Ubuntu Suomen keskustelualueet

Muut alueet => Yleistä keskustelua => Aiheen aloitti: Tomin - 18.02.13 - klo:15.42

Otsikko: Kansalaisaloite: Järkeä tekijänoikeuslakiin
Kirjoitti: Tomin - 18.02.13 - klo:15.42
Tästä ei olekaan ollut puhetta täällä. Eli kansalaisaloite.fissä on "Järkeä tekijänoikeuslakiin" nimellä oleva aloite, jossa on monia hyviä muutosehdotuksia tekijänoikeuslain parantamiseksi. Se ei yritä laillistaa piratismia, vaan tehdä tekijänoikeuslain järkevämmäksi sekä tuottajan että kuluttajan kannalta.

Lainaus käyttäjältä: kansalaisaloite.fi
ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

Esityksen pääasiallinen tavoite on korjata voimassa olevan lainsäädännön ylilyönnit verkkovalvonnan ja vahingonkorvausten osalta. Esityksen tarkoitus ei ole muuttaa tekijänoikeuksien alaisen sisällön lataamista lailliseksi, vaan tehdä yksittäisten ihmisten tekijänoikeuksin suojatun sisällön lataamisesta rangaistavaa tekijänoikeusrikkomuksena. Vakavampi tekomuoto, tekijänoikeusrikos, mahdollistaa kotietsinnät, takavarikot ja suuret vahingonkorvaukset. Tekijänoikeusrikoksista tuomittaisiin edelleen kaupalliseen tai laajamittaiseen tekijänoikeuksin suojatun sisällön jakamiseen syyllistyneet.

Toissijaisesti esitys pyrkii parantamaan artistien ja muiden sisällöntuottajien asemaa sekä uusien verkkoteknologiaan perustuvien palveluiden kehittämistä.

Ehdotuksen tärkein vaikutus on kansalaisten ja artistien välisen vastakkainasettelun purkaminen ja rakentavan keskustelun herättäminen tekijänoikeuslainsäädännön jatkokehittämisestä.
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/70
Aloitteen sivusto: http://49999.org/

Aloite on nyt (18.2.2013) kerännyt reilut 16 000 nimeä, mutta tarvitsee vielä lisää sillä vasta yli 50 000 nimeä keränneet luvataan käsitellä. Eli jos tuo vaikuttaa järkevältä, niin nimeä sinne sitten vaan. Edellyttää äänioikeutta ja verkkopankkitunnuksia tunnistautumiseen.

Lainaus käyttäjältä: kansalaisaloite.fi
Kansalaisaloite.fi on oikeusministeriön ylläpitämä ja tuottama verkkopalvelu.
Otsikko: Vs: Kansalaisaloite: Järkeä tekijänoikeuslakiin
Kirjoitti: Tomin - 18.07.13 - klo:18.31
Jatkanpa tähän. 41 000 nimeä näkyy nyt olevan ja aloitteen määräaika menee umpeen ensi viikolla.

http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikkeli.cfm/2013/07/15/jarkea_tekijanoikeuslakiin_-aloite_kaipaa_viela_kannattajia_-_viikko_aikaa_allekirjoittaa (http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikkeli.cfm/2013/07/15/jarkea_tekijanoikeuslakiin_-aloite_kaipaa_viela_kannattajia_-_viikko_aikaa_allekirjoittaa)
http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikkeli.cfm/2013/07/18/hs_taiteilijat_eivat_rinnastaisi_piratismia_pahoinpitelyyn
 (http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikkeli.cfm/2013/07/18/hs_taiteilijat_eivat_rinnastaisi_piratismia_pahoinpitelyyn)

Mielenkiintoista tuossa aloitteessa oli ainakin tuo TV Kaista -tyyppisten palvelujen laillistaminen.