Ubuntu Suomen keskustelualueet
Muut alueet => Muut käyttöjärjestelmät ja Linux-jakelut => Aiheen aloitti: ks - 14.12.06 - klo:21.29
-
SOT Linuxin konkurssipesä on myyty, ja ostaja Wille Kuutti on aikeissa herättää jakelun henkiin. Tervetuloa takaisin, kotimainen jakelu, johon tutustuin jo viime vuosituhannella.
http://www.digitoday.fi/page.php?page_id=10&news_id=200623480
-
Kiitoksia! Haluaisin kuitenkin oikaista heti alkuunsa pari väärinkäsitystä, ennen kuin leviävät laajemmalle; Eli SOT ei ole konkurssipesä, eikä ole konkurssissa, eikä ole ollut edes vaarassa mennä konkurssiin. Kyseessä on vapaaehtoisessa selvitystilassa oleva yritys.
Samoin SOT-Linux jakelun henkiinherättäminen on ainakin vielä tässä vaiheessa hätäinen johtopäätös. Toki mietimme strategioita sekä oman jakelun kanssa, että ilman, mutta todennäköisesti nykyisessä markkinatilanteessa ei ole mielekästä herättää henkiin omaa jakalua, vaan perustaa liiketoiminta ainakin alkuvaiheessa johonkin/joihinkin sopiviin olemassaoleviin jakeluihin. Maailma on kuitenkin hieman muuttunut SOT-Linuxin ajoista.
-
Näin on Wille ja vauhti senkuin kiihtyy, elikäs ( deb/ubuntu ) tyyppinen tai jokin muu valmis jalusta todennäköisesti on paras lähtökohta mahdolliselle uudelle jakelulle. Oli se muodoltaan millainen hyvänsä. 8)
-
SOT 5.1 oli minullakin ensimmäinen vakava yritys Linux-ihmemaahan.
Silloin ei vielä voinut ajatellakaan Linuxia ainoaksi käyttö järjestelmäksi itselleen.
Ajat ovat nyt toiset, eikä minunkaan koneellani enää majaile muita kuin linuxeja.
Olisihan se mukavaa saada kotimainen, vaikkapa Debian-pohjainen vaihtoehto :D
-
YAnODi
eli Yet Another Distro olisi taas tuloksena. Hyödykkäämpää olisi kääntää suomeksi olemassaolevia softia ja/tai kehittää niitä. ellei sitten satu keksimään jotain uutta, Pyörää on turha keksiä uudelleen. Buntuissakin on vielä pirusti suomentamattomia osia/softanpätkiä. Puhumattakaan suomenkielisistä manuaaleista. Niitä tuntuu harva jaksavan kääntää/kirjoittaa. Hatunnosto Oo-käännöstiimille ja muille suomentaneille ja suomeksi kirjoittaneille. Paljon on vielä työsarkaa jäljellä, ennen kuin meillä on edes pääosin (esim. systeemi, työpöytä+20 eniten käytettyä softaa sisältävä) suomenkielinen distro koneissamme.
T: Jallu59
-
Minua kyllä kiinnostaisi Suomenkielinen debian pohjainen linux kirjanen vähän kirjastoissa näkyviin best/sot linux tyyliin.
Lähi alueemme suurin kirjasto pitää itseään linux ystävällisenä ja sieltä löytyykin 44 kpl linuxeja käsitteleviä Suomenkielisiä kirjoja.
Joka ikinen niistä on redhat tai fedora pohjainen tai yhteensopiva.
Olen kahlannut niistä kuusi noin pääpiirteissään läpi ja red hat pohjainen päätekoodaus eroaa liikaa minun taidoilleni esim. ubuntuun verrattuna, jotta niistä olisi ollut jotta konkreettista hyötyä Ubuntussa.
Uusin tällä hetkellä lainassa oleva on raimo Kosken Linux asentajan käsikirja 2006.
Silloin kun vielä tuo toisen kiintolevyn mounttaus pänni niin kokeilin, pari päivää myös Lineox enterpriseä.
Siitä löytyi pari kivaa ja muutama huono piirre.
Parasta oli mahdollisuus heti asennuksen alussa valita käyttöön ISA- linux ajurit.
Testaamatta jäi olisiko asennus velho tosiaan ottanut heti alussa molemmat kiintolevyt käyttöön ilman eri sähläilyjä. Erillistä opastusta lisäkiintolevyn asennuksiin ei löydy.
Huonoa oli, se että ubuntun lisää /poista toimintoa vastaava lineoxin oma versio ei päivityksestä huolimatta, toiminut ja ehdottomasti suurin miinus oli kun tulostin tuki oli suppea, eikä samsung scx- 4200 ajurit toimineet kuin hetken, aikaa kun, sitten tulostin kuvake jumittui ja tulostuksia jäi jonoon. Ja skannaus ei tominut millään ajureilla.
Siksi siirryinkin takaisin Ubuntuun janyt kun ISA- väyläinen äänikortti toimii ja toinen kiintolevy tuli mountattua niin olen tyytyväinen.
Tavallisia käyttäjiä kiinnostavat pelien lisäksi kaikenkarvaiset usb laitteet, ja tietysti erityisesti monitoimilaitteet, videopätkien katselu, kuvien muokkaus,äänien tomivuus, perinteisten selain sähköposti ja toimistosovellusten lisäksi.