Ubuntu Suomen keskustelualueet

Ubuntun käyttö => Multimedia ja grafiikka => Aiheen aloitti: New_user - 11.07.18 - klo:12.04

Otsikko: Ääni säröilee oudosti
Kirjoitti: New_user - 11.07.18 - klo:12.04
HP Elitebook 840 G1, Ubuntu 16.04. Ääni säröilee omia aikoijaan kirjoittaessa nuotteja MuseScoreen, ja  jostain syystä sitten loppuu aikanaan jonkin ajan kuluttua. Ilmiötä en saa Win10 puolella, joten epäilen jotain softaongelmaa. Muistaakseni olisi särkenyt kerran videon kanssakin ennen Musescore 2.2.1 asennusta Totemilla. Tappelevatkohan siellä Alsa ja Pulseaudio tms.?
Mielenkiintoinen ilmiö, jota kokeilin juuri äsken kokeiltuani ensi videota, joka toistui puhtaasti, samoin ääni Audacityllä. Avasin sitten Ääniasetukset  > Kokeile ääntä > Front right > ääni säröinen. Sinne vasen kanava, ei säröä, takaisin oikeaan, ei säröä sielläkään! Outoa. Särö ei riipu siitä, toistaako kaiuttimilla vaiko kuulokkeilla, eikä äänenvoimakkuus vaikuta asiaan.
Otsikko: Vs: Ääni säröilee oudosti
Kirjoitti: JaniAlander - 12.07.18 - klo:00.31
Hmm mulla oli vanhassa T60:ssä säröilyongelmaa, se tosin ilmaantui lähinnä aina kun näyttöä päivitettiin eli oli jotenkin yhteydessä näytönohjaimeen. Voisi olla ehkä joku samantapainen ongelma siinä teikäläisenkin koneessa. Oma ongelma ratkesi jollain "nomodeset" kikalla.
Otsikko: Vs: Ääni säröilee oudosti [RATKAISTU]
Kirjoitti: New_user - 17.09.18 - klo:14.48
Äänen säröilyongelma sitten ratkesi, kun katselin Musescoren asetuksia. Siellä oli oletusaudiona Pulseaudio. Kun ruksasin Alsan päälle ongelmat katosivat. Tuo asetus teki sen, että useinkin Musescoren käytön kanssa tai heti sen jälkeen videoidenkin ääni säröili. Eli kuten alunperin arvailin umpimähkään, Pulseaudio ja Alsa ilmeisesti tappelivat keskenään, kumpi saa soittaa.

Tiedoksi siis muillekin. Musescore > Asetukset > IO-välilehti ja sieltä ALSA-audioon ruksi.
Otsikko: Vs: Ääni säröilee oudosti
Kirjoitti: Postimies - 18.09.18 - klo:00.56
Mediakoneessa aikoinaan poistin koko Pulseaudion. Ongelma  varmaan tulee jos useampi ohjelma haluaa käyttää samaa laitetta. Normi työpöytäkäytössä on parempi pistää äänet pulselle ja antaa sen miksata äänet ja lähettää ne alsalle. Nykyisin esim firefox osaa pistää ääntä vain pulselle ja tuki alsalle pudotettu pois.

Jos ääni tärkeä kokeilisin pistää pois kaikki muut ääntä käyttävät ohjelmat - työpöydän tehosteet, selain ym. ja tappaisin pulsen. Sitten ääni mahdollisuuksien mukaan suoraan alsalle ja mahdolliselle av-vahvistimelle digitaalisesti ilman resamplausta ym. muutoksia.