Ubuntu Suomen keskustelualueet

Ubuntun käyttö => Laitealue => Aiheen aloitti: HannuK - 25.01.21 - klo:22.05

Otsikko: Mikrofonin äänen säröytyminen videoneuvottelussa
Kirjoitti: HannuK - 25.01.21 - klo:22.05
Vaimo piti Zoom-neuvottelua omalla läppärillään, missä Ubuntu 16.04. Muuten homma toimi, mutta hänen äänensä puuroutui, eli muut eivät saaneet siitä selvää. Muiden ääni kyllä kuului selvästi. Itse olen käyttänyt eri videoneuvottelutekniikoita ongelmitta samalla läppärillä enkä keksinyt mitään syytä moiseen ongelmaan. Ainoa asia, mitä jäimme miettimään oli se, että vaimolla oli kokouksen ajan kädessä Huawei Band 4 aktiivisuusranneke. Sehän on bluetooth-yhteydessä puhelimeen, eli siinä on bluetooth koko ajan päällä. Läppärissä ei ollut bluetooth päällä ja se oli ethernetkaapelilla kytketty verkkoon. Siis olisiko tuo ranneke aiheuttaa mikrofonin toiminnan puuroutumisen? Seuraavassa neuvottelussa tarkistamme, että ranneke ei ole läppärin lähellä, varmuuden vuoksi.
Otsikko: Vs: Mikrofonin äänen säröytyminen videoneuvottelussa
Kirjoitti: Squirrel - 26.01.21 - klo:16.48
Tai sitten mikrofonin herkkyys säädetty liian herkäksi, vaimolla voi olla kuuluvampi ääni tai puhuu lähempää mikrofoniin tms.
Otsikko: Vs: Mikrofonin äänen säröytyminen videoneuvottelussa
Kirjoitti: Hajakenttä - 29.01.21 - klo:11.50
Ubuntu 16.04 kuten kysyjällä näyttäisi olevan, näyttää ääniasetukset Ubuntuvalikon hakusanalla ääni. Siinä on välilehti sisäänmenot. Se näyttää kaikkien mikrofonien äänitasot liukusäätimineen. Kun henkilö puhuu kokeeksi mikrofoniin siten, että se on normaalivoimakkuus ja mikki normaalilla paikallaan, saa säädetyksi liukusäätimen niin, ettei äänitaso paljoa pompi yli 100% tason. Sitten ei pitäisi säröytyä.

En usko tuohon teoriaan toisen laitteen aiheuttamasta hiriöstä bluetoothin takia, sittenkään, vaikka olisi bluetoothmikrofoni. Ne on sitä varten suunniteltu, että pysyvät toisistaan erillään.