Ubuntu Suomen keskustelualueet

Ubuntun kehittäminen ja yhteisö => Ubuntun kehitysversio => Aiheen aloitti: Timo Jyrinki - 19.05.05 - klo:09.54

Otsikko: Ubuntu Linux saameksi
Kirjoitti: Timo Jyrinki - 19.05.05 - klo:09.54
Linux-jakelujen yhteisiä osia on käännetty jonkin verran pohjoissaameksi, joten Ubuntu Linuxiakin voi saamen kielellä käyttää. Ubuntu Linuxia asennettaessa voit valita kieleksi "Northern Sami", kielikoodi se_NO. Koodissa "se" on ISO 639-1 -standardin lyhenne pohjoissaamelle, ja "NO" tarkoittaa maata eli Norjaa. Ikävä kyllä kielikoodia se_FI ei ole ainakaan vielä olemassa; se pitäisi välittää oikeille tahoille Linuxissa (glibc, X, Debian/Ubuntu) jotta joskus tulevaisuudessa suomalaiset pohjoissaamen puhujat voisivat valita ns. oikean kielivalinnan.

Inarin- ja koltansaameksi ei Linuxia tietääkseni ole käännetty, mutta tämäkin on siis mahdollista jos kiinnostuneita kääntäjiä löytyy. Kielikoodit näille löytyvät vasta uudemmasta kolmekirjaimisesta ISO 639-2 -standardista, jota ei ole vielä laajalti käytössä. Inarinsaamen koodi on "smn" ja koltansaamen "sms".
Otsikko: Vs: Ubuntu Linux saameksi
Kirjoitti: Risto H. Kurppa - 12.04.07 - klo:13.54
Tämä on ilmeisesti forumin vanhin viesti, siksipä se saa kunnian saada 1000. viestini eikä harmita lainkaan, saamenkielinen Linux olisi hieno saavutus, kun vain tekijöitä ja/tai rahoittajia löytyisi.

r

Kun ei tuo testaus-alue laske viestejä.. http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=9468.0