Ubuntu Suomen keskustelualueet
Ubuntun käyttö => Ubuntu tietokoneissa => Aiheen aloitti: kaulahuivi - 22.07.23 - klo:12.19
-
Saan ladattua ohjelman Thunderbirdin nettiisvuilta, ja Ark ohjelma purkaakin sen, mutta sitten menee sormi suuhun. Miten asennus jatkuu? Discover ei osaa avata mitään. Flatpak versiokin oli vanha TB 102. Ark-purkamisen tuloksena syntyy 5 kansiota ja tiedostoja vaikka kuinka paljon.
-
Eikö löydy paketinhallinnasta?
-
Miksi haluat asentaa Thunderbird 115:sta ennen kuin se löytyy pakettivarastoista tai Flathubista? Eiköhän se niihinkin jossain vaiheessa valu.
Tuo Thunderbirdin nettisivuilta ladattava paketti näyttää olevan perinteinen "tarripallo". Voit ajaa Thunderbirdin siitä suorittamalla tiedoston thunderbird.
-
Jos snap kelpaa, niin sillä tavalla saa tuoreen version TB:stä. https://snapcraft.io/thunderbird
sudo snap install thunderbird --beta
-
Miksi haluat asentaa Thunderbird 115:sta ennen kuin se löytyy pakettivarastoista tai Flathubista?
Windowsille 115 on jo tullut. Kun aloin lukea julkaisumuistiota, pohdin alussa että onkohan TB:stä tarkoitus tehdä yleinen PGP-hallintaohjelma sähköpostin lisäksi. Mutta kun jatkoin lukemista, tajusin että nyt onkin aika iso uudistus menossa. Mozilla on ottanut TB:n takaisin omaan ohjaukseensa.En yhtään ihmettele jos joku kiirehtii sitä kokeilemaan. En tiedä kaulahuivin motiiveja, mutta arvaan että niitä voi olla monenlaisia.
-
Windowsille 115 on jo tullut. Kun aloin lukea julkaisumuistiota, pohdin alussa että onkohan TB:stä tarkoitus tehdä yleinen PGP-hallintaohjelma sähköpostin lisäksi. Mutta kun jatkoin lukemista, tajusin että nyt onkin aika iso uudistus menossa. Mozilla on ottanut TB:n takaisin omaan ohjaukseensa.
Missä näit sellaista tietoa? Thunderbirdin nettisivun ja Wikipedian perusteella viimeisin merkittävä organisaatiomuutos tehtiin kolme vuotta sitten:
https://en.wikipedia.org/wiki/Mozilla_Thunderbird
On January 28, 2020, the Mozilla Foundation announced that the project would henceforth be operating from a new wholly owned subsidiary, MZLA Technologies Corporation, in order to explore offering products and services that were not previously possible and to collect revenue through partnerships and non-charitable donations.
Omistussuhteesta huolimatta MZLA Technologiesin toiminta vaikuttaa melko riippumattomalta Mozillasta, ja rahoitus perustuu Thunderbirdin käyttäjien lahjoituksiin:
https://blog.thunderbird.net/2023/05/thunderbird-is-thriving-our-2022-financial-report/
-
Missä näit sellaista tietoa?
https://www.thunderbird.net/en-US/thunderbird/115.0/releasenotes/
-
Missä näit sellaista tietoa?
https://www.thunderbird.net/en-US/thunderbird/115.0/releasenotes/
Mikä kohta tuolla sivulla?
-
Mikä kohta tuolla sivulla?
Ööh.. kun vaan alat lukea sitä, niitä uusia ominaisuuksia siellä. Muutosten listakin on pitkä, ja kosjaustenkin, mutta uusien ominaisuuksien esittely sisältää ison joukon PGP-juttuja, kuten Thunderbird can now upload OpenPGP public keys to VKS and HKP keyservers
ja Thunderbird can now open OpenPGP Key Manager dialog from commandline using "-keymanager" option
ja vaikka mitä. Kun vaan alat lukea, yksi kerrallaan, niin näet.
-
Taisin lainata liian pitkän pätkän viestistäsi, mutta viittasin siis tähän:
Mozilla on ottanut TB:n takaisin omaan ohjaukseensa.
uusien ominaisuuksien esittely sisältää ison joukon PGP-juttuja, kuten Thunderbird can now upload OpenPGP public keys to VKS and HKP keyservers
ja Thunderbird can now open OpenPGP Key Manager dialog from commandline using "-keymanager" option
Thunderbirdissä on ollut OpenPGP Key Manager jo versiosta 78 lähtien eli yhtä kauan kuin siinä on ollut sisäänrakennettu tuki PGP-salatuille sähköposteille. Nyt uutena ominaisuutena key managerin saa avattua komentorivivalitsimella, mikä helpottanee skriptausta jossain isommassa organisaatiossa.
Muutkin uudet PGP-ominaisuudet vaikuttavat lähinnä parannuksilta ja laajennuksilta sähköpostiviestien PGP-salaukseen ja avainten käsittelyyn.
-
Taisin lainata liian pitkän pätkän viestistäsi, mutta viittasin siis tähän:
Mozilla on ottanut TB:n takaisin omaan ohjaukseensa.
OK, olen varmaan seurannut linkkiä tai googlettanut lisää tietoa. Oleellista kuitenkin on, että se aiemmin tapahtunut haltuunotto näkyy vasta nyt isona muutoksena. Kyllä tämä Supernova on iso uudistus aiempiin pieniin verattuna.
Thunderbirdissä on ollut OpenPGP Key Manager jo versiosta 78 lähtien eli yhtä kauan kuin siinä on ollut sisäänrakennettu tuki PGP-salatuille sähköposteille.
Aivan, aiemmin on vain tuettu sähköpostikäyttöä.
Nyt uutena ominaisuutena key managerin saa avattua komentorivivalitsimella, mikä helpottanee skriptausta jossain isommassa organisaatiossa.
Muutkin uudet PGP-ominaisuudet vaikuttavat lähinnä parannuksilta ja laajennuksilta sähköpostiviestien PGP-salaukseen ja avainten käsittelyyn.
Kun nyt avaimia voidaan viedä palvelimelle yms. niin minua kiinnostaa voinko alkaa käyttää TB:tä Kleopatran tapaan, jos ei ihan vielä niin aika pian. Kleopatra kun tuo mukanaan niin hirveän määrän KDE-kamaa, ettei sitä mielellään asenna perus-Ubuntuun.
-
Voin ihan hyvin odotella uuden version saapumista paketinhallintaan. Olisi ollut mielenkiintoista vain kokeilla uutta 115 versiota. Sitä hekutetaan paljon muilla Ubuntu sivuilla. Snaptoresta löytyi vielä vanha versio, samoin Flatpakista. Thunderbirdin asentaminen oli paljon helpompaa Windowsiin yllättäen.