Ubuntu Suomen keskustelualueet

Ubuntun käyttö => Pelit => Aiheen aloitti: facelift - 15.04.19 - klo:22.44

Otsikko: Baldurs Gate - Enhanced Edition - Ubuntu 18.04.2 LTS
Kirjoitti: facelift - 15.04.19 - klo:22.44
Hei, osaisiko joku neuvoa miten Baldurs Gate EE:n saisi asennettua toimimaan ubuntuun? DVD kiekoilla -pelidvd + soundtrack (x2) DVD't

Terveisin aloittelija;
- Janne
Otsikko: Vs: Baldurs Gate - Enhanced Edition - Ubuntu 18.04.2 LTS
Kirjoitti: facelift - 15.04.19 - klo:23.36
Yritin Windows10-läppäriinkin (netti asennuksella, koska läppärissä ei DVD-asemaa) asentaa, mutta sielläkin tuli ongelmia, tosin erillaisia: järjestelmä ei pystynyt asentamaan OpenAL-tiedostoa/ohjelmaa. Joten sormi on nyt suussa totaalisesti.

Ubuntun sovellusvalikoiman kautta kyllä osaan asentaa ohjelmia, mutta ei kyllä tuon pelin asentamiseen ubuntuun nyt taidot riitä. Jos jollakin olisi hiemankin valistuneenpia neuvoja(tai arvauksia) kyseisen pelin asentamisesta, niin neuvoja ottasin vastaan mielellään.

-Janne
Otsikko: Vs: Baldurs Gate - Enhanced Edition - Ubuntu 18.04.2 LTS
Kirjoitti: spark - 16.04.19 - klo:06.28
Kyllä sen pitäisi Winellä toimia.

https://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=application&iId=14807


Steamistä ja Gogista tuon pelin Linux versiot on myös saatavilla. Sinulla varmaan on tuon Steam key, kun on Steam installerikin, niin helpointa ja järkevintä asentaa se Steamillä

https://store.steampowered.com/app/228280/Baldurs_Gate_Enhanced_Edition/

https://www.gog.com/game/baldurs_gate_enhanced_edition

https://lutris.net/games/baldurs-gate-enhanced-edition/
Otsikko: Vs: Baldurs Gate - Enhanced Edition - Ubuntu 18.04.2 LTS
Kirjoitti: Tomin - 16.04.19 - klo:08.43
LinuxInstall.bin pitäisi varmaankin suorittaa. Jos ei lähde tuplaklikkaamalla päälle, niin voit kokeilla avata päätteen ja raahata sen siihen. Silloin siihen pitäisi tulla tuon tiedoston nimi polkuineen ja voit suorittaa sen painamalla enteriä paitsi tietenkin siinä tapauksessa ettei sille ole annettu suoritusoikeutta.
Otsikko: Vs: Baldurs Gate - Enhanced Edition - Ubuntu 18.04.2 LTS
Kirjoitti: facelift - 16.04.19 - klo:12.06
Ainakaan laahaamalla päätteeseen tuota LinuxInstall.bin -tiedostoa, ja entteriä painamalla ei kummempia tapahdu. Antaa virheilmoituksen, että:
"Tiedoston LinusInstall.bin avaaminen epäonnistui  Arkistotyyppi ei ole tuettu"

Ja asensin ubuntun sovellusvalikoimasta Wine'n. Ohjelma ei näyttäisi kännistysvän 'Käynnistä' -nappia painamalla. Tai ainakaan mitään ei näyttäisi tapahtuvan.

Yritin ubuntussa tuon pelifirman Beamdogin Client -ohjelmaakin (jolla latasin windowsiin tuon pelin) aukaista esim.pakettienhallinnalla siinä onnistumatta. Steam sivustoilla ei minulla ole käyttöoikeutta, kun ostin tuon pelin suoraan Beamdogilta, joten niistä ei lienee juuri apua.

Mutta sain windows10-läppärissä ainakin nyt käynnistymään tuon Baldurs Gaten. Asensin SoftFamous -sivuilta tuon OpenAL -ohjelman; ainakin peli lähti käyntiin, toimivuudesta en vielä muuta tiedä. Olisihan tuo ollut mukava saada pöytäkoneella ubuntussa toimimaan tuo peli, niin olisi ainakin ollut nuo uudet soundtrack-levyt käytettävissä, ja tietenkin isompi näyttö mitä vilkuilla, mutta eipä tässä katastrofia, jos läppärillä nyt pelittäisi tuo peli. Mutta pitää tätä vielä myöhemmin ihmetellä, jos onnistuisi saamaan toimimaan ykköskoneellakin tuon pelin.