Ubuntu Suomen keskustelualueet

Ubuntun käyttö => Multimedia ja grafiikka => Aiheen aloitti: Illu - 07.08.13 - klo:13.57

Otsikko: Digiboksilta televisioon usb-tikulla
Kirjoitti: Illu - 07.08.13 - klo:13.57
Tarve on saada digiboksin tallenteita muotoon, jonka televisio ymmärtää. Boksi on Maximumin 8000 T (hyvä peli) ja siirto PC:lle ei tuota murhetta. Tallenne on *.ts -muodossa, jota ProjectX ymmärtää. Kun on kyse Ylen ohjelmista saan vielä tekstitkin jotenkin mukaan, mutta kun nyt ovat kaupallisetkin kanavat ottaneet näemmä käyttöön digitaalisen tekstityksen, en sitten enää saakaan tekstejä irti. Televisiolle tarjoan tallenteen USB:llä ja telkku ymmärtää yleisimpiä tallennusmuotoja (kodekkeja ja säilöjäkö ovat?).

Kaupallisiin ProjectX tuottaa sen näköisiä tiedostoja ( m2v, mp2, sup, sup.IFO), että niistä saisi kai tehtyä DVD:n mutta minä haluan tallenteen USB:lle. Laadulla ei niin suurta väliä ole, en keräile elokuvia ja puutarhajaksotkin katson vain kerran. Ja pienelle USB -taskulevylle (tai tikulle) mahtuu paljon katsottavaa.

Mistä suunnasta nyt lähestyisin ko. ongelmaa? Päätteellä tehtävät operaatiot mielelläni kiertäisin, toki ellei muuta ole...
Otsikko: Vs: Digiboksilta televisioon usb-tikulla
Kirjoitti: kamara - 07.08.13 - klo:15.40
sup2vobsub-ohjelmalla saat tekstityksen matroxsaan.

Koodia: [Valitse]
./sup2vobsub -create ${file%.mpg} -delay 500 -decode -palette 3 2 1 0 -alpha 15 15 15 0
mkvmerge "${file%.mpg}.264" "${file}.ogg" "${file%.mpg}.idx" -o "${file%.mpg}.mkv"

Tällaisilla koodeillani itse muutan .su*-kuvatekstit omaan fileeseeni.

google varmaan kertoo, mistä löydät ton sup2vobsub-ohjelman.
Otsikko: Vs: Digiboksilta televisioon usb-tikulla
Kirjoitti: Illu - 07.08.13 - klo:16.24
Tuo sup2vobsub näemmä haulla löytyy, on vaan naapurijärjestelmään sopiva. Toimiiko tuo mkvmergen "${file%.mpg}.264" siten että sijoitan muutettavat tiedostot omaan kansioonsa ja päätteellä siirryn siihen kansioon ja vain annan tuon komentorimpsun? Ei siis tarvitse kirjoitella tiedostonimeä erikseen? Entä jos on useampi muunnettava samassa kansiossa?

Mkv muistaakseni kelpaa Finluxiini, muihin telkkuihini ei mutta niillä ei niin väliä olekaan.

Nyt olen taas mopoyhteyden ja -koneen varassa, joten koetilaisuus on parin päivän kuluttua.
Otsikko: Vs: Digiboksilta televisioon usb-tikulla
Kirjoitti: Illu - 09.08.13 - klo:21.32
Tuo mkvmerge ei oikein tuota tulosta, jota haen. Tekstit siis pitää saada kuvaan kiinni ja tuolla ne vain kääriytyvät nippuun jota telkkuni ei hanskaa. Oikein näppärä skripti on näemmä ilmestynyt: ts2mkv. Tekee automaattisesti homman käyttäen tarvittavia ohjelmia apunaan.
Otsikko: Vs: Digiboksilta televisioon usb-tikulla
Kirjoitti: Postimies - 17.08.13 - klo:13.22
Toimiiko tuo ts2mkv. Viimeksi kun koetin ts:ää pistää matroskaan sain projetcX:llä kamalat fontit YLE:n tallenteista.  Vaihtoehto on pistää PC HDMI-piuhalla televisioon kiinni. Tai hankkia Rasberry PI & lisenssi.
Otsikko: Vs: Digiboksilta televisioon usb-tikulla
Kirjoitti: Illu - 17.08.13 - klo:14.41
Ainakin mulla se toimii ja jopa kohtuullisen ripeästikin. Tekstityksen fontit ovat kamalat, mutta luettavissa, eikä ne dokumenteissä liikaa häiritse. Jossain taide-elokuvassa olisi toisin. Varmasti osaava voisi muuttaa skriptiin haluamansa fontin (minä en).

Jos olisin telkulle siirrettyjen tallenteiden pääkäyttäjä, voisin harkita jotain rautapuolen ratkaisua. Nyt on saatava aikaan menetelmä, joka toimii suoraan-laatikosta. Pääkäyttäjä saa käteensä USB-tallenteen, jonka tuikkaa kiinni telkkuun, joka avaa tarvittavan valikon katselun aloittamiseksi.
Otsikko: Vs: Digiboksilta televisioon usb-tikulla
Kirjoitti: Postimies - 17.08.13 - klo:14.57
Tekstityksen saanee paremmaksi jos muuttaa projetcX:n väriprofiileja. Vaatii kyllä projetcX kääntämisen ja pienen muokkaamisen. Kunnollista ratkaisua tuohon ei taida olla. Yksi ratkaisu on käyttää tekstiTV:n tekstejä. Ne vaan ei taida olla ihan kohdallaan...
Otsikko: Vs: Digiboksilta televisioon usb-tikulla
Kirjoitti: Illu - 17.08.13 - klo:19.02
Avidemuxilla saa Ylen Tiresias-fontin käyttöön, mutta kun se teksti pitäisi saada liimattua siihen kuvaan. Sinällään Avidemuxilla muuttaminen ei tuo mitään lisää tässä tapauksessa, muut kodin mediatoistimet ymmärtävät *.ts -muotoa suoraan. Mutta se mökkitelkku...

Mukava huomio oli kiinalaisen androidtabletin kyky näyttää digiboksin tallenteita sellaisenaan.
Otsikko: Vs: Digiboksilta televisioon usb-tikulla
Kirjoitti: Postimies - 18.08.13 - klo:00.27
ffmpeg ja vlc osaa muuntaa myös noita TS-tallenteita. Muistaakseni tekstit sai myös kuvaan liimattua.