Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - DF

Sivuja: [1]
1
Laitealue / Vs: 21 Mb/s mokkula ja Direct IP Ubuntussa
« : 30.10.09 - klo:10.52 »
Moi!

Toivottavasti ei tuhota tätä.  Se voisi olla (vaikkapa väliaikainen) ratkaisu Ubuntu 9.10:n  (ehkä vain 64-bit?) ongelma, minkä olen kokenut. 

Yritin kaksi kertaa installoida 9.10 ja kummallakin kerralla mokkula ei enää toiminut.  Se on Elisan mokkula (Huawei muistaakseni).  Viesti: Mobile Partneria ei voida käynnistää, /dev/rc1 on suojattu. 

En ole kovin tekninen.  Muistaakseni Mobile Partner on Windows ohjelma eikä ole tarkoituskaan kai käynnistää sitä.  Kävin katsomassa, voinko rootina tehdä jotakin, mutta rc1 on erikoistiedosto. 

Jos osaat 'kädestä pitäen' auttaa, olisin siitä iloinen.  Ubuntu 9.10 on hieno. 

Koska epäilet, että tätä tuhotaan, voisitko ottaa suoraan yhteyttä: bob_abspoel<at>hotmail.com

Kiitoksia!

DF


Sain valmiiksi tämmöisen modeemiprojektin, josta itse olen niin kovasti innoissani, että innokkaana Ubuntu-miehenä haluan kertoa tällä palstalla ensimmäiseksi.
http://www.siptune.net/siptune.net/tiki-index.php?page=Siptune+modeemit

Tämä viesti tietysti tuhotaan valonnopeudella mainoksena, mutta olisi tässä teknisesti kiinnostavaa Ubuntu-juttuakin, nimittäin uusi Direct IP -ominaisuus Linuxin 3G-yhteydessä.

Direct IP nimittäin lemppaa 3G-modeemeissa perinteisesti käytetyn PPP:n roskiin ja kytkee mokkulan suoraan IP:llä tietokoneeseen. Omissa testeissäni Ubuntu-PC:llä ja komentorivi-Debian-pohjaisella reitittimellä fiitseri on toiminut tosi kivasti. Modeemi näkyi usb0-nimisenä verkkoyhteytenä, ei ppp0:na tms, ja yhteys kytkeytyi päälle samantien, kun koneen laittoi päälle. Ihan kuin LAN-kaapelin päässä olisi.

Tässä linkissä http://www.siptune.net/siptune.net/tiki-index.php?page=Linux+Direct+IP on direct IP:stä pikkusen lisäjuttua, ja yksi pikku dokumenttikin aiheesta olisi, mutta odottelen vielä Sierralta tietoa sen salaisuuden asteesta.

Seuraava hauska homma olisi harjoitella hyvän, automatisoidun modeemin asennusskriptin tekeminen Ubuntuun. Tämän tiimoilta luultavasti palailen palstalle taas kysymysmerkkinä.


Sivuja: [1]