Ubuntu Suomen keskustelualueet

Muut alueet => Yleistä keskustelua => Aiheen aloitti: rob - 12.07.13 - klo:12.04

Otsikko: NSA vakoilu
Kirjoitti: rob - 12.07.13 - klo:12.04
http://www.digitoday.fi/tietoturva/2013/07/10/nsan-kadenjalki-myos-androidin-ja-linuxin-ytimessa/20139595/66 aika karua luettavaa. Luullut aina että linux avoimuutensa takia olisi säästynyt tuollaiselta.
Otsikko: Vs: NSA vakoilu
Kirjoitti: Jakke77 - 12.07.13 - klo:13.04
eikö toi selinux oo ihan poistettavissa, ainakaan mintissä se ei ole oletuksena asennettuna...liekkö sitten kyse samasta paketista, niin ja jos foliohattu alkoi kiristämään niin en tiedä mitä paketin poistaminen tekee koneellesi jos se on asennettuna
Otsikko: Vs: NSA vakoilu
Kirjoitti: JaniAlander - 12.07.13 - klo:14.11
NSA:lla on itse asiassa kaksoisrooli Yhdysvalloissa, toisaalta tiedustelu, toisaalta mm. julkisten laitosten tietoturvasta vastaaminen, asia jossa heillä on ihan kohtuullinen osaamistaso. En välttämättä vetäisi foliopipoa kovin tiukalle päähän, tuon selinuxin takia...
Otsikko: Vs: NSA vakoilu
Kirjoitti: arcturus - 12.07.13 - klo:22.39
http://forums.fedoraforum.org/archive/index.php/t-171053.html

Aika vanha aihe, onhan tästä ollut 2000-luvulla jo ajat sitten foliohattuteorioita.

New world order, pax americana. Minkäs teet.  ???
Otsikko: Vs: NSA vakoilu
Kirjoitti: Tomin - 13.07.13 - klo:11.25
Vaikka SELinuxin koodi on NSA:n käsialaa alun perin, niin silti sekin koodi menee useamman ihmisen läpi ennen päätymistä ytimeen. Lisäksi se on varmasti tarkistettu moneen kertaan juuri tuollaisten epäilyjen takia ja siten on todennäköisempää, että NSA:lla on oma takaovi jossain muualla.

Ubuntussa ei ole käytössä SELinuxia. Käytössä on kyllä AppArmor, mutta se ei tee tarkalleen ihan samaa asiaa. SELinux löytyy ainakin Red Hat Enterprise Linuxista ja Fedorasta ja tietenkin se voi asentaa jokaiseen jakeluun.
http://en.wikipedia.org/wiki/Security-Enhanced_Linux
http://en.wikipedia.org/wiki/AppArmor

https://wiki.ubuntu.com/SELinux
https://wiki.ubuntu.com/AppArmor
Otsikko: Vs: NSA vakoilu
Kirjoitti: roikale - 14.07.13 - klo:14.22
Monet ihmiset vähättelevät tätä NSA-tapausta. Ajattelevat että "vain niillä on pelättävää joilla on jotain salattavaa". Mutta näin ei välttämättä ole. Ihmisten urkkiminen on vakava demokratian ja vapauden vastainen hanke. Sillä on myös se seuraus että ihmisten sananvapaus joutuu tavalla tai toisella kyseenalaiseksi. Mm. itsesensuuri alkaa kukoistaa kuten Suomessa surullisenkuuluisalla 1970-luvulla.

PS. kaikista Linux-jakeluista (suosituimmista) lienee Android ja Ubuntu eniten vaarassa. Canonicalin eettisyyteen ei kannattaisi kovinkaan paljon luottaa. Yhtiö pyrkii jo nyt tarpeettoman paljon keräämään kaikenlaista tietoa käyttäjän koneelta - syy miksi monet ovat siirtyneet muihin Linux-jakeluihin.