Ubuntu Suomen keskustelualueet

Ubuntun käyttö => Ubuntu tietokoneissa => Aiheen aloitti: Exitium - 23.05.11 - klo:15.29

Otsikko: [RATKAISTU] Työpöytäeffektien pistäminen pois päältä pelaamisen ajaksi? (11.04)
Kirjoitti: Exitium - 23.05.11 - klo:15.29
Yllätyin hyvin suuresti kun en löytänyt edes Googlen avulla ratkaisua ongelmaani, vaan kaikki tulokset käsittelivät lähinnä työpöytäeffektien päällepistämistä 11.04:ssa...

Kuitenkin, ongelma on juuri tuo mikä mikä lukeekin otsikossa. Pitäisi saada nuo työpöytäeffektit pois päältä väliaikaisesti pelaamisen ajaksi, ja sitten pelaamisen jälkeen helposti takaisin päälle. Tämä johtuu siitä, että Nvidian suljetuilla ajureilla Compiz syö hirveästi FPS:ää peleissä, ja etenkin hieman uusimpien ja grafiikaltaan vaativimpien pelien pelaaminen tahmaa hirveästi Compizin ollessa päällä.

10.10:ssä tämä onnistui helposti heittämällä komennot metacity --replace (Compiz pois päältä) ja compiz --replace (takaisin päälle), mutta Nattyssä (tai oikeastaan Unityssä) nämä komennot lähinnä vain rikkovat ikkunanhallinnan. Lisäksi työpöydäasetuksista on poistettu tämä "raksi ruutuun"-ominaisuus työpöytäeffektien päälle- ja poispistämiseksi.

Yksi mahdollisuus on tosin vaihtaa takaisin tuohon perinteiseen Gnomeen missä vanha temppu toimii, mutta haluaisin antaa Unitylle mahdollisuuden. Senpä vuoksi, kaipaisin apua miten saisin työpöytäeffektit helposti päälle ja pois Unityssä. Vaihtoehtoinen ratkaisutapa olisi tosin myös se, että miten saisin FPS:n pysymään peleissä muuttumattomana (ja korkealla), oli sitten työpöytäeffektit päällä tai ei.

Kiitoksia etukäteen.

PS. Distro tosiaankin Ubuntu Natty (64bit) ja näyttis Nvidia 330M uusimmilla suljetuilla ajureilla. Kyseessä siis läppäri, eli FPS:n tippuminen näkyy ja tuntuu.
Otsikko: Vs: Työpöytäeffektien pistäminen pois päältä pelaamisen ajaksi? (11.04)
Kirjoitti: eliasj - 24.05.11 - klo:01.01
Tietääkseni Unity vaatii 3D-tuen toimiakseen, siis Compizin, joten siksi Compizia ei voi ottaa pois käytöstä vain väliaikaisesti. On totta, että Compiz heikentää hieman suorityskykyä peleissä pelkkään Metacityyn verrattuna. Ratkaisuna voit joko käyttää perinteistä Gnomea tai Unity 2D:tä, jonka saa käyttöön asentamalla paketin "unity-2d".
Otsikko: Vs: Työpöytäeffektien pistäminen pois päältä pelaamisen ajaksi? (11.04)
Kirjoitti: Exitium - 24.05.11 - klo:10.29
Huh huh. :/ Se olisi sitten Unityn hylkääminen edessä. Piste. Kiitos kuitenkin vastauksesta!
Otsikko: Vs: Työpöytäeffektien pistäminen pois päältä pelaamisen ajaksi? (11.04)
Kirjoitti: eliasj - 24.05.11 - klo:16.03
Huh huh. :/ Se olisi sitten Unityn hylkääminen edessä. Piste. Kiitos kuitenkin vastauksesta!

Kokeile toki Unity 2D:tä, jos Unitysta tykkaat. Se on tätä nykyä tosi käyttäjäystävällinen.