Ubuntu Suomen keskustelualueet

Muut alueet => Yleistä keskustelua => Aiheen aloitti: vtp - 24.11.11 - klo:07.24

Otsikko: Värinhallinta ja Spyder3 Express
Kirjoitti: vtp - 24.11.11 - klo:07.24
Tervehdys! Valokuvausta kun tulee harrastettua, niin laitoinpa tilaten tuollaisen värikalibrointilaitteen. Mitä nyt lueskelin asiasta, niin pitäisi olla hyvin tuettuna Linuxissa. Ainakin argyll tukee sitä. Kuulemma kuitenkin valmistaja suhtautuu vihamielisesti Linux-käytöön: http://www.argyllcms.com/doc/instruments.html#spyd3 (http://www.argyllcms.com/doc/instruments.html#spyd3) No, siinähän suhtautuu... Ainakin Express-mallissa on mukana win-ohjelma, jonka voi aktivoida vaan yhteen koneeseen. Riemuun on todellakin aihetta, mikäli argyll osoittautuu hyväksi - sillä kun ei ole tällaisia rajoituksia ja rauta ei tiedä, missä sitä käytetään  ;D Valmistaja haistakoon homeen suljettuine ohjelmineen!

Ubuntu/Mint ovat osoittautuneet hyvin toimiviksi käyttöjärjestelmiksi kuvankäsittelyä ajatellen. Kehitys on ollut viime vuosina valtavaa. Kun aloin noita kuvankäsittelyjuttuja tosissaan tutkailemaan, niin yllättäen löytyi erittäin yksinkertainen ja toimiva värinhallinta: gnome-color-manager. Tuon kun keksin asentaa, niin homma ei voisi enää yksinkertaisemmin toimia. Klikataan laitetta ja liitetään siihen toimiva icc/icm-profiili. Lisäksi tässä on vielä jonkun asteinen kalibrointimahdollisuuskin. Tämän linkin mukaan kalibrointilaitteen asennus pitäisi olla todellakin Plug&Play :D http://www.jariharjula.com/2011/05/ubuntu-spyder-ja-nayton-kalibrointi.html (http://www.jariharjula.com/2011/05/ubuntu-spyder-ja-nayton-kalibrointi.html)

Lisäherkkuna on, että ainakin yksi kotimainen nettilabra tarjoaa käytettäväksi heidän tulostimen profiilinsa, joten gimpissä saa konvertoitua kuvan siihen muotoon ennen lähetystä. Nyt siis voisin lopputuloksena odottaa, että saisin kohtuudella samannäköistä tavaraa postilaatikkoon, mitä näytöllä on. Tietysti paprerin ja näytön ero pitää huomioida, joten ei ihan samanlaiseen tulokseen päästä.