Ubuntu Suomen keskustelualueet

Ubuntun käyttö => Pelit => Aiheen aloitti: Exitium - 13.09.11 - klo:22.14

Otsikko: Xonotic - Laadukkain vapaa FPS-peli
Kirjoitti: Exitium - 13.09.11 - klo:22.14
Kyseisestä pelistä on jo yksi aihe olemassa, mutta se käsittelee niin paljon sen kehitykseen ja syntyyn liittyviä vivahteita, niin päätin tehdä kokonaan uuden aiheen tälle valmiille pelille. :) Vanha aihe löytyy siis täältä: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=32758.0

Xonotic on siis GPL-lisenssillä julkaistu FPS-peli, joka on luonnollisesti saatavilla Linuxille. Peli on kehitetty Nexuizin pohjalta, ja tästä löytyy enemmän informaatiota aikaisemmin linkkaamastani linkistä. Se on pelityylillesti saanut voimakkaita vaikutteita Quakesta ja Unreal Tournamentista, mutta Xonoticin edeltäjä Nexuiz on kuitenkin näitä ensimmäisiä GPL-lisenssillä varustetuista "sinkohipoista", joten taas yhdesta Quakemaisesta pelistä ei ole kyse, vaan nimenomaisesti monet muut pelit seuraavat Nexuizin (ja Xonoticin) jalanjäljissä.

Sitte lainataan hieman Wikipediaa, sillä en jaksa kirjoittaa samaa tekstiä uusin sanoin:
Lainaus
Pelin perusideana on suorittaa senhetkisen pelimuodon (16 erilaista) määrittelemä tehtävä siten, että oma joukkue tai pelaaja itse voittaa. Tehtävät suoritetaan pitkälti siten, että ammutaan vastapuolen pelaajia kentältä kerätyillä futuristisilla aseilla (18 erilaista) ja sitä kautta saavuttamaan voitto määritellyssä pelimuodossa, esimerkiksi ryöstää vastustajajoukkueen lippu (Capture the Flag - Lipunryöstö). Mekaanisesti peli on hyvin nopeatempoinen, sillä pelaajat voivat liikkua todella suurilla nopeuksilla, hyppiä erittäin korkeita hyppyjä ja aseet ovat nopeita ja tehokkaita. Muista saman genren peleistä poiketen Xonoticissa on keskitytty voimakkaammin liikkumiseen ja aseiden käyttämisen taitoon. Pelifysiikat ovat luotu siten, että niiden täydellinen omaksuminen ja mahdollisimman sulava ja nopea liikkuminen vaatii taitoa ja aseissa on monia pieniä taktisia elementtejä, joita osaava pelaaja voi käyttää hyödyksi. Peli on tarkoitettu ensisijaisesti moninpeliksi internetin välityksellä, mutta yksinpeli on mahdollista tietokoneohjattuja vastustajia vastaan.

Grafiikan osalta peli sijoittuu avaruusaiheiseen teemaan. Kentät sijoittuvat eri planeetoille ja hahmot ovat tyypillisiä scifi-aihepiiristä. Suunnittelussa ollaan otettu paljon vaikutteita esimerkiksi Halo-pelisarjasta ja lukemattomista muista vastaavista aiheista, johon kuuluvat alienit sekä edistynyt teknologia. Hienostuneen teknologian rinnalle ollaan otettu mukaan myös tiettyä brutaalisuutta, joka sopii pelin nopeatempoiseen tyyliin - esimerkiksi pelaajan kuollessa hahmo saattaa räjähtää kappaleiksi. Graafiselta tasoltaan peli edustaa kehittyneintä yhteisön voimin rakennettua peliä, ja kehittäjät luokittelevat graafiikan tason olevan noin vuoden 2007 kaupallisten pelien tasolla.

Lisää informaatiota sitten Wikipediassa: http://fi.wikipedia.org/wiki/Xonotic

Peli on tällä hetkellä vasta versionumerossa 0.5, eli kehitys on vieläkin kesken. Se on kuitenkin nyt jo pelattava, ja siitä voi nauttia nykyisessä muodossaan päivittäin. 1.0:aan on tulossa kuitenkin hyvin paljon radikaaleja muutoksia ja lisää tavaraa, että pelin kehittymistäkin on mielenkiintoista seurata. Kehittäjät yksinkertaisesti haluavat, että kyseessä on "paras kaltaisensa peli". Se koettaa kilpailla kaupallisten julkaisujen kanssa laadussa, mutta kuitenkin pyrkii olemaan aina ja lopullisesti vapaa ohjelma.

Tässä pieni maistiainen grafiikan erosta entiseen Neuixziin (toukokuu 2011 kehitysversiosta):
(http://ompldr.org/tOG1xeA) (http://ompldr.org/vOG1xeA)

Peli on luonnollisesti ilmainen, ja jos kiinnostus heräsi, niin suosittelen lataamaan sen saman tien osoitteesta

http://xonotic.org

KATSO TRAILERI TÄSTÄ (http://www.youtube.com/watch?v=9Zsp1ahGgWE)

Edit: Promokuvia:

(http://www.abload.de/img/xonotic-wallpaper2_thutpbi.png) (http://www.abload.de/img/xonotic-wallpaper24o3e.png) (http://www.abload.de/img/xonotic-wallpaper3_thuipeu.png) (http://www.abload.de/img/xonotic-wallpaper3zon0.png) (http://www.abload.de/img/xonotic-wallpaper4_thufov5.png) (http://www.abload.de/img/xonotic-wallpaper45pde.png)(http://www.abload.de/img/xonotic-wallpaper5_thuqq1e.png) (http://www.abload.de/img/xonotic-wallpaper5wrvs.png) (http://www.abload.de/img/comp30-01-48-07_thumbnrpdy.png) (http://www.abload.de/img/comp30-01-48-071okw.png) (http://www.abload.de/img/xonotic-wallpaper6_thu5oh9.png) (http://www.abload.de/img/xonotic-wallpaper61q2h.png)(http://www.abload.de/img/xonotic-wallpaper7_thu5pec.png) (http://www.abload.de/img/xonotic-wallpaper7zosy.png) (http://www.abload.de/img/xonotic-wallpaper1_thutp4k.png) (http://www.abload.de/img/xonotic-wallpaper17rrw.png) (http://www.abload.de/img/xonotic-wallpaper8_thujpgl.png) (http://www.abload.de/img/xonotic-wallpaper8graa.png)
Otsikko: Vs: Xonotic - Laadukkain vapaa FPS-peli
Kirjoitti: Tomin - 15.09.11 - klo:19.05
Hienoja uudistuksiahan tuossa näyttää olevan. Pelasin harjoitukset jonnekin 14:sta asti ja sitten en meinannut päästä sitä läpi niin huijasin itseni eteenpäin ja siitä olen pelannut muutaman. Voisi kokeilla pelata verkossa jossain vaiheessa.

Pystyykö tässä vieläkään vaihtamaan ikkunaa? Pelaisin mielelläni kokoruudussa, mutta pitäs saada kirjoitettua Skypeenkin. Tai onko tukea suunniteltu? Voisiko sitä ehdottaa.
Otsikko: Vs: Xonotic - Laadukkain vapaa FPS-peli
Kirjoitti: Exitium - 16.09.11 - klo:10.18
Pystyykö tässä vieläkään vaihtamaan ikkunaa? Pelaisin mielelläni kokoruudussa, mutta pitäs saada kirjoitettua Skypeenkin. Tai onko tukea suunniteltu? Voisiko sitä ehdottaa.

Se johtuu pohjalla olevasta id Techista, mihin DarkPlaces perustuu. Niissä on aina tämä "ongelma" että ikkunaa ei voi vaihtaa in-game. Siihen on kyllä olemassa ainakin id Tech 3 kohdalla erillinen ohjelma, joka korjaa tämän. Voisin melkein koettaa ehdottaa sen defaulttia liittämistä linux-asennukseen, kunhan vain löydän sen ohjelman nimen...

Toinen vaihtoehto on tietysti ajaa peli erillisessä X-sessiossa ja sitte vaihdella pelin ja työpöydän välillä. Se toimii.
Otsikko: Vs: Xonotic - Laadukkain vapaa FPS-peli
Kirjoitti: Exitium - 19.09.11 - klo:18.04
Alt+tab juttuun vastausta. Consoleen seuraava komento niin johan tapahtuu kummia:
Koodia: [Valitse]
vid_netwmfullscreen 1
Ei ole defaulttina ihan vain sen takia, että tuon komennon jälkeen ei voi vaihtaa resoluutiota. :P
Otsikko: Vs: Xonotic - Laadukkain vapaa FPS-peli
Kirjoitti: Exitium - 25.09.11 - klo:15.46
Trailer on julkaistu. Ja se näyttää hyvältä. Katsokaa HD-tasoisena.

http://www.youtube.com/watch?v=9Zsp1ahGgWE

Topic: http://forums.xonotic.org/showthread.php?tid=2186
Otsikko: Vs: Xonotic - Laadukkain vapaa FPS-peli
Kirjoitti: Tomin - 25.09.11 - klo:16.11
Millähän ohjelmilla tuo traileri mahtaa olla tehty...(esim. alku ja leikkaaminen) Mutta joo ihan hienon näköistä.

Kokeilin tuota vid_netwmfullscreen 1 mutta en kyllä sittenkään pystynyt vaihtamaan ikkunaa. Alt+Tab ei toiminut (oli konsolissa tai ei). Tein varmaan jotain väärin. Käytin siis Ubuntu 11.04 Unityllä, peli oli 1920x1080 resoluutiolla ja koko näytöllä.

Muokkaus: Onnistuupas. Olin varmaan liian hätäinen kun painoin Alt+Tab. Hyvin toimii, pitää lisätä automaagiseksi. Kiitos vinkistä.
Otsikko: Vs: Xonotic - Laadukkain vapaa FPS-peli
Kirjoitti: UusiKäyttäjä - 25.09.11 - klo:19.30
Pistinpä tuossa 0.5:en latautumaan, kun kerrankin ehdin.. Mikäs tässä odotellessa :)

-UusiKäyttäjä
Otsikko: Vs: Xonotic - Laadukkain vapaa FPS-peli
Kirjoitti: Moukarimies - 06.01.12 - klo:11.03
Mulla "nykii" toi näyttö, missäköhän on vika?
Näytönohjaimessa?
Otsikko: Vs: Xonotic - Laadukkain vapaa FPS-peli
Kirjoitti: Exitium - 06.01.12 - klo:15.41
Mulla "nykii" toi näyttö, missäköhän on vika?
Näytönohjaimessa?
Ehkä, mutta testaa myös laittaa VSYNC päälle. Voi korjata kyseisen ongelman.
Otsikko: Vs: Xonotic - Laadukkain vapaa FPS-peli
Kirjoitti: UusiKäyttäjä - 06.01.12 - klo:20.14
Minulla toiminut mahtavasti, ei mitään ongelmaa! Modatut multiplayeri pelitkin toimivat nätisti :P

- UusiKäyttäjä
Otsikko: Vs: Xonotic - Laadukkain vapaa FPS-peli
Kirjoitti: Exitium - 09.03.12 - klo:23.27
0.6 julkaistu! Uusi julkaisu sisältää niin suorituskykyparannuksia kuin uusia ominaisuuksia, joista luultavasti tärkein on XonStats-järjestelmä eli pelaajien henkilökohtainen statistiikka missä voit seurata tuloksiasi pelissä ja tasoasi muihin pelaajiin nähden!

http://www.xonotic.org/2012/03/xonotic-0-6-is-now-available/
Otsikko: Vs: Xonotic - Laadukkain vapaa FPS-peli
Kirjoitti: uhappo - 12.03.12 - klo:23.08
On kyllä törkeen hienon näkönen..! Huh, tullu varmaan jotain perus Warcraftia pelattua about 10 vuotta sitten, sen jälkeen pelattu lähinnä korttia olohuoneen pöydässä. Pitäisköhän kokeilla linuxin pelimaailmaa sit lähiaikoina
Otsikko: Vs: Xonotic - Laadukkain vapaa FPS-peli
Kirjoitti: mikkokoo - 13.03.12 - klo:21.35
Uusi versio toimii hyvin! Loistavat grafiikat, hienot aseet ja kentät!  :)


Siivottu -Storck
Otsikko: Vs: Xonotic - Laadukkain vapaa FPS-peli
Kirjoitti: Quantal - 05.06.12 - klo:23.22
Videon perusteella aivan mahtavat grafiikat avoimeksi peliksi! Toivottavasti näitä tulee lisää. En ole koskaan pitänyt nopeatempoisista sotapeleistä enkä usko, että tämä asiaa sen enempää muuttaa, mutta ainakin se muutti käsitykseni avoimen lähdekoodin peleistä. Toivottavasti kehitys jatkuu tällaisena.
Otsikko: Vs: Xonotic - Laadukkain vapaa FPS-peli
Kirjoitti: FAIL - 15.06.12 - klo:17.05
Niin, että mahtaako tuota resoluutiota saada mitenkään vaihdettua muulla tavalla kuin pelistä, haluaisin pelata 1920x1080 resoluutiolla mutta se aina jää 1024x768, kun laitan asetuksista ja painan Apply, peli vain sammuu eikä muutos tule voimaan. Näytönohjain on HD 6670 suljetuilla ajureilla.
Otsikko: Vs: Xonotic - Laadukkain vapaa FPS-peli
Kirjoitti: Exitium - 16.06.12 - klo:08.07
Niin, että mahtaako tuota resoluutiota saada mitenkään vaihdettua muulla tavalla kuin pelistä, haluaisin pelata 1920x1080 resoluutiolla mutta se aina jää 1024x768, kun laitan asetuksista ja painan Apply, peli vain sammuu eikä muutos tule voimaan. Näytönohjain on HD 6670 suljetuilla ajureilla.

Hämmentävää. Oletko ajanut peliä consolen kautta jotta näkisit mikä erroriviesti tulee ja tätä kautta voitaisiin jopa korjata mahdollinen bugi? Mutta jossain päin järjestelmää pitäisi olla config-tiedostot, mutta en valitettavasti näin ulkomuistista muista missä päin järjestelmää.
Otsikko: Vs: Xonotic - Laadukkain vapaa FPS-peli
Kirjoitti: FAIL - 16.06.12 - klo:19.53
Koodia: [Valitse]
VID_Restart: changing from fullscreen 1024x768x32bpp, to fullscreen 1920x1080x32bpp.
Tuo on viimeinen viesti peliltä, ja sitten se vain sammuu eikä resoluutio pelissä seuraavan kerran ole 1920x1080.
Otsikko: Vs: Xonotic - Laadukkain vapaa FPS-peli
Kirjoitti: Exitium - 17.06.12 - klo:10.38
Koodia: [Valitse]
VID_Restart: changing from fullscreen 1024x768x32bpp, to fullscreen 1920x1080x32bpp.
Tuo on viimeinen viesti peliltä, ja sitten se vain sammuu eikä resoluutio pelissä seuraavan kerran ole 1920x1080.

Kopioi saman tien koko komentorivioksennus esim. Pastebiniin http://pastebin.com/ jos vaikka aikaisemmin lukisi jotain kriittistä tietoa mikä vaikuttaa sammumiseen.

Kuitenkin, pelin config-tiedosto löytyy sijainnista ~/.xonotic/data/config.cfg ja eti sieltä jotakin resoluutioon viittaavia rivejä.
Otsikko: Vs: Xonotic - Laadukkain vapaa FPS-peli
Kirjoitti: FAIL - 17.06.12 - klo:11.17
Koodia: [Valitse]
VID_Restart: changing from fullscreen 1024x768x32bpp, to fullscreen 1920x1080x32bpp.
Tuo on viimeinen viesti peliltä, ja sitten se vain sammuu eikä resoluutio pelissä seuraavan kerran ole 1920x1080.

Kopioi saman tien koko komentorivioksennus esim. Pastebiniin http://pastebin.com/ jos vaikka aikaisemmin lukisi jotain kriittistä tietoa mikä vaikuttaa sammumiseen.

Kuitenkin, pelin config-tiedosto löytyy sijainnista ~/.xonotic/data/config.cfg ja eti sieltä jotakin resoluutioon viittaavia rivejä.
Omasta configistä ei löytynyt kuin bind ja seta komentoja, eikä mikään liittynyt resoluutioon.
http://pastebin.com/W5hyHKPx

Tuossa on koko "komentorivioksennus"

Launchpadissakin ATIn omistajilla samaa ongelmaa Xonoticissa Ubuntulla.
https://bugs.launchpad.net/xonotic/+bug/903281
Otsikko: Vs: Xonotic - Laadukkain vapaa FPS-peli
Kirjoitti: Exitium - 18.06.12 - klo:12.18
Koodia: [Valitse]
VID_Restart: changing from fullscreen 1024x768x32bpp, to fullscreen 1920x1080x32bpp.
Tuo on viimeinen viesti peliltä, ja sitten se vain sammuu eikä resoluutio pelissä seuraavan kerran ole 1920x1080.

Kopioi saman tien koko komentorivioksennus esim. Pastebiniin http://pastebin.com/ jos vaikka aikaisemmin lukisi jotain kriittistä tietoa mikä vaikuttaa sammumiseen.

Kuitenkin, pelin config-tiedosto löytyy sijainnista ~/.xonotic/data/config.cfg ja eti sieltä jotakin resoluutioon viittaavia rivejä.
Omasta configistä ei löytynyt kuin bind ja seta komentoja, eikä mikään liittynyt resoluutioon.
http://pastebin.com/W5hyHKPx

Tuossa on koko "komentorivioksennus"

Launchpadissakin ATIn omistajilla samaa ongelmaa Xonoticissa Ubuntulla.
https://bugs.launchpad.net/xonotic/+bug/903281

Etippä autoexec.cfg, siellä varmaan pitäisi resoluutio löytyä
Otsikko: Vs: Xonotic - Laadukkain vapaa FPS-peli
Kirjoitti: FAIL - 18.06.12 - klo:13.11
Koodia: [Valitse]
VID_Restart: changing from fullscreen 1024x768x32bpp, to fullscreen 1920x1080x32bpp.
Tuo on viimeinen viesti peliltä, ja sitten se vain sammuu eikä resoluutio pelissä seuraavan kerran ole 1920x1080.

Kopioi saman tien koko komentorivioksennus esim. Pastebiniin http://pastebin.com/ jos vaikka aikaisemmin lukisi jotain kriittistä tietoa mikä vaikuttaa sammumiseen.

Kuitenkin, pelin config-tiedosto löytyy sijainnista ~/.xonotic/data/config.cfg ja eti sieltä jotakin resoluutioon viittaavia rivejä.
Omasta configistä ei löytynyt kuin bind ja seta komentoja, eikä mikään liittynyt resoluutioon.
http://pastebin.com/W5hyHKPx

Tuossa on koko "komentorivioksennus"

Launchpadissakin ATIn omistajilla samaa ongelmaa Xonoticissa Ubuntulla.
https://bugs.launchpad.net/xonotic/+bug/903281

Etippä autoexec.cfg, siellä varmaan pitäisi resoluutio löytyä
Missä tuo mahtaa olla, en itse löytänyt mistään..
Otsikko: Vs: Xonotic - Laadukkain vapaa FPS-peli
Kirjoitti: Exitium - 10.07.12 - klo:21.15
Tsiigailkaapas tänne: Suomalainen Xonotic-yhteisö on rakentumassa!

http://forums.xonotic.org/showthread.php?tid=3252