Ubuntu Suomen keskustelualueet

Ubuntun käyttö => Multimedia ja grafiikka => Aiheen aloitti: New_user - 08.12.18 - klo:11.51

Otsikko: Liian iso videotiedosto
Kirjoitti: New_user - 08.12.18 - klo:11.51
Hei

Pulma yksinkertainen, mutta miten paras tehdä? 5,8 gigatavun mp4, ja omistaja haluaisi videon tikulle. Kaksi vaihtoehtoa, splitata valmis tuotos poikki, jotta 4 gigan raja ei ylity, tai formatoida tikku tavalla, jota Windows- ja Mac-koneet hyvin ymmärtävät.

Jos katkaisu, niin millä komennolla niin, ettei tule uudelleenpakkausta enää ja/tai mihin tiedostojärjestelmään tikku?
Otsikko: Vs: Liian iso videotiedosto
Kirjoitti: kamara - 08.12.18 - klo:13.55
Laita suosiolla tikku ntfs:ksi tai exFat:ksi. En tosin ole varma kumpi toimii paremmin MAC:ssä, molemmat toiminneen Winukkapuolella.
Otsikko: Vs: Liian iso videotiedosto
Kirjoitti: SuperOscar - 08.12.18 - klo:19.00
Olen samaa mieltä kamaran kanssa, järkevintä on alustaa tikku mielekkääseen tiedostojärjestelmään.

Mutta jos sittenkin päätät pätkiä tiedoston, perusohjelma on split, joka aika todennäköisesti löytyy useimmista Linux-asennuksista.
Otsikko: Vs: Liian iso videotiedosto
Kirjoitti: Tomin - 08.12.18 - klo:19.23
Mutta jos sittenkin päätät pätkiä tiedoston, perusohjelma on split, joka aika todennäköisesti löytyy useimmista Linux-asennuksista.

Jotenkin luulen, että kysyjä kaipaisi tapaa, jolla videotiedoston voi pätkiä sopivan kokoisiin osiin niin, että ne voidaan toistaa erillisinä. Ffmpeg:n pitäisi osata se sopivilla argumenteilla ilman uutta muunnostakin. (https://superuser.com/questions/140899/ffmpeg-splitting-mp4-with-same-quality)

Mutta muuten kyllä itsekin kannatan järkevän tiedostojärjestelmän valintaa videotiedoston pätkimisen sijaan. Harmi etteivät nuo "vaihtoehtokäyttikset" tue oikein mitään niistä. ;)
Otsikko: Vs: Liian iso videotiedosto
Kirjoitti: New_user - 11.12.18 - klo:18.43
Kiitos vastaajille. Kun sitten katselin Ubuntu 16.04:n Levyt-ohjelmaa, niin päätin luoda tikulle GPT-partitiotaulun ja sen jälkeen sitten tikku NTFS:lle. Luulin tosin alunpitäen, että tuo GPT olisi itsessään myöskin käyttökelpoinen osio, mutta näinhän ei ollut. Sinne sitten upposivat videot kepeästi toiselle ystävälleni.

Alkuperäinen VHS-projekti on edennyt pikku hiljaa niin, että 24 nauhaa on käyty läpi, ja niiltä kertynyt yhteensä 34 kappaletta, yhteensä noin 60 gigatavua PAL 4:3 videota H.264 pakattuna aac 256 äänellä. Tavara alkuperäisine raakavideoineen 2 teran USB-levyllä ja myöskin varmuuskopioituna. Hommaa on ollut, mutta projektikaverilta saan taas sitten kompensaatiota muissa asioissa.