Ubuntu Suomen keskustelualueet

Muut alueet => Muut käyttöjärjestelmät ja Linux-jakelut => Aiheen aloitti: HannuK - 15.01.22 - klo:20.01

Otsikko: Mint 20.3 Cinnamon pysähtelee (RATKAISTU)
Kirjoitti: HannuK - 15.01.22 - klo:20.01
Pikku HP Stream läppärissäni on pitkään pyörinyt erinomaisesti Linux Mint 20.2 Cinnamon, minkä päivitin uusimpaan versioon 20.3 pari viikkoa sitten. ( Itse päivitys meni mallikkaasti .) Mutta nyt olen huomannut koko koneen pysähtyvän, siis mikään ei toimi, näyttö jää päälle ja kone pitää käynnistää uudestaan. Tämä on tapahtunut nyt useampia kertoja Firefox selaimella surffatessani. Aikaisemmin homma toimi ilman huolen häivää. Ehkä tämäkin ongelma korjaantuu aikanaan, mutta ajattelin ilmoitella, kun näyttää olevan toistuva ilmiö. Ja jos ei parane, niin palaan ehkä edelliseen versioon. Eihän sitä muukan auta...
Otsikko: Vs: Mint 20.3 Cinnamon pysähtelee
Kirjoitti: epiphone - 15.01.22 - klo:21.25
Pääsetkö virtuaali terminaaliin? Vai onko täysi jumi?

Koodia: [Valitse]
Ctrl + Alt + F1Tai
Koodia: [Valitse]
Ctrl + Alt + F6
Otsikko: Vs: Mint 20.3 Cinnamon pysähtelee
Kirjoitti: juyli - 15.01.22 - klo:22.26
  Mutta nyt olen huomannut koko koneen pysähtyvän, siis mikään ei toimi, näyttö jää päälle ja kone pitää käynnistää uudestaan. Tämä on tapahtunut nyt useampia kertoja Firefox selaimella surffatessani.
Voisit kokeilla laittaa päätteeseen top-ohjelman taustalle pyörimään. Voisi ehkä selventää, mitä koneella tapahtuu, kun kone tuntuu pysähtyvän.
Viimeksi omalla kohdallani vastaavat ongelmat ovat liittyneet laitevikaan (valitettavasti).
Otsikko: Vs: Mint 20.3 Cinnamon pysähtelee
Kirjoitti: HannuK - 17.01.22 - klo:19.48
Olen seurannut tilannetta, ja pysähtymisen syy taitaakin olla Firefoxin ilmeisesti uusin päivitys sillä Chromiumin kanssa ei tapahdu minkäänlaisia pysähtymisiä. Jos tuo pysähtyminen tulee, niin Ctrl Alt F1 ei aiheuta mitään. Kone on täysin jumissa. Katselin Järjestelmän valvonnan resurssit käyriä, ja näyttäisi, että Firefox käy suorittimen tehossa useammin hetkellisesti tapissa. Pysähtyminen tulee ainakin, kun katselen mailmalta erilaisia mökkien kuvia cabinporn.com/page1, mistä alkaa valtava määrä maailman mökkien kuvien esittelyä, eli ainakin kuvien runsas katselu tilttaa. Ehkä jokin uusi Firefoxin päivitys auttaa, mutta Chromium ainakin toimii häiriöittä.
Otsikko: Vs: Mint 20.3 Cinnamon pysähtelee
Kirjoitti: HannuK - 28.01.22 - klo:10.56
Palaan asiaan vielä. Nyt näyttää homma pelittävän, ilmeisesti koneen pieni teho +  muistin pienuus aiheutti ongelmia lisättynä uuteen Firefox-päivitykseen aiheutti ongelman. Nyt , kun Firefoxin päivityksiä on tullut enemmän, on homma tullut kuntoon ja merkitsen tämän ratkaistuksi.