Ubuntu Suomen keskustelualueet

Ubuntun käyttö => Ohjelmointi, palvelimet ja muu edistyneempi käyttö => Aiheen aloitti: Sami Lehtinen - 10.11.12 - klo:15.33

Otsikko: CLOCK-Pro cache implementointi Pythonilla (Parempi kuin LRU/MFU)
Kirjoitti: Sami Lehtinen - 10.11.12 - klo:15.33
Innostuin tuosta monesti jauhamastani välimuistituksesta  sen verran, että ajattelin tehdä CLOCK-Pro cache algoritmiin perustuvan Python kirjaston välimuistia tarvitseville tahoille. PyClockPro (https://bitbucket.org/SamiLehtinen/pyclockpro) projekti löytyy täältä ja toivon mukaan myös kohta sourcet, kun saan ne sille tasolle että voin hyväksyä niiden julkaisemisen. Projekti on MIT lisenssillä, joten kaikki saa käytellä sitä vapaasti.

Kunhan source on julkaistu, niin voidaan sitten keskustella tehtävistä parannuksista. Projektin etusivulta löytyy suoraan speksit jos joku on asian suhteen utelias.

Olen aikaisemmin tehnyt ARC ja CAR cachet Pythonille decorator ja dictionary interfaceilla, mutta noilla on kurjasti IBM:n patentti, joten en ole niitä muissa projekteissa voinut oikein hyödyntää.

Samoin aikaisemmissa implementaatioissa mulla ei ole ollut writeback ominaisuutta, joka on kuitenkin aikalailla tärkeä feature varsinkin jos cachea käytetään mm. tietokannan fronttina.
Otsikko: Vs: CLOCK-Pro cache implementointi Pythonilla (Parempi kuin LRU/MFU)
Kirjoitti: Sami Lehtinen - 03.03.13 - klo:12.40
Tulipahan sitten viimeisteltyä tuokin vihdoinkin. Sourcet löytyy täältä.

https://bitbucket.org/SamiLehtinen/pyclockpro

Palautetta saa antaa ja oikeastaan syvällinen keskustelu aiheesta olisi oikein toivottavaa.

Joten, näkemyksiä, kommentteja jne, antaa tulla.

Käytännössä kyseessä on siis LIRS approksimaatio.