Ubuntu Suomen keskustelualueet

Ubuntun käyttö => Ohjelmointi, palvelimet ja muu edistyneempi käyttö => Aiheen aloitti: Seppo Jyrkinen - 26.05.14 - klo:15.48

Otsikko: Bluefish tuhoaa merkkausta
Kirjoitti: Seppo Jyrkinen - 26.05.14 - klo:15.48
Erittäin paha ongelma Bluefish ohjelmassa: html-tiedostoja tehdessä se hävittää satunnaisesti 1-2 merkkiä. Ilmiö esiintyy Ubuntu 14.04 & Bluefish 2.2.5 yhdistelmässä. Muita en ole kokeillut.

Ensimmäisen kerran se ilmeni viikko sitten ja tuhosi merkkijonon lopusta yhden merkin aina, kun tiedoston tallensi. Tämä ilmeni systemaattisesti ja pystyin todentamaan sen. Kun pitkähkö kappale oli jaettu kolmelle riville, merkkejä katosi rivin lopusta, mikäli siellä oli välilyönti. Sain hoidettua ongelman poistamalla ja asentamalla Bluefishin uudestaan.

Nyt ongelma tuli takaisin muutaman päivän käytön jälkeen ja ilmenee pahempana: merkkejä katoaa satunnaisesti enkä ainakaan ensihätään löytänyt niistä logiikkaa. Kuvan merkkijonosta katosi yksi merkki ja tyylipohjamerkinnästä heittomerkki ja sitä edeltävä merkki.

Tällaisena Bluefish on todella vaarallinen ja käyttökelvoton.
Otsikko: Vs: Bluefish tuhoaa merkkausta
Kirjoitti: lompolo - 27.05.14 - klo:01.01
Uudempi bluefish (2.26) Ubuntu 14.04:n voisi auttaa vian selvittämisessä.

https://launchpad.net/~klaus-vormweg/+archive/bluefish

Otsikko: Vs: Bluefish tuhoaa merkkausta
Kirjoitti: Seppo Jyrkinen - 27.05.14 - klo:18.45
Asensin uudestaan ja tänään on ollut siistinoloinen. Preferences'istä löytyi kruksattuna Strip trailing spaces on save. Hiemankuin Bluefish olisi toteuttanut tätä "ominaisuutta" liian innokkaasti.