Ubuntu Suomen keskustelualueet

Ubuntun käyttö => Ubuntu tietokoneissa => Aiheen aloitti: sepi666 - 08.01.14 - klo:17.06

Otsikko: [RATKAISTU] pystyykö siirtää järjestelmän uudelle kovalevylle
Kirjoitti: sepi666 - 08.01.14 - klo:17.06
vanhat kovalevyt 2kpl, ovat tulleet tiensä päähän, niin mikä olisi paras vaihtoehto siirtää niiden sisältö yhdelle uudelle levylle.
mulla on ne silleen hölmösti osioitu että toisella levyllä on windows ja toisella levyllä on ubuntu osio sekä ntfs osio.
Otsikko: Vs: pystyykö siirtää järjestelmän uudelle kovalevylle
Kirjoitti: Jakke77 - 08.01.14 - klo:18.06
tahdotko sen siirron ihan kaikkine ohjelmineen vaikko ihan pelkät tiedostot, tiestothan voit siirtää kun ensin asennat uudelle windowsin ja perään ubuntun. kun olet asennellut nuo uudelle kovolle niin käytä vanhoja kovoja vielä kiinni ja siirrä tavarat sieltä joko live-cd:n tai ubuntun avulla, ne kannattaa irrottaa siksi aikaa kun asennat uudet ettei tulee grubiin turhia käynnistys vaihtoehtoja

joku tällänenkin on olemassa, en ole koskaan kokeillut http://wiki.ubuntu-fi.org/usbimagewriter
Otsikko: Vs: pystyykö siirtää järjestelmän uudelle kovalevylle
Kirjoitti: qwertyy - 08.01.14 - klo:18.31
Jos tarkoitat, että saako suoraan jollain kloonausohjelmalla noin tehtyä, niin itse en ole ainakaan missään nähnyt sellaista toimintoa. Tosin melkoisen hankalasti tuo varmaankin onnistuisi esim. Acronis True Imagella. Tosin silloinkin kloonaus pitäisi tehdä monessa vaiheessa siten, että pienentäisi kloonauksen jälkeen osioita ja taas kloonaisi toiselta asemalta lisää osioita. Silloinkin joutuisi varmasti tekemään grubin uudelleen esim. boot-repairilla.

Suoraan sanottuna varmaankin helpoin tehdä uudet käyttis asennukset, mikäli niitä nyt ei aivan jäätäviä määriä ole kustomoitu omaan käyttöön.

*edit*
Jaa tuli mieleen. että tuossa Acroniksessa taitaakin näkyä ns. lähdepuolella kaikki asemat ja osiot samassa ruudussa. En varmaksi sano, mutta ehkä se jopa voisi onnistua sillä. Ei ole tullut koskaan moista tarvetta itsellä vielä vastaan.
Otsikko: Vs: pystyykö siirtää järjestelmän uudelle kovalevylle
Kirjoitti: sepi666 - 11.01.14 - klo:09.20
onnistui kovalevyn vaihto käyttämällä clonezilla työkalua, tuntuu toimivan ihan hyvin ja kone nopeutui hurjasti vanhaan bugiseen kovalevyyn verrattuna, tuli vähän grub ongelmia kun vähän järjestelin osioita uudelleen kun levykoko vaihtui
160g->1tb mutta sen sain korjattua asentamalla grubin uudestaan live tikulla.