Ubuntu Suomen keskustelualueet

Muut alueet => Yleistä keskustelua => Aiheen aloitti: Pendeli - 17.07.19 - klo:17.06

Otsikko: Reitittimen aktiviteettia
Kirjoitti: Pendeli - 17.07.19 - klo:17.06
Käytössä Huawein reititin B715.
Olen huomannut, että kun koneen sulkee, niin
normaalisti sammuminen kestää 2 - 3 minuuttia
silloin kun reititin on päällä.

Jos reitittimen sulkee erikseen ennen koneen
sammutusta, niin koneen sammuminen tapahtuu
10 - 20 sekunnissa.

Mitä siellä tapahtuu, raportoiko Huawei ennen
sulkemista kotiinsa  päivän tapahtumat?
Otsikko: Vs: Reitittimen aktiviteettia
Kirjoitti: juyli - 17.07.19 - klo:21.35
Mitä siellä tapahtuu, raportoiko Huawei ennen sulkemista kotiinsa  päivän tapahtumat?

Joopa joo... Tämähän on suurvaltapolitiikkaa - tavoitteena horjuttaa HuaWei:n asemaa laitevalmistajana - ja siinä on onnistuttu. Edes Nokia ei haluaisi osoitella sormellaan Kiinaa tukeakseen ko. väitteitä.
Kokeilepa käynnistää laitteistosi ilman nettiyhteyttä, ja selvitä sammuisiko järjestelmä silloin riittävän nopeasti.

Myös erilaisia nettiyhteyksien bittivirtaa tutkivia sovellutusohjelmia on käytettävissä
[aivan asian vierestä] , jos ei ole aivan varma, ovatko Amerikkalaiset koskaan käyneet kuun kamaralla [/aivan asian vierestä].

PS. Tavan käyttäjien yhteydet ovat palveluntarjoajamme palvelimien kautta, joilla on keinot ja välineet selvitellä yhteyksiämme
internettiin.

PPS. Aihe on alueella: 'Yleinen keskustelu', jossa voi kai aika vapaasti esittää henkilökohtaisia mielipiteitään.
Otsikko: Vs: Reitittimen aktiviteettia
Kirjoitti: Jere Sumell - 28.07.19 - klo:09.08
Huawein reitittimissä on vakoilulaitteita, se on ihan yleisesti tunnettu ja uutisoitu asia. Olihan hiljattain ihan valtamediassakin, että Googlekin lopettaa yhteistyön Huawein kanssa juuri sen takia, suurvalta-poliittinen kysymys tuo, kaikkien suurvaltojen tiedustelupalvelut ja sotilasinstituutit valvovat toisiaan. Mutta ei se nyt tavallisen netinkäyttäjän kannalta mikään huolenaihe mielestäni ole.

Tohon, mitä juyli vastasit, että palveluntarjaoajat seuraavat liikennettämme, niin Suomessa on sähköista liikennöintiä teleliikennettä ja yksityisyyden suojaa koskeva lainsäädäntö, että periaatteessa teleoperaattorit ei saa nuuskia tavallisten käyttäjien teleliikennetietoja, paitsi nythän laki on muutttunut, että poliisille viissiin on annettu laajemmat mahdollisuudet tutkia eisimerkiksi, kenen tahansa sähköposteja, jos on epäilty rikoksesta. Jos haluaa olla turvassa, ja pelkää teleoperaattorin vakoilua, ainahan voi hankkia VPN-yhteyden, ja maksaa pieni "suojelu"-raha tietoturvayhtiölle siitä, että teleliikenne-data ei näy ihan läpivaloilla tele-operaattorilla.

Olen kuullut tarinoita 2000-luvun alusta, kun eräällä työttömällä oli TE-keskuksen ATK-kurssilla kertoi tarinan, että oli teleoperaattori pistänyt netin poikki, kun sällillä oli vertaisverkosta tavaran sisään ja uloslataus maksimeilla 24/7. Nykyään on vähän vaikea teleoperaattorinkaan alkaa epäilemään ainakaan suuren tiedonsiirron volyymin ansiosta ketään, kun verkossa toimii kaikki suoratoistopalvelut, yms. joka vaatii paljon kaistaa paljon.
Otsikko: Vs: Reitittimen aktiviteettia
Kirjoitti: JaniAlander - 28.07.19 - klo:12.46
Ottaen nyt huomioon, että mm. Yhdysvalloissa tiedustelu ja teknologiasektori ovat tehneet vuosia yhteistyötä, niin eipä taida vaikkapa Ciscon:kaan laitteet olla yhtään sen yksityisyisempiä. Kysymys on lähinnä siitä, että kuka datat kerää.
Otsikko: Vs: Reitittimen aktiviteettia
Kirjoitti: Jere Sumell - 28.07.19 - klo:16.49
Ottaen nyt huomioon, että mm. Yhdysvalloissa tiedustelu ja teknologiasektori ovat tehneet vuosia yhteistyötä, niin eipä taida vaikkapa Ciscon:kaan laitteet olla yhtään sen yksityisyisempiä. Kysymys on lähinnä siitä, että kuka datat kerää.

Joo, ihan totta. Yhdysvalloissa mielestäni on sellainen jo säädetty ihan lainsäädännössä, että teknologiayhtiöt jakaa tietoa keskenään käyttäjistä, ja viimeistään WTC 9/11 -iskujen jälkeen kun jenkit alkoi panostamaan enemmän tiedustelutoiminnan kehittämiseen, niin varmaan valtiollekkin sitten tietoja luovutetaan.