Ubuntu Suomen keskustelualueet

Muut alueet => Muut käyttöjärjestelmät ja Linux-jakelut => Aiheen aloitti: welmar - 30.07.12 - klo:17.45

Otsikko: Chromium ja flash
Kirjoitti: welmar - 30.07.12 - klo:17.45
Flashin tukeminen linuxille piti loppua 11.2.202.236 versioon mutta itselläni on Chromiumissa, ei siis Chromessa flashin versio 11.3.31.208 Chromiumissa ei pitäisi olla Chromen tapaan googlen integroitua flashiä ja äitini koneessa jossa  on minttu9 flash on pysynyt chromiumissa 11.2 versiossa. Käyttisenä itselläni on Chakra ja Chromium on bundle eli onko tässä Chakra projecti asialla vai Google? Ainakin flash päivittyy eikä tarvinnut vaihtaa Chromiumista Chromeen, vaikka eipä sekään olisi maailmaa kaatanut. Firefoxissa flash on 11.2.202.236 ja rekongissa tai yleesäkään chakraan en ole asentanut flashiä ollenkaan. Kätevää sinänsä jos flashin kanssa on ongelmia niin vaihtaa vain selainta niin käytössä on toinen versio tai halutessa vaikka gnash. Näyttää myös siltä että minulla on uudempi flash mitä adobe lupaa sivuiltaan?
EDIT: Chakran toimesta tämä näyttää tulevan tai tarkemmin CCR:n http://chakra-linux.org/ccr/packages.php?ID=3857 Tuolta sivulta löytyy tervapallo ja PKGBUIL joten ainakin Archin pitäisi olla suht helppo asentaa uusin flash, jos joku osaa paremmin sen vois ehkä saada käänneettyä myös muille jakeluille. Itse en niin hyvin tiedä mutta ei kai sen pitäisi ihan mahdotonta olla.
Otsikko: Vs: Chromium ja flash
Kirjoitti: oobetimer - 30.07.12 - klo:23.11
Lieneekö tuolla suurtakaan merkitystä? Aboben sekoilut Flashinsa kanssa ovat aiheuttaneet ongelmia varsinkin windows-käyttäjille, jossa nämä ns. uudet turvajutut ovat saaneet prossut punaisiksi, ja myös omien testieni mukaan linuxeissa oleva FlashPlayer on toiminut vähintään yhtä hyvin tai paremmin kuin windowseissa oleva FlashPlayer.
Otsikko: Vs: Chromium ja flash
Kirjoitti: welmar - 30.07.12 - klo:23.41
Eipä tolla varmaankaan niin paljon käytännön merkitystä ole.  Mielenkiinnosta haluaisin tietää toimisiko tuolla flashillä jos sen asentaisi Archin yuotube videot firefoxilla vai onko se jotenkin sidottu chromiumiin. Itsellänihän ei ole chromiumia eikä flashiä asennettuna, vaan chromium on bundlena. Enkä meinaa kumpaakaa asentaa vaan pidän pidän mieluimmin chakran sellaisena kun  tarkoitettukin, eli niin KDE järjestelmänä kuin olla voi. Voisin kyllä huomenna kokeilla asentaa ulkoisellelevylle bridge-linuxin ja kokeilla siihen.
Otsikko: Vs: Chromium ja flash
Kirjoitti: mrl586 - 04.08.12 - klo:05.23
Chromen Flashin saa asennettua (http://ubuntuforums.org/showpost.php?p=12072504&postcount=13) myös Chromiumiin.
Otsikko: Vs: Chromium ja flash
Kirjoitti: roikale - 07.08.12 - klo:12.07
En ole tämän vuoden uusissa distroissa turvautunut enää Adoben Flashiin ja ainakin Ubuntussa ja Mintissä mukana tulleiden selainten flash-plugin (shockwave flash 11.0 r1) on toiminut vallan hyvin.