Ubuntu Suomen keskustelualueet

Ubuntun käyttö => Multimedia ja grafiikka => Aiheen aloitti: Aksu - 09.08.05 - klo:08.25

Otsikko: Äänet katosivat
Kirjoitti: Aksu - 09.08.05 - klo:08.25
Tietäisiköhän joku, mistä kannattaisi lähteä ongelmaa ratkomaan, kun Ubuntusta katosivat äänet. Eilen vielä kaikki äänet pelasivat OK, mutta kun tänään käynnistin koneen, ei kuulu mitään ja Rhythmbox antaa vain virheilmoituksen "Could not open resource for writing". Järjestelmä-äänetkään eivät enää kuulu, eikä muillakaan media-playereillä kuulu pihaustakaan. Äänikortti on Soudblaster live, jonka Ubuntu tunnisti OK.

Otsikko: Re: Äänet katosivat
Kirjoitti: Aksu - 09.08.05 - klo:09.36
Itse itselleni vastaten, ongelma taisi olla creativen web-kamerassa. Kun poistin sen järjestelmästä ja käynnistin koneen uudelleen, niin äänetkin palasivat.  :)  :)  :)

USB-väyläisen laitteen poisto taisi kyllä kyykyttää järjestelmää jotenkin, koska samalla näppis hävisi, eikä se toiminut ennen buuttausta.
Otsikko: Re: Äänet katosivat
Kirjoitti: KKHS - 22.08.05 - klo:10.50
Sama virheilmotus on mullakin ollu, eikä auttanu kameran irrotus :D Äänet ei missään vaiheessa ole vielä toiminut, että jos jollain on tietoa mistä moinen johtuu ja ennenkaikkea miten se korjataan, olisi varsin hyödyllistä :D
Otsikko: Re: Äänet katosivat
Kirjoitti: jyri - 09.09.05 - klo:12.12
Joskus aikoinaan itselläni oli sama ongelma Fedora Coressa, ja siihen auttoi Terminaalissa säätö: sduo alsamix tai sudo alsamixer. Sekään ei vaan aina toimi  :-\
Otsikko: Re: Äänet katosivat
Kirjoitti: mikk0 - 09.09.05 - klo:13.36
Luitteko jannen ääni-howton?
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=234.0

Siinä selostetaan tilannetta ja laitetaan ubuntuguiden avulla Alsa toimimaan kunnolla, ja vieläpä niin että siinä on respawn-päällä.
Tuo tarkoittaa sitä, että jos alsa tippuu pois, niin sen pitäisi käynnistyä uudelleen (kai?).

Mikko