Ubuntu Suomen keskustelualueet

Ubuntun käyttö => Ubuntu tietokoneissa => Aiheen aloitti: Jaer - 30.06.17 - klo:18.06

Otsikko: Libre office => STENCIL-font
Kirjoitti: Jaer - 30.06.17 - klo:18.06

Lainaus
Levysapluunoissa tekstit kirjoitetaan AINA STENCIL-fonteilla joissa ei ole irtoavia osia. (voit valita ohjelmassa haluamasi fontin).

https://cat-laser.riimikko.fi/product_catalog.php?c=83


Kyse on kankaanpainannasta elikkäs olis tarkoitus tehdä kuva sapluuna johon tulee tekstiä.

Google haulla Stencil fontti löytyy, mutta olisi ihan mukavaa jos tämän fontin sais paketti varastosta.

Pakettivarastosta löytyy : snowdrop  plain text watermarking and watermark recovery

Mutta ei näyttänyt auttavan.

Onko ongelmaan ratkaisua?
Otsikko: Vs: Libre office => STENCIL-font
Kirjoitti: Jukki - 18.07.17 - klo:12.00
Snowdrop ei ole fontti vaan ohjelma jolla voi liittää vesileimoja tekstitiedostoihin.

Minkä tahansa ttf-fontin voi asentaa ubuntuun. Ubuntun ttf-paketteja voi asentaa synaptic-pakettienhallinnan kautta.

Googlen open source fontteja voi asentaa kätevällä Typecatcher-ohjelmalla, joka löytyy Ubuntun sovellusvalikoimasta. Itseä hämäsi että käynnistyspainike löytyy asennuksen jälkeen "Apuohjelmat"-valikosta eikä "Grafiikka"-valikosta.

Fonttien asennus kaikkiaan on minusta vielä hankalaa. Itse käytän Lubuntua,  joten vaikeus voi johtua vain puuttuvista työkaluista.

Itse piirtäisin kankaanpainantaan kaavion Incskape-vektoripiirto-ohjelmalla.
Otsikko: Vs: Libre office => STENCIL-font
Kirjoitti: snifi - 18.07.17 - klo:13.21
Näissä on varmaan työpöytäkohtaisia eroja, mutta tee kotihakemistoon uusi hakemisto ".fonts" jos ei sitä ennestään ole. Sinne tiputtelet kaikki ttf-tiedostot. Fonttien katseluun ja asentamiseen sopii esimerkiksi gnome-font-viewer eli fonttikatselin. Tiedostoselaimeen kun nyt avaat hakemiston ".fonts", niin hiiren kakkospainikkeella voit kuvakkeesta valita millä ohjelmalla avaat kirjasintiedoston. Piirto-ohjelmissa nämä asennetut kirjasimet sitten näkyvät automaattisesti. Muotit on varmasti paras tehdä juuri Inkscapella.
Otsikko: Vs: Libre office => STENCIL-font
Kirjoitti: Jukki - 19.07.17 - klo:16.36
Ei ollut ainakaan Lubuntussa ".fonts" kansiota. Tiedoksi muillekin... Sen voi luoda tiedostonhallinnassa, kun menee kotihakemistoon (esim. /home/jukki), Klikkaa "Näkymä" ja "Näytä piilotetut". sitten luo hiiren oikealla napilla uuden kansion ja nimeää sen ".fonts". Ihmettelen vähän miksei tuota ole jo oletuksena olemassa.

Tänks snifi. Taas opin.
Otsikko: Vs: Libre office => STENCIL-font
Kirjoitti: SuperOscar - 19.07.17 - klo:18.01
Ei ollut ainakaan Lubuntussa ".fonts" kansiota. Tiedoksi muillekin... […] Ihmettelen vähän miksei tuota ole jo oletuksena olemassa.

Varmaan koska se on käyttäjäkohtainen kansio. Oletusarvoisesti käytetään järjestelmänlaajuisia kansioita /usr/share/fonts (periaatteessa: järjestelmän tai jakelun mukana tulevat fontit) ja /usr/local/share/fonts (periaatteessa: koneen käyttäjän kaikkia käyttäjiä varten asentamat fontit). Itse yleensä asennan kaiken /usr/local-haaraan, joka usein on myös erillinen, asennuksen yli säilytettävä osio tai symlinkki johonkin asennuksen yli säilyvään kansioon.