Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Nomber

Sivuja: [1]
1
No laitan tämän tähän samaan, eli minulla on radeon 9800 ja koitin noita ajurien asennusjuttuja "sudo apt-get install fglrx-driver" No tämä ei oikein kai toiminutkaan kun tulee tämmöinen ilmoitu:

Luetaan pakettiluetteloita... Valmis
Muodostetaan riippuvuussuhteiden puu... Valmis
Paketti fglrx-driver on näennäispaketti, jonka kattaa:
  xorg-driver-fglrx 7.0.0-8.25.18+2.6.15.11-5
Yksi pitää valita asennettavaksi.
E: Paketilla fglrx-driver ei ole asennettavaa valintaa

hmm.. eli mites tästä sitten edetään? Haluaisin kanssa 75Hz käyttöön tft:ssä niinkuin windowssissa, mutta ubuntu antaa vaan 60Hz vaihtoehdoksi,

2
Kieli homman sain toimimaan tuolta kielivalikosta. Aiemmin siellä ei ollut suomea lainkaan kun nettikään ei toiminut, mutta kun sain netin toimimaan niin se kai haki netistä ne kielet. Sitten valkkasin suomen ja kaikki ohjelmatkin kääntyivät suomeksi.

No tuo osio juttu sitten kai pitää hoitaa niin että laitan windowsin fyysiseltä levyltä yhden osion fat32 muotoon ja tallentelen sinne kaikki niin jos tulee ubuntun uudelleen asennus niin ne ovat siellä tallessa, samalla levyllä sitten voi käyttää tiedostoja molemmiltä käyttiksiltä. Vaikuttaa kyllä hyvältä tämä linuxi, täytyy vaan koittaa nyt tosiaan käyttää tätä eikä mennä windowsin puolelle enää kun jos on aivan pakko.

3
Asentaminen ja käyttöönotto / Ubuntun muokkaaminen?
« : 15.10.06 - klo:14.14 »
Nyt on sitten ubuntu käytössä suomenkielisenä, tosin tossa ylhäälläkin lukee Applications Places jne. eli saako noita suomeksi? Myös aika paljon muuta on englanniksi. Eikö näitä vaan ole vielä kaikkia käännetty vai pitääkö jotain kikkailla että saa suomeksi? Lisäksi ohjelmat on englanniksi, haluaisin esim. suomenkielisen firefoxin, mites sen saisi asennettua? Firefoxin sivuilta voi ladata tommosen paketin mutta en osaa sitä asentaa.

Asennus teki sitten vain ton root ja swap osiot, pitäisi kai olla joku home osiokin, miten saan sen helpoiten tehtyä nyt jälkikäteen? Onko tässä jotain partitioiden muokkausjuttua jolla saisin tosta rootin tyhjästä tilasta tehtyä home osion?

4
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: Netti ei toimi
« : 15.10.06 - klo:14.11 »
No nyt sitten lähti toimimaan. Eli siis kiinteä ip on. Otaniemessä asustelen ja trinetti on käytössä.

Löysin jonkun ipv6 ohjeen ja sillä poistin sen käytöstä ja nyt toimii.

5
Asentaminen ja käyttöönotto / Netti ei toimi
« : 15.10.06 - klo:12.47 »
Eli windows ja ubuntu on nyt samalla koneella, nyt windowsissa netti toimii hyvin mutta juuri asennetussa ubuntussa ei sitten millään. Eli olen laittanut ip: ja dns:än sekä gatewayn, mutta ei edes pingaa tai mitään. Ei ole siis adsl:ää taikka mitään pppoe virityksiä vaan seinässä rj45 pistoke ja siihen yksi ip. Eli mitä muuta pitää tehdä kun laittaa noi ip numerot sun muut?

6

Joko olet lukenut Ubuntu tutuksi -wikikirjaa? (http://fi.wikibooks.org/wiki/Ubuntu_tutuksi)

Muuta suositeltavaa luettavaa:
http://www.ubuntu-fi.org/Wiki/Asennusopas
http://www.ehomeupgrade.com/entry/2622/how-to_dual-boot_ubuntu
http://doc.ubuntu.com/ubuntu/desktopguide/C/

Tervetuloa Ubuntuilemaan :-)

Kiitoksia vastauksista, tuo wikin kirja onkin hyvä, pitääpä selailla se ja huomenissa pistää asennus käyntiin. :)

7
Ajattelin nyt sitten asentaa Linuxin ensimmäistä kertaa. Olen sitä koulussa käyttänyt aika paljon ja siinä nyt ei ole ongelmaa, mutta muutamaa juttu olisi kiva tietää ennen asennuksen aloittamista.

Eli ajattelin laittaa Suomenkielisen ubuntun ja jättää windows xp:n koneelle.

Windows on 160Gb levyllä joka on jaettu kolmeen osioon ja windowssilla on 10Gb osio jonne se saa jäädä. Kaikki osiot ovat NTFS osioita ja ne ovat melko täynnä. Ajattelin laittaa laatikossa lojuvan vanhan 20Gb levyn koneeseen vain linuxia varten. Ja sen vaikka vaan yhdeksi osioksi.

Tekeekö tuo Linux jonkun aloitusvalikon mistä saan valita että käynnistyykö windows vai linux? Saanko sen sellaiseksi että windows käynnistyy niinkuin nytkin, mutta saan sen valikon vaikka f5 nappia painamalla niinkun nyt saa sen vikasietotila valikon, eli saako sen linuxin lisättyä sinne samaan valikkoon vai miten se menee?

Entä tekeekö tuo linux jotain suuria muutoksia mbr:ään? Jos siis haluan joskus luopua linuxista kokonaan ja heivaan koko levyn pois koneestani niin kuinka helposti saan koneen siihen jamaan missä se nyt on, eli niin että sillä ei ole mitään tietoa siitä että siinä on joskus linux ollut?

Tuolla levyllä missä on Windows on yhdellä osiolla musiikkia ja jotain video klippejä, kuvia sun muuta mitkä olisi kiva myös saada linuxille käyttöön. Niin toimiiko tuo NTFS osio ubuntussa? Voinko selailla sitä ja muokata sen sisältöä ja onko tästä haittaa osiolle?

Entä miten windows ymmärtää sen linux levyn? Saanko windowssista käsin kopioita siltä linux levyltä tiedostoja NTFS levyille tai muokata linux levyllä olevia tiedostoja?

Ja lopuksi, mitä levymuotoa linuxilla kannattaisi käyttää? Onko ubuntussa jotain valinnan varaa? Onko linuxilla joku omansa vai voiko siinä käyttää myös esim. NTFS:ää taikka FAT32 muotoa vai mitenkä homma kannattaa hoitaa että windows ja linux toimisivat mahdollisimman hyvin keskenään?

Niin ja saako tossa ubuntun asennuksessa päättää mitä ohjelmia haluaa asentuvan? Esim. Windowsin olen nLitellä säätänyt niin että image on joku 120Mt ja käyttämäni ohjelmat valitsen täysin itse netistä, enkä edes siis asenna mitään movie makereita taikka media playeria. Sama olisi kiva myös linuxissa, kun en tarvitse mitään kymmentä tekstieditoria taikka videosoitinta kun käyttäisin kuitenkin vaan yhtä joka parhaiten toimii.

Näihin ehkä löytäisi vastauksen muutenkin joten pahoitteluni, mutta en itse nyt onnistunut kaikkea tätä tietoa haalimaan kokoon joten jos joku joka tietää nämä asiat niin haluaisi ne kertoa selkokielellä niin olisi hyvä. Saisin vihdoinkin Linuxin käyttöön ja voisi alkaa vähentämään windowsin käyttöä pikkuhiljaa kokonaan minimiin.

Sivuja: [1]