Ubuntu Suomen keskustelualueet

Muut alueet => Yleistä keskustelua => Aiheen aloitti: Sorkkarauta - 17.10.11 - klo:23.59

Otsikko: Hieno maa
Kirjoitti: Sorkkarauta - 17.10.11 - klo:23.59
Tämä on offtopcia, mutta koska täällä saa jakaa mielipiteitään tässä osiossa niin tehdään sitten.

Minusta Saksa on hieno maa. Täällä on elintarvikkeet halpoja, autot ovat halpoja ja niillä saa ajaa halutessaa kovaa autobahnilla. Arkkitehtuuri on kaunista, vanhoja taloja ei pureta vaan ne kunnostetaan modernien vaatimusten tarpeisiin. Julkinen liikenne on kunnossa, vaikka paikkakunta ei olisikaan metropoli - toki täytyy sanoa että tämä porukka tykkää autoista hyvistä tieliikenneyhteyksistä. Lisäksi kuningas jalkapallo on arvossaan, jopa divaritason pelit keräävät valtavasti yleisöä. Nyansseja yhtä kaikki, mutta kyllä täällä kiva olla - eikä pelkästään edellä mainituista, ehkä vähän pinnallista syistä johtuen.

Mielellään kysyinkin, että mistä maasta sinä pidät ja miksi?
Otsikko: Vs: Hieno maa
Kirjoitti: Dost - 19.10.11 - klo:10.10
Suomi. Koska tuntuu turvalliselta.
Otsikko: Vs: Hieno maa
Kirjoitti: matt1 - 19.10.11 - klo:11.50
Se on vähän niinkuin kysyisi että mitkä on hyvät vanhemmat...useimmat sanoo että omat. Niin minäkin, ja Suomi on ihan objektiivisillakin mittareilla aika onnistunut maa.

Pidän myös muista pohjoismaista (etenkin napapiirin pohjoispuolella), Espanjasta ja Afrikan muutamasta maasta...

Mutta kyllähän eväät on aika ohuet lähteä maita paremmuusjärjestykseen pistämään.
Otsikko: Vs: Hieno maa
Kirjoitti: Bularthip - 21.10.11 - klo:03.54
Koska vielä ollaan nuoria ja en ole ulkomailla kerennyt käydä, täytyy vastata että Suomi. Toki mielipide voi muuttua muiden maiden osalta kunhan pääsee matkustelemaan, mutta kotimaa on kotimaa :)
Otsikko: Vs: Hieno maa
Kirjoitti: ajaaskel - 21.10.11 - klo:09.55
On varmaan moniakin maita joilla on omat hyvät puolensa, riippuen mitä asiaa painottaa.  Päivittäiset asiat vain sitovat jossain määrin tänne Suomeen.  
Jos palelet Suomessa niin ilmaston puolesta riittävän lämmin on Thaimaa, isoin ilmaston vaihtelu on sataako vai paistaako mutta koskaan ei ole kylmää. Muutenkin tuolla on mukavaa ja uimavesi lämmintä.  Ruoka on halpaa ja (oman makuni mukaan) erittäin maistuvaa mutta ne autot ovat (etenkin tuonti sellaiset) ovat kalliita sielläkin.  
Jos pidät autoilusta niin Saudi Arabia on edullinen paikka sinulle. Ja turvallinen vaikka Suomessa usein kuvitellaan muuta. Rangaistukset ovat siinä maassa mitoitettu lopettamaan rikollisuuden ja se näkyi kaduillakin, ei tullut yöaikaankaan mitkään örisijät uhkailemaan ja nuoret joukolla rosvoamaan niin kuin Suomessa. Heittivät jotkut kaverit siellä huulta että "meillä ryöstäjät pyritään pitämään vankilan sisäpuolella, teillä taas vankilan ulkopuolella kulujen säästämiseksi". Enpä tuohon voinut lisätä mitään. Muistan kauan sitten kun saudit valittivat "hirvittävästä" bensan hinnan korotuksesta, hinta oli juuri kaksinkertaistunut.  Kävin tankkaamassa auton, se kallis hinta oli 10 nykyistä senttiä litralta (siihen aikaan 60 suomen penniä).   Ei ihme että isot moottorit olivat yleisiä ja MB600 sekä isot amerikkalaiset (Chevrolet) olivat suosittu "Meridien" Al Khobar hotellin pysäköintialueella.   Jos haluat vaimosikin autoilevan niin parempi valinta on sitten naapurivaltio UAE (Dubai, Abu Dhabi).

Suomi: No kyllä täällä viihtyy kesäaikaan mutta se metri lunta talvella, kylmyys ja aina vapaana rähinöivät rikolliset kaduilla ... voisin asua jälleen jossain muualla jos voisin.    :)
Ei aina se maakaan mutta ne asukkaat.
    
Otsikko: Vs: Hieno maa
Kirjoitti: HMi - 21.10.11 - klo:11.15
Maaseutu on hienoin maa, valtiolla ei ole juurikaan väliä.
Otsikko: Vs: Hieno maa
Kirjoitti: Jtkone - 21.10.11 - klo:16.50
Koti on siellä missä sydän on :)
Sorkkarauta: Muutitkos Saksaan pysyvästi vai onko vain pitempi reissu?