Ubuntu Suomen keskustelualueet

Ubuntun käyttö => Vaihtoehtoiset työpöytäympäristöt => Aiheen aloitti: Sazoro - 11.04.19 - klo:13.40

Otsikko: Xubuntu ja yläpalkki(Ratkaistu)
Kirjoitti: Sazoro - 11.04.19 - klo:13.40
Xubuntu 18.4 ja haluaisn yläpalkin alas. Onko se mahdollista ja jos niin miten?
Otsikko: Vs: Xubuntu ja yläpalkki
Kirjoitti: Lepotila zZ - 11.04.19 - klo:13.54
Sen voi raahata haluamaansa reunaan tarttumalla paneelin vasemmassa reunassa olevaan "kahvasta". Tätä varten on tosin otettava paneelin asetuksista pois kohta "lukitse paneeli", jos se on ollut valittuna. (Kun hiiren oikealla näppäimellä painaa paneelin kohdalta ja valitsee aukeavasta valikosta alimmaisen kohdan "Paneeli" ja sen alivalikosta "Paneelin asetukset...".)
Otsikko: Vs: Xubuntu ja yläpalkki(Ratkaistu)
Kirjoitti: retu - 11.04.19 - klo:16.14
Sieltä paneelin asetuksista voi myös valita missä laidassa paneeli majailee, vai muistanko väärin?
Ok, näköjään ei siitenkään voi.  :-[
Otsikko: Vs: Xubuntu ja yläpalkki(Ratkaistu)
Kirjoitti: Hajakenttä - 12.04.19 - klo:12.01
Sieltä paneelin asetuksista voi myös valita missä laidassa paneeli majailee, vai muistanko väärin?
Ok, näköjään ei siitenkään voi.  :-[

Xubuntussa nimenomaan voi laittaa paneelin mihin laitaan vaan, ylä tai ala tai oikeaan tai vasempaan tai vaikka niihin kaikkiin pitkänä tai pätkänä paksuna tai ohuena. Samasta paneelien asetuksita se käy. Jos on vanhanlainen tietokone niin kannattaa laittaa pois päältä turhake kompsointi jotta selaimen skrollaus ei nypytä kun on monta läpinäkyvää paneelia, asetukset > ikkunontiohjelman viritys > komposoija > ruksi pois. Tosin ne paneelit eivät sitten enää ole läpikuultavia. Paneelit voi myös laittaa piiloutuviksi, jos on pienenlainen kuvaruutu.

Paneeliin saa asetettua sovelluskäynnistimiä helposti kun menun sovellusta klikkaa hiiren oikealla ja valitsee 'lisää paneeliin' ja antaa paneelin numeron. Ja on niitä muitakin keinoja.

Olen tottunut käyttämään kahta paneelia: yläreunassa olevan tilanteen asiat, kello, käynnissä olevat sovellukset, sää, ym.  ja vasemmassa reunassa yleisimpien sovellusten käynnistimet vähän samaan tapaan kuin Ubuntussa.