Ubuntu Suomen keskustelualueet

Muut alueet => Yleistä keskustelua => Aiheen aloitti: Tuomas_M - 04.09.08 - klo:14.14

Otsikko: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: Tuomas_M - 04.09.08 - klo:14.14
Olen aina ollut Linux fani. Ubuntua 6.xx versiosta lähtien olen käyttänyt. Mutta nyt en voi edes itselleni valehdella että Linux olisi mitenkään vakaa ja varmatoiminen. Ääniajureiden kanssa on ollut säännöllisesti koneella kuin koneella ongelmia. Firefox kaatuilee jatkuvasti. Nyt uusimman Ubuntun myötä koko Gnome välillä kaatuu ja nollaa itsensä, tai sitten koko kone jäätyy. Ei mitenkään verrattavissa samalla koneella ja kovalevyllä olevan XP:n vakauteen. Kone on täysin testattu viallisten osien varalta ja on vakiokelloilla (Intel Core 2 Duo, ATI Radeon x1950, A-Data 2x1024MB DDR2, ASRock emo). Ja yhtä huonosti tämä toimii tuolla kakkoskoneella (AMD Athlon XP, NVidia Riva TNT2, 512MB Kingston DDR, MSI:n emo).

Siis mikä nyt mättää? Niin mielelläni käyttäisin Linuxia mutta siitä ei yksinkertaisesti tule mitään kun ei yhtään päivää ole milloin ei joko koko käyttis tai joku ohjelma kaatuisi useaan otteeseen. Eikö Linuxia aikanaan kehuttu Windowsia vakaammaksi? Sitä se ei juuri nyt ole, Vistakin on vakaampi kuin tämä ja muuta en voi enää uskotella itsellenikään.
Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: Jakke77 - 04.09.08 - klo:14.17
itsekin asensin operan koska firefox kaatuili vähän väliä
Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: Jaune - 04.09.08 - klo:14.25
Ubuntussa kyllä ollut vakauden kanssa ongelmia viimeaikoina, nimen omaan firefoxin kanssa ja hiukan muutenkin.

Debian kyllä kehrää päivästä, viikosta, kuukaudesta toiseen sen kummemmin hötkyilemäti...

Eli jos vakautta haluaa niin kannattaa ehkä kokeilla jotain toista distroa, mihin ei kaikkea uutta tuupata... ehkä liian nopeasti ja keskeneräisenä.

Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: SuperOscar - 04.09.08 - klo:15.10
Eikö Linuxia aikanaan kehuttu Windowsia vakaammaksi? Sitä se ei juuri nyt ole, Vistakin on vakaampi kuin tämä ja muuta en voi enää uskotella itsellenikään.

Sekoitat nyt käyttöjärjestelmän vakauden ohjelmien vakauteen. Yleensä vaikka Linuxin päällä Firefox, Gnome/KDE, näyttöajurit, X tai ties mikä kaatuisi, itse ydin pysyy pystyssä, mikä on aika helposti kokeiltavissa SysRq-taikakikoilla (http://en.wikipedia.org/wiki/Magic_sysrq).
Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: jussike - 04.09.08 - klo:15.39
Ääniajureiden kanssa on ollut säännöllisesti koneella kuin koneella ongelmia.
Minulla ei koskaan. Kerro lisää.
Lainaus
Firefox kaatuilee jatkuvasti.
Pyörität flasheja jatkuvasti?
Lainaus
Kone on täysin testattu viallisten osien varalta
Miten? Mulla on ollu parikin puolirikkinäistä emoa, joissa XP ei toimi mutta Linux toimii.
Lainaus
siitä ei yksinkertaisesti tule mitään kun ei yhtään päivää ole milloin ei joko koko käyttis tai joku ohjelma kaatuisi useaan otteeseen.
Esiintyykö kaatuilut erityisen raskaassa käytössä vai ihan normi surffilautailua? Ei toi kyllä Hardylta kuulosta. Se on totta ja valitettavan tavallista, että FF voi mennä flashin kanssa nurin ja ehkä jäädyttää jotain muutakin sen yhteydessä, mutta muut ohjelmat ovat kyllä varsin vakaita minulla.

Kokeile käyttää pari päivää ilman flashia.

Oletko tutkinut crash-logeja?

Jos silti epäilet, että huonous on Ubuntussa niin Debian stablea voisit kokeilla.
Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: Ville Pöntinen - 05.09.08 - klo:00.15
...
Siis mikä nyt mättää? ...

Itselläni ei mikään. Mutta tätä foorumia aikani seuranneena pitää ikävä kyllä todeta Hardyn olevan bugisin versio tähän asti. Tai jos ei bugisin, niin ainakin IMHO se on saanut eniten karvasta kritiikkiä kokeneilta käyttäjiltä sekä aiheuttanut eniten aloittelijoiden epätoivoisia kysymyksiä. Minusta eniten tapetilla ovat olleet "vakaus" sekä näytönohjaimeen tai asennukseen liittyvät seikat.

(Foorumin jäsenmäärän kasvu ei riitä selittämään tätä. Ja vaikka linux olisi levinnyt ja entistä useampi alkaja kyselisi täällä neuvoja, ei tässä yhteydessä voida sivuuttaa useiden kokeneiden käyttäjien kommentteja Hardyn "laadusta".)



Pakko sanoa, että jos itselläni koululla hallinnoimissani koneissa olisi toistuvasti täällä kuvattuja ongelmia, vaihtaisin Debianiin tai keksisin jotain uutta. Kyllä hämmentää tämä Hardyn myötä syntynyt negatiivisten kommenttien "aalto". Toki osa niissä mainituista asioista on/olisi helpostikin korjattavissa, mutta kun useat kokeneetkin käyttäjät raportoivat ongelmia ja kertovat 7.10:n olleen paljon parempi  ???

Eikös lts-version kohdalla pitäisi vielä muita enemmän panostaa vakauteen  ??? 6.06 oli (ja on edelleen) vakaa kuin peruskallio.

(Se, että kerneli hörrää siellä jossain ei lohduta "tavista", mutta kertoohan se jotain ytimestä kuitenkin. Vielä vähemmän lohduttaa jokin reisub-kikka, hyödyt ovat mielestäni aika nolla. Mutta ehkä lokeihinkin tallentuu jotain hyödyllistä, kun koko systeemi ei kuitenkaan ole yleensä kaatunut.)



Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: Storck - 05.09.08 - klo:00.34
Minulla ei kyllä ole ollut minkäänlaisia ongelmia. Varsinkaan vakauden suhteen. Toiset raudat pelaa ja toiset ei niin hyvin..   :-[
Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: Carloh - 05.09.08 - klo:00.46
Joo on kyllä täysi susi tämä Hardy. Aikaisemmin versiopäivitysten mukana tuli uusia ominaisuuksia jotka toimivat paremmin tai huonommin, mutta vanhat jo toimivat ominaisuudet toimivat ihan yhtä hyvin. Hardyn kanssa on taas ollut ensikertaa ongelmia hyvin toimivien ominaisuuksien kanssa, esim. leffat näyttävät väliin artefakteja ja ääni jää jälkeen ja usb2 kiintolevyt toimivat välillä tuskaisen hitaasti (3mt/s). Onhan tästä tehty bugi-ilmoitus, mutta toistaiseksi edellämainittuja ei ole korjattu.

Tosin on tässä joitain aikaisempia versioita vaivanneita bugeja korjattu, joten ei pelkästään voi valittaa.  Toivottavasti seuraavassa versiossa keskitytään ominaisuuksien sijaan vakauden parantamiseen.
Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: Jallu59 - 05.09.08 - klo:08.48
Minun Ubuntujen vakausrankingini:

1:Dapper      vakain ja parhain, vaan softat jo vähän vanhenemassa olevia versioita. Käyttökelpoinen edelleen.

2:Feisty         myös vakaa ja hyvä hardistunnistus, uudempia softia, valitettavan lyhyt tuki

3:Hardy        Alkuhorjunnan jälkeen 8.04.1 vakaa, hardistunnistuksessa ontuu vielä vanhoilla näytön komponenteilla

4:Gutsy        Hardistunnistus pahiten metsässä, ei oikein pärjännyt uuden, eikä vanhankaan raudan kanssa, buginen

Hardy on ollut vakaa siitä lähtien, kun alistuin käyttämään FIrefoxin kanssa propietary java- ja flash-plugineita

Tavallaan harmi, että Hardy on tuo LTS, Intepidin julkaisuhetkellä olisi tuoreemmat palikat tarjolla valmiina, OO3, FF3, KDE4,... Toivottavasti nuo ilmestyvät FF3:n kavereiksi myös Hardyn repoihin :)


T:Jallu59
Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: harrykaa - 05.09.08 - klo:11.28
Tässä kommentteja omasta kokemuksestani akselilla ATI (proprietary drivers) - Compiz-Fusion - Firefox - Flash tai wmv-video.

Alkaa tuntua siltä, että selaimen kaatuilu tai videoiden nykiminen ja välkkyminen ei suinkaan johdu itse Ubuntu 8.04:stä.
Enemmänkin kyseessä on näytönohjainajurin bugisuus. Itse käytän EnvyNG:llä asennettua ATI:n omaa suljettua ajuria.

1. Ensinnäkin, suljetut ajurit eivät toimi kovinkaan hyvin Compiz-Fusion päällä. Selain on silloin yliherkkä kaatumaan, vaikka ohjaimeni ei olekaan mitenkään vanha tai hidas (Radeon HD 2600Pro). Eivät vaan toimi.
Lisäksi kaatumisherkkyyttä lisäävät olennaisesti, jos samanaikaisesti selaa flash-pitoisia sivuja. Näin siitäkin huolimatta, että käytän Adoben flash-plugin nonfree -versiota.
Jos poistan Compizin käytöstä, en saa FF3:a millään kaatumaan. Vaikka kuinka katsoisin YouTuben videoita.

2. Toiseksi, vähänkin korkealaatuisemmat windows wmv-videot nykivät pahasti näytön XVideo -asetuksilla (no tämä bugi on kai poistettu uusimmassa ATI 8.8 -ajurissa). Itselläni on käytössä 8.6 -versio. Sitten taas NoXV-asetuksilla ja etenkin käyttämällä Totem-gstreameriä tai VLC-playeriä nykiminen ja vilkkuminen häviävät.

t. harrykaa
Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: moonstone - 05.09.08 - klo:22.58
Omien kokemuksien mukaan Ubuntu 8.04 on ollut paras julkaisu.

Ainut ongelma on ollut M-Audio Audiophile 24/96 äänikortin ja pulseaudion yhteensopimattomuus. (Vika ilmeisesti alsa-ajureissa)
Tosin musamiehelle ei tuota ongelmaa käyttää jack ääniserveriä, varsinkin kun m-audiolla se pelaa hienosti :)
Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: Senior - 12.09.08 - klo:07.57
Mielenkiintoisaa, sillä itselläni on Ubuntun vakaus ollut pikemminkin viime viikkoina ja oikeastaan jo heinäkuusta lähtien parempi kuin vielä kesäkuussa. Johtunee varmaan siitä, ettei Firefox jämähdä videoissa. Ainoa joka potkii nilkkaan on Pidgin, jota taas en itse edes käytä.
Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: Higgins - 13.09.08 - klo:00.10
Minulla ei kyllä ole ollut minkäänlaisia ongelmia. Varsinkaan vakauden suhteen. Toiset raudat pelaa ja toiset ei niin hyvin..   :-[

Sanotaan että kenellä onni on se onnen kätkekööt! Mutta:

1. Läppärissä Ubuntu porskuttaa kybällä!
2. Pöytäkoneessa Zenwalk nopea! ja varma!
3. Pöytäkoneessa XP toimii suht nopesti, vaikka nuoriso rääkkää sitä käymällä missä milloinkin  ja imuroimalla milloin mitäkin...
4. Pöytäkoneessa Vistakin toimii, joskus pienen kovorutinan saattelemana (näin kylläkin harvoin) mutta kuitenkin.

Voi tätä iloa, Higg


Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: Timo Jyrinki - 13.09.08 - klo:12.53
Onhan tuosta ennenkin ollut puhetta, mutta tuntuisi että useimmat ongelmat juontuvat aina lopulta niihin muutamaan suljettuun softaan joita monet käyttävät: Adoben Flash-liitännäinen ja ATI:n tai NVIDIAn suljetut ajurit. Joten ei se Linuxin / Linux-jakeluiden itsensä vakaus ole tainnut mihinkään hävitä, päin vastoin lisääntymään päin kun bugikorjauksia tehdään ja AMD:kin julkaissut speksit graffapiireistään ja avoimia ajureita on saatu sitä kautta parannettua. Edes ne NVIDIAn suljetut ajurit eivät vaikuta oikeasti ihan niin hyviltä kuin niitä kehutaan - sitten kun ongelmia tulee niin ne ovat pahoja, eikä korjauksia juuri voi toivoa. Jotain kertoo sekin että eri korteille pitää käyttää eri ajurisarjoja, joista vanhempia ei enää päivitetä. Ubuntu 8.10:ssä on nyt _neljä_ suljettua NVIDIA-ajuria... arvopa niistä sitten toimiva jollain rajatapauskortilla.

Itselläni ei ole ollut 8.04:n kanssa mitään epävakausongelmia, mutta toisaalta en käytä Adoben Flashia ja käytän pelkästään avoimia näytönohjainajureitakin. Ei sillä etteikö niissäkin ajureissa voisi olla ongelmia, mutta ainakin itse käyttämien piirien (ATI Radeon X800, Intel GMA X3100, Intel GMA X3000) kohdalla avoimet ajurit ovat toimineet moitteetta nykyään.

Ja sitten vielä kysytään miksi vängätä suljetuista softista "kunhan ne vaan toimii"... oma kokemus pitkien fglrx-ajurien taisteluiden kanssa johti lopulta siihen, että päätin selvittää avoimessa ajurissa oman Radeon-korttini kanssa jäljellä olleet ongelmat ja käyttää sitä, vaikka hitaammallakin 3D-nopeudella. Tämä tapahtui joskus breezy/dapper-aikoihin. Ja sitten tuli ostettua vain Inteliä, ehkä pikkuhiljaa voisi AMD:ta taas kunhan 3D-tuki uudemmille korteille jossain määrin kehittyy. Kaikki Firefox-kaatumiset mistä lukee ovat taas tuntuneet johtuvan Adoben Flashista. Gnash kyllä on heikossa hapessa vielä sekin, mutta mieluummin sitä kuitenkin käyttää niiden harvojen Youtubejen katsomiseen ym.

Mutta kuitenkin juuri se miten Adoben Flashin versio sattuu toimimaan, vaikuttaa ihmisten kuvaan "Linuxista", mikä on ikävää. Ei voi kuin toivoa että swfdec tai Gnash kehittyvät sille tasolle että keskimääräinen ihminen ei joudu Adobeen luottamaan. Adobe ei kuitenkaan ole saanut koodiaan hyvään kuntoon vieläkään, eikä pysy Linuxin muutosten vauhdissa ainakaan sen enempää kuin AMD/NVIDIA:n suljetut ajurit X:n muutosten perässä.

Toinen juttu on sitten että on aina kokoonpanoja joilla ilmenee joku ongelma uudemman Ubuntun kanssa, ja jokaisella Ubuntulla on aina enemmän käyttäjiä kuin edeltäjällä - on kauhean vaikea päätellä mikä on ollut onnistuneempi julkaisu kuin toinen. Yleisesti on hyväksytty että 6.10 oli kehnohko, ja silti löytyy niitä joiden mielestä juuri sen jälkeen on ollut vain huonompaan päin :) 8.04.1 on kuitenkin varmaan melkoisen hyvä, jo pitkäaikaisen tukensa ansiosta.
Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: Legoman - 13.09.08 - klo:15.34
Vika on ubuntu, itellä oli sama ongelma, mutta vaihoin Kubuntuun ja toimii paljon paremmin, tosin välillä tökkii, kun on vain 256mt ramia ja käytössä gprs ::)
Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: junnuh - 13.09.08 - klo:19.43
Syksyinen tervehdys!

Ilolla ja riemulla Hardya käytän 64bittistä vielä ja Dapperia käytin siihen asti (en päivittänyt siinä välillä uuteen kehitysversioon)

Mulla molemmat on olleet vakaita ja Hardyssakin pienen normaalin säätelyn jälkeen kaikki ohjelmat toimivat hyvin ja vakaasti!

Olen kyllä huomannut että jotkut eivät ole olleet Hardyyn tyytyväisiä, itse olen ja täysin! Ei kaatuilua. ;D

Ainut mitä en pääse tekemään vaikka haluaisin on Runescapen pelaaminen hd-versiolla, jostain syystä se ei aukee kun valkoiseen ikkunaan, musa kyllä kuuluu ja kun palautan takaisin kotisivulle niin swiftweasel 32 bit kaatuu! :(

Vaan en kyllä laske sitä käyttiksen viaksi! :D Enkä sen takia ole kyllä Hardysta luopumassa! 8)

lämpimin terveisin ja Hardy-iloa! junnuh
Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: Tomin - 13.09.08 - klo:20.12
Itselläni ainut asia johon en ole tyytyväinen on dvd-poltto. Se ei tunnu onnistuvan ikinä (ohjelmat joita olen käyttänyt: Brasero, Gnomen kirjoita levylle juttu ja K3B)...tänään yhden levyn olen saanut poltettua... Vika tosin voi olla levyssäkin...
Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: eGetin - 13.09.08 - klo:20.15
Itselläni ainut asia johon en ole tyytyväinen on dvd-poltto. Se ei tunnu onnistuvan ikinä (ohjelmat joita olen käyttänyt: Brasero, Gnomen kirjoita levylle juttu ja K3B)...tänään yhden levyn olen saanut poltettua... Vika tosin voi olla levyssäkin...
Ohhoh. Minulla taas on aina toiminut Ubuntussa levyjen poltto paremmin kuin Windowsissa *kopkop*.
Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: Tomin - 13.09.08 - klo:20.20
Itselläni ainut asia johon en ole tyytyväinen on dvd-poltto. Se ei tunnu onnistuvan ikinä (ohjelmat joita olen käyttänyt: Brasero, Gnomen kirjoita levylle juttu ja K3B)...tänään yhden levyn olen saanut poltettua... Vika tosin voi olla levyssäkin...
Ohhoh. Minulla taas on aina toiminut Ubuntussa levyjen poltto paremmin kuin Windowsissa *kopkop*.

Cd, dvd vai molemmat?
Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: eGetin - 13.09.08 - klo:21.37
Itselläni ainut asia johon en ole tyytyväinen on dvd-poltto. Se ei tunnu onnistuvan ikinä (ohjelmat joita olen käyttänyt: Brasero, Gnomen kirjoita levylle juttu ja K3B)...tänään yhden levyn olen saanut poltettua... Vika tosin voi olla levyssäkin...
Ohhoh. Minulla taas on aina toiminut Ubuntussa levyjen poltto paremmin kuin Windowsissa *kopkop*.

Cd, dvd vai molemmat?
Molemmat. Milloin olen käyttänyt Braseroa, milloin K3B:ä, milloin Gnomen polttajaa. Voisiko olla sinulla huono asema?
Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: muep - 13.09.08 - klo:23.29
Itselläni ainut asia johon en ole tyytyväinen on dvd-poltto. Se ei tunnu onnistuvan ikinä (ohjelmat joita olen käyttänyt: Brasero, Gnomen kirjoita levylle juttu ja K3B)...tänään yhden levyn olen saanut poltettua... Vika tosin voi olla levyssäkin...
Ohhoh. Minulla taas on aina toiminut Ubuntussa levyjen poltto paremmin kuin Windowsissa *kopkop*.

Cd, dvd vai molemmat?
Molemmat. Milloin olen käyttänyt Braseroa, milloin K3B:ä, milloin Gnomen polttajaa. Voisiko olla sinulla huono asema?

Minullakin on pääsääntöisesti toiminut sekä DVD:n että CD:n poltto täysin ilman ongelmia. Joillain vanhemmilla CD-asemilla on ollut pientä luotettavuusongelmaa, mutta niilläkin on tarvittaessa voinut polttaa. Windowsilla en oikeastaan ole samoja asemia testannut lainkaan, mutta eivätkös nuo optiset asemat ole ihan kuluvia osia, eli voi johtua aseman kulumisestakin tulosten heikkous?

Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: Laiskamato - 14.09.08 - klo:00.21
Nero Linux 3
http://www.nero.com/eng/linux3.html (http://www.nero.com/eng/linux3.html)

Joskus vuosia sitten kun käytin XP:tä ;D oli sama softa kova sana.
Niin on nytkin ylivoimainen ykkönen Linux puolella.
Toimii niinkuin pitää ja vieläpä suomeksi!
Suosittelen.
Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: Tomin - 14.09.08 - klo:10.36
Itselläni ainut asia johon en ole tyytyväinen on dvd-poltto. Se ei tunnu onnistuvan ikinä (ohjelmat joita olen käyttänyt: Brasero, Gnomen kirjoita levylle juttu ja K3B)...tänään yhden levyn olen saanut poltettua... Vika tosin voi olla levyssäkin...
Ohhoh. Minulla taas on aina toiminut Ubuntussa levyjen poltto paremmin kuin Windowsissa *kopkop*.

Cd, dvd vai molemmat?
Molemmat. Milloin olen käyttänyt Braseroa, milloin K3B:ä, milloin Gnomen polttajaa. Voisiko olla sinulla huono asema?
Onhan sekin mahdollista, mutta läppäristä on sitä aika vaikea vaihtaa (ja takuukin menisi)...
Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: harrykaa - 14.09.08 - klo:12.45
Hei Timo Jyrinki,

Noin juuri taitaa asia olla kuin kirjoitat.
Toisaalta tuon Adoben "flash-plugin nonfree":n suhteen havaitsin, että Firefoxin kaatumiset loppuivat tyystin, kun poistin käytöstä Compiz-Fusionin.
Siis "Appearance -> Visual Effects" ja -> "None".

Tämä manooveri oli tärkeä naisystäväni pöytäkoneella, jossa on ATI Radeon 9600.
Se kun kaatuili jatkuvasti flashien kanssa.
Nyt ei kaadu vaikka menisi IltaLehden sivuille tai YouTube -videoita katsoisi.

Lainaus
Kaikki Firefox-kaatumiset mistä lukee ovat taas tuntuneet johtuvan Adoben Flashista.

Syypää siis saattaa hyvinkin olla Adoben flashin yhteensopivuus, mutta ongelmat ilmenevät Ubuntussa juuri Compizin kanssa.

harrykaa
Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: Urmas - 14.09.08 - klo:13.10
Syypää siis saattaa hyvinkin olla Adoben flashin yhteensopivuus, mutta ongelmat ilmenevät Ubuntussa juuri Compizin kanssa.

Kyllä sitä sattuu ilman Compiziakin - harvemmin tosin. Eikä tämä mitenkään rajoitu Ubuntuun. Jos (esim. phpBB:lla pyörivän foorumin) sivulle on "upotettu" monta (lue: parikymmentä) Flashia, Firefox kaatuu kuin tonni tiiliä. Ihan sama mikä distro on käytössä. Epiphany pysyy pystyssä. Jos Firefoxia haluaa tällaisilla sivuilla käyttää, kannattaa asentaa Flashblock ( https://addons.mozilla.org/fi/firefox/addon/433 ).

Saa nähdä, josko Firefox 3.0.2 olisi tässä suhteessa parempi...   ::)

EDIT: typo
Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: k00pa - 14.09.08 - klo:16.59
Minusta ainakin ubuntun (ja kubuntun) uusimpien osien myötä on menty takaperin metsään. Olen jo harkitsenut siirtymistä gentoohon tai debianiin.
Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: Mikko M - 14.09.08 - klo:17.09
Itse siirryin takaisin Debianiin sen vakauden takia ja tässäkin on ollut epävakautta FF3 + Flashin kanssa. OpenSuse 11.0 kaatuili sen verran hyvin, että ei ollut kovin mielekästä käyttää sitä.
Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: Balthamaisteri - 16.10.08 - klo:21.28
Itselläni jostain Ubuntu 7.* versiosta alkaen kone ei ole toiminut ollenkaan jos koneessa ei ole CD levyä sisällä, odotan innolla sitä versiota jossa tuo on saatu korjattua.

Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: masa - 16.10.08 - klo:23.23
Edgy oli ensimmäinen versio (tai ylipäätään linux) minkä asensin koneelle. Vaikka alkuaikoina moneen asiaan hain apuja tältä forumilta niin kyllä edgy aikasen hyvin toimi. Suurin ongelma oli win-orientoitunut käyttäjä. Onneksi käyttäjä oli kuitenkin utelias ja opinhaluinen ja yli vuoden linux olikin ainoa kiintolevylle asennettu käyttis.

Feisty oli jokseenkin vaikea mulle. Hieman parannusta toi gutsy, mutta kyllä hardya odotettiin kuin kuuta nousemaan.

Hardy on toiminut mulla tosi hyvin. Osat tähän uuteen tietokoneeseen ostin linux mielessä, paitsi en tajunnut tarkstaa DVD-aseman toimintaa. Tuli testattua distro jos toinenkin... Joku hardyn beta sitten lopulta tajusi aseman päälle ja asentui loppuun asti ja siitä asti on hardy ollut vähintään yhtä vaivaton kuin jo muistojen kultaama edgy.
Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: mikko_h - 17.10.08 - klo:01.14
+1 manaus Adobelle. Flash-liitännäinen on nykyolomuodossaan täysin epävakaa ja silloinkin kun se ei kaadu, syö se prosessoriaikaa mielin määrin. Itse en käytä Compizia, ja Firefox kaatuilee silloin tällöin. Prosessorikuorma nousee sitä mukaa mitä useampi Flash-palikoita sisältävä sivu selaimen välilehdissä on, vaikka mitään järkisyytä tähän ei pitäisi olla.  Satunnaisten yleisestä Flash-kuormasta johtuvien kaatumisten lisäksi on joitain Flash-sivuja, jotka kaatavat selaimen välittömästi.

Pistäkää siis kaikki palautetta Adobelle. Optimisti kuvittelee, että Linux-tuen sais nousemaan heitin tärkeysjärjestyksessä jonnekin.

Meikäläisen ääniongelmat  ovat johtuneet jostain seuraavista

- Kernel-päivitys jättää jostain syystä volyymi- ja mykistysasetukset satunnaisiin asentoihin, jolloin päivityksen jäljiltä pitää käydä kaikkien mikseri-interfacejen vipstaakit läpi ja katsoa, että äänet ja mikit eivät ole mykkiä.

- Juuri nyt tarpeellinen sovellusohjelma käyttää 'väärää' rajapintaa (OSS vs ALSA), jonka läpi juuri nyt ääni ei kulje jostain konfiguraatiosta johtuen (vrt. edellinen).

- Selaimella on käyty Flash- tms. äänisivulla ja selain ei päästä äänikortista irti, jolloin muiden äänet ei kuulu. Käyttäjä ei osaa tätä epäillä eikä tule tappaneeksi selainta, vaan syyttää Linuxia mykäksi.

- Juuri nyt tarpeellinen sovellusohjelma (Skype) ei osaa käyttää pulseaudiota, joka pitää poistaa, että ohjelma toimisi. Poistaminen pahentaa kaikkia edellä mainittuja ongelmia.

Jonkun mielestä mikään näistä ei ole bugi, mutta ei ne kyllä ole merkkejä mistään hyvin suunnitellusta systeemistäkään. Varsinaisesti toimimattomiin tai puuttuviin ajureihin en ole törmännyt moneen vuoteen, tosin mulla ei ole koskaan ollut mitään kallista/ihmeellistä äänikorttia.
Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: mikko_h - 17.10.08 - klo:01.26
mutta eivätkös nuo optiset asemat ole ihan kuluvia osia, eli voi johtua aseman kulumisestakin tulosten heikkous?

Jep. Optisten asemien kuoleminen ei ole mitenkään harvinaista. Työpaikalla on tämän hetken > 30 koneen otannassa tiedossa pari täysin kuollutta asemaa ja pari, jotka lukee mutta ei kirjoita. Asemien hinnat on painettu niin alas, että halvimmassa päässä laatu taitaa lähestyä kertakäyttöistä.
Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: Blackheart - 17.10.08 - klo:22.25
Nero Linux 3
http://www.nero.com/eng/linux3.html (http://www.nero.com/eng/linux3.html)

Joskus vuosia sitten kun käytin XP:tä ;D oli sama softa kova sana.
Niin on nytkin ylivoimainen ykkönen Linux puolella.
Toimii niinkuin pitää ja vieläpä suomeksi!
Suosittelen.

Itse käytän kanssa NeroLinux3:sta. Toimii kuin unelma. Lisenssin voi maksaa tilisiirrolla.
Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: Fri13 - 24.10.08 - klo:10.48
Siis mikä nyt mättää? Niin mielelläni käyttäisin Linuxia mutta siitä ei yksinkertaisesti tule mitään kun ei yhtään päivää ole milloin ei joko koko käyttis tai joku ohjelma kaatuisi useaan otteeseen. Eikö Linuxia aikanaan kehuttu Windowsia vakaammaksi? Sitä se ei juuri nyt ole, Vistakin on vakaampi kuin tämä ja muuta en voi enää uskotella itsellenikään.

Eihä valtaosa ongelmistasi liity käyttikseen ollenkaa! (Linux on käyttiksesi minkä Ubuntu sisältää). Firefoxin tai jopa Gnomen kaatuminen ei tarkoita että käyttis ei olis vakaa. Nuo ohjelmistot eivät ole vakaita! Käyttis on vaan pieni osa koko järjestelmää eikä siihen kuulu mitkää selaimet tai työpöydät Linuxin kohalla. Usein nuo virheet johtuvat muisteista tai muista laitteistoongelmista. Mutta Ubuntu perustuu myös epävakaaseen koodiin (Debian Unstable), koodi kyllä voi olla suhteellisen vakaata mutta sitä ei ole testattu tarpeeks hyvin joten virheitä voi olla reippaastikkin, mikä johtaa että ohjelmat kaatuilee ja sekoilee mutta käyttis on vakaa kuin kallio.

Oot kyl oikeessa siinä että käyttis on alkanut hidastelee. Syynä on Linuxin kehitys palvelimiin eikä työpöytiin jote käyttis on optimoitu sinne. Jotkut kehittäjät pyrkivät kyllä panostamaa työpöytäkäyttöö mutta vaikka uuden scheduloinnin ansiosta nopeutta pitäisi tulla lisää, hitautta on tullut lisää sen sijaan.
Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: Jallu59 - 24.10.08 - klo:12.20
Syynä on Linuxin kehitys palvelimiin eikä työpöytiin jote käyttis on optimoitu sinne. Jotkut kehittäjät pyrkivät kyllä panostamaa työpöytäkäyttöö mutta vaikka uuden scheduloinnin ansiosta nopeutta pitäisi tulla lisää, hitautta on tullut lisää sen sijaan.

Kyllä vielä ainakin erikseen on olemassa palvelimia varten server-kernel, jossa on erilaiset optimoinnit, kuin tässä yleisessä ytimessä.

T:Jallu59
Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: jake - 24.10.08 - klo:12.59
+1 manaus Adobelle. Flash-liitännäinen on nykyolomuodossaan täysin epävakaa ja silloinkin kun se ei kaadu, syö se prosessoriaikaa mielin määrin. Itse en käytä Compizia, ja Firefox kaatuilee silloin tällöin. Prosessorikuorma nousee sitä mukaa mitä useampi Flash-palikoita sisältävä sivu selaimen välilehdissä on, vaikka mitään järkisyytä tähän ei pitäisi olla.  Satunnaisten yleisestä Flash-kuormasta johtuvien kaatumisten lisäksi on joitain Flash-sivuja, jotka kaatavat selaimen välittömästi.

Pistäkää siis kaikki palautetta Adobelle. Optimisti kuvittelee, että Linux-tuen sais nousemaan heitin tärkeysjärjestyksessä jonnekin.

Meikäläisen ääniongelmat  ovat johtuneet jostain seuraavista

- Kernel-päivitys jättää jostain syystä volyymi- ja mykistysasetukset satunnaisiin asentoihin, jolloin päivityksen jäljiltä pitää käydä kaikkien mikseri-interfacejen vipstaakit läpi ja katsoa, että äänet ja mikit eivät ole mykkiä.

- Juuri nyt tarpeellinen sovellusohjelma käyttää 'väärää' rajapintaa (OSS vs ALSA), jonka läpi juuri nyt ääni ei kulje jostain konfiguraatiosta johtuen (vrt. edellinen).

- Selaimella on käyty Flash- tms. äänisivulla ja selain ei päästä äänikortista irti, jolloin muiden äänet ei kuulu. Käyttäjä ei osaa tätä epäillä eikä tule tappaneeksi selainta, vaan syyttää Linuxia mykäksi.

- Juuri nyt tarpeellinen sovellusohjelma (Skype) ei osaa käyttää pulseaudiota, joka pitää poistaa, että ohjelma toimisi. Poistaminen pahentaa kaikkia edellä mainittuja ongelmia.

Jonkun mielestä mikään näistä ei ole bugi, mutta ei ne kyllä ole merkkejä mistään hyvin suunnitellusta systeemistäkään. Varsinaisesti toimimattomiin tai puuttuviin ajureihin en ole törmännyt moneen vuoteen, tosin mulla ei ole koskaan ollut mitään kallista/ihmeellistä äänikorttia.

No jos eivät bugeja, niin kyllä ne on paketintekijän virheitä ellet oo itse 'täydentänyt' tai 'uudistanut' pakettiasi jostain 'harrastajien' valikoimista... ;)

Mulla ei tollasia ongelmia esiinny. Tosin käytän pääasiassa toista distroa...
Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: Jallu59 - 24.10.08 - klo:16.14
Ongelmien aiheuttajista 2/3 on suljettujen järjestelmien aikaansaannosta Flash, Skype, Java, ...
Äänipuolen perusjärjestelmän uusiutuminen tuo kieltämättä omaa tuskaansa siirtymävaiheessa. ;D
Vaan siellä alla yleensä jyrää sovelluksen ja työpöydän kaatumisen jälkeenkin vielä linuxkerneli pystyssä, joskin olisi kiva, että jokin muukin toimisi kuin Ctrl+SysRq+(r-e-i-s-u-b). Vai enkö vaan tiedä ;)

T:Jallu59
Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: vtp - 27.10.08 - klo:18.27
Eihä valtaosa ongelmistasi liity käyttikseen ollenkaa! (Linux on käyttiksesi minkä Ubuntu sisältää). Firefoxin tai jopa Gnomen kaatuminen ei tarkoita että käyttis ei olis vakaa. Nuo ohjelmistot eivät ole vakaita! Käyttis on vaan pieni osa koko järjestelmää eikä siihen kuulu mitkää selaimet tai työpöydät Linuxin kohalla. Usein nuo virheet johtuvat muisteista tai muista laitteistoongelmista. Mutta Ubuntu perustuu myös epävakaaseen koodiin (Debian Unstable), koodi kyllä voi olla suhteellisen vakaata mutta sitä ei ole testattu tarpeeks hyvin joten virheitä voi olla reippaastikkin, mikä johtaa että ohjelmat kaatuilee ja sekoilee mutta käyttis on vakaa kuin kallio.

Oot kyl oikeessa siinä että käyttis on alkanut hidastelee. Syynä on Linuxin kehitys palvelimiin eikä työpöytiin jote käyttis on optimoitu sinne. Jotkut kehittäjät pyrkivät kyllä panostamaa työpöytäkäyttöö mutta vaikka uuden scheduloinnin ansiosta nopeutta pitäisi tulla lisää, hitautta on tullut lisää sen sijaan.

Näinhän se on, että itse Linux on vakaa kuin kivi. On todella harvinaista, että kerneli alkaa kaatuilemaan. Itse sain juuri vähän aikaa sitten hibernatessa listan kernelin virheilmoituksia. Kone oli muutekin juuri hibernatessa alkanut jumittaa. Syyllinenpä olikin kannettavan emolevy. Vaihdoin toisen emon samanlaisesta raadosta ja siihen loppui kiukuttelut.

Tietysti esimerkiksi Ubuntu on sitten paljon muutakin kuin kernel. Lähinnä nämä unstable-ohjelmat sitten aiheuttavat tätä epävakautta. Loppukäyttäjän kannalta tilanne on sikäli murheellinen, että ei ole väliä, kaatuuko kernel, vai xorg, niin kone on joka tapauksessa bootattava (mikäli ei tunne Linuxia).

Pidetään me Ubuntu-henkiset peukkuja, että tilanne paranee tästä. Käyttöjärjestelmä on jo niin kehittynyt, että se on useimmissa tapauksessa naurettavan helppo asentaa ja asennuksen jälkeen konetta voi heti alkaa käyttää. Windowsin kanssa joutuu tekemään paljon enemmän töitä, jotta koneesta saa käyttökelpoisen.
Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: Ux64 - 28.10.08 - klo:10.28
Ubuntussa kyllä ollut vakauden kanssa ongelmia viimeaikoina, nimen omaan firefoxin kanssa ja hiukan muutenkin.

Hardyyn kun päivitin, niin oli kyllä monenlaista ongelmaa. Ihan perustavan laatuisista ongelmista lähtien. Emolevyn kanssa ongelmia, näytönohjaimen kanssa ongelmia, yleistä kaatuilua. Firefox kaatuili jne.

Mutta nyt tuntuu taas toimivan ihan ok. Kunnes Ibex tulee. (?)
Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: Tha-Fox - 28.10.08 - klo:10.49

Mutta nyt tuntuu taas toimivan ihan ok. Kunnes Ibex tulee. (?)


Siksi ajattelinkin käyttää Hardya ainakin sen kolme vuotta ja päivittää vasta sitten seuraavaan LTS-versioon tai tehdä puhtaan asennuksen.
Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: harrykaa - 28.10.08 - klo:11.08
Emolevyn kanssa ongelmia, näytönohjaimen kanssa ongelmia, yleistä kaatuilua. Firefox kaatuili jne.
Mutta nyt tuntuu taas toimivan ihan ok. Kunnes Ibex tulee. (?)
Siksi ajattelinkin käyttää Hardya ainakin sen kolme vuotta ja päivittää vasta sitten seuraavaan LTS-versioon tai tehdä puhtaan asennuksen.

Tähän mennessä ja melkeinpä tuon Intrepidin beta-version alusta asti vakaus ja etenkin raudan tunnistus on parempi kuin Hardyssa.
Tämä koskee niin langattomia verkkokortteja, äänikortteja kuin näytönohjaimia ja näyttöjäkin.
Päivitysten edetessä ja julkaisuversion lähetessä etumatka vain kasvaa.

Tuo Firefoxin kaatuilu ei siis johdu Hardysta eikä Intrepidistäkään sinänsä.
Useimmiten syynä on näytönohjaimen ja flash-liitännäisen toimimattomuus FF:n kanssa.
Hardyssa ja Intrepidissä on muuten sama FF.

Vielä noista LTS-jakeluista sen verran, että seuraava ei siis ilmesty 3 v kuluttua Hardyn julkaisemisesta vaan 2 v kuluttua (4/2010).
Päivityksiä (lähinnä korjaussellaisia) Hardyyn kuitenkin tulee vielä 2v 6kk ajan, mutta tuon jakeluversion kehitystyö on päättynyt julkaisuun 4/2008.

Kannattaa tutkia uudempia jakeluversioita ja katsoa, olisiko niiden uusissa ominaisuuksisa jotain, mikä kiinnostaa.
Itseäni kiinnosti mm. päästä kannettavallani (Dell Inspiron 9100) langattomasti nettiin.
Hardyllä ei onnistunut (eikä tule onnistumaankaan), Intrepidillä pääsi jo betavaiheessa.
Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: Tha-Fox - 28.10.08 - klo:11.12

Vielä noista LTS-jakeluista sen verran, että seuraava ei siis ilmesty 3 v kuluttua Hardyn julkaisemisesta vaan 2 v kuluttua (4/2010).
Päivityksiä (lähinnä korjaussellaisia) Hardyyn kuitenkin tulee vielä 2v 6kk ajan, mutta tuon jakeluversion kehitystyö on päättynyt julkaisuun 4/2008.

Kannattaa tutkia uudempia jakeluversioita ja katsoa, olisiko niiden uusissa ominaisuuksisa jotain, mikä kiinnostaa.
Itseäni kiinnosti mm. päästä kannettavallani (Dell Inspiron 9100) langattomasti nettiin.
Hardyllä ei onnistunut (eikä tule onnistumaankaan), Intrepidillä pääsi jo betavaiheessa.


Aikataulu tiedossa, mutta itse en yleensä päivitä heti uuden version tullessa, vaan annan muiden selvitellä lastentaudit, jos oma kone sillä hetkellä toimii oikein. Kun tuo miniläppäri nyt kerran pelittää Hardylla täysin, enkä uusia ominaisuuksia suuremmin kaipaa, niin annan vain mennä  :) Ainoa asia, jonka voisin kuvitella saavan minut päivittämään, olisi mokkuloinnin aloittaminen. Siihenhän näyttää parannusta tulleen.
Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: UBTAATA - 06.11.16 - klo:22.45
latasin 16.04 :n ehkä huonosti suojatusta yhteydestä.
Siitä alkoi kaatuilu. Jopa parin tunnin välein.
Lataan 16.04.1  fi :n
Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: juyli - 06.11.16 - klo:22.54
latasin 16.04 :n ehkä huonosti suojatusta yhteydestä.
Siitä alkoi kaatuilu. Jopa parin tunnin välein.
Lataan 16.04.1  fi :n
Yli kahdeksan vuotta sitten käytyyn keskusteluun Linux:in vakaudesta on ihan turha jatkaa viestitystä. Ylläpito voisi sulkea ko. aiheen.
Ongelmiin kohtaamistasi Ubuntu 16.04-versiossa voi aloittaa rohkeasti uutena keskustelusäikeenä.
Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: kx - 07.11.16 - klo:11.50
Minulla on nyt käytössä vajaa 10 vuotta vanha pöytäPC Fujitsu Amilo, jossa on uusittu näytönohjain noin 2 vuotta sitten ja kovalevy SSD:ksi noin vuosi sitten. Kustannukset olivat yhteensä noin 180 euroa.
Tuon uusinnan jälkeen kumpikaan Ubuntu ei ole kaatuillut kertaakaan. Aluksi oli 14.04 lts 32bit ja nyt on ollut tämä 16.04 lts 64 bit jo useita kuukausia koneessa. Eli kannattaa joskus panostaa muutama kymppi koneen uudistamiseen. Minusta Linux vaikuttaa tosi vakaalta. ;D
Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: Postimies - 08.11.16 - klo:00.30
Ohjelmat kaatuilee välillä, mutta itse käyttis hyvin harvoin. killall "ohjelma tepsii" yleensä jymähtäneeseen ohjelmaan.
Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: yaquya - 08.11.16 - klo:06.17
Joo kyllä se vakaus siellä pinnan alla on ja voi hyvin. Tuntuu, että kaikenlaiset pienet pulmat alkaa jos käyttää näitä uusia ja raskaampia työpöytiä Gnome3, Plasma5 + Unity. Tämä siis vain omana käyttökokemuksena, varmasti toimivat joillain erittäinkin hyvin.

Noi allekirjoituksessakin olevat mitä nyt on itsellä käytössä, on niin vakaita että on suorastaan tylsää  :)
Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: Eesaurus - 08.11.16 - klo:10.03
Tuntuu, että kaikenlaiset pienet pulmat alkaa jos käyttää näitä uusia ja raskaampia työpöytiä Gnome3, Plasma5 + Unity. Tämä siis vain omana käyttökokemuksena, varmasti toimivat joillain erittäinkin hyvin.

Juu, aika lailla päinvastaisia kokemuksia. Minusta Unity (Gnome Shell toki myös) on erittäin vakaa. Ja varsinkin jos malttaa pysytellä LTS -versioissa, ja tunnetuissa ohjelmissa, eikä asentele mitään kehitysversioita tai kaikenmaailman kolmannen osapuolen PPA -kötöstyksiä. No, itsehän teen nimenomaan noita molempia, mutta se on toinen juttu... :D Vakautta kaipailevan ei siihen kannata lähteä.

Liekö noissa raskaampien työpöytien ongelmissa usein kyse siitä, että niitä yritetään käyttää liian huonoissa koneissa. Ubuntuhan ei ole mikään kevytjakelu ollut vuosikausiin, masiinassa on oltava kohtuullisesti hönkää, että käyttis pyörii sujuvasti.
Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: TuxNetti - 08.11.16 - klo:12.35
Mitä enemmän kehitysversioilla on käyttäjiä ja mitä erilaisimmilla koneilla, sitä paremmin bugit tulevat ilmi ja sitä paremmaksi systeemi kehittyy... ei mikään rakettitiede yhtälö  8)

Korjataam käyttäjän tilalle bugeista raportoiva käyttäjä. Bugeja hiljaa mielessään kiroileva ja bugit raportoimatta jättävä ei paljoa kehitystä hyödytä. Pahimmillaan voi jopa vaikuttaa muiden silmiin tyytyväiseltä, kun ei kerta valittamista löydy.
Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: Eesaurus - 08.11.16 - klo:12.41
En oikein ymmärrä, että miksi ihmisiä pelotellaan kehitysversioista... Myllyssä nyt Ubuntu 17.04 kehitysversio enkä huomaa tämänkään version vakaudessa mitään poikkeavaa edelliseen julkaisuun ja kehitysversioon eli Ubuntu 16.10:iin verrattuna. Bugeja toki aina silloin tällöin on ja tulee, mutta ne korjataan koko ajan nopeammin ja nopeammin... Jos ihminen pelkää pimeää, niin voi se sitten pelätä kehitysversioitakin  :) mutta ainakin minun mielestä molemmat pelot ovat täysin turhia...  :)  Itsellä nyt ainoa ppa viritys on Firefox beta, joskus tuo on ollut virallisissa repoissa mutta jostakin syystä viime aikoina sitä ei ole ollut... No, yhtä kaikki... hyvin tuokin pelittää ja eipä tuolla niin suurta merkitystä ole...

Eihän kukaan pelotellut olekaan, mutta kun ketjussa on kyse vakaudesta ynnä muusta sellaisesta, niin... Eli toistan: jos vakautta haetaan, niin eihän kehitysversioita oli mitään järkeä asennella.

Lainaus
Mitä enemmän kehitysversioilla on käyttäjiä ja mitä erilaisimmilla koneilla, sitä paremmin bugit tulevat ilmi ja sitä paremmaksi systeemi kehittyy... ei mikään rakettitiede yhtälö  8)

Totta kai, mutta on paljon sellaisia Ubuntun käyttäjiä, jotka haluavat vain mahdollisimman vakaan systeemin ilman säätämistä. Et kai sinäkään heille mitään kehitysversioita silloin ehdottele?
Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: matsukan - 08.11.16 - klo:12.51
Tuntuu, että kaikenlaiset pienet pulmat alkaa jos käyttää näitä uusia ja raskaampia työpöytiä Gnome3, Plasma5 + Unity. Tämä siis vain omana käyttökokemuksena, varmasti toimivat joillain erittäinkin hyvin.

Juu, aika lailla päinvastaisia kokemuksia. Minusta Unity (Gnome Shell toki myös) on erittäin vakaa. Ja varsinkin jos malttaa pysytellä LTS -versioissa, ja tunnetuissa ohjelmissa, eikä asentele mitään kehitysversioita tai kaikenmaailman kolmannen osapuolen PPA -kötöstyksiä. No, itsehän teen nimenomaan noita molempia, mutta se on toinen juttu... :D Vakautta kaipailevan ei siihen kannata lähteä.


En oikein ymmärrä, että miksi ihmisiä pelotellaan kehitysversioista... Myllyssä nyt Ubuntu 17.04 kehitysversio enkä huomaa tämänkään version vakaudessa mitään poikkeavaa edelliseen julkaisuun ja kehitysversioon eli Ubuntu 16.10:iin verrattuna. Bugeja toki aina silloin tällöin on ja tulee, mutta ne korjataan koko ajan nopeammin ja nopeammin... Jos ihminen pelkää pimeää, niin voi se sitten pelätä kehitysversioitakin  :) mutta ainakin minun mielestä molemmat pelot ovat täysin turhia...  :)  Itsellä nyt ainoa ppa viritys on Firefox beta, joskus tuo on ollut virallisissa repoissa mutta jostakin syystä viime aikoina sitä ei ole ollut... No, yhtä kaikki... hyvin tuokin pelittää ja eipä tuolla niin suurta merkitystä ole...

Mitä enemmän kehitysversioilla on käyttäjiä ja mitä erilaisimmilla koneilla, sitä paremmin bugit tulevat ilmi ja sitä paremmaksi systeemi kehittyy... ei mikään rakettitiede yhtälö  8)

Tarkoitatko että Ubuntun kehitysversio olisi siirtymässä vähitellen Arc tyyliseksi jakeluksi jossa otetaan ihan viimeisempiä paketteja koko ajan sisään ? Eli kehitysversio on melko stabiili koko ajan ?
Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: matsukan - 08.11.16 - klo:15.22

Tuossa on aika paljon säätelemisestä koko ajan normikäyttäjän kannalta. Tietenkin jokaisen tausta vaikuttaa tässä jutussa eniten ...
Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: UBTAATA - 10.11.16 - klo:17.08
Tnx   juyli #42  ja  juhisi #43   Pitää käydä daily-live sivuilla. 

Ei auttanut uusi 16.04.1  fi    ...  Taas 2 tuntia ja TILT !  Uusi kylmä-start..  Menin dmesg :illä vähän tutkimaan ja rivillä  [     63.102900] irg-stat interface Fatal Error  !!  Punaisella värillä  Ei tällasia vanhaan hyvään aikaan.  Eikä 16.04 :ssä ole enää Problem ilmoitus-puol-automaattiakaan.   Kyllä vakaus on tosihommissa 1 LY tärkeämpää kuin nopeus.
CU



Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: spark - 10.11.16 - klo:19.21
Tnx   juyli #42  ja  juhisi #43   Pitää käydä daily-live sivuilla. 

Ei auttanut uusi 16.04.1  fi    ...  Taas 2 tuntia ja TILT !  Uusi kylmä-start..  Menin dmesg :illä vähän tutkimaan ja rivillä  [     63.102900] irg-stat interface Fatal Error  !!  Punaisella värillä  Ei tällasia vanhaan hyvään aikaan.  Eikä 16.04 :ssä ole enää Problem ilmoitus-puol-automaattiakaan.   Kyllä vakaus on tosihommissa 1 LY tärkeämpää kuin nopeus.
CU

Saattaapi olla kovalevyongelma kyseessä. Onko koneessa perinteinen kiekko vai SSD? Kannattaa vilkaista SMART tiedot.
Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: nm - 10.11.16 - klo:21.16
Tnx   juyli #42  ja  juhisi #43   Pitää käydä daily-live sivuilla. 

Ei ehkä kannata. Jos sait kaatuilusta huolimatta kaikki päivitykset asennettua, järjestelmäsi vastaa 16.04:n daily-versiota. Ongelmaa kannattaisi nyt ratkoa eri suunnasta, selvittämällä mikä laite- tai ohjelmistokomponentti olisi todennäköinen syyllinen kaatumiseen.


Ei auttanut uusi 16.04.1  fi    ...  Taas 2 tuntia ja TILT !  Uusi kylmä-start.. 

Kaatumiset ja jumiutumiset johtuvat lähes aina rautaviasta, joka voi olla kiintolevyssä, muisteissa, emolevyllä tai näytönohjaimessa. Softapuolella näytönohjaimen ajuri on todennäköisin syyllinen.

Kopioi koko dmesgin virhelistaus ja ympäröivät rivit tänne. Esiintyykö virhettä myös tuon 63 sekunnin jälkeen?

Kannattaa tosiaan katsoa kiintolevyn SMART-tiedot Levyt-ohjelmalla.

Menin dmesg :illä vähän tutkimaan ja rivillä  [     63.102900] irg-stat interface Fatal Error  !!  Punaisella värillä  Ei tällasia vanhaan hyvään aikaan.

Jaaha.  ;D Melkeinpä väittäisin että se sama virhe tulee myös Ubuntuilla 10.04, 12.04 ja 14.04.


Eikä 16.04 :ssä ole enää Problem ilmoitus-puol-automaattiakaan.

On Apport edelleen ja toimii samalla tavalla kuin ennenkin. Kernelin ja ajurien virheilmoitukset eivät vain kuulu automaation piiriin.
Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: ####¤¤¤¤#### - 19.01.17 - klo:14.58
Tnx   juyli #42  ja  juhisi #43   Pitää käydä daily-live sivuilla. 

Ei auttanut uusi 16.04.1  fi    ...  Taas 2 tuntia ja TILT !  Uusi kylmä-start..  Menin dmesg :illä vähän tutkimaan ja rivillä  [     63.102900] irg-stat interface Fatal Error  !!  Punaisella värillä  Ei tällasia vanhaan hyvään aikaan.  Eikä 16.04 :ssä ole enää Problem ilmoitus-puol-automaattiakaan.   Kyllä vakaus on tosihommissa 1 LY tärkeämpää kuin nopeus.
CU

Moi

Tuo on selvä koneen ylikuumeneminen "ehkä" :)
Onko läppäristä kysymys silloin voi olettaa, että  joko koneessa pölyä tai koneen ulostuloaukon edessä on jotain jolloin ulos puhallus estyy.
Näin oli itsellä pari vuotta sitten ja kun putsasin koneen vakaus tuli taas..................
Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: Postimies - 19.01.17 - klo:17.01

Moi

Tuo on selvä koneen ylikuumeneminen "ehkä" :)
Onko läppäristä kysymys silloin voi olettaa, että  joko koneessa pölyä tai koneen ulostuloaukon edessä on jotain jolloin ulos puhallus estyy.
Näin oli itsellä pari vuotta sitten ja kun putsasin koneen vakaus tuli taas..................
Itsellä ylikuumenee jos pistää useamman käännöksen rinnakkain ja cpu load nousee reippaasti yli 10.
Jos kaatuu niin vähennetään ytimiä make -j8 --> make -j4 ja kuumenee vähemmän.
Harmittavin bugi tähän mennessä kun kernelin ja näytönohjaimen ajurin päivityksen jälkeen
ei päässyt kirjautumaan sisälle.
Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: UBTAATA - 19.01.17 - klo:17.44
Tnx NM #58 ja # 59

Päällimitten kone toimii OK mutta sisäisesti:  Tilanne epävakaa.  Virheilmoitukset ei mene perille.  Päivitys ei toimi.    apt-get install -f  kiertää virhe- -luuppia.   Kokeilen Smart Levyt -ohjelmaa, jos asentuu.      ....Tarvin kohta asiantuntijan   ;-\  , vaan en tohtisi vaivata häntä tällaisilla pikku jutuilla.  UbT:    ikä 82,  muita tietoja:
    Lenovo tornikone.    mui: 7.7 Gbit,       suo: Intel Pentium(R) CPU I 2900@ 2,41 GHz x 4,        gra: Intel Bay Trail,  bit:  64,  le: 237,5 Gt
Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: nm - 19.01.17 - klo:18.36
Tnx NM #58 ja # 59

Päällimitten kone toimii OK

Ei siis kaadu tai jumiudu enää?

mutta sisäisesti:  Tilanne epävakaa.  Virheilmoitukset ei mene perille.

Kerro tarkemmin mitä tarkoitat.

  Päivitys ei toimi.    apt-get install -f  kiertää virhe- -luuppia.

Mitä se herjaa? Kopioi virheilmoitus päätteestä tänne.

    Lenovo tornikone.    mui: 7.7 Gbit,       suo: Intel Pentium(R) CPU I 2900@ 2,41 GHz x 4,        gra: Intel Bay Trail,  bit:  64,  le: 237,5 Gt

No tuo onkin hyvä tieto! Eli koneessa on Bay Trail -arkkitehtuurin prosessori Pentium J2900. Linuxissa on ollut vakausongelmia Bay Trailin C-state-virransäästön kanssa. Toistaiseksi se täytyy kytkeä pois käytöstä, jotta kerneli toimisi vakaasti. Pyydä vaikka asiantuntija-auttajaasi tekemään se puolestasi:

http://askubuntu.com/questions/749349/how-to-set-intel-idle-max-cstate-1
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/1503731
Otsikko: Vs: Mihin on kadonnut Linux vakaus?
Kirjoitti: matsukan - 19.01.17 - klo:23.00

Ei se Linux tee ihmeitä vaikka on vakaampi kuin moni muu käyttis. Jos todellakin rauta hajoaa niin ei siinä Linux:kaan voi tehdä paljoa.