Ubuntu Suomen keskustelualueet

Ubuntun käyttö => Asentaminen ja käyttöönotto => Aiheen aloitti: kaarimar80 - 26.07.15 - klo:12.54

Otsikko: win 8 asennus ei toimi enää
Kirjoitti: kaarimar80 - 26.07.15 - klo:12.54
Asensin ubuntu-14.04.2-desktop-amd64-finnishremix samsung np540u3c kannettavaan. Virheensä asensin sen oem laitteistopäivittäjä tilassa. ja se teki jotain muutoksia biossiin(Uefiin). ja loi jonknun osion biossiin kai ? Tulin toisiin ajatuksiin. tyhjensin kiintolevyn ja alustin gpt:ksi. nyt en pääse asentamaan windowsia. eli oletan että toi laitteistopäivittäjä tilassa asennus kirjoitti jotain biossiin Biossissa näkyy joku ubuntu ja siksi en toi Samsung ei päästä palauttamaan tehdasasetuksia, palautustikulta. Pääsen kyllä ohjelmaan sissään. ja siihen kohtaa jossa pitäisi paastä plauttamaan. mutta kun painan "palauta", niin se vaan palauttaa ikkunan samaan tilaan. jossa pääsee painamaan "palauta" Olisiko mitään vinkkejä, miten saisin palautettua/korjattua uefiin takaisin windows asetukset ? Kiitos.

Kokeiltu formatoida ntfs:säksi. sama ongelma jatkuu.

Täsmennystä. että kyseessä on siis Samsungin palautusohjelmalla tehty palautustikku. Joka on aiemmin toiminut.

Aiemmin ennen linux seikkailua, kun asensin samsung:in palautus toiminon kautta, se herjasi, että kovalevy mbr:ränä. sitten kun konvertoin sen gpt:ski silloin aiemmin asennus jatkoi kiltisti siitä. nyt ei jatka.

Otsikko: Vs: win 8 asennus ei toimi enää
Kirjoitti: jampales - 26.07.15 - klo:13.28
Ei taida wibdows oasata lukea gpt osioa.Alusta osio esim.gparted ohjelmalla ntfs muotoon niin win löytää sen.
Otsikko: Vs: win 8 asennus ei toimi enää
Kirjoitti: Tomin - 26.07.15 - klo:13.38
Windows osaa käyttää GPT:tä järjestelmälevyllä, mutta vain UEFI-tilassa käynnistettynä. Jos käynnistät BIOS-tilassa, niin pitää olla MBR.

https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/hardware/dn640535%28v=vs.85%29.aspx#gpt_faq_win7_boot