuntu tietokoneissa / Berylin asennus ei onnistu
« : 04.02.07 - klo:12.10 »
Testasin uberyl-live-cd:llä berylin toimintaa omassa koneessa ja hyvinhän se toimi. Ajattelin sen sitten asentaa koneella jo olevaan ubuntuun. Mutta asennus ei onnistu. Olen tehnyt näiden ohjeiden mukaan:

http://doc.gwos.org/index.php/BerylOnEdgy
http://www.ubuntuforums.org/showthread.php?t=263851

Kaikki menee hyvin siihen asti kun yritän asentaa berylin. Tulee seuraava ilmoitus:

Koodia: [Valitse]
toni@Ubuntu:~$ sudo apt-get install beryl emerald-themes
Luetaan pakettiluetteloita... Valmis
Muodostetaan riippuvuussuhteiden puu       
Luetaan tilatietoja... Valmis       
Joitakin paketteja ei voitu asentaa. On ehkä vaadittu mahdottomia tai,
jos käytetään epävakaata jakelua, joitain vaadittuja paketteja ei ole
vielä luotu tai siirretty Incoming-kansiosta.
Seuraavista tiedoista voi olla hyötyä selvitettäessä tilannetta:

Näillä paketeilla on tyydyttämättömiä riippuvuuksia:
  beryl: Riippuvuudet: beryl-core mutta ei ole merkitty asennettavaksi
         Riippuvuudet: libberylsettings0 mutta ei ole merkitty asennettavaksi
         Riippuvuudet: beryl-plugins mutta ei ole merkitty asennettavaksi
         Riippuvuudet: beryl-settings mutta ei ole merkitty asennettavaksi
         Riippuvuudet: emerald mutta ei ole merkitty asennettavaksi tai
                       aquamarine mutta ei ole merkitty asennettavaksi tai
                       heliodor mutta ei ole merkitty asennettavaksi tai
                       yawd mutta ei ole asennuskelpoinen tai
                       compiz-gnome mutta ei ole asennuskelpoinen
  emerald-themes: Riippuvuudet: emerald (>= 0.1) mutta ei ole merkitty asennettavaksi
E: Rikkinäiset paketit

Mikä tuossa oikein mättää?

Edit: Jaahas ja samalla tuo näemmä tappoi vaivalla toimimaan saamani langattoman verkkokortin... Mites tuon nyt sitten saa takaisin? Ifconfig ei listaa mitään ja verkkotyökalut-ohjelma sanoo verkkolaitteen khdalla että verkkolaitteita ei löytynyt. Näemmä on kuollut myös normaali langallinen verkkokortti langattoman lisäksi. Oiskohan mitään keinoa saada nuo takaisin toimimaan vai asennanko suoraan ubuntun uusiksi? Minulla on jotenkuten tuoreessa muistissa, miten sain näytön ja verkkokortin aiemmin toimimaan.

Sivuja: [1] 2