Ubuntu Suomen keskustelualueet

Ubuntun kehittäminen ja yhteisö => Ubuntun kehitysversio => Aiheen aloitti: zordo - 23.04.10 - klo:18.49

Otsikko: Ongelmia Ubuntu 10.04unr eeepc:llä
Kirjoitti: zordo - 23.04.10 - klo:18.49
Asensin tuossa eilen illalla eeepc 1000h:on tuon 10.04:n unr:n, ja kaikki tuntuu muuten toimivan riittävän hyvin(kaikki fn+-komennot eivät toimi), mutta wlan pätkii yhteyttä poikki ikävästi. Kone listaa kaikki alueen langattomat verkot, mutta jo yhteyden luomisessa tulee ongelmia(kyselee jatkuvasti wpa-salasanaa), ja kirjautumiseen vaaditaan n.10 yritystä - onnistuneen kirjauksen jälkeenkin yhteys menee aina jossain vaiheessa poikki ja alkaa taas wpa2-salasanan kyselyruletti. Wlan on biossista laitettu päälle, koska jostain syystä asentaessa se heitetään oletuksena pois päältä. Eeebuntu 3:lla ainakin wlan toimi hyvin ihan ootb, joten ratkaisun luulisi olevan jossain löydettävissä, mutta itse en ole löytänyt mistään apuja.

Onko tuolla nbr:llä mitään etuja normiversioon nähden noilla miniläppäreillä? Käytän aina kuitenkin gnome-työpöytää ja piiloon meneviä dockeja.

Täytynee koittaa vielä uutta asennusta, että josko ongelma katoaisi sillä - epätodennäköistä, mutta ainahan sitä voi toivoa.Otsikko: Vs: Ongelmia Ubuntu 10.04nbr eeepc:llä
Kirjoitti: Storck - 23.04.10 - klo:18.52
Se on oikeammin UNR   Ubuntu Netbook Remix
Otsikko: Vs: Ongelmia Ubuntu 10.04unr eeepc:llä
Kirjoitti: zordo - 24.04.10 - klo:08.50
Ongelma ratkaistu(kierretty) asentamalla normiversio tuon unr:n sijaan. Wlan ei ole ainakaan vielä aloittanut pätkimistä.

edit. Ilo oli taas hyvin lyhytaikaista. Sama temppuilu alkoi. Tällä kertaa pääsin tosin asentamaan jopa Chromiumin ja Gimpin wlanin kautta kunnes taas alkoi pätkiminen.
Heti ensimmäisenä laitoin päivitysten hallinasta asentumaan kaikki mitä tarjolla. Täytyykö asennuksen jälkeen ladata synapticilla jokin paketti mistä löytyy tuki tuolle wlanillekin? Onko joku saanut eeepc:nsä toimimaan vakaasti wlanin ja wpa2:n kanssa?
Otsikko: Vs: Ongelmia Ubuntu 10.04unr eeepc:llä
Kirjoitti: hamsteri - 24.04.10 - klo:09.49
Asus EEE 4G on toiminut versioilla Ubuntu 9,04 UNB, muistikortilla, LinuxMint Gloria, muistikortilla, Leeenux, muistikortilla, Puredyne, muistitikulla ja oma Xandros. Kaikissa löytää suojatun wlanin ja mokkulan ja netti toimii. Kaikki koneen "herkut" ovat myös löytyneet kuten kamera Skypessä.
Otsikko: Vs: Ongelmia Ubuntu 10.04unr eeepc:llä
Kirjoitti: terom - 24.04.10 - klo:10.57
Voisiko olla tekemistä automaattisen virransäästön kanssa...
Aina kun yhteys on käyttämättä tarpeeksi kauan niin alkaisi virransäästö.

Pätkiikö yhteys jos käytät sitä jatkuvasti? Esim. selaat nettiä aktiivisesti.

Salasanan saa varmasti automatisoitua niin ei tarvitse kirjoitella joka kerta.

Itse käytän vähän eri systeemejä täällä niin en voi antaa suoraan yksityiskohtaista opastusta. Mutta tuossa voisi olla vinkkiä mistä etsiä ratkaisua.
Otsikko: Vs: Ongelmia Ubuntu 10.04unr eeepc:llä
Kirjoitti: zordo - 24.04.10 - klo:11.08
Ongelmat alkavat jo ihan yhteyttä luodessa koneen käynnistyksen jälkeen. Joskus päästää sisään ja joskus ei.
 Tuo virransäästö saattaa olla se katkeamisen aiheuttava tekijä, koska yleensä poikkasee juuri forumille kirjoittelussa tai lukiessa - esim. antoi tuossa katsella eilisten nhl-pelien koosteet putkeen ihan rauhassa(+45min).
Otsikko: Vs: Ongelmia Ubuntu 10.04unr eeepc:llä
Kirjoitti: Timo Virtanen - 24.04.10 - klo:15.51
Pienen googlailun jälkeen löytyi ilmoitus, että kyseessä on bugi ja siitä olisi jo tehty ilmoitus.
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/545443
Ja aika hurja korjaus asentamalla uusi kernel: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1440483 Omat taidot eivät moiseen vielä riitä ..... terveisin Timo
Otsikko: Vs: Ongelmia Ubuntu 10.04unr eeepc:llä
Kirjoitti: zordo - 24.04.10 - klo:17.28
Tuo katkeilu lakkasi sen jälkeen, kun asensin Ubuntun restricted extras-paketit(voi tietty olla sattumaakin, mutta ennen tuota pätki jatkuvasti, ja nyt kestää parikin tuntia putkeen - ei ole katkennut enää kesken koneen käytön). Yhteyden muodostus takkuaa vieläkin - joudun nakuttamaan fn+f2:sta tuurista riippuen parikin minuuttiia, mutta kyllähän tuo lopulta onnistuu.


edit.   Katkeilee vieläkin

Tuossa Timon launchpad-linkissä kuvailtu ongelma kyseessä. Täytyy odotella, että tuoko julkaisuversio korjauksen, vai joudunko kernelin vaihtopuuhiin.
Otsikko: Vs: Ongelmia Ubuntu 10.04unr eeepc:llä
Kirjoitti: zordo - 29.04.10 - klo:20.36
Tuo kernelin päivitys kävi helposti, ajurin asennuksessa piti käyttää vähän omaa järkeäkin(huomata se, että ajurin asennusohjeessa asennettiin vanhempaa ajuria), ja nyt nopealla testillä sain yhteyden joka kerta(7/7). Täytyy toivoa, että julkaisuversioon päivittäessä ongelma ei palaa...