Ubuntu Suomen keskustelualueet

Ubuntun käyttö => Pelit => Aiheen aloitti: lat3 - 12.06.08 - klo:00.26

Otsikko: Enemy terrirory - näyttö piemenee
Kirjoitti: lat3 - 12.06.08 - klo:00.26
Hei. Asensin enemy territory pelin näillä ohjeilla http://wiki.ubuntu-fi.org/Enemy_Territory, mutta kun avaan pelin niin näyttöön pamahtaa Out of range ja äänet kuuluu yms. Tämä on eka kunnon peli missä käy näin esim teeworldsissa ei käy näin. Apuja.
Otsikko: Vs: Enemy terrirory - näyttö piemenee
Kirjoitti: Make1 - 12.06.08 - klo:01.14
Onkos ajurit asennettu?
Otsikko: Vs: Enemy terrirory - näyttö piemenee
Kirjoitti: jyrtzi - 10.09.08 - klo:14.53
Tsekkaa virkistystaajuudet. Mulla oli kerran vanha putkinäyttö ja se valitti tuota jos oli liian korkea virkistystaajuus.  ::)
Otsikko: Vs: Enemy terrirory - näyttö piemenee
Kirjoitti: wally - 11.09.08 - klo:21.55
Syypää ongelmaasi on mitä ilmeisimmin jyrtzin mainitsema. Eli näytönohjaimen tarjoama resoluutio tai todennäköisemmin virkistystaajuus on liikaa tai liian vähän näytöllesi.

Mikä näytönohjain sinulla on? Mikäli nvidian ohjain, asenna paketti "nvidia-settings" ja aja saman niminen ohjelma. Täältä pääset kokeilemaan eri resoluutioita ja virkistystaajuuksia.

Paras tapa saada peli toimimaan on asettaa pelin vaatima resoluutio päälle ennen pelin käynnistystä! (Muistaakseni ET:ssä oletuksena 1024x768.) Jos saat nvidia-settingsillä tai muulla työkalulla tuon vaaditun näyttötilan päälle, sen pitäisi kaiken järjen mukaan toimia myös peleissä.

****

Täytyypä mainostaa tähänkin ketjuun vaihtoehtoista, "ubuntumaisempaa", tapaa asentaa mm. Enemy Territory, eli repository/ohjelmavarasto löytyy:

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=21300.0